Σάββατο 31 Μαΐου 2008

Δημοκρατία

Ανακοινώνει ο Χατζηγάκης ότι φέρνει νομοσχέδιο σε δύο εβδομάδες, που επιβάλει να δηλώνουν τα blogs κατά το νόμο υπεύθυνο! Όπως και ο Στυλιανίδης θα μας "επιβάλει τη Δημοκρατία". Ανακοινώνει είπα; Ναι, ανακοινώνει ..στην Παναγιωταρέα!

Νέα Δημοκρατία:
- Η κυβέρνηση που εδώ και μια τετραετία παίρνει αποφάσεις πάντα μετά από σφυγμομέτρηση, στα δελτία ειδήσεων. Το σύστημα είναι: "Πετάμε ένα θεματάκι για σχετικά νομοσχέδια και μεταρρυθμίσεις, να δούμε τι ψάρια πιάνει και μετά το εφαρμόζουμε." Μη μου πείτε δεν υπάρχουν δημοσιογράφοι που μπορούν να υποβοηθήσουν μια τέτοια τακτική..
- Η κυβέρνηση που ενημερώνεται μέσα από τα δελτία των 8 και από τους δημοσιογράφους του περίγυρου της για τις διεθνείς εξελίξεις, τα προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, τα θέματα εξωτερικής πολιτικής..
- Η κυβέρνηση που επιβεβαιώνει καθημερινά την ανικανότητά της να διαχειριστεί μεγάλα θέματα, μείζονος σημασίας, τα οποία βλάπτουν το εθνικό συμφέρον της χώρας..
- Η κυβέρνηση που καθυστερεί να ενημερωθεί, να πάρει αποφάσεις, να ενεργήσει, να προσαρμοστεί. Η κυβέρνηση που αδυνατεί να διοικήσει. Η κυβέρνηση που μας κάνει μέρα με τη μέρα φτωχότερους. Και παρ'όλα αυτά τα ποσοστά της στις δημοσκοπήσεις των μεγάλων καναλιών παραμένουν ακλόνητα..
- Η κυβέρνηση που ο αρχηγός της και πρωθυπουργός της χώρας, μετά από τόσες γκάφες, έχει δεχτεί τη λιγότερη δυνατή κριτική από τα ΜΜΕ. Και έχει παράπονα ο καημενούλης..
- Η κυβέρνηση που σε όλα σχεδόν τα σκάνδαλα που έχουν αποκαλυφθεί τον τελευταίο χρόνο (Υποκλοπές, Ζαχόπουλος, Κουκοδήμος) επέλεξε να πάρει θέση ΜΟΝΟ μέσα από τηλεοπτικές εκομπές και συζητήσεις επί συζητήσεων. Ποτέ να μιλήσει επίσημα κάποιος υπεύθυνος και να απολογηθεί..

Φυσικό είναι λοιπόν από μια τέτοια κυβέρνηση:
- Να ενημερωνόμαστε από τα κανάλια, για να μάθουμε τις μεταρρυθμίσεις της.
- Να περιμένουμε τους δημοσιογράφους της να μας ενημερώσουν για το πρόγραμμά της.
- Να μη βγαίνει κάποιος υπεύθυνος να μιλήσει επίσημα για το τι νόμους πρόκειται να περάσει.


Ο πρώτος κύκλος μεταρρυθμίσεών της συμπεριέλαβε: Ομόλογα, Υποκλοπές, Ακρίβεια, Ζαχόπουλο, Siemens. Ο δεύτερος ξεκίνησε με: ΟΤΕ, Λιμάνια, Εκπαίδευση, Blogs. Και πού είστε ακόμα; Είπαμε ..ο δεύτερος κύκλος μόλις που άρχισε!

Πίσω στο θέμα μας τώρα, τα blogs. Θέλει λέει ο Χατζηγάκης να επιβάλλει νόμους στο Ίντερνετ. Παγκόσμια πρωτοτυπία. Θα τα ακούνε αυτό και θα γελάνε εκεί έξω μερικοί. Μιλάμε θα γίνουμε για ακόμα μια φορά ρεζίλι διεθνώς..
Και εμάς ούτε που μας νοιάζει κ.Χατζηγάκη μου, πιστέψτε με.


1. Σηκώνει ένα παιδάκι από την Αργεντινή έναν proxy server σήμερα το βράδυ, τον αφήνει ανοιχτό και κάποιος άλλος, ο οποιοσδήποτε, μπαίνει μέσα από τον υπολογιστή του στο διαδίκτυο. Μπαίνει, ανεβάζει εικόνες, πορνογραφικό υλικό, γράφει σε blogs και μετά βγαίνει. Την άλλη μέρα, το παιδάκι κατεβάζει τον server και όπως είναι φυσικό, επειδή αυτό που κάνει είναι ημιπαράνομο σβήνει όλα τα logs. Ποιός θα βρει τον ένοχο που χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο έκανε στην κυριολεξία ότι ήθελε στον κυβερνοχώρο και μάλιστα ανώνυμα; Ο Χατζηγάκης; Ας γελάσω!

2. Καλύτερα ας μην αναλύσω το ελεύθερο και ασύρματο Internet που υπάρχει σε όλα τα υπουργεία, στις δημόσιες υπηρεσίες, σε πλατείες, κτλπ. Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί.. Έτσι την πατήσατε με το Press-Gr. Ψάχνατε ποιός έκανε τις συκοφαντικές αναρτήσεις και τελικά ήταν μέσα από τη Βουλή.

3. Φυσικά υπάρχουν και τα Ίντερνετ καφέ. Μήπως θα τα κλείσετε και αυτά όλα; Ή μήπως θα μπαίνουμε με ταυτότητα και θα υπογράφουμε υπεύθυνη δήλωση; Το ίντερνετ συνεχώς αναπτύσσεται. Μέρα με τη μέρα, ώρα με την ώρα..

4. Θα καταργήσετε μήπως το blogger και το wordpress; Ή μήπως όλα τα ελληνόφωνα blogs; Να σας ενημερώσω ότι και πάλι υπάρχει λύση. Αγγλόφωνα, γαλλόφωνα και τόσα άλλα sites που προσφέρουν δωρεάν χώρο για να στήσεις το δικό σου blog. Υπάρχουν πολιτισμένες ευτυχώς, ακόμα, χώρες που έπιτρέπουν την ελευθερία του λόγου.

ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ 'Η ΜΕ GREEKLISH, ΔΕΝ ΞΕΡΩ.
ΠΑΝΤΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ.
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΦΙΜΩΣΕΤΕ.

