Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Ομίχλη

Ο κ. Βγενόπουλος –στην απολογία του- καταγγέλλει τα blogs επειδή του έκαναν επίθεση, ενώ το σωστό θα ήταν να τον αποθεώσουν όπως κάνουν τα ΜΜΕ.
κείμενο του Πιτσιρίκου

Μην ανησυχείτε, κύριε Βγενόπουλε – μόλις κάτσει λίγο ο κουρνιαχτός, μπορείτε να δώσετε μια συνέντευξη στον Χατζηνικολάου ή στον Παπαχελά, για να αποκατασταθεί η φήμη σας. Θα σας κάνουν καταπληκτική αγιογραφία.

Περιέργως, ο κ. Βγενόπουλος δεν έχει κανένα παράπονο από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Φρόντισαν όλα να αποκρύψουν το βίντεο με τις φραστικές –και όχι μόνο- επιθέσεις που δέχτηκε ο κ. Βγενόπουλος έξω από την Τράπεζα. Αλήθεια, κύριε Βγενόπουλε, μήπως κι αυτοί που σας έβριζαν και προσπαθούσαν να σας χτυπήσουν στη Σταδίου ήταν μπλόγκερ; Για ψάξτε το λίγο.

Κύριε Βγενόπουλε, για να σας δώσω να καταλάβετε τη διαφορά, αυτοί στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που σας γλείφουν είναι επειδή τους δίνετε διαφήμιση και κονομάνε από εσάς. Κι εγώ – αν μου δίνατε μερικά εκατομμύρια ευρώ διαφήμιση- θα σας έβρισκα συμπαθέστατο. Επειδή, όμως, δεν μου δίνετε, σας βλέπω όπως ακριβώς είστε: άσχημος, αντιπαθητικός και μεγαλομανής. Έτσι σας βλέπουν και οι τηλεδημοσιογράφοι, αλλά είπαμε: αυτοί βγάζουν λεφτά από εσάς!

Για να καταλάβετε πώς δουλεύουν τα πράγματα –γιατί μου φαίνεστε πολύ αθώος-, αν οι κουκουλοφόροι πλήρωναν περισσότερα για διαφήμιση από εσάς στα ΜΜΕ, θα την είχατε πολύ άσχημα μετά τον εμπρησμό στη Marfin. Θα σας είχαν μπουζουριάσει και θα σας είχαν φορτώσει τον μισό ποινικό κώδικα.

Ο κ. Βγενόπουλος –στην απολογία του- αναφέρει μεταξύ άλλων: «Οι διασωθέντες συνάδελφοι με διαβεβαίωσαν ότι ουδείς τους πίεσε ή τους πιέζει να μην απεργήσουν». Ψέματα σας είπαν. Η αλήθεια είναι πως δεν ήθελαν να απεργήσουν, αλλά η διεύθυνση της Τράπεζας τους πίεζε να κάνουν απεργία – τους απειλούσε πως, αν δεν απεργήσουν, θα τους απολύσει. Αυτοί, όμως, αντιστάθηκαν στις απειλές των εργοδοτών τους και αποφάσισαν να δουλέψουν, ακόμα και με τον κίνδυνο να χάσουν τη δουλειά τους.

Σε άλλο σημείο της απολογίας του, ο κ. Βγενόπουλος αναφέρει: «Από εκεί πετάχτηκαν ειδικές μη συνηθισμένες βόμβες μολότοφ και αδειάστηκε το περιεχόμενο ενός μπιτονιού που περιείχε ένα ειδικό εύφλεκτο υλικό που προκαλεί άμεσα πυκνό καπνό και συνθήκες ασφυξίας. Οι διασωθέντες το παρομοιάζουν με βόμβες napalm». Ναι, οι υπάλληλοι της Marfin είναι βετεράνοι του Βιετνάμ και ξέρουν και τις Ναπάλμ. Ξέρουν να σκάβουν και λαγούμια σαν τους Βιετκόνγκ.

Αλλού γράφει: «Είμαι υπερήφανος για τους συναδέλφους που αποφάσισαν να απεργήσουν, όμως είμαι υπερήφανος και για τους συναδέλφους που αποφάσισαν να δουλέψουν». Κι αυτοί είναι υπερήφανοι για εσάς. Κι εμείς είμαστε υπερήφανοι για εσάς. Όλοι είναι υπερήφανοι για εσάς. Είστε το Athens Pride.

Η περηφάνια του κ. Βγενόπουλου δεν σταματάει, όμως, εδώ: «Είμαι υπερήφανος για την υποδιευθύντρια και τον ταμία που την ώρα που οι δολοφόνοι χτυπούσαν με τις βαριοπούλες το τζάμι το πρώτο μέλημά τους από υπερβολική ευσυνειδησία ήταν να βάλουν τις επιταγές των πελατών στο χρηματοκιβώτιο και μετά να φροντίσουν για την αποχώρησή τους (γενναία πράξη που βέβαια δεν πρέπει να επαναληφθεί από κανέναν συνάδελφο σε παρόμοιες περιστάσεις)». Κύριε Βγενόπουλε, καρφώνεστε και μόνος σας. Φανταστείτε τι τρόμο έχουν οι υπάλληλοι της Marfin απέναντι στους εργοδότες τους, που βλέπανε τους άλλους με τις βαριοπούλες, τις βενζίνες και τις μολότοφ, και –αντί να κοιτάξουν να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους- έκρυβαν τις επιταγές.

Η απολογία του κ. Βγενόπουλου τελειώνει ως εξής: «Η λάσπη δεν μας αγγίζει. Η οδύνη μας βαραίνει, αλλά και μας δυναμώνει για τη κρίσιμη περίοδο που διανύουμε. Αναπάντητο όμως μένει το ερωτηματικό σε ποια Πολιτεία και σε τι κοινωνία ζούμε επιτέλους». Θα σας πω εγώ σε τι Πολιτεία ζούμε: Ζούμε σε μια Πολιτεία, όπου –δυο εβδομάδες μετά τον εμπρησμό της τράπεζας- δεν σας έχει απαγγελθεί καμία κατηγορία. Είστε τυχερός που ζείτε στην Ελλάδα.

2 σχόλια:

habilis είπε...

O Βγενόπουλος ζει στη χώρα που έχει εθνικό σπορ την ξεφτίλα.
Σιγά και δεν κάνει παιχνίδι.
-
Με ζώνουν τα φίδια ότι θα τον φάμε στη μάπα και σαν σωτήρα του Εθνους.

Ανώνυμος είπε...

πολυ τυχερος μαλιστα

Το blog τελείωσε. Προσοχή! Μην κάνεις εδώ κλικ.