Τρίτη 6 Μαΐου 2008

Πειρατικό

"Ο Σωκράτης Κόκκαλης γιγαντώθηκε επιχειρηματικά κάνοντας δουλειές με το Ελληνικό Δημόσιο. Κάθε επιχειρηματική δραστηριότητά του κατέληγε σε συναλλαγή με το Δημόσιο. Από τις τηλεπικοινωνίες μέχρι τον τζόγο, οι εταιρείες συμφερόντων Κόκκαλη έβρισκαν τρόπο να συνάπτουν συμβάσεις με το Ελληνικό Δημόσιο. [..]

Ο Κόκκαλης δεν στήριξε την κυριαρχία του στον Θωμά και τον Βίκτωρα Μητρόπουλο, τον Βασίλη Γκαγκάτση και όποιον άλλον θήτευσε στον χώρο του ποδοσφαίρου. Κυριάρχησε διότι υποκλίθηκε μπροστά του το πολιτικό σύστημα της χώρας. Διότι άνθρωποι που «έπιναν νερό στο όνομά του» βρέθηκαν στα έδρανα του κοινοβουλίου και σε υπουργικές καρέκλες. Το έκανε διότι «ξεβράκωσε» το πολιτικό σύστημα και έκανε μια μερίδα του πολιτικού κόσμου να φαίνεται (κιόλας) αυτό που είναι: υπηρέτης των μεγάλων αφεντάδων. Αυτών που έχουν και κατέχουν. [..]

Στις μέρες μας είναι κατακριτέοι ο Ποντίκης, ο Παπουτσέλης, ο Δημητρόπουλος, που σφύριζαν με «ερυθρόλευκη» σφυρίχτρα. Οσοι σήκωναν το χέρι τους και ψήφιζαν να του δοθεί τζάμπα δημόσια περιουσία δεν είναι κατακριτέοι. Οσοι ανέβαιναν στα κότερά του για να πάνε κρουαζιέρα απολαμβάνουν ακόμα της εκτίμησης και της ψήφου μεγάλης μερίδας του κυρίαρχου λαού. Μοιάζει να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Ψηφίζω όσους τον γιγάντωσαν επιχειρηματικά και βρίζω τον Γκαγκάτση διότι του κάνει πλάτες στην ΕΠΟ.."

Γ.Χελάκης
[SportDay, 04/05/2008]

Ολόκληρο το άρθρο εδώ.

Update [8 Μαΐου 2008]:
Και τότε και τώρα και όσο η δημοκρατία γλύφει τα πόδια του καπιταλισμού, το κεφάλαιο και οι επιχειρηματίες θα μας κυβερνούν. Η ΝΔ κατηγορούσε το ΠΑΣΟΚ τόσα χρόνια ότι καλύπτει τους "δικούς" του επιχειρηματίες (ένας εξ' αυτών φυσικά και ο Κόκκαλης) και σπαταλάει δημόσιο χρήμα. Μας έπεισε λοιπόν όλους (;) ότι είναι αναγκαία και επιτακτική η "αλλαγή".
Μόλις ο Καραμανλής πήρε τα ηνία λοιπόν, χτύπησε το χέρι στο τραπέζι του Μπαϊρακτάρη και είπε: «Τέλος οι νταβατζήδες!» (φωτογραφίζοντας και τον Κόκκαλη μέσα σε αυτούς). Θα φέρουμε τώρα τους δικούς μας θα ήθελε να πει αλλά είχε κόσμο μπροστά και κάμερες, άσε που ήταν και από τις πρώτες του δημόσιες εμφανίσεις και ψιλοείχε τράκ ο μπέμπης..
Μας έπεισε. Αυτός ο άνθρπωπος ήρθε για να μας σώσει. Μόλις όμως οι πρώτες επιχειρηματικές δραστηριότητες έλαβαν χώρα, ο καταλληλότερος διαπίστωσε ότι χωρίς τον θείο δεν προχωράμε. Χωρίς το θείο δεν κινείται φύλλο. Οπότε τον "ανέχτηκε" (για το καλό της χώρας, βεβαίως βεβαίως). Μαζί με αυτόν, αναγκαστήκαμε να τον ανεχτούμε κι εμείς φυσικά (δημοκρατία έχουμε ούτως ή άλλως) μαζί και όλες του τις εταιρείες και όλη τη σπατάλη δημόσιου χρήματος προς αυτές..
Και ο Κόκκαλης πανευτυχής απολαμβάνει ένα λίγο πιο δεξιό ΠΑΣΟΚ να του κάνει πλάτες σε αυτά που ξεκίνησε με το πιο αριστερό και θα συνεχίζει να αναπτύσσει εις βάρος μας με όποιο ΠΑΣΟΚ και αν κυβερνά (αριστερό, δεξί ή μεσαίο..).
Και ζήσαν αυτοί καλά και μεις χειρότερα..