Παρασκευή 30 Μαΐου 2008

False Dilemma

"Και πρώτα απ'όλα τι εννοούμε λέγοντας παιδεία;
Την πληροφορία, την τεχνική, το δίπλωμα εξειδίκευσης που εξασφαλίζει γάμο, αυτοκίνητο κι ακίνητο, με πληρωμή την πλήρη υποταγή του εξασφαλισθέντος ή την πνευματική και ψυχική διάπλαση ενός ελεύθερου ανθρώπου, με τεχνική αναθεώρησης κι ονειρικής δομής, με αγωνία απελευθέρωσης και με διαθέσεις μιας ιπτάμενης φυγής προς τ'άστρα;
Αυτή τη δεύτερη παιδεία την αποκρύπτουν και δεν την δίνουν δωρεάν, γιατί δεν συντηρεί και δεν υπηρετεί συστήματα. Αντίθετα τα ελέγχει, τα αναθεωρεί και τα αποδυναμώνει.."


Μάνος Χατζιδάκις
Τα σχόλια του Τρίτου




http://www.youtube.com/watch?v=iUyQZzIeu2s

* Έφτιαξα το καινούριο channel μου στο YouTube, με nick wert01gff. Το προηγούμενο (wert01gf) τελείωσε κάπως άδοξα, αφού έγινε suspend, για πνευματικά δικαιώματα. Από τότε που η Google έβαλε το χεράκι της και εισέβαλαν οι εταιρείες, το κακό έχει παραγίνει νομίζω. Από την άλλη βέβαια και δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο, παρά μόνο να υποστείς τις κυρώσεις που σου επιβάλλουν, εφ'όσον το site είναι δικό τους και στην ουσία σε φιλοξενούν. Ελπίζω τώρα να τα πάμε καλύτερα. Μπορείτε να δείτε τα βίντεό μου εδώ.

Τρίτη 27 Μαΐου 2008

Μάσκες

Θεωρώ ότι η δημοκρατία είναι από μόνη της ένα επαναστατικό, ίσως όχι τόσο πολίτευμα όσο, κατά τη γνώμη μου, πολιτικό και πολιτιστικό ρεύμα. Τα ρεύματα είναι πάντα ορμητικά και έχουν σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία, την εξέλιξη και εν τέλει την κατάληξη σε κάτι μεγάλο, βαθύ και πλούσιο, πολύ συχνά με πολλές αναταράξεις.

Σε αντίθετο ή αντίπαλο (δεν μπορώ να διαλέξω πιο ταιριάζει καλύτερα) στρατόπεδο βρίσκεται η συντήρηση, η αδράνεια, το κατεστημένο. Ποτέ ένας λαός δεν προόδεψε πολιτιστικά ή κοινωνικά με καθεστώτα συντηρητικά.

Αυτό που ζούμε σήμερα δεν μπορεί να θεωρηθεί δημοκρατία. Με τη μάσκα του φιλελεύθερου ή του σοσιαλιστικού, μας κυβερνούν συντηρητικά κόμματα. Όλοι το ξέρουμε και όλοι θέλουμε να επαναστατήσουμε εναντίον αυτού του κατεστημένου.

Οι παλαιότεροι τα περιμένουν από τους νέους, οι νέοι περιμένουν έναν μεγάλο καθοδηγητή και όλοι μαζί απογοητεύονται σύντομα.
Και η απογοήτευση έρχεται γρήγορα γιατί:
- Τα φοιτητικά κινήματα πλέον είναι ελεγχόμενα, διακινούν μεγάλα χρηματικά ποσά και πληρώνουν πολύ περισσότερες δόσεις, όχι άτοκες.
- Ο μεγάλος διανοούμενος επαναστάτης έχει σκουριάσει, έχει στερέψει από ιδέες, νέες προτάσεις, ιδανικά. Γονάτισε. Άσε που μπορεί να τον έχουν ήδη φιμώσει (το πιο πιθανό)

Και που καταλήγουν όλοι αυτοί;
Ποιό είναι το μέλλον τους;


Πλέον, όποιος δεν αναγνωρίζει τη δύναμη που έχει ως άτομο ή υποτιμά την ισχύ που μπορεί να αποκτήσει μια συγκροτημένη και σκεπτόμενη μάζα, αυτοκατατάσεται στους συντηρητικούς. Είναι κάτι εύκολο, συγκαταβατικό και φέρνει απλά και γρήγορα, μικρά όμως πάντα, αποτελέσματα. Χωρίς κόπο, με παντελή έλλειψη γνώσης, έμπνευσης και δημιουργίας.

Έτσι, η συντήρηση στη σημερινή κοινωνία έχει μετατραπεί σε πρότυπο και περνά από γενιά σε γενιά σαν ιδανικό. Ο κάθε γονιός θέλει το παιδί του να βγάλει μια κωλοσχολή, να κάνει τις δυο-τρεις καλές γνωριμίες και να βολευτεί στο δημόσιο. Τίποτα παραπάνω. Ένα δημόσιο που δεν θα του προσφέρει ποτέ την εξέλιξη, δεν θα τον εκπαιδεύσει να γίνει καλύτερος και εν τέλει, εάν ποτέ έχει την έμπνευση για κάτι καλύτερο και περισσότερο δημιουργικό για τη δουλειά του δε θα μπορέσει ποτέ να το εφαρμόσει γιατί μην ξεχνάς ..κάποιος εκεί τον βόλεψε, οπότε πρέπει να είναι υπάκουος.

The American Dream. Σπίτι με κήπο, πολλά παιδιά, πολλά σκυλιά και χαμόγελα μέχρι τα αυτιά. Ηλιόλουστος ουρανός, καταπράσινο γρασίδι και πολλά πολύχρωμα άνθη. Αυτό είναι που κυνηγάμε τελικά; Λυπάμαι, χάσατε. The American Dream is over!


Είχα καιρό να ανεβάσω δύο συνεχόμενες μέρες στο blog. Και έχω να καταγγείλω ότι η πηγή της έμπνευσής μου σήμερα ήταν αυτό το post: Δημοκρατική επανάσταση και καλύτερος κόσμος του GreekRider. Τον καταγγέλω δημόσια και ως άλλος Βγενόπουλος του στέλνω και μια αγωγή, για επίδειξη ισχύος. Ζητάω ένα εκατομμύριο ευρώ, γιατί έχασα τον ύπνο μου.

