Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2008

Δάφνες

Παρακολούθησα, χθες, το κανάλι της Βουλής. Όχι, δεν το συνηθίζω.
Είχε ενδιαφέρον θέμα και γι'αυτό είπα να "μείνω" εκεί. Ούτως ή άλλως δεν παρακολουθώ προγράμματα στην τηλεόραση, οπότε το ζάπινγκ δεν μπορούσε να μου αλλάξει γνώμη.

Σσσσς.. ησυχία! Διεξάγεται συζήτηση, πριν την ψήφιση νομοσχεδίου, του υφυπουργείου Αθλητισμού, σχετικά με το ντοπινγκ και τη βία στα γήπεδα. Μεγάλο κουκλοθέατρο. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ συναγωνίζονται ποιοί έχουνε φέρει περισσότερα Ολυμπιακά μετάλλια στη χώρα! Δεν είναι αστείο, μιλάω σοβαρά. Έμεινα κόκκαλο και παρακολουθούσα με το στόμα ανοιχτό, για πολλή ώρα.

Μετά από λίγο, μάλλον αποκοιμήθηκα. Βλέπω, προς στιγμήν, μπροστά μου τον Πάγκαλο να τρέχει στα 400 μέτρα και να σπάει το παγκόσμιο ρεκόρ! Έρχονται εικόνες με τον Καραμανλή, να βγαίνει πρώτος στο άλμα εις μήκος, ενώ γύρω του Ρουσόπουλος, Μητσοτάκης και Φάνη χοροπηδάνε από χαρά. Όλο το στάδιο ζητωκραυγάζει, για τους μεγάλους, δαφνοστεφανομένους μας Ήρωες!

Α, δεν πάω καλά.. Ανεβαίνει ο Γρηγόρης Ψαριανός, να μιλήσει. Ξεκινάει, θίγοντας την παντελή έλλειψη σωστής αθλητικής αγωγής στα σχολεία και συνεχίζει με την άγνοια των γονέων σχετικά με τα αναβολικά. Κατηγορεί τις Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας ότι υποστηρίζουν την εμπορευματοποίηση των Αγώνων. Προς το τέλος της ομιλίας του, χαρακτήρισε «καραγκιοζιλίκα» τη στάση του ΠΑΣΟΚ, επί συγκεκριμένης διάταξης του νομοσχεδίου.

Και ξάφνου ..το σκηνικό άλλαξε!

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Γ. Σούρλας, πετάχτηκε ολόρθος! «Δεν επιτρέπονται τέτοιες εκφράσεις, κ.Ψαριανέ!». «Μα, ο Καραγκιόζης είναι εθνικός ήρωας», συνέχισε ο βουλευτής. Ο Πρόεδρος όμως δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε:  «Δεν μπορείτε να λέτε καραγκιόζηδες κόμματα. Αμα σας αρέσει ο Καραγκιόζης, κάντε τον εσείς.» (!)

Και έγινε ο χαμός!

Σηκώθηκαν όλοι από τις έδρες τους και ακολούθησε ο διάλογος:
«Το θέατρο σκιών είναι μείζον θέμα της πολιτικής που μας παραδώσατε εσείς!» Α.Γεωργιάδης [ΛΑΟΣ]
«Θα βουλιάξουμε τον Ναό της Δημοκρατίας;» Γ.Σούρλας [Πρόεδρος]
«Εχει φροντίσει η κυβέρνηση γι’ αυτό!» Δ.Λιντζέρης. [ΠΑΣΟΚ]
«Ναυάγησε!» Γρ. Ψαριανός [ΣΥΡΙΖΑ]
- «Πω, ρε τι γίνεται εδώ!» Εγώ [V]

Ύστερα από λίγη ώρα ανεβαίνει η Λιάνα Κανέλλη.
«Επί Σαίξπηρ στην Αγγλία για τους τότε φοβερούς αθλητές του ποδοσφαίρου έλεγαν: Αυτός είναι απατεώνας, αλήτης, κάθαρμα, αντιπατριώτης, προδότης, και εκτός των άλλων είναι και ποδοσφαιριστής. Εγώ, λοιπόν, σας το αντιστρέφω. Είσαστε όλα και εκτός των άλλων λέτε ότι είστε και δημοκράτες. Μόνο αυτό δεν είστε.»

Σιγή. Ούτε ο Σούρλας δεν αντέδρασε!

23 σχόλια:

Βλαχοκυριλές είπε...

Χαχαχαχα ελπίζω να τα δείξουν οι κατίνες των οχτώ. Να αποκοιμηθώ κι εγώ ελαφρά και γάργαρα και να δω τον Γιώργο γκολντ μένταλιστ στην ποδηλασία! Και μην ακούσω για όνειρα θερινής! Εδώ τον βλέπουμε στον ξύπνιο μας, καταλληλότερο στη θέση του καταλληλότερου! Μου 'φτιαξες το κέφι :-))

mikros fokion είπε...

...ο ναος της δημοκρατιας!!! τετοιες μερες ειναι λιγο επικινδυνο να μιλαει κανεις για ναους, οσο για το δημοκρατια φαινεται απο την κομματικη πειθαρχεια!

wert01gf είπε...

