Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2011

Ρόλοι

"στα μούτρα σας… καριόληδες"
του elasticrash

Αυτή είναι η μια φωτογραφία από το δρόμο που βρίσκεται το τοπικό αστυνομικό τμήμα. Συνήθως βάζαν μια κορδέλα ή κάτι απλό όπως 2-3 κώνους …τώρα βάζουν σήματα και αυτά τα πλαστικά πράγματα. Τώρα τα πράγματα σοβαρεύουν.

Από την άλλη έχει βγει ο ΓΑΠ και καταδικάζει τους προπηλακισμούς των πολιτικών ενώ δεν βγήκε ούτε μια φορά κάποιος να καταδικάσει την βία που ασκούν τα ΜΑΤ στους απλούς πολίτες.

Μόνο που ξεχνάνε ότι κάποιος που θα πετάξει ένα γιαούρτι, μια πέτρα, μια μολότοφ γνωρίζει πολύ καλά τις επιπτώσεις και το κάνει συχνά με τον κίνδυνο να χάσει την ελευθερία του για τα πιστεύω του, για την αγανάκτηση και το δίκιο του.

Ένας ΜΑΤατζής όμως από την άλλη …μπορεί να πετάει πέτρες, να πετάει δακρυγόνα με τους τόνους, να επιτίθεται επίτηδες σε δημοσιογράφους πετώντας τους χειροβομβίδες κρότου λάμψης δίπλα στα πόδια τους προκαλώντας τους μόνιμη ζημιά (κώφωση).

Και σπάνια να έχει κυρώσεις και μόνο αν υπάρχουν ατράνταχτα φωτογραφικά στοιχεία ή βίντεο. Αλλά ακόμα και τότε γυρνάνε με ύφος και λένε απλά ότι εκτελούσαν διαταγές.

Διαταγές για τις οποίες δεν υπάρχει κανείς υπεύθυνος να λογοδοτήσει. Αυτό είναι το σημερινό κράτος.

Όσο για τον κύριο Μανώλη Κυπραίο δεν θα μείνω στο τι επαγγέλλεται. Θα μπορούσε να είναι τα αδέλφια σας, ο πατέρας/μητέρας σας ή ακόμα και ο παππούς ή γιαγιά σας. Θα μπορούσε να είναι μανάβης, φαρμακοποιός, υπάλληλος σουπερμάρκετ, και σε αυτές τις περιπτώσεις η μοίρα τους πολύ πιθανό να ήταν και χειρότερη.

Δεν κλαίω συχνά αλλά διαβάζοντας αυτό την μαρτυρία του Μανώλη Κυπραίου έχυσα ένα δάκρυ.

αναφώνησα ένα σιωπηλό “καριόληδες”.

από την άλλη…

Ένας άνθρωπος που δεν έχει ευθύνες για τις πράξεις του και δεν μπορεί να αντιληφθεί που σταματάνε οι δικές του ελευθερίες και ξεκινάνε οι ελευθερίες του συνανθρώπου του…τότε δεν διαφέρει πολύ από τις πέτρες που πετιούνται.

Και τώρα ξαφνικά η προστασία του πολίτη μιλάει για κατάλυση της δημοκρατίας. Μιλάει για το ότι κινδυνεύουν και οι ίδιοι και ότι δέχονται απειλές.

Τι ζητάνε; Προστασία; Από ποιόν; Από εμάς;

Νομίζω έχουμε μπερδέψει τους ρόλους μας.

link: τράβα καζανάκι

Το blog τελείωσε. Προσοχή! Μην κάνεις εδώ κλικ.