Τετάρτη 20 Αυγούστου 2008

Ψευδαίσθηση



more infos: zeitgeistmovie.com

16 σχόλια:

ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ είπε...

Καλημέρα φίλε ! Ενας σοβαρός λόγος , για να μισήσει κάποιος την Τ.Β. και να δει ποιά είναι η αληθινή ζωή !

Mara Lisha είπε...

Διαφωτιστικό το videaki, καλημέρα.
Το θέμα είναι πως όλοι γνωρίζουμε την αλήθεια, κανείς μας όμως δεν κλείνει την τηλεόραση. Και το χειρότερο είναι πως οι μαμάδες για να μπορούν να κάνουν δουλειές στο σπίτι, βάζουν στα τρίχρονα και στα τετράχρονα παιδικά dvd. Μόνοι μας αποβλακώνουμε τα παιδιά μας!

wilma είπε...

Καλησπέρα κι από εμένα! ενδιαφέρον το βιντεάκι αλλά ξέρεις τι μου κάνει εντύπωση? ότι στο Αμέρικα ακόμη κι αυτό (το ότι η Τηλεόραση είναι ψευδαίσθηση) πρέπει να τους το πουν! ο τύπος έδωσε ρέστα για να γίνει κατανοητός! επί τη ευκαιρία ποιος έιναι αυτός ο τύπος? θυμίζει ιεροκήρυκα.

nelly είπε...

την εχω δει την ταινια αλλα περισσοτερο απηλαυσα το πρωτο μερος (που χτυπα αλυπητα το θρησκευτικο κατεστημενο και αποκαλυπτει τι κρυβεται πισω απο τα συμβολα)

TeddyBoy είπε...

Οκ, μπορεί το IQ του μέσου Αμερικάνου να είναι πολύ κατώτερο του μετρίου, αλλά δυστυχώς στο θέμα στης τηλεοπτικής νοοτροπίας είμαστε κι εμείς τα ίδια χάλια (Παπαδάκηδες, Μικρούτσικοι, Εισαγγελάτοι, Λαζόπουλοι, Τατιάνες)..

Panagiotis είπε...

Δύσκολο θέμα... Στο αμέρικα θα βρεις ανθρώπους που ξέρουν κάτι παρά πάνω μόνο στις ανατολικές και δυτικές ακτές και στο Σικάγο. Οι υπόλοιποι είναι βυθισμένοι στο μαύρο σκοτάδι. Ούτε που πέφτει η ίδια τους η πρωτεύουσα δεν ξέρουν --σοβαρολογώ. Εδώ μιλάν και λένε ότι υπερασπίζονται την πατρίδα τους σε χώρες μακρινές. Και το πιστεύουν κι όλας και είναι περήφανοι. Γιατί έτσι τους λέει η τηλεόραση. Τα καημένα τα φανταράκια δεν τα ρωτάν αν θέλουν..
Βλέπω πράγματα (για ειδήσεις λέμε) στην Ελληνική τηλεόραση που ούτε καν τα ακούς, έτσι σαν αναφορά, στα αμερικάνικα μέσα μαζικής. Και θα με πεις τώρα, είναι ή δεν είναι ελεγχόμενο το τι θα προβληθεί? Α και το ωραίο είναι ότι τα ανθρωπάκια αυτά που είναι στο μαύρο σκοτάδι είναι αυτοί που εκλέγουν πρόεδρο... γιατί είναι καλός χριστιανός... Και μιλάμε για ανθρωπάκια, όντως, οικονομικά καταβεβλημένοι, πολλοί δεν ξέρουν ούτε να διαβάζουν... Τέλος πάντων, μεγάλο θέμα και βαριέμαι να γράφω :ο) αλλά το να δεις μία ώρα τηλεόραση έτσι για να ξεδώσεις δεν είναι άσχημο, το να αράζεις στον καναπέ ένα δωδεκάωρο καθημερινά όμως... Άσε που είναι αποδεδειγμένο ότι το μυαλό ενός ανθρώπου είναι εντελώς αδρανές όταν βλέπει τηλεόραση...

ΥΓ
αυτοί τους χρειάζεται να κατέβουν τίποτα ΠΑΟΚτζήδες με μαδέρια να μπούν σε κάνα άσπρο σπίτι και ν' αρχίσουν να δέρνουν ;ο)

ένα ακόμα ΥΓ
πάντως στο αμέρικα είναι πολύ προηγμένοι. Βλεπω Παπαδάκη στις 22:00 την προηγούμενη μέρα πχ την Δευτέρα, ενώ η εκπομπή γίνεται την Τρίτη στις 6:00 το πρωί. Σκέψου πόσο μπροστά είναι αυτή η χώρα... :ο)
(τώρα όχι ότι βλέπω Παπαδάκη συνέχεια, εντάξει?)

Φιλικά,
ένας ΠΑΟΚτζής

Τσούγδω είπε...

