Πέμπτη 31 Ιουλίου 2008

Πέραμα

Οι πιο πολλοί δε θα θυμάστε αυτά που τότε είχα πει
και μ' αναγκάζετε ξανά να σας χαλάσω τη γιορτή,
το βόλεμά σας και την ατέλειωτη χαρά
κι ότι είχα αφήσει απ' την προηγούμενη φορά.
Τα ίδια μάτια, με την τόση αδιαφορία
καλά στημένη και η αλώβητη ιστορία.
Βλέπεις τώρα είναι μπανάλ η ωμή ολιγαρχία,
κυβερνάει η γκλαμουριά και η σινιέ αληταρχία.
Η ευκολία, τα λεφτά, πανίσχυρο το τέρας
μα για τα αδέρφια μου δε φτάνει ο αέρας.
Τους μοιάζει η φτώχια φυλακή και ζητούν την ευκαιρία,
να ξεφύγουν από αυτή την τιμωρία.
Και πάν’ εκεί, φυτώριο, καλό, εντατικό,
σε ένα κολλέγιο που λες ιδιωτικό.
Λαμπρό το μέλλον, γιάπης με φράγκα
κι αν την χωθείς και σε στοά, σε κάνουν μάγκα.
Τη λέν παιδεία, τι κοροϊδία!
Λαπαδιασμένα τα όνειρά τους, τι αηδία!
Αυτά τα αδέρφια χάνονται, εδώ στο δυο χιλιάδες
και φταίτε εσείς ρε πατεράδες και μανάδες.

Για τα αδέρφια που χαθήκανε νωρίς,
δεν φτάνει μόνο της λύπης το τραγούδι.
Τα λάθη σας να ξέρεις πως δεν σβήνουνε
μοναχά με ένα δάκρυ ή ένα λουλούδι.
Γι' αυτά τα αδέρφια που χαθήκανε νωρίς,
κοιτάω τον ουρανό και σιγοτραγουδάω
και αφού νοιώθω την καρδιά μου να πονάει
δεν ξεχνάω και εκδίκηση ζητάω.


Αλλού γιορτάζουνε αλλιώς, γι' αυτό και εγώ στάνταρ τρελός
σκάω ακάλεστος και έχει ο Θεός.
Παιχνίδια εδώ πολιτικά κι ας έχει έδρανα αδειανά
είν' η πορεία σταθερή, στο πουθενά.
Γιουροκουρέλια από εδώ, το μισοφέγγαρο από εκεί
και πάνω απ' όλα η μαμά Αμερική.
Νιώθω καλά που είμαι απ' την χώρα σου Σωκράτη
κι ας έχω τσίμπλα στο ένα μάτι.
Μα δε βαριέσαι, πόσα αδέρφια να χαθούνε;
Οι υπόλοιποι ίσως να μπορούνε
να πηδιούνται απ' το PC τους
και να αλλάζουν τη ζωή τους,
με κοκτέιλ αλχημικών, παραγωγής τους.
Με λίγο clubbing, πρασινοκόκκινα μαλλιά,
πίσω κουφάλες θα μας βάλουν τα γυαλιά.
Αυτοί τα πάνε πιο καλά στους αριθμούς,
θα μας κερδίσουν στους μαρμάρινους σταυρούς.
Κι είναι τα αδέρφια μου πιστοί σαν καταναλωτές,
φανατικοί των show τηλεθεατές.
Άλλοι ντιλέρια μπορεί και δικηγόροι
το ίδιο μου κάνει κι ας αλλάζουνε οι χώροι.
Άλλοι μπράβοι και μες την νύχτα καθώς πρέπει,
αφού η φτώχια η πουτάνα το επιτρέπει.
Άλλοι φορέσανε στολή, για εκείνους ντρέπομαι πολύ,
άλλοι τελειώσαν όποια να 'τανε σχολή.
Άλλοι γιατροί και επιχειρηματίες,
άλλοι στον τόκο τα λεφτά και εγκληματίες.
Μα δεν τ' αντέχω ρε παιδιά, εγώ σας έζησα αλλιώς
γι' αυτό σας λέω ότι δεν είμαι τυχερός.
Έμεινα εδώ να τραγουδάω και σας ρωτάω,
τελικά από ποιους εκδίκηση ζητάω;
Από εκείνους που ξέρουμε ότι φταίνε
ή από εκείνους που τριγύρω πάλι κλαίνε;
[Active Member - Για τ' αδέρφια που χαθήκανε νωρίς]