Δευτέρα 26 Μαΐου 2008

Μπορεί

Εντύπωση προκάλεσε, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας του διαγωνισμού της Γιουροβίζιον, το 12άρι που μας έδωσε η Γερμανία. Φέτος οι Γερμανοί μας έδωσαν το 12άρι επειδή τους πουλήσαμε τον ΟΤΕ – ήταν όρος της συμφωνίας, οπότε αποδεικνύεται πως η κυβέρνηση Καραμανλή έπραξε με μοναδικό γνώμονα την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων της χώρας και τη νίκη της Καλομοίρας στο διαγωνισμό της Γιουροβίζιον. Αν η κυβέρνηση πουλήσει την Ολυμπιακή στους Γάλλους, τη ΔΕΗ στους Ισπανούς, τα λιμάνια στους Βέλγους -και πουλήσει και μερικές ακόμα δημόσιες επιχειρήσεις σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες-, του χρόνου θα πάρουμε πολλά δωδεκάρια και θα σηκώσουμε το τρόπαιο της Γιουροβίζιον μέσα στην Αγία Πετρούπολη. Ντα! (Από τον Πιτσιρίκο)


* Η φωτογραφία από το εξαιρετικό και αγαπημένο blog Και ΝΔ και Light. Εδώ καράβια χάνονται, καλομοίρες αρμενίζουν..


* Κι ένα τραγουδάκι που ..Μπορεί να'χε πολλά να πει, αντιθέτως μ'εμένα που δεν έχω πολλά να σας πω σήμερα.. Να προσέχετε!


* Σας προτίνω να διαβάσετε το εξαιρετικότατο Καρτέλ στο ράφι, πληγή στην τσέπη από τη Γενιά των 700. Μην το χάσετε!




UPDATE:
«Βρίσκω την ευκαιρία να κάνω δυο τρεις παρατηρήσεις σχετικά με τον ΟΤΕ, εν όψει της επόμενης εβδομάδας, κατά την οποία αναμένεται να έλθει στην ολομέλεια της Βουλής το σχετικό νομοσχέδιο, και βέβαια με αφορμή την κορύφωση των αντιδράσεων ορισμένων ένθεν κακείθεν ζηλωτών του λαϊκισμού και του κρατισμού [..] Για να είμαι ξεκάθαρος. Από την πρώτη στιγμή τάχθηκα αναφανδόν υπέρ της συγκεκριμένης ενέργειας στο γενικότερο της πλαίσιο. Άλλωστε, είναι σαφές ότι όσοι υπερψήφισαν την κεντροδεξιά παράταξη πριν από μια τετραετία, αυτές τις πρωτοβουλίες και πολιτικές είχαν στον νου Τάδε έφη Πέτρος Τατούλης. Που τα διάβασα; Αχ μη με ρωτάτε, δεν μπορώ να σας πω. Καλά, θα πω. Μη γελάστε όμως.. Στο ολοκαίνουριο Τατούλης blogspot τελεία com. Προειδοποίησα!


Και σκέπτομαι εγώ ο αφελής: Οι Νεοδημοκράτες δεν είναι αυτοί που βγαίνουν στις τηλεοράσεις και κόβουν τα χέρια τους μετά από κάθε μεγάλη μεταρρύθμιση της ΝΔ, επειδή σας ψήφισαν, μη γνωρίζοντας αυτές σας τις προθέσεις; Τώρα έγιναν θερμοί υποστηρικτές του ξεπουλήματος; Ήξεραν εν τέλει από πριν τι επρόκειτο να γίνει; Θέλετε να μας πείτε ότι όλοι αυτοί (καλά δεν είναι και πολλοί ..έστω το 30%) γνώριζαν ότι στο κυβερνητικό σας πρόγραμμα είχατε συμπεριλάβει την πώληση του ΟΤΕ και όλων των μεγάλων κερδοφόρων οργανισμών του κράτους; Ναι, ε; Ε, τότε δεν μπορεί να το ζω εγώ αυτό το πράγμα.. Θα μουρλαθώ τελείως.. (η φωτο από το in2life.gr)

Τετάρτη 21 Μαΐου 2008

Όχι


Ο Ανδρέας Βγενόπουλος είναι ο επιχειρηματίας που βοήθησε την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή στο ξεπούλημα του ΟΤΕ. Είναι αυτός που εν συνεχεία μοίρασε αγωγές σε πολιτικούς αρχηγούς (βουλευτές και μη) οι οποίοι "τόλμησαν" να τον φωτογραφίσουν ως υπαίτιο για την -χωρίς όφελος για το δημόσιο- πώληση του ομίλου στους Γερμανούς. Όπως πολύ σωστά τόνισαν και οι 2 πολιτικοί αρχηγοί (Τσίπρας, Παπανδρέου) οι κινήσεις του αυτές προσβάλουν τη δημοκρατία και ο επιχειρηματίας, καθώς και η κυβέρνηση που τον καλύπτει μπορούν να χαρακτηριστούν επικίνδυνοι.

Διαβάστε λοιπόν καλά και αποστηθίστε
.
Εταιρείες συμφερόντων του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου:
  • VIVARTIA AEBEE, δηλαδή οι ΔΕΛΤΑ, CHIPITA, ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ και GOODY'S.
  • Υγεία Διαγνωστικό & Θεραπευτικό Κέντρο, το οποίο έχει το Μητέρα και το Λητώ.
  • Singular Logic.
  • ATTICA συμμετοχών, που έχει τα Superfast Ferries και τα Blue Star Ferries.
  • MIG LEISURE LIMITED - HILTON.
  • INTERINVEST ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΑΕΕΧ (στο χρηματιστήριο Αθηνών ως επενδυτική εταιρεία) καθώς και οι CAPE INVESTMENT CORPORATION και ANAKON INVESTMENTS.
  • Επενδυτική Τράπεζα, η οποία είναι η χρηματιστηριακή του ομίλου, μέλος του MARFIN POPULAR BANK, που έχει δημιουργηθεί από τις Λαική & Εγνατία Τράπεζα.
Συμπαραστεκόμαστε ενεργά σε όσους δε στέκονται πλάι, αλλά απέναντι στο κατεστημένο.
Δε δεχόμαστε το κράτος-άνδρο επιχειρηματιών που προσπαθεί να μετατρέψει την Ελλάδα η ΝΔ.
Δεν μας πείθετε κύριε Καραμανλή ότι θα πατάξετε τη διαφθορά και τους νταβατζήδες.
Εσείς είστε η διαφθορά.
Συμμετέχουμε στο μποϋκοτάζ στις εταιρείες του προστατευόμενου της κυβέρνησης, Ανδρέα Βγενόπουλου, που ξεκίνησε ο GreekRider και προσυπογράφουν τα blogs: Αριστερό Παράθυρο, Οξύ, Busy Bee, Και ΝΔ και Light, Πεντανόστιμη, Homo Sapiens, Left Liberal Synthesis.
* Η εικόνα είναι από το παλαιότερο post μου Διαφωτισμός, το οποίο περιγράφει την κατάσταση του σήμερα και πόση σχέση μπορεί να έχει με αυτήν της Γαλλίας, λίγο πριν την Επανάσταση. Το design επιμελήθηκε ο φίλος μου, Χάρης. Αξίζει να το διαβάσετε..

