Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008

Κουτόχορτο


Ο Καραμανλής, που έπαιξε όσο κανείς από τους προκατόχους του με το πάγωμα του χρόνου, είναι πλέον δεσμώτης του. Τρέχει να προλάβει την πλήρη κατάρρευση του κόμματός του που δεν είναι αποτέλεσμα μόνο των οικονομικών μέτρων και της ανίατης ανικανότητας των οικονομικών και άλλων επιτελείων. Αλλά κυρίως του γεγονότος οτι η ΝΔ έχασε το βασικό της επιχείρημα απέναντι στο ΠΑΣΟΚ. «Εμείς δεν κλέβουμε». Όπως αποδείχθηκε όχι μόνο έβαλαν το χέρι βαθιά στο μέλι αλλά τους τα βρήκαν όλα κι απο πάνω. Τόσο αδέξιοι δεξιοί ήταν.

«Για τους ΠΑΣΟΚους λέγαμε πριν από 2002 ότι κλέβουν. Για κανέναν όμως δεν βρήκαμε ατράνταχτα στοιχεία», ομολογούν τώρα γαλάζια κομματικά στελέχη που δεν έχουν χάσει την επαφή τους με την βάση. «Με εμάς συνέβη το πρωτοφανές να μάθει ο κόσμος τα πάντα…Από το πόσα μέτρα έχει το σκάφος, μέχρι το που βρίσκονται οι offshore εταιρείες, ποιοι υπέγραψαν τα συμβόλαια και με ποια αεροπλάνα ταξίδευαν οι υπουργοί μας και πόσα τετραγωνικά είναι οι βίλες που απέκτησαν».

Η συνέπεια όλων αυτών ήταν να έχει εξεγερθεί εναντίον της σημερινής ηγεσίας ακόμα και ο σκληρός πυρήνας του κόμματος, «κάτι που δεν έχει συμβεί ούτε στα πιο δύσκολα χρόνια και ποτέ στο ΠΑΣΟΚ».

Τι σημαίνουν αυτά; Ότι αν ο Κ. Καραμανλής δεν κάνει κάτι, τότε «όχι μόνο θα χάσουμε την κυβέρνηση, αλλά η ίδια η ΝΔ θα κάνει να συνέλθει 40 χρόνια από όλα αυτά».

Αποδεικνύεται λοιπόν ότι η ουσία των πραγμάτων δεν βρίσκεται μόνο στο Βατοπέδι. Αυτό λειτουργεί ως ο καταλύτης, που απέδειξε σε όλο το κόμμα ότι η κυρίαρχη λειτουργία του «συστήματος Ρουσόπουλου» ήταν η δημιουργία μίας εικονικής πραγματικότητας για την συνολική κατάσταση στην Ελλάδα μέσω των αδίστακτων ΜΜΕ, η οποία χρηματοδοτήθηκε αφειδώς με τις κρατικές διαφημίσεις.

Το πιο τραγικό από όλα όμως είναι ότι αυτήν την εικονική πραγματικότητα πίστεψαν εκείνοι που δεν έπρεπε. Δηλαδή τα στελέχη του κόμματος. Επέτρεψαν στους εαυτούς τους να τρώνε και οι ίδιοι κουτόχορτο χάριν της εξουσίας, ή επειδή δεν είχαν το σθένος να πάνε κόντρα.

(Antinews.Gr)

14 σχόλια:

Limokondoros είπε...

Επέτρεψέ μου να σου υπενθυμίσω, ότι στην αρχή της διακυβέρνησης της Ν.Δ, έλεγαν όλοι πως ο Καραμανλής δεν έχει διαχειριστεί ποτέ του ούτε περίπτερο, πως θα τα καταφέρει να κυβερνήσει ολόκληρη χώρα; Ο ίδιος όμως έγινε το πιο δυνατό χαρτί στο κόμμα του. Και να σου πω γιατί; Γιατί οι γέροι στα καφενεία, όταν έβλεπαν TV έβλεπαν στο πρόσωπο του Καραμανλή, τον αυθεντικό Έλληνα, αυτόν που μιλάει με περίσσια μαγκιά και είναι έτοιμος να λυγίσει και σίδερα. Απ΄την άλλη έβλεπαν τον Παπανδρέου ήρεμο και μαλθακό και αναρωτιόνταν πως είναι δυνατόν να θέλει να κυβερνήσει την Ελλάδα αυτός ο τύπος; Και τσουπ να η ΝΔ κυβέρνηση για 2η φοράααα... Βλέπεις τόσα χρόνια έτρωγε το ΠΑΣΟΚ - δεν λέμε ότι δεν έτρωγε αλλά τουλάχιστον το έκανε με τρόπο, και όχι με λύσσα. Τι περίμεναν δηλαδή; Ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν θα έτρωγε; Βλέπεις δεν τους άρεσε πριν, που είχαν 5 φράγκα στην άκρη τους αρέσει το τώρα που τρέχουν και δεν φτάνουν...Αλλά έτσι είμαστε οι Έλληνες, τρώμε κουτόχορτο...Συγχαρητήρια για τον τίτλο σου...