Συγκέντρωση στην πύλη της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης και πορεία στο Πέραμα, αύριο Παρασκευή 1 Αυγούστου στις 6μμ.
Για να δείτε την αφίσα, κάντε κλικ
εδώ.

UPDATE: Η ανάρτηση αρχικά, ναι, ήταν κάπως "σκληρή".
Μπορείτε να δείτε την εικόνα, κάνοντας κλικ στο ρεφραιν.


Τρίτη 29 Ιουλίου 2008

Semisonic


- Nobody knows it but you've got a secret smile
- And you use it only for me!

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2008

Μεσαίωνας

Τέλος το 35ωρο και για τους Γάλλους. Τα κεφάλια μέσα λοιπόν.

«Παρελθόν αποτελεί για τους Γάλλους το εβδομαδιαίο 35ωρο εργασίας, με νόμο που ενέκρινε η γαλλική εθνοσυνέλευση. Οι εταιρείες θα μπορούν να προχωρούν σε ιδιωτικές συμφωνίες με τις ενώσεις των εργαζομένων τόσο για το ωράριο απασχόλησης όσο και για τις υπερωρίες, παρακάμπτοντας το καθιερωμένο 35ωρο.» (ΣΚΑΙ)

Το σχέδιο για
τους μεγαλοκαρχαρίες είναι απλό και έχει ως εξής: Μας οδηγούν σε μια κατάσταση πλήρους εξάρτησης από τις επιχειρήσεις και τις βιομηχανίες τους και στη συνέχεια μας προτρέπουν να δουλέψουμε περισσότερο. Οι συντηρητικές κυβερνήσεις φυσικά υποβοηθούν αυτό το σκηνικό, έχοντας ουσιαστικό ρόλο στο σύστημα.

Και πως γίνεται αυτό; Ο εργαζόμενος γίνεται θύμα της υπερκατανάλωσης. Τη θεωρεί άμεση προϋπόθεση για την επιβίωσή του. Αναγκάζεται να αγοράζει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους και φυσικά τα πληρώνει ακριβά. Λόγω πετρελαίου..

Και όμως, είναι έτσι; Χρειαζόμαστε όλα αυτά που μας "προσφέρουν" στο πιάτο; Έχει ανάγκη ο μέσος άνθρωπος όλες αυτές τις υπηρεσίες που μας πασάρουν σαν αυτονόητες; Δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς τους σωρούς άχρηστων προϊόντων που διαφημίζονται από το πρωί ως το βράδυ σαν αγαθά άμεσης ανάγκης;

Μείωση των μισθών, μείωση των συντάξεων.
Αύξηση των τιμών, αύξηση των ωρών εργασίας.

Γυρίζουμε σε έναν σύγχρονο Μεσαίωνα σιγά-σιγά. Το αντιλαμβάνεται κανείς εκεί έξω; Τέτοιες συνθήκες δουλείας, ανύπαρκτης εκπαίδευσης και μηδενικής περίθαλψης δεν έχουνε σίγουρα σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής. Ο μόνος τους στόχος είναι το "φούσκωμα" κάποιων γνωστών-αγνώστων τραπεζικών λογαριασμών. Οι καταπατητές αυτού του πλανήτη δε φορούν κουκούλες. Δρουν απροκάλυπτα. Καιρός να τους κοιτάξουμε στα μάτια και να τους δείξουμε ότι δε μασάμε πια.