Update [22/05/08]: Χαίρομαι που χάρη στο post αυτό μπήκε και ο Ασημώνης στο "κόλπο". Εύχομαι κάθε μέρα να γινόμαστε περισσότεροι..
Και να μην ακούω άλλο αυτή τη φθηνή δικαιολογία "..ένας κούκος δε φέρνει την Άνοιξη!"

Δευτέρα 19 Μαΐου 2008

Υπουργείο



Είναι δυνατόν μια υπουργική απόφαση... να θεωρεί τα φωτοβολταϊκά συστήματα σε ταράτσες βιομηχανικές εγκαταστάσεις και να απαγορεύει την εγκατάστασή τους σε κτίρια; Κι όμως, με υπουργική απόφαση του υφυπουργού ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε Σταύρου Καλογιάννη, η Ελλάδα γίνεται η πρώτη χώρα στον κόσμο που θέτει απαράδεκτους φραγμούς στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε κτίρια.

Η συγκεκριμένη υπουργική απόφαση εκτός από το να θεωρεί βιομηχανική εγκατάσταση τα φωτοβολταϊκά στις ταράτσες, ακυρώνει μια κοινή υπουργική απόφαση και απαγορεύει την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στα κτίρια του Κοινοβουλίου, το Προεδρικό Μέγαρο, το Μέγαρο Μαξίμου και το Ζάππειο για τα οποία ο κ. Σιούφας είχε εξασφαλίσει άδειες από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.



Παράλληλα, με την απόφαση αυτή, αν θέλετε να εγκαταστήσετε ένα φωτοβολταϊκό σύστημα στην ταράτσα σας και να συνδεθείτε με το δίκτυο, απαιτούνται:


  • Υπεύθυνες δηλώσεις αναθέσεων και αναλήψεων μελετών και επιβλέψεων του έργου
  • Τοπογραφικό διάγραμμα με σαφές οδοιπορικό
  • Διάγραμμα κάλυψης
  • Σχέδια
  • Προϋπολογισμός του έργου
  • Αποδεικτικά πληρωμής φόρων και εισφορών και αμοιβών μηχανικών από το ΤΕΕ

Για όλα αυτά το συνολικό κόστος θα είναι περίπου 12.000 ευρώ, αλλά θα πρέπει να προσθέσετε και άλλα 2.000 ευρώ γιατί αν θέλετε να εγκαταστήσετε φωτοβολταϊκό σύστημα στην ταράτσα σας θεωρείστε επιτηδευματίας και πρέπει να ανοίξετε βιβλία...

Είναι σαφές ότι τα παραπάνω, όχι μόνο δε διευκολύνουν την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε κτίρια, αλλά ακυρώνουν στην πράξη κάθε προοπτική ανάπτυξής τους. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που αντιμετωπίζει τα φωτοβολταϊκά κατ’ αυτό τον τρόπο.

Η GreenPeace ζητάει:


  • Επιτάχυνση και απλοποίηση των αδειοδοτικών διαδικασιών.
  • Άμεση αποσαφήνιση των πολεοδομικών και χωροταξικών όρων για την ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών.
  • Οικονομικά κίνητρα για την ανάπτυξη των οικιακών εφαρμογών φωτοβολταϊκών.
  • Υποχρεωτική εφαρμογή φωτοβολταϊκών σε νέα μεγάλα εμπορικά κτίρια κατά το επιτυχημένο παράδειγμα της Ισπανίας.

Πηγή: GreenPeace.

Τα σχόλια δικά σας..

Σάββατο 17 Μαΐου 2008

Dancing Politicians

Coldplay - Violet Hill

Directed by Mat Whitecross

* Σε ερώτηση του κ. Φώτη Κουβέλη για το θέμα Κούλογλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: "Αυτή η Κυβέρνηση δεν συσκοτίζει, δεν διαστρέφει, δεν ωραιοποιεί την αλήθεια, ούτε φοβάται την αλήθεια." - Πως το είπατε αυτό κύριε Ρουσόπουλε; Μόνος του τα σκέφτεται; Ή τέλος πάντων δεν τα διαβάζει πριν τα πει; Απλή απαγγελία; Ήμαρτον δηλαδή.. Στο δρόμο της διαστρέβλωσης που χάραξε ο επίτιμος βαδίζει όλη η ΝΔ. Η ιστορία για ακόμα μία φορά όμως ΔΕΝ σας δικαιώνει αγαπητά μου γαλάζια παιδιά..

* Διαβάστε και ένα post στα όρια της τρέλας του εξαιρετικού Βάσκες. (κλικ στο πράσινο link για το post ή στο κόκκινο για το προφίλ του blogger)

Πέμπτη 15 Μαΐου 2008

Ρουσό Πλας

Διαμαρτύρομαι για την λογοκρισία
κατά των εκπομπών του Στέλιου Κούλογλου και των συνεργατών του.
Αρνούμαι και αντιστέκομαι στη φίμωση των φωνών της αλήθειας.
Υπογράψτε κι εσείς εδώ .

- Γιατί πληρώνουμε την ΕΡΤ για να μιλά ελεύθερα και όχι ο κάθε Ρουσόπουλος να την μετατρέπει στο καφενείο του που βάζει και βγάζει όποιον του καπνίσει..
- Γιατί αντιστεκόμαστε στους κάφρους που θέλουν να κάνουν τη δημόσια τηλεόραση δεύτερο STAR, με Καλομοίρα, Παπαρίζου και Δρούζα. Χάριν τηλεθέασης..
- Γιατί υποστηρίζουμε τον Κούλογλου και τις εκπομπές του που στάθηκαν απέναντι στη λογοκρισία και δεν "μάσησαν"..