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στο μονο που διαφωνω ειναι η χρηση παρελθοντος χρονου στο αρθρο.
Δηλαδη σημερα τι γινεται;
Εχει αλλαξει κατι;

mikros fokion είπε...

ο κοκκαλης δεν ηταν ενας απο τους 5-6 νταβαντζηδες που συνετριψε ο ατρομητος μεγας καταλληλοτερος;

angelos είπε...

polu swsta ola..
gia ton osfp vevaia de dexomai kouventa.

dr.SeenG είπε...

Προσυπογράφω το σχόλιο.
Φωκίωνα, ναι. Το όνομα του "θείου" ακούστηκε στον Μπαϊρακτάρη...
Έχω να πω και το εξής... όποτε πάω στην Τούμπα, βλέπω σε περίοπτη θέση τη διαφήμιση της Vodafone. Τα θέλει ο π... μας...

beth είπε...

θα συμφωνησω με το σχολιο του dr.seeng
εννοειτε και τα θελει ο ποπος μας. δε κανουμε τπτ και μεις

Ανώνυμος είπε...

Ναι ρε. Καλα κανει και σας παταει στο πατωμα. αεκακια, βαζελακια και λοιποι.

wert01gf είπε...

Καλημέρα.
Και τότε και τώρα και όσο η δημοκρατία γλύφει τον καπιταλισμό, το κεφάλαιο και οι επιχειρηματίες θα μας κυβερνούν. Η ΝΔ ήταν που κατηγορούσε το ΠΑΣΟΚ τόσα χρόνια ότι καλύπτει τους "δικούς" του επιχειρηματίες (ένας εξ' αυτών και ο Κόκκαλης) και σπαταλάει δημόσιο χρήμα. Μόλις ο Καραμανλής πήρε τα ηνία, χτύπησε το χέρι στο τραπέζι του Μπαϊρακτάρη και είπε: «Τέλος οι νταβατζήδες!» (φωτογραφίζοντας και τον Κόκκαλημέσα σε αυτούς). Θα φέρουμε τώρα τους δικούς μας ήθελε να πει αλλά είχε κόσμο μπροστά και κάμερες..
Μόλις όμως οι πρώτες επιχειρηματικές δραστηριότητες έλαβαν χώρα, ο καταλληλότερος διαπίστωσε ότι χωρίς τον θείο δεν προχωράμε. Οπότε τον "ανέχτηκε". Μαζί με αυτόν, αναγκαστήκαμε να τον ανεχτούμε κι εμείς φυσικά (δημοκρατία έχουμε ούτως ή άλλως). Και ζήσαν αυτοί καλά και μεις χειρότερα.. Σας ευχαριστώ όλους για τις επισκέψεις και τα σχόλιά σας. Χαιρετώ και φεύγω έως ότου ξανάρθω. Φιλικά.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕ ΧΑΡΗ ΣΤΟ ΦΟΒΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΠΟΥ ΕΣΠΕΙΡΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.
ΛΕΦΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ, ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ.
Ο ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΕΝΑ ΣΤΡΑΤΟ ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ (ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ) ΚΑΙ ΕΠΕΙΣΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ, ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ.
ΔΕΝ ΚΟΛΟΥΣΕ ΤΖΑΜΠΑ ΕΝΣΗΜΑ ΣΤΗ ΣΤΑΖΙ!
Φ Ο Β Ο Σ. ΜΕ ΑΥΤΟ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑ

Το blog τελείωσε. Προσοχή! Μην κάνεις εδώ κλικ.