Κάνω παρέα στον Βάσκες και τους Κατηγορώ.

Κυριακή 20 Ιουλίου 2008

Σκόνη


Σύμφωνα με έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, οι Έλληνες φοιτητές παπαγαλίζουν τα μαθήματα τους, εξακολουθούν να μελετούν επιφανειακά και δεν διαθέτουν κριτική σκέψη.

Μόλις το 5% των φοιτητών μπορεί να διαβάζει πανεπιστημιακά βιβλία και άρθρα με γόνιμο τρόπο, ώστε τη γνώση που παίρνουν να την κατανοούν και να μπορούν να την εφαρμόσουν στην πράξη. Το 93,2% ελάχιστα αξιοποιεί για τη μελέτη του επιστημονικά βιβλία και άρθρα από τη βιβλιοθήκη ή το Διαδίκτυο.

Ενώ οι περισσότεροι φοιτητές είχαν πτυχίο Αγγλικών πολύ υψηλού επιπέδου, σε τεστ που έδωσαν, το 93% βαθμολογήθηκε με 4 με άριστα το 10.

Οι έξι στους 10 φοιτητές δηλώνουν ότι επέλεξαν να σπουδάσουν με βασικό στόχο να βρουν καλή δουλειά, το 16% για να διευρύνει τους ορίζοντες του, και μόνο το 26% γιατί τους ενδιαφέρει το αντικείμενο της Σχολής τους.
(Καθημερινή 20/07/08)

Σάββατο 19 Ιουλίου 2008

Φορτίο

Συγχαρητήρια! Απολαύστε τον! Όσοι τον ψηφίσατε, να τον χαίρεστε. Το φορτίο δυστυχώς επιβαρύνει κι εμάς.. Περαστικά σ'αυτόν τον τόπο που αρρωσταίνει και δε δείχνει να θέλει να γιατρευτεί.

Καταλληλότερος: «Δεν έκανα και δεν πρόκειται να κάνω ποτέ καμιά έκπτωση σε θέματα αρχών, κανένα συμβιβασμό σε βάρος του Τόπου, καμιά υποχώρηση σε εξωθεσμικές πιέσεις [..] Δεν δέχομαι την ισοπέδωση. Δεν δέχομαι την εξομοίωση. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο Πάλι καλά να λέμε, δηλαδή!

Ερώτηση:
Ακόμα να αφαιρέσουν το ΔΕΝ από το λεξιλόγιό του;

Τετάρτη 16 Ιουλίου 2008

Οικόπεδα

- Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στο Μαρκόπουλο.
«Οι καιρικές συνθήκες!»
- Σε εξέλιξη η φωτιά στη Λευκίμη Κέρκυρας.
«Οι εμπρηστές!»
- Φωτιές σε δασικές εκτάσεις στην Τρίπολη και την Πάτρα.
«Ευτυχώς δεν έπαθε κανείς τίποτα!»
- Καίει επί 2 ημέρες το νομό Σερρών η πύριλη λαίλαπα.
«Το ΠΑΣΟΚ!»
- Ξαφνική πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο. Τέθηκε υπό έλεγχο.
«Ανθρώπινο λάθος!»
- Μετά τις μεγάλες φωτιές του Σαββατοκύριακου, νέα πυρκαγιά στο νομό Ρεθύμνου ενώ δύο πυρκαγιές εκδηλώθηκαν στο Κιλκίς και τη Χαλκιδική.
«Ο στρατηγός άνεμος!»
- Νέα μεγάλη πυρκαγιά στα Τέμπη! Σταμάτησε η κυκλοφορία στην εθνική οδό.
«Οι ασύμμετρες απειλές!»