«Η εκπομπή σταματάει γιατί δεν μου αρέσει. Εχει παλιώσει. Εχω άλλες εκπομπές που με καλύπτουν» είπε ο πρόεδρος της ΕΡΤ σε τηλεφωνική επικοινωνία με τη δημοσιογράφο του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ Μελίνα Βαλτζή και συνέχισε ως προς τη λογοκρισία που γίνεται λόγος, λέγοντας: «Τρίχες κατσαρές. Δεν υπήρξε ποτέ καμιά πολιτική κρούση ή αντίδραση»
Και έχω να ρωτήσω εγώ:
- Δηλαδή αποφασίζει μόνος του για το μέλλον της Κρατικής Τηλεόρασης;
Άρα μπορούμε να καταλάβουμε τα γούστα του.
Και κάτι ακόμα:
- Ποιός τον έβαλε σε αυτή τη θέση και του έδωσε αυτό το δικαίωμα, να αποφασίζει τι θα βλέπουμε, ανάλογα με τις δικές του προτιμήσεις;

Οφείλω να σας ενημερώσω πως τελικά έπεσα διάνα στο προηγούμενο post. Οι περικοπές στον ενημερωτικό τομέα της ΕΡΤ γίνονται λόγω ..Eurovision! Από Δευτέρα ξεκινά η εβδομάδα των Παθών του τηλεθεατή, αφού θα παρακολουθεί καθημερινή ενημέρωση, με τα νέα της Καλομοίρας! Για του λόγου το αληθές, διαβάστε εδώ στο MediaBlog, το οποίο έχει ασχοληθεί με το θέμα.

* Διαβάστε επίσης για τη διαμαρτυρία στο πολύ καλό blog Anything but NouDou, γιατί έχει ενδιαφέρον.
* Φοβερό επίπεδο, οφείλω να ομολογήσω, ο πρόεδρος της ΕΡΤ, στις δηλώσεις του. Να τον ακούμε να μαθαίνουμε. Αφού αυτοί αρέσουν στις Κυβερνήσεις μας, να παίρνουμε μαθήματα. Στις επόμενες εκλογές ίσως προλάβουμε καμιά θέση..
* Τσιφτετέλια, γλέντια, Eurovision, άντε και λίγη μαγειρική. Αυτά γουστάρει ο Ρουσόπουλος και ο πρόεδρας; Ας κάνουνε δικό τους κανάλι, συνδρομητικό και να το βλέπουν μόνοι τους, να μην τους ενοχλούμε εμείς, με τα χαζά μας. Τους βρήκα ήδη και όνομα:

- RousoPlus -

Update [16/05/08]: Λογοκρισία και στον Παράδεισο; [Αρκάς]

Δευτέρα 12 Μαΐου 2008

Ιώσεις

Διαβάζω στο Mediablog ότι έφυγε, λέει, ο Κούλογλου από την ΕΡΤ. Τον "τελειώσανε" με συνοπτικές διαδικασίες. Έτσι απλά και αθόρυβα έληξε η συνεργασία του δημοσιογράφου με το κανάλι και ταυτόχρονα σταματούν, όπως είναι φυσικό, οι εκπομπές του «Θεματική Βραδιά» και «Ρεπορτάζ χωρίς Σύνορα»

Τα επίσημα αίτια της διακοπής αυτής της συνεργασίας είναι «..το υψηλό κόστος και τα χαμηλά νούμερα τηλεθέασης». Ισχύει όμως κάτι τέτοιο στα αλήθεια;

Ο εξαίρετος δημοσιογράφος Στέλιος Κούλογλου, συμπεριλαμβάνει συχνά στις εκπομές του θέματα που "καίνε". Όχι, δεν "καίνε" όπως τα μεσημεριανά ξεκατινιάσματα ή τα κουτσομπολίστικα δελτία ειδήσεων, δεν απευθύνεται άλλωστε σε αυτό το κοινό. Δεν τις βλέπει το 70% του Λαζόπουλου ή το 30% της Τατιάνας. Πολλές από τις εκπομπές του περιέχουν οδοιπορικά και συνεντεύξεις εξαιρετικής ποιότητας και σπανίοτητας. Από πλευράς θεαματικότητας (5% το Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα και 4.1% η Θεματική Βραδιά) ξεπερνούν κατά πολύ το μέσο όρο της ΕΤ-1. Παρ' όλα αυτά κόπηκε.

Γιατί; Γιατί ασχολήθηκε με το ασφαλιστικό. Γιατί προέβαλε τη Γενιά των 700. Γιατί υποστήριξε στις εκπομπές του τις κυβερνήσεις του Τσάβες. Γιατί αποκάλυψε τη γύμνια των Αμερικανών. Γιατί κατηγόρησε την αστυνομοκρατία και την αστυνομική βία. Γιατί ασχολήθηκε με την ακρίβεια, ενώ του απαγορεύτηκε..

Με επιστολή προς τη διοίκηση της ΕΡΤ, ο δημοσιογράφος προσπαθεί να κατανοήσει τους λόγους της λήξης της συνεργασίας τους. Η επιστολή του κυρίου Κούλογλου (η οποία έχει ημερομηνία 9/5/08 και δημοσιοποιήθηκε παρ' όλα αυτά σήμερα) αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Εδώ και ένα μήνα περίπου μάταια προσπαθώ να εξασφαλίσω μια επιστολή από την ΕΡΤ, ώστε να βγάλω δημοσιογραφική βίζα για την Κίνα. Μόλις χθες με ειδοποιήσατε μέσω του κ. Αναστασόπουλου ότι η διοίκηση δεν θέλει να προβάλω εκπομπή για την Κίνα. [..] Ως αιτία για τη διακοπή της συνεργασίας αναφέρεται το περιεχόμενο των εκπομπών μου και ειδικότερα το γεγονός ότι προγραμμάτισα την προβολή της έρευνας για την γενιά των 700 ευρώ και την ακρίβεια, παρότι η διοίκηση μου ζήτησε να την ματαιώσω.»
Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή εδώ.