Δεν είμαστε πολύ καλύτεροι. Λέμε συνέχεια για τους Αμερικάνους, που όντως είναι απόλυτα ανενημέρωτοι και έχουν καταντήσει χαζοί αλλά εμείς δεν πάμε πίσω. Το γεγονός ότι υπάρχουν αρκετά κανάλια και δημοσιογράφοι που υποστηρίζουν διάφορα κόμματα, το γεγονός ότι υπάρχουν παράθυρα, δημιουργεί μία ψευδαίσθηση ενημέρωσης και δημοκρατίας. Όλες οι απόψεις που εκφράζουν οι "αντικειμενικοί" φιλτράρονται και αν κάτι τους ξεφύγει απλά δεν τους ξαναβλέπουμε για λίγο στο γυαλί. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις κουκουλώνονται, προσπαθούν να κάνουν τους πολίτες τάγους.
Η μόνη διέξοδος για να μη γίνουμε Αμερικανάκια, είναι το διαδίκτυο και όσο υπάρχει καιρός πρέπει να σταματήσει η δαιμονοποίησή του, για να μη φτάσει η εποχή που θα κυνηγάνε οι αρχές τους bloggers. Ο κόσμος πρέπει να στραφεί στην αντικειμενική και πολύπλευρη ενημέρωση, πρέπει να στραφεί στα κοινά. Η αδιαφορία μας για τη δημόσια ζωή είναι αυτή που μας έχει φέρει σε αυτό το σημείο, ο κόσμος έπρεπε κάθε λίγο και λιγάκι να βρίσκεται σους δρόμους και όχι να γελάμε με τις απίστευτες αποκαλύψεις και να λέμε, αυτά ούτε στην Αμερική, μόνο στην Ελλάδα γίνονται! Ανεχόμαστε τα απίστευτα σκάνδαλα, γι' αυτό και οι πολιτικοί προκαλούν συνεχώς. Σπίτια, αμάξια, κότερα, μίζες, ομόλογα και καθόμαστε εμείς και τους ακούμε στην τηλεόραση να λένε τις 1002 ψευτιές με ύφος μεσσία!

Spy είπε...

Πολλά μου ήρθαν στο μυαλό όταν διάβασα την πολύ ωραία σας ανάρτηση, αλλά δεν θα γράψω τίποτα βαρύγδουπο.
Θα συμφωνήσω απόλυτα με το καταπληκτικό που έγραψε η αγαπημένη μου wilma:
"Στο Αμέρικα ακόμη κι αυτό (το ότι η Τηλεόραση είναι ψευδαίσθηση) πρέπει να τους το πουν!

habilis είπε...

Ευστοχότατο !

thamnos είπε...

Η θρησκέια μας λέει: πίστευε και μην ερέυνα.
Η τι-βι μας λέει: πίστευε μαλάκα και με τα λεφτά σου θα τρώμε τΖάμπα.
Μήπώς ξέρεις να μου πεις τι έγινε με την και καλά ερωτική δολοφονία του διοικητή του ΙΚΑ?

Σουζάνα Xατζηνικολάου είπε...

Πολύ ωραίο βίντεο, πάρα πολύ ωραίο, ανατρίχιασα! Δε βλέπω τηλεόραση καθόλου, κι όποιος θέλει ας το πιστέψει. Τη σιχαίνομαι. Μακάρι να τις πετούσαμε όλοι από το παράθυρο, αυτό κι αν θα ήταν επανάσταση. :)

~ΕΚAΤΗ~ ...φως και παλι φως η ψυχη που μαχεται... είπε...

ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΠΟΣΤ!ΑΝΗΚΩ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ!ΠΡΟΤΕΙΜΩ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ......ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ!
ΤΗΝ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΟΥ!

NISPELL είπε...

ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΤΟ ΕΡΓΟ/Σινεμα προ ετων, με τον Πητερ Φιντς -)

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου έχεις δίκιο. Αλλά εσύ δεν βλέπεις εν γνώση σου? αυτά που θέλεις να δεις βέβαια !!!

Λούσυ είπε...

Είναι σοκαριστικός ο βαθμός εξάρτησης απ την τηλεόραση και η αρνητική επιρροή που αυτός συνεπάγεται σε οτιδήποτε έχει να κάνει με τη λέξη σκεπτόμενος άνθρωπος και τα παράγωγά της. Είναι εντυπωσιακό ότι στην Αμερική υπήρχαν ομάδες αποτοξίνωσης από τις σαπουνόπερες... Ημαρτον!!!

Aνεμος είπε...

ανατριχιαστικό αλλά αληθινό υπάρχουν πολλά όπια του λαού που τον κρατάνε κοιμισμένο όπως και το ποδόσφαιρο...

Το blog τελείωσε. Προσοχή! Μην κάνεις εδώ κλικ.