Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Bullets



Archive - Bullets
Album: Controlling Crowds
out march 2009

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

Φιλοπατρία


25 Μαρτίου σήμερα και κάτι πρέπει να γιορτάζουν
εδώ στην Ελλάδα, γιατί βγήκα γιά τσιγάρα και εν μέσω
κρίσης και αναδουλειάς βρήκα όλα τα μαγαζιά κλειστά!

Α, ναι ρε! Αν θυμάμαι καλά, απ' τα μαθητικά μου χρόνια,
σήμερα οι Έλληνες τιμούν κάποιους εθνικούς ήρωες,
όπως ο Κολοκοτρώνης, που τον πέταξαν να σαπίσει
σ' ένα μπουντρούμι, αφού πρώτα τους απάλλαξε απ' τους
Τούρκους και ο Νικηταράς, που μετά την απελευθέρωση
ζητιάνευε ρακένδυτος στους δρόμους της Αθήνας.

Ζήτω το Έθνος, ζήτω η Ελλάς!

[βασιλιάς της μοναξιάς]

Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Εκατομμυριούχοι

«Δεν νιώθω μεγαλοδημοσιογράφος… Αυτός που λέει ότι είναι στόχος, είναι στόκος.»


«Δεν νιώθω μεγαλοδημοσιογράφος. Αυτοί τρέφονται στις αυλές των κρατικών, πολιτικών, και επιχειρηματικών κέντρων εξουσίας. Εγώ ούτε αργομισθίες έχω, ούτε χαριεντίζομαι μ' όλες αυτές τις εξουσίες», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης, στο ON OFF της Ελευθεροτυπίας, την Κυριακή που μας πέρασε.

Τι θα πει δεν ξέρεις ποιος είναι ο Σταύρος Θεοδωράκης; Αφού βλέπεις κάθε εβδομάδα το πιασάρικο θέμα της εκπομπής του στο Mega. Τραβεστί, πόρνες, πόλεμοι, φτώχεια, καταπίεση, φυλακές. Και μετά τις διαφημίσεις συνεχίζουμε με διαλυμένες οικογένειες, υιοθεσίες παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια και μαύρους αντιμέτωπους με μια κοινωνία ρατσισμού και εκμετάλλευσης.

Είναι όλοι τους Πρωταγωνιστές. Στο ίδιο τσουβάλι μπήκε και ο Λαζόπουλος και ο Τσάβες και οι εκδιδόμενες της Συγγρού. Μήπως αυτή δεν είναι η κοινωνία; Ναι, συμφωνώ. Αυτό είναι. Ο Σταύρος Θεοδωράκης έπιασε το νόημα και βγάζει χρήμα παρουσιάζοντάς μας την Αθήνα της νύχτας, την Ελλάδα του κατεστημένου, τον πλανήτη των Golden Boyz.

Σ'αυτή τη χώρα είναι να αναρωτιέται κανείς πως γίνεται να έχουμε δεξιά κυβέρνηση όταν όλοι οι δημοσιογράφοι είναι αριστεροί. Και συναγωνίζονται για το ποιός τα πάει καλύτερα. Το επόμενο γκάλοπ σίγουρα θα συμπεριλαμβάνει την ερώτηση: «Ποιός είναι αριστερότερος για δημοσιογράφος;». Στο δρόμο που χάραξε το «Ποιός θέλει να γίνει εκατομυριούχος;» και ακολούθησε το «Ποιός είναι καταλληλότερος για να μας δουλεύει;»

Αριστερός ως το κόκκαλο ο Θεοδωράκης. Με τα ακριβά του τα κοστούμια, τις λιμουζίνες να τον ανεβοκατεβάζουν στα γυρίσματα, τους χαριεντισμούς με πρώην υπουργούς και έπειτα τα εξώφυλλα, οι καλές δουλειές, τα μεγάλα συμβόλαια. Μας ενδιαφέρει η διαφορετικότητα, μας ενοχλεί ο ρατσισμός. Γινόμαστε ένα με τον ξένο, αγαπάμε τον μετανάστη.

Όλα είναι δρόμος.. Συμβόλαιο με την ΕΡΤ δεν αφήνεις στη μέση. Εκτός και αν σε περιμένει βέβαια κάτι καλύτερο, σε ιδιωτικό. Ούτε πολυτελή εστιατόρια στήνεις από τη μια μέρα στην άλλη. Εκτός βέβαια αν είσαι μεγαλοδημοσιογράφος. Και μεγαλοδημοσιογράφος δεν γίνεσαι από τη μια μέρα στην άλλη. Εκτός βέβαια αν μπαινοβγαίνεις στις ..αυλές.

Προτιμώ τον Sebastian Tellier που είναι μέσα στις αυλές και χαριεντίζεται, κύριε Θεοδωράκη και δεν ντρέπεται να μου το πει. Το κάνει και βίντεο. Και βγάζει και λεφτά. Και μαγκιά του.
Sebastian Tellier.
Kilometer.

Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Τζαμαρίες



Director: Patrick Hughes

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Κουκούλια



Τα ίδια και τα ίδια. Οι γνωστοί άγνωστοι και οι κουκουλοφόροι. Ο Πρετεντέρης στήνει το κυβερνητικό πρόγραμμα ή έχει αναλάβει μόνο την ευθύνη της παρουσίασής του; Το βράδυ «δείχνει» τα προβλήματα της κοινωνίας στους πολίτες και την επομένη ο αρμόδιος Υπουργός εξαγγέλει νέα μέτρα. Μόνο σε εμένα φαίνεται περίεργο. Είμαι παράφρων, θα το δεχτώ.