Την ίδια ημερομηνία (9/5/08), ένας άλλος εξαίρετος δημοσιογράφος, ο Κώστας Βαξεβάνης, στέλνει επιστολή στον εισαγγελέα του Αρείου ΠάγουΓιώργο Σανιδά. Επιστολή με την οποία καταγγέλει το ΕΣΡ ότι υποκαθιστά τη δικαιοσύνη.
Λέει, μεταξύ άλλων: «Τα τελευταία χρόνια, οι λεγόμενες Ανεξάρτητες Αρχές (σοβαροί και αναγκαίοι θεσμοί σε ολόκληρη την Ευρώπη) στη χώρα μας, εξελίσσονται σταδιακά σε όργανα που υποκαθιστούν τη Δικαιοσύνη και κρατούν σε ομηρία αρκετές φορές τη Δημοσιογραφία και κυρίως το πιο νευραλγικό κομμάτι της, την ερευνητική-αποκαλυπτική δημοσιογραφία. [..]Παρατηρείται λοιπόν το φαινόμενο, το όργανο αυτό (στο ΕΣΡ αναφέρεται) που έχει υποχρέωση να διαφυλάσσει την ομαλή και ευπρεπή λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών, να επεκτείνεται σε ένα ρόλο δικαστή, χωρίς βέβαια να έχει το νομικό και ηθικό δικαίωμα, αλλά και τη γνώση. [..] Ίσως τα μέλη του ΕΣΡ να γοητεύονται αποδίδοντας στον εαυτό τους ένα ρόλο που ούτε η κοινωνία ούτε το Σύνταγμα τους δίνει. Αλλά η γοητεία της εξουσίας, είναι πράγμα επικίνδυνο. Πόσο μάλλον όταν είναι εξωθεσμική.»
Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή εδώ.

* Ο διαδικτυακός τόπος της εκπομπής είναι http://www.rwf.gr
* Είχα αναφερθεί και παλιότερα στην ελεγχόμενη δημοσιογραφία.
Την είχα δει ως Κρυολόγημα που είχαν κολλήσει οι δημοσιογράφοι του «Ιού». Τότε τους είχε απαγορευτεί η δημοσίευση μιας αποκαλυπτικής έρευνας για τις σχέσεις της αστυνομίας με τα ανώτατα στρώματα νεοφασιστικών οργανώσεων, καθώς και κάποιες πληροφορίες για "περίεργες" συμπεριφορές στις τάξεις των τμημάτων ασφαλείας της χώρας.
Η έρευνα κυκλοφόρησε εν τέλει, μετά από πολλές ποικίλλες αντιδράσεις και καθυστέρηση μιας εβδομάδας. Ποτέ όμως ολόκληρη.
* Με το θέμα Κούλογλου ασχολήθηκε και το blog Πρέζα TV.
* Ξεκινάει και η Eurovision στην ΕΡΤ σε λίγες μέρες, έτσι μαθαίνω. Μάλλον γι' αυτό οι περικοπές στο κομμάτι της ενημέρωσης. Έχουμε να μαθαίνουμε τα νέα της Καλομοίρας..
* Αρνούμαι παραδειγματικά να ασχοληθώ με τον Μητσοτάκη. Έχουν περάσει τα χρόνια και του κάθονται στην πλάτη. Κάτι πρέπει να λέει κι αυτός, για να ασχολούμαστε μαζί του.

Update [13/05/08]:
1. Άκουγα σήμερα σε τηλεοπτική εκπομπή τον διευθυντή της ΕΡΤ κ. Αναστασόπουλο, αν δεν κάνω λάθος, να λέει επί λέξη: "Εγώ τον πληρώνω τόσα χρόνια τον κύριο Κούλογλου." και συνέχισε λέγοντας πως 12 χρόνια έκανε ανενόχλητος τις εκπομπές του στην κρατική τηλεόραση, χωρίς καμία κριτική.
- Είστε σίγουρος κύριε Αναστασόπουλε ότι τα λεφτά βγαίνουν από την τσέπη σας ή έστω από δικό σας ταμείο; Μήπως (λέω τώρα εγώ..) η ΕΡΤ θεωρείται Κρατική Τηλεόραση;
- Είστε σίγουρος και μας διαβεβαιώνετε ότι στην ΕΡΤ δεν υπάρχει λογοκρισία και δεν έχει μπει ποτέ φρένο σε εκπομπές παρομοιου χαρακτήρα με του δημοσιογράφου κυρίου Κούλογλου;

2.
Την προηγούμενη Τρίτη, ο Λάκης Λαζόπουλος, στο Αλ Τσαντίρι, είχε παίξει και αυτός τον ρόλο του καθώς είχε "εκθέσει" τον κ. Κούλογλου, όταν έδειξε αποσπάσματα από την «Θεματική Βραδιά» που ασχολήθηκε με τον Πούτιν. Σε εκείνη την εκπομπή έδειχνε πόσο λαθραία κέρδισε την εξουσία, τα πλούτη και εν τέλει τη συμπάθεια του πρωθυπουργού μας, Κώστα Καραμανλή, ο Πρόεδρος της Ρωσίας. Είχε πει στη συνάντησή τους τότε ότι τον εκτιμά πολύ και «είναι ένας πολύ σημαντικός άνθρωπος». Έκλεισε αυτό το θέμα ο κ. Λαζόπουλος με το σχόλιο «Λέει δηλαδή μπράβο σε ένα απολυταρχικό καθεστώς;» και συνεχίζει «..ποίον να πιστέψουμε, τον Πρωθυπουργό ή την κρατική τηλεόραση;»

Σάββατο 10 Μαΐου 2008

Εγχειρίδιο Βλακείας

«Στην δεκαετία του 1970, όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όργωνε τις Ευρωπαϊκές χώρες για να πετύχει την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα, του πρότειναν να πάρει μαζί του κι έναν υψηλόβαθμο διπλωμάτη και πολιτικό επιστήμονα επειδή, συν τοις άλλοις, μιλούσε εφτά γλώσσες. Ο έμπειρος πολιτικός, που γνώριζε τον προτεινόμενο, αγρίεψε (δεν ήθελε πολύ): “Τι να τον κάνω αυτόν; Και στις εφτά βλακείες θα λέει”.
Η βλακεία είναι απρόβλεπτη. ‘Εχει τόση ποικιλία εκδηλώσεων, όσοι και οι βλάκες που ο καθένας ξεχωριστά είναι μια αστείρευτη πηγή εμπνεύσεων.
Με τη διαφορά ότι ο ηλίθιος όταν καυλώσει νομίζει ότι ερωτεύτηκε και η χαζή πιστεύει ότι όσοι θέλουν να την πηδήξουν θέλουν να την παντρευτούν.
Ο πολιτισμός ευνοεί τον βλάκα. Στην πρωτόγονη κατάσταση τα πράγματα ήταν απολύτως ξεκαθαρισμένα. Αυτόν που αργούσε να καταλάβει γιατί τρέχουν οι άλλοι τον είχε αρπάξει η αρκούδα. Στην εποχή μας ο κάθε καθυστερημένος μπορεί να είναι κυβερνητικό στέλεχος ή αυτός που σε έχει ναρκωμένο στο χειρουργικό κρεβάτι.»
Αποσπάσματα από το "Εγχειρίδιο Βλακείας" του Διονύση Χαριτόπουλου.

