Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Κυριακή 28 Ιουνίου 2009

Καιροί


Δεν είναι η χώρα που τον κούρασε. Του άρεσαν πάντοτε οι δύσκολοι προορισμοί. Μήτε οι άνθρωποι τον έφεραν εδώ μήτε οι τόσο λάθος επιλογές του όλο αυτά τα χρόνια. Σίγουρα τώρα ξέρει ότι δεν έπρεπε να εγκαταλείψει το πολυαγαπημένο του ράντσο. Πικράθηκε όταν τον αδίκησαν στις συναλλαγές οι Ζαντόρ. Μετάνιωσε που παράτησε έτσι άδοξα τη δουλειά με τους σχιστομάτηδες. Έκλαψε όταν έχασε την Μαντλέν.

Και σίγουρα δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία. Είναι η μοίρα που δεν τον αγάπησε ποτέ. Είναι αυτή η υπέρτατη δύναμη που τον οδηγεί πάντα στο λάθος. Όπως όταν είχε την μεγάλη ευκαιρία με τους χαρτοφύλακες. Τόσες άλλες φορές που οδήγησε τον εαυτό του στο χείλος του γκρεμού για να δει αν μπορεί να πέσει. Δεν ήταν εκείνος που τον κράτησε - στάθηκε μόνος.

Και είναι αποφασισμένος πλέον ότι είναι έτσι. Όλα αλλάζουν - εκείνος είναι πάντα εκεί. Η Βιβλία Χώρα που πίστεψε δεν υπάρχει. Οδηγήθηκε εδώ από φωνές και ρεύματα. Δεν θα μείνει άλλο πια. Σκέφτηκε ότι ήρθε η ώρα να φύγει. Δεν θα περπατήσει άλλη φορά τον εαυτό του ως τη χαράδρα - θα περιμένει εκείνος να τον φτάσει ως εκεί. Χωρίς άλλες συγκινήσεις. Πέρα από αγκαλιές και ψεύτικα χαμόγελα.

* Poplife

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Βασιλιάς


Όταν πριν περίπου ένα μήνα ήρθε ένα μήνυμα [no subject] στο myspace από τους Xaxakes δίστασα αρχικά να το ανοίξω. Μα.. Υπάρχουν ακόμα αυτοί; Αφού έχουν σταματήσει τα live εδώ και καιρό.. Τώρα μας θυμήθηκαν; Μέσα σε αυτό το τόσο δα μικρό no-subject-msg τα είπε όλα ο Γιάννης. Με δυο λέξεις, τρεις προτάσεις, τέσσερις ευχές.

Αυτό είναι. Οι Xaxakes είναι εδώ. Και όσοι δεν τους έχουν προσκυνήσει ακόμα, ας μην ανησυχούν. Ήρθε και γι'αυτούς η ώρα. Η Archangel (ευτυχώς που υπάρχει και αυτή) έκανε ένα ακόμα θαύμα, επαναφέροντας του αυτοκράτορες της ποπ στην Ελλάδα, εκεί που τους αξίζει, στο θρόνο τους. Δεν υπάρχουν λόγια.. Μόνο μουσική! Viva Les Xaxakes!

St'alithia...i epistrofi twn xaxakes..me alithina agapis paramuthia san... to valse twn elafiwn...i trikumia..i galini..mia fwtia..mia thalassa...feellll..XAXAKES

Me timi s'olous esas... ...se sena... Nastas - viva!!!



° Γειά! °

Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Attack


Η καθόλα έντιμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει ότι οι εργασίες για την κατασκευή του νέου μουσείου της Ακροπόλεως έχουν φτάσει στο τέλος τους. Οι κλέφτες (και λωποδύτες, μην το κάνουμε θέμα) να στείλουν πίσω τα μάρμαρα αμέσως.

Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να κρατούν φυλακισμένο ένα τόσο σπουδαίο κομμάτι της ιστορίας αυτού του τόπου, που τόσο προσέχουμε και αγαπούμε και να μην δείχνουν ούτε ίχνος σεβασμού σε εκείνον εκεί τον αρχαίο πολιτισμό που κάποιος, κάπου, κάποτε, ονόμασε ελληνικό και εμάς απογόνους του.


_______
Υπάρχει χώρος. Φέρτε πίσω τα κλεμμένα. Είναι πολλά τα λεφτά, λέμε.

Δεν υπάρχει χώρος. Πάρτε πίσω τους μετανάστες σας. Τελειώσανε τα έργα.

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Αντίποδας


Η συντηρητικοποίηση της σημερινής κοινωνίας δεν έχει θέση σε βιβλία ή εγχειρίδια. Η συντηρητικοποίηση της σημερινής κοινωνίας δεν κατανοείται μέσα από στήλες εφημερίδων μεγαλοεπιχειρηματιών και επιφανειακές αναλύσεις σκηνοθετημένων δελτίων ειδήσεων. Δεν έχουμε ανάγκη κανέναν Καρατζαφέρη, κανένα ΛΑΟΣ για να μας πείσει ότι ο κόσμος στρέφεται προς τα δεξιά. Η συντηρητικοποίηση της κοινωνίας είναι μέρος ενός σχεδίου που έρχεται κατά πάνω μας σαν τυφώνας.

Δεν είμαι βέβαιος για την ύπαρξη, πόσο μάλλον για τη χρησιμότητα, επαναστατικών-τρομοκρατικών οργανώσεων στον ελλαδικό χώρο. Ο Επαναστατικός Αγώνας και η Σέχτα Επαναστατών δεν έχουν να μου πουν κάτι, δεν μου έχουν δείξει τίποτα. Υπάρχει κάποιος που μπορεί να μου εγγυηθεί ότι δεν έχουν σχέση με το «παρακράτος» και πως οι ενέργειες που παρουσιάζονται ως δικές τους δεν αποτελούν μέρος κυβερνητικού σχεδίου; Όσο και αν έψαξα δεν βρήκα κανέναν.

Τα αστυνομικά σκυλιά είναι οι μόνοι ένστολοι που εργάζονται ακατάπαυστα. Δεν είναι δυνατόν τα αυτοκίνητα της αστυνομίας τη μία να μένουν από βενζίνη και την άλλη να είναι φρακαρισμένα από σταθμευμένα ΙΧ. Μου φαίνεται επίσης μεγάλο παραμύθι τα όπλα τους τη μία να «κολλάνε» και άλλοτε να «εκπυρσοκροτούν». Βρίσκονται οι -τάχα μου, δήθεν- κακοποιοί σε απόσταση αναπνοής να τους πυροβολούν και εκείνοι είναι ανίκανοι να αντιδράσουν. Τι σόι εκπαίδευση έχουν τότε; Γιατί πληρώνω ανειδίκευτους εργάτες για την «ασφάλεια της χώρας»;

Ο σκηνοθέτης του δράματος δεν θέλει πολύ σασπένς. Γιατί όλοι οι «στόχοι» που έχουν εντοπιστεί ζωσμένοι με εκρηκτικά τους τελευταίους έξι μήνες τελικά δεν γίνονται παρανάλωμα; Τη μια ο εκρηκτικός μηχανισμός μπλόκαρε, την επόμενη δεν τον είχαν ενεργοποιήσει οι «τρομοκράτες» και την τελευταία έστειλαν προειδοποίηση τέσσερις ώρες -ξέρω γω- πριν την έκρηξη. Ακολούθησαν αστείες καταδιώξεις με στόχο και προορισμό το άγνωστο και πυροβολισμούς στον αέρα. Φυσικά, προκηρύξεις για να σηματοδοτηθεί το συμβάν και γεγονότα των οκτώ με τον Τρόμπολο να προτοστατεί.

Ου φονεύσεις!

