Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009

Αράχνες


Ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο;
Αυτόν τον τόπο τον κυβερνάει το παρακράτος των ΜΜΕ, οι διακινητές των σκέψεων. Ποιος είναι επικίνδυνος για την Δημοκρατία; Ο ανώνυμος που γράφει ή καταγγέλλει ή ορισμένες φορές βρίζει στις αναρτήσεις ή οι επώνυμες στήλες των ανομολόγητων επιθυμιών;

Το διαδίκτυο είναι ο καθρέφτης της κουβέντας της παρέας, των καφενείων, όλων των σκέψεων που τα κόμματα, τα ΜΜΕ, οι συνδικαλιστές των ΔΣ, δεν θέλουν να ακούγονται. Αυτό είναι που ενοχλεί, η κοινοποίηση του Άι σιχτίρ στο πλήθος.

Πολλοί θα υπερασπιστούν τη καρέκλα των μύχιων φιλοδοξιών με την καταγγελία της ανωνυμίας. Τα
ανώνυμα σχολιάκια τύπου “ποιος…..” των έγκριτων ΜΜΕ, της προβολής ανύπαρκτων συναντήσεων ή του φλιταρίσματος των ειδήσεων, τι είναι; Αδέσμευτη και έγκριτη δημοσιογραφία;

Η μεγαλύτερη κατάκτηση και επανάσταση είναι το πληκτρολόγιο και επειδή τα δάχτυλα δεν ελέγχονται, ενοχλεί. Τόσο απλά.

ΥΓ. Υπάρχουν μπλογκς που δεν συμφωνώ, δεν διαβάζω ή και αποδοκιμάζω, όπως ακριβώς και κανάλια, τύπος, απόψεις, βιβλία, πεποιθήσεις, άνθρωποι, δεν επιθυμώ όμως την εξαφάνισή τους, απλά γιατί το μόνο που επιδιώκω είναι να λέω την άποψή μου. Τρομάζει την στάνη των σκέψεων η ελεύθερη άποψη, απλά δεν μπορεί να κάνει τίποτα, ας το συνηθίσει λοιπόν…

Ο Ιθαγενής
(από τα σχόλια του antinews, εδώ)

4 σχόλια:

AlexMil είπε...

Γεια σου,
η προσπάθεια που γίνεται για τον έλεγχο των blogs κυρίως με την άρση της ανωνυμίας, σίγουρα δεν με βρίσκει σύμφωνο, είναι καταδικαστέα, και πρέπει με όλες μας τις δυνάμεις να τις αποτρέψουμε. Από την άλλη υπάρχει ένας μικρός αριθμός blogs τα οποία λειτουργούν και αυτά ακριβώς όπως αυτά(ούς) που κατηγορούν, αλαζονικά, προβοκατόρικα, εξουσιαστικά και βέβαια δεν προσφέρουν κάτι θετικό με τη δήθεν αντίστασή τους, απεναντίας.
Ξέρεις, ο κίνδυνος της απαξίωσης είναι μεγάλος, προέρχεται κατά κύριο λόγο από το κατεστημένο blog εξουσίας αλλά και από όλους που προανέφερα που με μια αμφίβολη κριτική, ειδησεογραφία και καταγωγή, γίνονται αυτοβούλως οι leaders της όλης ιστορίας.
Βέβαια το πρόβλημα είναι σοβαρό, όμως το παιγνίδι αυτό το έχω δει να παίζεται αρκετές φορές, στον εκτός δικτύου κόσμο και έχω πολλές αμφιβολίες.
Αυτό που με ενοχλεί είναι η ειδική αυτή ανωνυμία. Όταν βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τη πανίσχυρη εξουσία η ανωνυμία είναι άμυνα αλλά και επίθεση εναντίον της, είναι μια έντιμη στάση, καθόλα σεβαστή. Το ερώτημα εδώ είναι τι είδους ανωνυμία είναι αυτή, όταν όλοι πάνω κάτω ξέρουμε ποιοι βρίσκονται πίσω από τα μεγάλα blogs.
Πιστεύω πως η ανωνυμία είναι πρόσχημα, είναι το λούμπεν που παράγεται από αυτήν και δίνει τη ψευδαίσθηση της αντίστασης.
Οι όποιες αντιπαραθέσεις μου φαίνονται σικέ, άσχετα αν κερδίζει ή χάνει συγκυριακά κάποιος .
Βέβαια αν προσέξεις με περισσότερη προσοχή , για παράδειγμα τα νέα τους, θα δεις πως είναι ένας αχταρμάς ιδεολογημάτων, ένας χυλός , που ρουφιέται εύκολα, με επιχειρήματα που φάσκουν και αντιφάσκουν σχεδόν κάθε 24ωρο.
Σε λίγο καιρό όταν σταθεροποιηθεί η υπεραξία που απόκτησαν από την τεράστια επισκεψιμότητα, μην εκπλαγούμε αν πουληθούν, σε κέντρα εκτός δικτύου.

Εν κατακλείδι πιστεύω πως η μεγάλη δύναμη αντίστασης, είναι έξω απ’ όλους αυτούς, βρίσκεται σε μας που πιστεύουμε στην εναλλακτική ζωή ΤΟΣΟ ΕΚΤΟΣ όσο και εντός δικτύου.

Τα λέμε

mahler76 είπε...

καλά τα λές, ήταν αναμενόμενη αυτή η στάση από το σύστημα.

wert01gf είπε...

Το θέμα blogging και ο διαχωρισμός των blogz σε «δημοσιογραφικά» και μη έχουν νομίζω χιλιοσυζητηθεί. Άκρη ακόμα δεν έχει βγει με γενικότητες και περιαυτολογίες. Είμαι της άποψης ότι πρέπει ο καθένας ξεχωριστά να κάνει τους απαραίτητους διαχωρισμούς μέσα του, έως ότου όλη η blogόσφαιρα να κατασταλάξει και να αποβάλλει μόνη της αυτόν τον ιό που ονομάζεται troll, ψεύτικη είδηση ή πείτε το όπως αλλιώς νομίζετε εσείς. Τα σχόλια του Ιθαγενή στο antinews παραμένουν ανεπανάληπτα.

«Και πρώτα απ'όλα τι εννοούμε λέγοντας παιδεία;»

Unknown είπε...

Η αδιαφάνεια δεν έχει όρια. Ψάχνει παντού και θέλει να σταματήσει το φως.

Το διαδίκτυο δεν ελέγχεται. Εδώ δεν έπιασε ο βασικός μέτοχος θα πιάσουν οι βλακείες;

Το blog τελείωσε. Προσοχή! Μην κάνεις εδώ κλικ.