* Links: Αθηνόραμα Lifo Bestseller
* Με Χαριτόπουλο ασχολήθηκε αρχικά ο Κουφός και είπα να ακολουθήσω το παράδειγμά του.
* Το βιβλίο αξίζει πραγματικά. Να το αγοράσετε.

Update: Όχι και εντελώς άσχετο με το κυρίως θέμα. Περί ηλιθίων και βλακείας θα ασχοληθώ και πάλι.
Κατά τη διάρκεια της "Ώρας του Πρωθυπουργού" στην Βουλή, στην ερώτηση του Αλαβάνου για τον ΟΤΕ, ο Καραμανλής παραχώρησε τη θέση του και άφησε να τοποθετηθεί επί του θέματος ο Γιώργος Αλογοσκούφης. Τον φωτογραφίζει δηλαδή σαν τον υπεύθυνο για τη συμφωνία, κρατώντας ταυτόχρονα κάποιες αποστάσεις από το θέμα. Ο Αλογόμυγας έσπευσε να δικαιολογήσει το "έργο" της ΝΔ διαβάζοντας αποσπάσματα από το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ. Το οποίο, όπως είναι φυσικό, υποστήριζε τις αποκρατικοποιήσεις, συμπεριλαμβανομένου του ΟΤΕ. Άφωνοι από κάτω οι βουλευταί..
Παροιμία: Αυτός τό 'πε του σκύλου του κι ο σκύλος στην ουρά του.

Τρίτη 6 Μαΐου 2008

Πειρατικό

"Ο Σωκράτης Κόκκαλης γιγαντώθηκε επιχειρηματικά κάνοντας δουλειές με το Ελληνικό Δημόσιο. Κάθε επιχειρηματική δραστηριότητά του κατέληγε σε συναλλαγή με το Δημόσιο. Από τις τηλεπικοινωνίες μέχρι τον τζόγο, οι εταιρείες συμφερόντων Κόκκαλη έβρισκαν τρόπο να συνάπτουν συμβάσεις με το Ελληνικό Δημόσιο. [..]

Ο Κόκκαλης δεν στήριξε την κυριαρχία του στον Θωμά και τον Βίκτωρα Μητρόπουλο, τον Βασίλη Γκαγκάτση και όποιον άλλον θήτευσε στον χώρο του ποδοσφαίρου. Κυριάρχησε διότι υποκλίθηκε μπροστά του το πολιτικό σύστημα της χώρας. Διότι άνθρωποι που «έπιναν νερό στο όνομά του» βρέθηκαν στα έδρανα του κοινοβουλίου και σε υπουργικές καρέκλες. Το έκανε διότι «ξεβράκωσε» το πολιτικό σύστημα και έκανε μια μερίδα του πολιτικού κόσμου να φαίνεται (κιόλας) αυτό που είναι: υπηρέτης των μεγάλων αφεντάδων. Αυτών που έχουν και κατέχουν. [..]

Στις μέρες μας είναι κατακριτέοι ο Ποντίκης, ο Παπουτσέλης, ο Δημητρόπουλος, που σφύριζαν με «ερυθρόλευκη» σφυρίχτρα. Οσοι σήκωναν το χέρι τους και ψήφιζαν να του δοθεί τζάμπα δημόσια περιουσία δεν είναι κατακριτέοι. Οσοι ανέβαιναν στα κότερά του για να πάνε κρουαζιέρα απολαμβάνουν ακόμα της εκτίμησης και της ψήφου μεγάλης μερίδας του κυρίαρχου λαού. Μοιάζει να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Ψηφίζω όσους τον γιγάντωσαν επιχειρηματικά και βρίζω τον Γκαγκάτση διότι του κάνει πλάτες στην ΕΠΟ.."

Γ.Χελάκης
[SportDay, 04/05/2008]

Ολόκληρο το άρθρο εδώ.

Update [8 Μαΐου 2008]:
Και τότε και τώρα και όσο η δημοκρατία γλύφει τα πόδια του καπιταλισμού, το κεφάλαιο και οι επιχειρηματίες θα μας κυβερνούν. Η ΝΔ κατηγορούσε το ΠΑΣΟΚ τόσα χρόνια ότι καλύπτει τους "δικούς" του επιχειρηματίες (ένας εξ' αυτών φυσικά και ο Κόκκαλης) και σπαταλάει δημόσιο χρήμα. Μας έπεισε λοιπόν όλους (;) ότι είναι αναγκαία και επιτακτική η "αλλαγή".
Μόλις ο Καραμανλής πήρε τα ηνία λοιπόν, χτύπησε το χέρι στο τραπέζι του Μπαϊρακτάρη και είπε: «Τέλος οι νταβατζήδες!» (φωτογραφίζοντας και τον Κόκκαλη μέσα σε αυτούς). Θα φέρουμε τώρα τους δικούς μας θα ήθελε να πει αλλά είχε κόσμο μπροστά και κάμερες, άσε που ήταν και από τις πρώτες του δημόσιες εμφανίσεις και ψιλοείχε τράκ ο μπέμπης..
Μας έπεισε. Αυτός ο άνθρπωπος ήρθε για να μας σώσει. Μόλις όμως οι πρώτες επιχειρηματικές δραστηριότητες έλαβαν χώρα, ο καταλληλότερος διαπίστωσε ότι χωρίς τον θείο δεν προχωράμε. Χωρίς το θείο δεν κινείται φύλλο. Οπότε τον "ανέχτηκε" (για το καλό της χώρας, βεβαίως βεβαίως). Μαζί με αυτόν, αναγκαστήκαμε να τον ανεχτούμε κι εμείς φυσικά (δημοκρατία έχουμε ούτως ή άλλως) μαζί και όλες του τις εταιρείες και όλη τη σπατάλη δημόσιου χρήματος προς αυτές..
Και ο Κόκκαλης πανευτυχής απολαμβάνει ένα λίγο πιο δεξιό ΠΑΣΟΚ να του κάνει πλάτες σε αυτά που ξεκίνησε με το πιο αριστερό και θα συνεχίζει να αναπτύσσει εις βάρος μας με όποιο ΠΑΣΟΚ και αν κυβερνά (αριστερό, δεξί ή μεσαίο..).
Και ζήσαν αυτοί καλά και μεις χειρότερα..