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

Έκτακτο


Είναι σημαντικό, πάντως, να θυμόμαστε ότι δεν είναι τα γονίδιά μας που μας κάνουν νοικοκυραίους ούτε είναι τα γονίδιά μας που μας κάνουν (λαθρο-)μετανάστες. Είναι η ανάγκη. Η απόφαση κάποιου να φύγει για να ξεφύγει από τη στέρηση ή τον πόλεμο δεν είναι απόφαση ηθικής τάξης, αλλά απόφαση επιβίωσης. Τα γονίδιά μας, η εθνικότητα, η φυλή μας, η θρησκεία μας, η αξία μας ή η έλλειψή της δεν θα μας γλιτώσουν από μια ανάλογη μοίρα αν βρεθούμε στο διάβα των γραναζιών της ιστορίας.

Καλό θα ήταν επίσης να μην ξεχνάμε ότι αυτοί που κατά κύριο λόγο ευθύνονται για τα κύματα των μεταναστών είναι οι άνθρωποι με τις έξυπνες βόμβες, οι άνθρωποι που στραγγίζουν ηπείρους, οι ίδιοι άνθρωποι που αποφασίζουν ότι πρέπει να δουλεύουμε όλο και περισσότερο για όλο και λιγότερα, με όλο και λιγότερα δικαιώματα... για την ασφάλειά μας, για το καλό μας, οι άνθρωποι που θέλουν να ζούμε με το φόβο και σκαρφίζονται κάθε βδομάδα και μια καινούρια καταστροφή, μια καινούρια πανδημία. Τα τσιράκια τους μας κυβερνούν και μας εκμαυλίζουν. Υπέρ της ελεύθερης οικονομίας είμαι, υπέρ της δουλείας και της παλιανθρωπιάς δεν θα γίνω ποτέ.

Ας μην καθηλώνουμε το βλέμμα μας εκεί που μας δείχνουν οι θαυματοποιοί του σπηλαίου, η αλήθεια ή είναι ολόκληρη ή δεν είναι αλήθεια. Προσοχή στους καλοντυμένους πλασιέδες που μας κολακεύουν και πωλούν εύκολες λύσεις που έχουν στο βαλιτσάκι τους. Είμαστε μεγάλα παιδιά και πρέπει να ξέρουμε τι σημαίνουν οι εύκολες λύσεις. Υπάρχει πάντα κάτι που μας διαφεύγει, κάτι που βρίσκεται δίπλα μας.

Περαστικός: Υποσημείωση

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

Τηλεγράφημα


ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ: «Κύριε Παπανδρέου, ανήκουμε σε άλλους κόσμους. Γεννηθήκατε πολιτικά ισχυρός. Είμαι ο γιος ενός ταχυδρόμου.»
Ο Θόδωρος μόλις μας άφησε. ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΑΥΤΟΥ!

Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

Απόγνωση


..και για όλα αυτά που ποτέ δεν τελειώνουν.

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

Knife



Η Karin Dreijer Andersson και ο Olof Dreijer είναι αδέρφια. Είναι Σουηδοί και κυμαίνονται ηλικιακά γύρω στα τριάντα. Από το 1999 διατηρούν το μουσικό σχήμα The Knife, έχοντας κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα τέσσερα άλμπουμ. Η αναγνώριση για τους The Knife ήρθε μετά από το δεύτερό τους άλμπουμ, όταν ο José González διασκεύασε το τραγούδι τους Heartbeats για λογαριασμό της Sony και πιο συγκεκριμένα για τη διαφήμιση της τηλεόρασης Sony Bravia.

Από εκεί και έπειτα τα βραβεία έπεφταν βροχή. Το αποκορύφωμα ήρθε το 2007, όταν σάρωσαν τα σκανδιναβικά βραβεία Grammy κερδίζοντας σε έξι (sexy) κατηγορίες μεταξύ αυτών και του Music DVD of the Year. Ως παραγωγοί μας έχουν παρουσιάσει δουλειές των Hird, της Jenny Wilson και άλλων. Η Dreijer Andersson είχε πολλές συνεργασίες μέχρι σήμερα. Οι σημαντικότερες από αυτές είναι με τους Röyksopp (ακούγεται και στο τελευταίο τους άλμπουμ), τους dEUS (!) αλλά και τους Be A Stranger.