Τι να δείξουν, ρε βλαχοκυριλέ;
Τρελάθηκες; Γίνονται τέτοια πράγματα; Χαίρομαι αν όντως τα κατάφερα πάντως!!
mikros fokion, είδες, δε μίλησα για ναούς. Εννόησες όμως εσύ! (ή μήπως ἐνόησες;)

pentanostimi είπε...

αν και αποφευγω επιμελωες πλεον να παρακολουθω ειδήσεις κλπ,αξιζει μάλλον τον κοπο το καναλι της βουλής [εννοειται με υπογλωσσια]
κατα τη μεταδοση συζήτησεων των εκπροσώπων μας και δη των ''μεγαλων''
[συμφωνα με την εντολή του λαού,βεβαιως!]

busy bee είπε...

Σε συνέχεια από Πεντανόστιμη:
βεβαίως!...βεβαίως!

ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ είπε...

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ.....ΚΑΛΟ ! ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΡΙΣΚΑΡΩ ! Τ.Β. ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ! ΜΗΝ ΔΩ ΤΙΠΟΤΑ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΔΩ !

Aνεμος είπε...

Είσαστε όλα και εκτός των άλλων λέτε ότι είστε και δημοκράτες. Μόνο αυτό δεν είστε.»δυστυχώς έτσι είναι καλησπέρα

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν ξέρω, πάντως υπάρχει κάποιου είδους αναστάτωση στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Και όχι μόνο.

Ektakto Peristatiko είπε...

το καλύτερο που έχουν να κάνουν όλοι εκεί είναι να αφήσουν τις παπαριες και να κάνουν καμιά πρόταση για τα προβλήματα που υπάρχουν.....προς τέρψη του ακροατηρίου γίνονται καραγκιόζηδες....ας τα βλέπουν αυτοί που τους ψηφίζουν

Spy είπε...

Μα έγινε στ' αλήθεια αυτός ο διάλογος; Μήπως τον είδατε κι αυτόν στον ύπνο σας;

Γιατί άμα είναι έτσι να αρχίσουμε να ετοιμάζουμε βαλίτσες. Για Βραζιλία. Μόνιμα!

TeddyBoy είπε...

Και το oscar καλύτερης ατάκας πάει στον ...(ταρατατα)...

Γ. ΣΟΥΡΛΑ (έγραψες ιστορία!)

iremi.dynami είπε...

Και πού είστε ακόμα, τα καλύτερα είναι μπροστά μας. Καλό καλοκαίρι.

gremiii είπε...

Το 'σκασε η τύπισσααα!
Το 'σκασε!

tzonakos είπε...

Μα πώς άντεξες να παρακολουθήσεις Βουλή ; ...μα ...Βουλή ;;;
Ναός της Δημοκρατίας το άντρο 300 ελίτ πολιτών με ασυλία ;

Ανώνυμος είπε...

Και ζεις ακομη; Χαρα στο κουραγιο σου

thamnos είπε...

Αντε βρε δεν ακουν το Ψαριανο, εχει δίκιο ο ανθρωπας, να κατσουν ολοι μαζι να τους στριψει και το κάτι τις τους και να δειτε πως θα βρούνε λύσεις...
Αμ εσυ ΒΟΥΛΗ ΤΙΒΙ !!!! Μπράβο αυτοκυριαρχία.

Ανώνυμος είπε...

Πλάκα έχει και η Κανέλλη, ώρες-ώρες, που θυμάται την αριστερή πολιτική.
Βουλή παρακολουθώ κι εγώ.

Ελευθερία Αραβανή είπε...

Έλα ντε μόνο δημοκρατία δεν έχουμε...

Ανώνυμος είπε...

Nai, o karagkiozis tous peirakse twra! ti allo tha akousoume...

Ανώνυμος είπε...

Γιατί παρακαλώ δεν έχουμε Δημοκρατία; Εκφράζεις τη γνώμη σου, αυτή τη στιγμή, ελεύθερα; Μπορείς να ψηφίζεις ότι σου αρέσει; Γιατί λοιπόν αφήνεις να ενοηθεί ότι το πολίτευμα δεν είναι αυτό της Δημοκρατίας. Αφήστε τα χαζά.

iremi.dynami είπε...

Ίσως επειδή έχει την αίσθηση ότι η γνώμη του δεν εκφράζεται, δεν εκπροσωπείται επαρκώς και αυτοί που τον εκπροσωπούν κοιτάνε τι θα φάνε, όπως, δυστυχώς, θα έκανε και ο ίδιος στη θέση τους. Και μετά μένει το ερώτημα, όντως τι είναι δημοκρατία, και ποιο το πραγματικό νόημά της εν γένει.

geo είπε...

stin ellada tis dorean kai dimosias pedias pou gia na doulepseis kai na katafereis kati i moni stirixi pou tha exeis tha einai i oikogenia sou.otan ftaseis psila kai kerdiseis ena metalio ena vraveio mia epistimoniki anakalipsi tote tha emfanistoun politikoi dimosiografoi diasimoi kai alloi na poun oti se ixeran kai oti se voithisan na katafereis auto pou kataferes kai siga siga tha deis oti o kopos sou tha ginei diko tous katorthoma kai sou parixan ta panta osa esi xriazosouna kai alla polla

iremi.dynami είπε...

Λαμόγια για "αρπαχτές" λέγονται, είναι θεσμός στην Ελλάδα, μην προσβάλλεις τυος θεσμούς!

Το blog τελείωσε. Προσοχή! Μην κάνεις εδώ κλικ.