Μέχρι που θα χτίσετε ρε αχόρταγοι!!
(σημ. Οι παραπάνω φωτιές είναι φετινές, οι ατυχείς δηλώσεις βουλευτών, υπουργών και πρωθυπουργού μπορούν να χαρακτηριστούν ..παντώς καιρού)

UPDATE:
Η καθυστέρηση από πλευράς ΠΕΧΩΔΕ για ένταξη στο Κτηματολόγιο οκτώ περιοχών με "ιδιοκτησιακές ασάφειες" δημιουργεί περίεργους συνειρμούς, ειδικά όταν οι συγκεκριμένες περιοχές καίγονται ξανά και ξανά.

Δευτέρα 14 Ιουλίου 2008

Βενεζουέλα

Η Μις Βενεζουέλα, Νταιάνα Μεντόζα, 22 ετών, εξελέγη Μις Υφήλιος 2008, στο Να Τράνγκ, παραθαλάσσιο θέρετρο στο νότιο τμήμα του Βιετνάμ.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι τιμές του πετρελαίου μπορεί να φθάσουν και τα 300 δολάρια το βαρέλι, αν η αμερικανική πετρελαϊκή εταιρεία Exxon Mobil παγώσει ξανά περιουσιακά στοιχεία της Βενεζουέλας σε μια διένεξη για ένα εθνικοποιημένο πετρελαϊκό πρόγραμμα.


God bless Venezuela!


Τετάρτη 9 Ιουλίου 2008

Άμλετ

«Οι πεσιμιστικές παραστάσεις μου δεν στερούνται ελπίδας. Δείχνουν στον κόσμο την πραγματικότητα μέσα από έναν καθρέφτη..»

«Περνάμε από μια περίοδο νεοσυντηρητισμού, με βαθιές κοινωνικές φοβίες, πολύ έντονες πολιτισμικές παρεξηγήσεις. Οι ανόητοι άνθρωποι μιλούν για σύγκρουση πολιτισμών πράγμα το οποίο δεν πιστεύω καθόλου. Ζούμε μια εποχή στην οποία η τέχνη είναι πολύ σημαντική. Πρέπει να μιλήσουμε γι’ αυτά τα πράγματα δημόσια, χωρίς φόβο και με ελευθερία λόγου. Ελευθερία, να μιλήσουμε για οτιδήποτε. Είναι πολύ σημαντικό να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που ζούμε αυτήν την περίοδο. Και αυτό δίνει νέα δυνατότητα επιρροής στην τέχνη. [..]

Συγκρίνοντας τον Αμλετ με τη σύγχρονη ζωή, ειδικά της δικής μου γενιάς, διαπιστώνω την εξής ουσιώδη διαφορά: Δεν υπάρχει λύση στο ερώτημα του Αμλετ. Να συνεχίσουμε ή να σταματήσουμε; Μερικοί, όπως η Σάρα Κέιν, παίρνουν την απόφαση να αυτοκτονήσουν. Αλλά με τον τρόπο που περνάμε τη ζωή μας είναι σαν να διαπράττουμε ομαδική αυτοκτονία. Σήμερα όλοι μας γνωρίζουμε την αδικία που επικρατεί στον κόσμο. Ολοι μας γνωρίζουμε τα πρόβλήματα που έχει προκαλέσει η παγκοσμιοποίηση, την κρίση στον Τρίτο Κόσμο, το πώς εκμεταλλευόμαστε τις ζωές ανθρώπων μαζί με τις πηγές των χωρών τους, όπως γνωρίζουμε και πως η ιδεολογία του ελεύθερου καπιταλισμού ανοίγει τις αγορές για να διεισδύσουν ξένα συμφέροντα. Ολοι μιλάνε για την οικονομική ανάπτυξη της Κίνας και κανείς δεν λέει ότι το 60% της ανάπτυξης είναι κέρδη των ξένων επιχειρήσεων που έχουν επενδύσει στη χώρα. Δυστυχώς, η παγκοσμιοποίηση είναι πολύ μεγάλο ψέμα. Ολοι γνωρίζουμε τις αδικίες που διαπράττονται, αλλά κανείς δεν αντιδρά. Δεν υπάρχει μια πολιτική κίνηση και όλοι βρίσκουμε δικαιολογίες για την απραξία μας. Λέμε “πρέπει να λάβουμε υπόψη μας τις σύνθετες παραμέτρους για τις δικτατορίες στην Αφρική, τους φονταμενταλισμούς στις αραβικές χώρες και την αδικία στα Βαλκάνια” [..]