Σάββατο 3 Μαΐου 2008

Άνοιξη

Τόσο πολύ τη μέθυσε ο χυμός του ήλιου
Που έγειρε το κεφάλι της και δέχτηκε να γίνει,
Σιγά-σιγά: η μικρή Πορτοκαλένια!

Έτσι καθώς γλαυκόλαμψαν οι εφτά ουρανοί
Έτσι καθώς αγγίξαν μια φωτιά τα κρύσταλλα
Έτσι καθώς αστράψανε χελιδονοουρές
Σάστησαν πάνω οι άγγελοι και κάτω οι κοπελιές
Σάστησαν πάνω οι πελαργοί και κάτω τα παγόνια
Κι όλα μαζί συνάχτηκαν κι όλα μαζί την είδαν
Κι όλα μαζί τη φώναξαν: Πορτοκαλένια!

Μεθάει το κλήμα κι ο σκορπιός, μεθάει ο κόσμος όλος
Όμως της μέρας η κεντιά τον πόνο δεν αφήνει
Τη λέει ο νάνος ερωδιός μέσα στα σκουληκάκια
Τη λέει ο χτύπος του νερού μες στις χρυσοστιγμές
Τη λέει κι η δρόσο στου καλού βοριά το απανωχείλι:

-Σήκω μικρή, μικρή, μικρή πορτοκαλένια!
Όπως σε ξέρει το φιλί κανένας δεν σε ξέρει.
Μήτε σε ξέρει ο γελαστός Θεός
Που με το χέρι του ανοιχτό στη φλογερή αντηλιά
Γυμνή σε δείχνει στους τριανταδυό του ανέμους!
[Οδυσσέας Ελύτης - Η Πορτοκαλένια]

* Η Scarlett Johansson [φωτο] κυκλοφόρησε το πρώτο της μουσικό άλμπουμ, με τίτλο Anywhere I Lay My Head.
* Η φωτογραφία είναι από την φωτογράφηση κατά την διάρκεια των γυρισμάτων του πρώτου της βίντεο κλιπ με τίτλο Falling Down όπου συμμετέχει ο David Bowie.

Πέμπτη 1 Μαΐου 2008

Πρωτομαγιά

* Το 1889, η Β΄Διεθνής καθιέρωσε την Πρωτομαγιά ως ημέρα εργατικής αλληλεγγύης, τιμώντας τους αναρχικούς αγωνιστές που εκτελέστηκαν ή φυλακίστηκαν από το αμερικανικό κράτος, διότι διεκδίκησαν το οκτάωρο και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.
* Η επιλογή της ημέρας έφερε κοντά την πανάρχαια παγανιστική γιορτή της άνοιξης και της έλευσης του θέρους με την αγωνιστική παράδοση του εργατικού κινήματος. Σε δεκάδες χώρες, η εργατική Πρωτομαγιά έχει και το χαρακτήρα της εξόδου στη φύση και εορτής, με την συλλογή ανθέων, το πλέξιμο στεφανιών, το γαϊτανάκι κι άλλα τοπικά έθιμα. (Πηγή: ΣΚΑΙ)

"Ο φετινός γιορτασμός θα γίνει μέσα σε συνθήκες επιμονής της κυβέρνησης της Ν.Δ. να προωθήσει τον αντιασφαλιστικό νόμο, λιτότητα στους μισθούς, περισσότερη ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις και την εκποίηση του δημόσιου πλούτου (ΟΤΕ, Λιμάνια, αεροδρόμια, Ο.Α. κλπ.) Οι εργαζόμενοι σʼ όλο τον κόσμο, στην Ευρώπη και στη χώρα μας δέχονται συστηματική επίθεση των δυνάμεων του κεφαλαίου που επιδιώκουν να περιορίσουν τα εργασιακά δικαιώματα, κυρίως της νέας γενιάς, για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης που έχει ξεσπάσει στην ίδια τη μητρόπολη του καπιταλισμού (ΗΠΑ). Για να αυξήσουν τα κέρδη και την κυριαρχία τους. Την ίδια ώρα από τις Φιλιππίνες έως τη Νικαράγουα εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν την πείνα ως καθημερινή απειλή. Οι εξεγέρσεις των πεινασμένων απλώνονται στην Ασία, στην Αφρική, στη Λατινική Αμερική. Ιδιαίτερα πλήττονται οι νέοι και οι νέες της χώρας μας που καλούνται να ζήσουν χειρότερα από τους γονείς τους. Που δεν μπορούν να βρουν εργασία και, όταν τη βρουν, είναι κακοπληρωμένη, ανασφάλιστη, μερική ή προσωρινή. Που ζουν σε ένα κλίμα εντεινόμενης ανασφάλειας, αβεβαιότητας και προσωρινότητας. Που με το νέο ασφαλιστικό νόμο τούς αφαιρούνται ακόμα περισσότερα δικαιώματα." (απόσπασμα από την ανακοίνωση της κ.ε. του ΣΥΝ)

Τέλος, θέλω να αναφερθώ σε άλλη μία "υπόσχεση" της σημερινής κυβέρνησης. Μιας κυβέρνησης μαφιόζων και συμμοριτών. Αυτήν της μείωσης της θητείας στην υποχρεωτική στράτευση. Μία προεκλογική φούσκα που ξεδιπλώνεται μαζί με τα προεκλογικά ΔΕΝ του ασφαλιστικού, ταυτόχρονα με τις ιδιοτικοποιήσεις και την πλήρη αδιαφάνεια..

Πλέον συζητάμε για αύξηση της θητείας καθώς και υποχρεωτική στράτευση στα 18. Η ΟΝΝΕΔ έσπευσε να υποστηρίξει τη θέση αυτή της κυβέρνησης, ως καλό τσιράκι, μέσω του προέδρου της, Γ. Παπανικολάου.

Για το ίδιο θέμα έχουν ασχοληθεί και έχω διαβάσει στα blogs: Anything But ND και Στα τσακίδια (από το οποίο είναι και το παρακάτω βίντεο). "Με κάνει να νιώθω σιγουριά για το μέλλον!"

Το blog τελείωσε. Προσοχή! Μην κάνεις εδώ κλικ.