Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Κράνη

Ο 23χρονος φοιτητής από τη Θεσσαλονίκη κατέβηκε στο δρόμο με τις πιτζάμες για να πετάξει τα σκουπίδια του σπιτιού του. Μόλις βγήκε από την είσοδο της πολυκατοικίας βρέθηκε στη μέση ενός ανθρωποκυνηγητού. Συνελήφθη λίγο αργότερα -ύστερα από καταδίωξη- κατηγορούμενος για κατοχή εκρηκτικών υλών.

Ισχυρίστηκε από την πρώτη στιγμή ότι οι αστυνομικοί που τον συνέλλαβαν του φόρτωσαν το σακίδιο, που φαίνεται αριστερά στην φωτογραφία και το οποίο περιείχε βόμβες μολότοφ, για να τον ενοχοποιήσουν. Κάποιοι γέλασαν, πολλοί τον ειρωνεύτηκαν, οι περισσότεροι δεν πίστεψαν ότι μπορεί να δικαιωθεί.

Οι εφημερίδες, οι αναλυτές και τα δελτία ειδήσεων δεν ανέδειξαν το γεγονός - θεωρώντας ψεύτικα τα επιχειρήματα του φοιτητή. Εν τέλει φαίνεται ότι δικαιώθηκε -αφέθηκε ελεύθερος- αφού προσκομίστηκε ερασιτεχνικό βίντεο που αποδείκνυε τα όσα ισχυρίστηκε εξ'αρχής. Βάλατε κάμερες παντού - εμείς έχουμε περισσότερες.

8 σχόλια:

sixtwelve είπε...

Το συμβάν θα μπορούσε άνετα να γυριστεί σε μικρού μήκους. Διανοείσαι ΠΟΣΕΣ άλλες τέτοιες συλλήψεις έχουν γίνει και απλά δεν υπήρχε κάμερα εκεί κοντά;
Τραγικοί.

Spy είπε...

Revenge!

Ευρύνοος είπε...

Βάλανε κάμερες παντού..
στους ίδιους δέν βάλανε..
πρέπει να βάλουν στον καθένα για να βλέπουμε πώς διενεργούνται οι συλλήψεις και πώς συμπεριφέρονται στους συλληφθέντες..
άλλωστε είναι μηδαμινό έξοδο..
και είμαι σίγουρος οτι όλοι μας θα συμφωνούσαμε σε αυτό..

έτσι.. για να έχουμε ισάξια "δημοκρατία" για όλους..
πρώτα σε κείνους κάμερα και μετά στους πολίτες..

καλημέρα σας :)

bunnysuicides είπε...

στην αναφορά έγραφε πως έβρισε κ ένα μπάτσο αλλά αυτός αποφάσισε να μην το προχωρήσει. μεγαλόψυχος?

tosio morphy είπε...

πρεπει να φτιαξουμε ενα λευκωμα που να εχει ολα αυτα τα περιστατικα μεσα. θα ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ. (και πολιτιστικη κληρονομια.)

NdN είπε...

Το χειρότερο από όλα είναι ότι για τις ευθύνες θα γίνει λέει ΕΔΕ. Δηλαδή αν εγώ ως πολίτης προσπαθήσω να την "στήσω" σε κάποιον θα γίνει ΕΔΕ ή θα προφυλακιστώ; Για ποιο λόγο δεν ισχύει το ίδιο για κάθε Ελληνα πολίτη;

mahler76 είπε...

φαντάσου εγώ που αυτές τις μέρες κυκλοφορώ με το σακίδιο του γυμναστηρίου στην πλάτη στο κέντρο. πως δεν με μαζέψανε...

Ανώνυμος είπε...

i pitzamoula trela!

Το blog τελείωσε. Προσοχή! Μην κάνεις εδώ κλικ.