Ο Αμλετ είναι ένας βλάκας! Είναι η αίσθησή μου. Δεν είναι αρκετά δυνατός να ασχοληθεί με τα προβλήματά του. Αλλά και ποιος θα μπορούσε άλλωστε… Ούτε εγώ θα μπορούσα να εκτελέσω την αποστολή να σκοτώσω το θείο μου γιατί κάτι θα μου έλεγε ότι έχει σκοτώσει τον πατέρα μου. Αυτός ο στόχος σε τρελαίνει. Ετσι όταν τον αποκαλώ idiot εννοώ ότι η αποστολή που αναλαμβάνει τον τρελαίνει. Ο τίτλος της έρευνάς μου για τον Αμλετ θα μπορούσε να είναι: Η ενσυνείδητη κατάρα της μεταηρωϊκής εποχής. Κανείς δεν θέλει πλέον να είναι ήρωας. Κανείς δεν έχει το κουράγιο και την τόλμη να είναι ήρωας. Αν παρατηρήσετε τις ταινίες θα δείτε ότι δεν υπάρχουν άντρες ήρωες. Ισως συναντήσετε γυναίκες – ηρωίδες αλλά όχι άντρες. Αντιθέτως. Αναφερόμαστε στην αποδόμηση του άντρα. Αυτό είναι και ένα από τα κυρίαρχα στοιχεία της δουλειάς μου. Από τα βασικά θέματα που με απασχολούν. Ο άντρας δεν γνωρίζει τον ρόλο του πλέον. Δεν έχει πρότυπο. Δεν ξέρει πώς πρέπει να είναι οι άντρες. Και ο Αμλετ βρίσκεται στην αρχή αυτής της εξέλιξης. Γιατί πριν από τον Αμλετ υπήρχαν οι απλές τραγωδίες – εκδίκησης. Που σήμαιναν: θα σκοτώσει τον θείο του για εκδίκηση. Ομως ο Αμλετ δεν ξέρει πώς να φέρει σε πέρας αυτόν τον ρόλο πια. Και πιστεύω ότι οφείλεται στο γεγονός ότι έχει μια ευρεία αντίληψη του κόσμου. Γνωρίζει πάρα πολλά. Μήπως αυτή ακριβώς δεν είναι η κατάρα των καιρών μας; Οτι γνωρίζουμε πάρα πολλά; Δεν αναλαμβάνουμε πολιτική δράση γιατί αντιμετωπίζουμε τα πάντα με πολύ περίπλοκο τρόπο. Λέμε για παράδειγμα: είναι απολύτως λάθος η εισβολή στο Ιράκ. Αλλά σκεφτόμαστε και ό,τι έκανε ο Σαντάμ Χουσεΐν στους Κούρδους. Λέμε: ήταν απολύτως λάθος να βομβαρδίσουμε το Βελιγράδι. Αλλά την ίδια στιγμή σκεφτόμαστε τι έκαναν οι Σέρβοι στους Αλβανούς στο Κόσοβο. Τι δράση να αναλάβουμε; Προς ποια κατεύθυνση; Ξέρουμε ότι η βία γεννάει βία αλλά αν περιμένουμε πολύ η βία μπορεί να αυξηθεί. Αυτό συμβαίνει και με τον Αμλετ. Καθυστερεί πολύ και προκαλεί ακόμη περισσότερους θανάτους