Ανώνυμος είπε...

O σημερινος Καραμανλης μου θυμιζει τον Σημιτη του 2003.Χαος και προσπαθεια να συμαζευτουν τα ασυμαζευτα...
Τα ειπες πολυ ωραια....

mikros fokion είπε...

το κουτοχορτο ειναι το εθνικο μας φαγητο... και καλα το 2004 δεν ηξεραν (ειχαν ξεχασει) περυσι ομως; η επικοινωνιακη φουσκα ρουσοπουλου και παπαγαλακιων αρχισε να ξεφουσκωνει... αν ακουσιες καποια στιγμη μπαμ μη τρομαξεις! θα σκασει(μπορει και απο το πολυ "φαγητο")

TeddyBoy είπε...

Χαχαχα,
Οι Πασόκοι χρειάστηκαν 20 χρόνια για να κάνουν τη χώρα μπουρδέλο..
Οι κουμπάροι μόνο 5!

Συνεπώς, ποιός είναι o πιο αποτελεσματικός;

iremi.dynami είπε...

Συνεπώς από όπου και να το πιάσεις.... έξω όλοι τώρα από τη βουλή!!

thamnos είπε...

Ποτέ ξανά ψήφο σε κανένα. Ολοι εθελοτυφλούν, θυμούνται τα σκατά μολις τα πατήσουν.
Παιδεία και Υγεία 2 σημεία που κανείς δεν δίνει την πρέπουσα σημασία. Οταν όμως ασθενούν πηγαίνουν στο Ιατρικό δεν πάνε στο Ευαγγελισμό να στριμωγτούν στα ράτζα και τα παιδία τους τα στέλνουν για σπουδές στο εξωτερικό.
Ματαια όλα φίλε, μάταια.

iremi.dynami είπε...

E, βέβαια, αφού ο πολίτης δέχεται να πληρώνει φακελάκια για στοιχειώδεις εξετάσεις μετά από 6 μήνες, να ανέχεται διορισμούς αχρήστων υπεράριθμων, να παρακολουθεί "διεκδικήσεις" για προνόμια και προμήθειες με αδιαφανείς διαδικασίες και κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος, και ο πολίτης εξακολουθεί να εθελοτυφλεί, προκειμένου να "βολευτούν" όλοι, τι περιμένεις;

iremi.dynami είπε...

Ένα post για τη διαφθορά εδώ
http://iremidynami.blogspot.com/2008/09/post.html

Βλαχοκυριλές είπε...

Και μια και περί εικονικής πραγματικότητας ο λόγος, ας κάνω λίγο spam γιατί συμφωνώ απολύτως, απόλυτα, απολυτότατα:

http://anything-but-nd.blogspot.com/2008/07/virtual-greekality_25.html

tzonakos είπε...

Εξαιρετικό κείμενο που συνοψίζει μιά πραγματικότητα που άργησε πολυ να δεχθεί ο Ελληνας ψηφοφόρος.
Πριν τις περινές Εκλογές έπρεπε να τα δουν όλα αυτά οσοι έτρωγαν το κουτόχορτο.
Εξελέγη η ΝΔ με το Σεμνά-και-Ταπεινά και απέδειξε οτι δεν το εννοούσε ακριβώς.
Οι κουτοχορτοφάγοι τους πίστεψαν.
Εγω οχι, αλλα δεν εχει σημασία.
Ειμαι απλά κουτός.
Με την έννοια οτι όσο και να ειχα δει τι θα συνέβαινε, δεν μπόρεσα να κάνω πολλά για να κάνω άλλους να τα δούν.

Ανώνυμος είπε...

Δεν πρέπει να μας φαίνονται παράξενα.

Χαιρετίσματα.

Ανώνυμος είπε...

Και βέβαια πρέπει να μας φαίνονται παράξενα. Και να μην τα δεχόμαστε. Είναι κατάντια το "έλα μωρέ, σιγά!".

geo είπε...

i nea dimokratia den klevei file kaneis lathos
leilatei

iremi.dynami είπε...

Όπως κάθε λαμογιο-Έλληνας, στην πρώτη ευκαιρία. Αλοίμονο σε αυτούς που δεν κλέβουν (και δε λεηλατούν), με την πρώτη ή με οποιαδήποτε ευκαιρία!!!

Το blog τελείωσε. Προσοχή! Μην κάνεις εδώ κλικ.