Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2008

Έτσι, όμορφα κι ωραία ..

Έτσι, όμορφα κι ωραία θα 'θελα να είναι κάθ' εθνική γιορτή.
Γιορτή, επέτειος, εθνικιστικό συλλαλητήριο, εθνικό πένθος (για τον αρχιεπίσκοπο πάντα), ..

Δηλαδή ζούμε που ζούμε στην Ελλάδα, μέσα σε παρελάσεις και σε επετείους, δε μας φτάνουν αυτές, παρά θέλουμε κι άλλες. Βέβαια είναι μερικοί, που δε θέλουν αυτές τις άλλες - σε αντίθεση με αυτους που τις θέλουν και τις υπερασπίζονται και βγαίνουν και σε συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια - και θέλουν λέει να βγουν κι αυτοί στους δρόμους να διαδηλώσουν (ειρηνικά πάντα και οι από δω και οι από κει). Κάτσε να δω το ρολόι (στον επόμενο τοόνο η ώρα θα είναι)..δημοκρατία λέει έχουμε μέχρι και αυτήν την ώρα, οπότε όλα καλά ρε παιδιά, μη χαλάμε τις καρδιές μας.. Ξεχυθείτε και οι μεν και οι δε στους δρόμους και διαδηλώστε, ο καθένας να πει τα δικά του και στη σειρά του, να ακουστούν όλες οι απόψεις.
Έλα όμως που τελικά δε θα γίνει έτσι ..και ρωτάς το γιατί; Μα είναι απλό καλέ φιλήσυχε πολίτη μου (και πάντα υποστηρικτή του δίκαiου και του σωστού) και θα σου το πω με ένα απλό παράδειγμα της καθημερινής σου ρουτίνας. Θέλεις εσύ οπωσδήποτε να δεις τηλεόραση, αλλά και η κόρη σου, ο γιός σου ή και η γυναίκα σου στην τελική, θέλει να δει κάτι άλλο. Σιγά το θέμα θα μου πείς, έλα όμως που κανένας δε θέλει να πάει να δεί στη μέσα, στη μικρή την τηλεόραση (αδικία, γιατί εγώ στη μέσα κτλ..) γιατί κανείς δε θέλει να δείξει πτοημένος και ηττημένος. Έτσι λοιπόν και οι "υπερασπιστές" των εθνικών (Προς Θεού, κανείς δεν ανέφερε εθνικιστικών, πως πήγε εκεί το μυαλό σας..) εορτών και επετείων δε θέλουν να αφήσουν τους "κατώτερούς" τους να τα πούνε (ναι, τα κάλαντα). Συγκεντρώνονται λοιπόν κάνα δεκάωρο πριν τη δική τους συγκέντρωση (Πες οτι θα έβλεπες Champions League βρε αδερφέ) και οργανώνονται ώστε να μην κατορθώσουν οι αντίπαλοι να κάνουν το δικό τους (έτσι απλά..).

Τσουπ. Να και κάποιοι τρίτοι όμως στη μέση (Να τώρα τα δύσκολα. Γιατί εσύ και τα παιδιά εν τέλει έβαλες στα κρεβάτια τους και τη γυναίκα έστειλες στο υπνοδωμάτιο - τσακώθηκες βέβαια με όλους, αλλα ο σκοπός αγιάζει τα μέσα - και τα έξω μερικές φορές). Ε, εντάξει, θα σκέφτεσαι, αυτοί λογικά λες, θα αντιτεθούν και στους δύο, δεν μπορεί..Κάποια ισχυρή δύναμη ήρθε μάλλον για να επιβάλει την τάξη, να μας διαφωτίσει όλους και να λάμψει η δικαιοσύνη τέλος πάντων (αφού τους έστειλες όλους γία ύπνο, μόνον ο Θεός ο ίδιος δε θέλει να δεις μπάλα σήμερα). Έλα όμως που και πάλι διαψεύδεσαι. Γιατί δεν είναι ότι κι ότι αυτοί που ήρθαν, είναι η ελληνική αστυνομία!! (οπότε ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου συμβεί..) Και κλείνουν οι τηλεοράσεις ξαφνικά και πέφτει ταυτόχρονα και ο γενικός και τα παιδιά δεν κοιμούνται (όχι σου λέμε δεν κοιμόμαστε αν δε δούμε τον 10χρονο με τις ερωτήσεις..) και η γυναίκα γκρινιάζει (πότε θα μπει επιτέλους μία τάξη σ' αυτό το σπίτι;..) και όλοι φωνάζετε και κανείς τελικά δεν κερδίζει, παρά μόνο η αστυνομία. Kαι τώρα τι θα πει "στην περίπτωση μας δεν αναμείχθηκε η αστυνομία"; Έχεις την εντύπωση ότι στην άλλη επενέβη πιο δραστικά;

Τώρα μη με ρωτάτε ποιανού το μέρος πήρε τελικά.
Δείτε το μόνοι σας ..


Απόσπασμα από έκτακτο δελτίο ειδήσεων Mega Channel 02.02.2008
Song: Hard-Fi - Cash Machine

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το blog τελείωσε. Προσοχή! Μην κάνεις εδώ κλικ.