Αποσπάσματα από συνεντεύξεις του Γερμανού σκηνοθέτη Τόμας Οστερμάιερ στις εφημερίδες Καθημερινή [01.06.08] και Ελευθεροτυπία [21.06.08]

Το έναυσμα να ασχοληθώ με τον Οστερμάιερ μου έδωσε η Πεντανόστιμη και το τελευταίο της (μέχρι αυτήν την ώρα) post. Την ευχαριστώ. Κάνει καλή δουλειά.
Η πρώτη εικόνα είναι από την παράσταση Μήδεια, του Δημήτρη Παπαϊωάννου.

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2008

Σκάνδαλο

..ένα τροχαίο, 2 απόπειρες (;) και τώρα Siemens!

9 Μαρτίου 2005: Ο Κώστας Τσαλικίδης, υπάλληλος της εταιρείας Vodafone, βρέθηκε απαγχονισμένος στο σπίτι του. Την επομένη, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Κορωνιάς ενημέρωσε την κυβέρνηση ότι έχει διαπιστωθεί παρέμβαση με συνακροάσεις στο δίκτυο της εταιρείας. Η υπόθεση δημοσιοποιήθηκε ένα χρόνο αργότερα (2/2/2006). Σκάνδαλο!

Το όνομα του Κώστα Τσαλικίδη βρίσκεται στη λίστα της ΑΔΑΕ με εκείνους που είχαν πρόσβαση στο παράνομο λογισμικό είτε με φυσική παρουσία είτε με ηλεκτρονικό τρόπο.
Η καθυστέρηση της κανονικής ανάκρισης και ο αποκλεισμός της ΑΔΑΕ από την αρχική έρευνα επέτρεψαν την απάλειψη των κρίσιμων στοιχείων, ενώ και ο θάνατος του Τσαλικίδη έμεινε ουσιαστικά αδιερεύνητος.

12 Αυγούστου 2004: Δύο αθλητές μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ ύστερα από ατύχημα που είχαν νωρίς το πρωί με μοτοσυκλέτα. "Ο Κώστας Κεντέρης και η Κατερίνα Θάνου ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση πριν από το ατύχημα, καθώς ενημερώθηκαν ότι αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να τους απαγορευθεί η συμμετοχή στους αγώνες επειδή δεν εντοπίσθηκαν για να περάσουν από έλεγχο ντόπινγκ" έλεγαν οι δικοί τους. Οι Ολυμπιονίκες δεν εμφανίστηκαν ποτέ στον έλεγχο και τελικά αποκλείστηκαν από όλες τις διοργανώσεις. Σκάνδαλο!

Η δίκη για το «τροχαίο» αναβάλλεται συνεχώς. Η τελευταία αναβολή (λόγω κωλύματος στο πρόσωπο συνηγόρων υπεράσπισης) έγινε, για τις 2 Φεβρουαρίου του 2009! Ο ΣΕΓΑΣ δικαίωσε τους αθλητές και τον προπονητή τους.
Και ενώ η υπόθεση δεν έχει ακόμα κλείσει, 11 από τους 14 αθλητές της Εθνικής ομάδας άρσης βαρών, βρέθηκαν θετικοί σε χρήση απαγορευμένων ουσιών, σε αιφνιδιαστικό έλεγχο που έγινε στον Αγιο Κοσμά, στις 7 Μαρτίου 2008. Η κυνέρνηση δεν πήρε θέση παρά μόνον όταν η κινεζική εταιρεία παραγωγής ανέλαβε την ευθύνη για την κατά λάθος αποστολή του "ένοχου" σκευάσματος.