Έχω όμως κάποιες ερωτήσεις, για εσάς, τους νοήμονες. Και είναι απλές, πιστέψτε με. Δεν λειτουργεί η Νέα Δημοκρατία ως μία ακόμη κυβέρνηση πλιατσικολόγων; Τα δελτία ειδήσεων δεν ακολουθούν την τακτική των κουκουλοφόρων; Οι τράπεζες και το χρηματιστήριο δεν βολεύονται με τις στρατηγικές των γνωστών αγνώστων; Οι δημόσιες υπηρεσίες δεν ρίχνουν καθημερινά μολότωφ στην κοινωνία; Τα golden boys δεν κρύβονται στη δική τους «πλατεία»;

Με τι μούτρα λοιπόν θα ποινικοποιήσετε την κουκούλα; Εσείς είστε οι πρώτοι στο κουκούλωμα, οι άρχοντες στην υπόθαλψη εγκληματιών. Εσείς είστε εκείνοι που κάνουν την αρχή στο πλιάτσικο, καταληστεύοντας το υστέρημα του ψηφοφόρου. Καίτε και ρημάζετε μια ολόκληρη κοινωνία. Μην περιμένετε λοιπόν διαφορετική μεταχείριση από τον κόσμο. Κουκούλα στην κουκούλα και φάσκελο στο φάσκελο. Δίκαιη αντιμετώπιση.


Empty: Makaahaa
22.12: Εθνική εκεχειρία!


Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Α(σφα)λήτες


Έχω κάποιες απορίες σε σχέση με τη βία και τους βανδαλισμούς όπως λένε τα κανάλια. Πέρασαν κάποιοι από το Κολωνάκι και έσπασαν σε 5 λεπτά μερικές βιτρίνες που πουλούσαν το τσαντάκι 500 και 1000 ευρώ και χτύπησαν μερικά αυτοκίνητα BMW και 4x4 που κόστιζαν όσο οι αποδοχές πενταετίας των κατώτερων εργαζομένων σε εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, σε τράπεζες και σε άλλες εργασίες. (άλλο ένα καταπληκτικό ποστ στο μπλογκ του Greek Rider)

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Φιλμ



One Dream Closer

[d.papaspyropoulos]

Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

Τυχερό


Το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν η μουσική. Έπειτα, τα χρώματα στις λέξεις. Ήταν σίγουρα πολύ συναισθηματικός τύπος. Και δεν μας το έδειχνε. Είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι όπου δεν υπάρχει μελωδία τίποτα δεν μπορεί να στεριώσει.

Οι παρέες ποτέ δεν τον κέρδισαν. Πηγαινοερχόταν στα καφέ μόνος. Συντροφιά του οι ήχοι. Τον είχαν κουράσει οι ομιλίες, καιρό τώρα. Δοκίμαζε την αναπνοή του στη σιωπή. Παγωμένη ατμόσφαιρα. Οι εφημερίδες, τα περιοδικά, οι διαδρομές, οι πολιτικές του ανησυχίες όλα ερχόταν μετά. Ίσως και να μη γινόταν αλλιώς..

Όλοι οι ήχοι έχουν το δικό τους συναίσθημα. Το ήξερε από τότε που πρωτοπάτησε το πόδι του στο μικρό ωδείο της γειτονιάς του. Αποφάσισε να γυρίσει τον κόσμο αναζητώντας αυτά τα συναισθήματα. Αναζητώντας μελωδίες. Δεν έκανε ποτέ το όνειρό του πραγματικότητα.

Ο Μανουέλ είναι εκ γεννετής τυφλός. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βολιβία. Σήμερα ζει στο Περού. Έχασε την ακοή του στα εικοσιοκτώ. Μια απρόβλεπτη έκρηξη στη δουλειά, του προκάλεσε ολική κώφωση, αφού πρώτα τον καταπλάκωσαν τόνοι ζάχαρης. Παράτησε το ψάρεμα με φίλους. Σταμάτησε να λέει ιστορίες.

Το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν η μουσική.

* Τυχερό αστέρι

[πηγή εικόνας]

Σάββατο 7 Μαρτίου 2009

Καπέλα



Like a hobo
From a broken home
Nothing’s going to stop me

more more more:
myspace.com/charliewinston

(έφαγα κόλλημα)

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

Βρωμόλογα*


- Α, όχι.. Όχι ρε παιδιά και αυτός διαιτητής!
___
* Υπέρ της έκδοσης κοινών ευρω-ομολόγων τάσσεται το ΔΝΤ, για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, η οποία προβλέπεται ότι θα επιδεινωθεί.

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2009

Βαρύτητα



Ρίξτε μια ματιά στα πιο πρόσφατα
καλλιτεχνικά projects και video performances
του Γαλλοελβετού Guillaume Reymond
[NOTsoNOISY]:
NOTsoNOISY.com

Και μπείτε στο site των Ελβετών
Charlotte Parfois:
charlotteparfois.ch
Το blog τελείωσε. Προσοχή! Μην κάνεις εδώ κλικ.