Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Λίμνη

Και έκλεισες οριστικά το δρόμο προς την έξοδο. Δεν δέχτηκες πότε σου υποδείξεις. Όλες αυτές οι αντιφάσεις που προσπάθησαν να σε σκοτώσουν τώρα απλά σε ακολουθούν. Όμως θυμάσαι «τα λόγια», είχες πει, «δεν αποτελούνε από μόνα τους όραμα». Ποτέ δεν κατόρθωσαν να ξεπεράσουν όλα εκείνα που φαντάστηκες, τα όνειρα που σε συνεπήραν . Και σταμάτησες να μονολογείς στο διάδρομο, έκλεισες τις πόρτες να μην μπαίνει άλλο φως.

Ταραχές στην άλλη άκρη. Δεν ωφέλησαν όλους τα «νέα μέτρα». Κι εσύ τάχα έδειξες ότι σε ενδιαφέρει. Για μερικές στιγμές μόνο. Ύστερα έκλεισες πάλι τα μάτια και αποκοιμήθηκες πλάι στους βολεμένους και στη μίζερη καθημερινότητα. Κράτησες τις αποστάσεις σου βέβαια, πήρες μέτρα για την ταφή τους. Όμως αποκοιμήθηκες, ξέρεις και αυτό δεν αλλάζει. Σταμάτησες να κοιτάζεις αληθινά, απλά γυρίζεις το κεφάλι αδιάφορα.

Αναταράξεις ξανά παντού. Ήρθε η ώρα να σηκωθείς. Θα ξυπνήσεις και θα είναι αλλιώς. Όλα εκείνα που παράτησες, όλα εκείνα που άφησες να δουλεύουν για σένα. Σταμάτησες να βλέπεις το όραμά σου ως μία ακόμα υπερβολή και αποφάσισες ότι έφτασε επιτέλους η στιγμή να το ακολουθήσεις ως το άπειρο. Πρέπει να κάνεις τα στάχυα στην άκρη, ίσως να κόψεις και μερικά. Μετά να βουτήξεις και τα ρεύματα θα σε οδηγήσουν εκεί.

UPDATE: Shine!

7 σχόλια:

johnchrist είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
johnchrist είπε...

Καλημέρα wert! Πολύ δυνατό κείμενο. Έχει μια ξεχωριστή ένταση και η φωτογραφία δένει υπέροχα. Thanks και για το update.

thamnos είπε...

Αν το είχα διαβάσει εχθές το πρωί θα είχα αλλα συναισθήματα απο ότι σήμερα. επεσε βλέπεις το διάγγελμα και κορδόθηκα! :))

dsquared είπε...

Δηλ. υπαρχει η κυρα της Λίμνης?
din

wert01gf είπε...

Και βέβαια υπάρχει! Ποιός υποστήριζε τόσο καιρό το αντίθετο; Η αλήθεια είναι ότι δεν θέλω να ασχοληθώ με τις εκλογές στο μπλογκ αλλά είναι το θέμα που μας περιβάλλει μέρα νύχτα. Οπότε, έμπνευση μηδέν μετά τη λίμνη.

ΥΓ. Άντε, να ρίξει καμιά σωστή βροχή.

seniorita είπε...

μόνο με ένα όραμα βουτάει κάποιος στα ρεύματα..αν δεν υπάρχει στόχος σε παρασέρνουν..
υγ:εδώ έβρεξε..

Ανώνυμος είπε...

interesting μπλογκ έχεις φίλε

Το blog τελείωσε. Προσοχή! Μην κάνεις εδώ κλικ.