20 Δεκεμβρίου 2007: Απόπειρα αυτοκτονίας του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού, Χρήστου Ζαχόπουλου. Μετά από τέσσερα μόλις 24ωρα προφυλακίζεται η Εύη Τσέκου, ερωμένη του, η οποία φαίνεται να έχει κινηματογραφήσει τις ερωτικές τους στιγμές και στη συνέχεια τον εκβίασε με το οπτικοακουστκό υλικό. Της έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για τις οποίες έχει ασκηθεί ποινική δίωξη και αφορούν σε δύο κακουργήματα και ένα πλημμέλημα. Κάποιοι στην αρχή μιλούν για το «ροζ» της υπόθεσης, στη συνέχεια όμως αποκαλύπτονται στημένοι διαγωνισμοί και πολύ μαύρο χρήμα να διακινείται από τον γενικό γραμματέα. Σκάνδαλο!

Στο σημείωμα προς τους οικείους του, ο Ζαχόπουλος μίλαγε για «ευήκοα ώτα» που ήταν πρόθυμα να δεχτούν τον εκβιασμό, ο οποίος είχε γίνει «εύπεπτος πολιτικά» μέσω «κατασκευασμένης συκοφαντίας - εκμετάλλευση δεσπόζουσας θέσης» και αναφέρεται σε «ασύδοτα φαινόμενα νεοφασισμού».
Το σημείωμα έμεινε στην αφάνεια.

Η κατάθεσή του πάντως, μετά από 100 και πλέον ημέρες (4 Απριλίου!) από την απόπειρα, μας άφησε πολλά ερωτηματικά. Είναι ολοφάνερο ότι τον «δασκαλέψανε» καλά, προτού μιλήσει στον ανακριτή και το κουκούλωμα πάει σύννεφο.


Και τώρα ..Siemens! Εδώ και αν έχουμε να κάνουμε με μεγάλο Σκάνδαλο!
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δείχνει να έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Την ίδια τακτική ακολούθησε φυσικά και το ΠΑΣΟΚ όλα τα προηγούμενα χρόνια - τώρα ζητά εξεταστικές επιτροπές. Οι ίδιοι εισαγγελείς παρεμβαίνουν σε όλες τις υποθέσεις, οι ίδιοι ανακριτές αναλαμβάνουν τη διαλεύκανση (;), οι ίδιοι δικαστές αναβάλλουν την εκδίκαση.

Ένας μικρός διαχωρισμός:
- Η δικαστική έρευνα -που είναι τόσο επιθυμητή από την πολιτική εξουσία- περιορίζεται μόνο σε παραβάσεις του ποινικού κώδικα και μάλιστα για αδικήματα που δεν έχουν παραγραφεί.
- Η πολιτική διερεύνηση -που τόσο πολύ αποφεύγεται- έχει στόχο να ανακαλύψει την αλήθεια πίσω από μια σκοτεινή υπόθεση, ανεξάρτητα από την εξακρίβωση όλων των λεπτομερειών που αφορούν την παραβατική συμπεριφορά ατόμων. Σκοπός εδώ δεν είναι -κυρίως- η υπόδειξη ενόχων και η καταδίκη τους, όσο η ενεργοποίηση θεσμών και κανόνων που θα εμποδίσουν την επανάληψη του σκανδάλου.

Και έχουμε τον Λιάπη να κάνει λόγο χτες για "μεγάλη υποκρισία"!
Ρε άντε να κλαφτείτε πουθενά αλλού, όχι εδώ. Όχι άλλο!

Και ένα quiz για το τέλος:
"Θα περιμένουμε να ολοκληρωθεί η έρευνα. Έχει τοποθετηθεί η κυβέρνηση δια του αρμοδίου υφυπουργού." - Σε ποιά υπόθεση δεν είπε τη συγκεκριμένη φράση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και τοποθετήθηκε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων;
(Ευκολάκι - 1 βαθμός)

Πληροφορίες και αποσπάσματα από τον Ιό της Κυριακής (06/07/2008).
Το blog τελείωσε. Προσοχή! Μην κάνεις εδώ κλικ.