Η Karin Dreijer Andersson φέτος αποφάσισε να κάνει και σόλο καριέρα, ως Fever Ray και μας παρουσιάζει ένα φρέσκο άλμπουμ με ομώνυμο τίτλο, ως ντεμπούτο. Το πρώτο single του άλμπουμ με τίτλο If I Had a Heart κυκλοφόρησε λίγες ημέρες πριν μπει το 2009, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία στη Σουηδία και ακολούθησε το When I Grow Up, το βίντεο του οποίου σκηνοθέτης είναι ο Martin de Thurrah. Το τρίτο single κυκλοφορεί σε λίγες ημέρες με τίτλο Triangle Walks.

Προσωπικά έχω ξεχωρίσει, εκτός από το κομμάτι του βίντεο, το απίστευτα μελωδικό Seven, το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε κάνοντας ένα μόνο μικρό κλικ εδώ! Καλή σας ακρόαση!

Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

Απόχη

Α' Αθηνών: 54,45% Β' Αθηνών: 47,22% Α' Πειραιά: 55,56% Β' Πειραιά: 53,32%

Και οι στατιστικές ακόμα ψάχνουν να βρουν τις μετακινήσεις μεταξύ των κομμάτων.. Να σας τις πω εγώ βρε κουτά, μην αγχώνεστε. Ασφαλείς πληροφορίες ομιλούν για μεγάλες μετακινήσεις ψηφοφόρων από Αθήνα προς Βάρκιζα και Yabanaki, την ίδια ώρα που η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του Πειραιά κατευθύνθηκε προς Super Paradise στη Μύκονο.

Δεν πρέπει φυσικά να αγνοούμε τις παράπλευρες ψήφους που διασκορπίστηκαν στις υπόλοιπες Κυκλάδες, ενώ κυριάρχο ρόλο έπαιξαν οι αναποφάσιστοι οι οποίοι κατευθύνθηκαν τελικά προς Γλυφάδα, για καφέ. Οι περισσότεροι λόγω οικονομικής δυσχέρειας και κάποιοι τελευταίοι επειδή δεν έχουν προλάβει ακόμα να αγοράσουν καινούριο μαγιώ και πετσέτα θαλάσσης.

Το τι γέλιο έριξα με τους ΟΝΝΕΔίτες που μαζεύτηκαν νυχτιάτικα και ζητωκραύγαζαν «Όλη η Ελλάδα είναι μπλε!» και με τους στερημένους τόσα χρόνια «πράσινους» που έστησαν τσιμπούσι με κοκορέτσια και σχάρες έξω από τα εκλογικά κέντρα μες στα άγρια χαράματα δεν περιγράφεται!

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Ραφήνα


Διεύρυνση της "ψαλίδας" μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου, δυσαρέσκεια για τον δικομματισμό από την κοινή γνώμη και αδυναμία των παραδοσιακών μικρών κομμάτων να "εισπράξουν" τη δυσαρέσκεια αυτή, είναι μερικά μόνο από τα ευρήματα του 7ου και τελευταίου κύματος του βαρόμετρου της Pubic Issue για το ΣΚΑΪ και την Καθημερινή.

Δύο ημέρες πριν από τις εκλογές, διευρύνεται το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ, ενώ το κυβερνών κόμμα (;) αντιμετωπίζει πρόβλημα συσπείρωσης -που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οφείλεται στις εξελίξεις στην υπόθεση Siemens-, σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος.

Μην το σκέφτεσαι. Βούτα!

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

Ντιπ


ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ

Το blog τελείωσε. Προσοχή! Μην κάνεις εδώ κλικ.