Σάββατο 31 Μαΐου 2008

Δημοκρατία

Ανακοινώνει ο Χατζηγάκης ότι φέρνει νομοσχέδιο σε δύο εβδομάδες, που επιβάλει να δηλώνουν τα blogs κατά το νόμο υπεύθυνο! Όπως και ο Στυλιανίδης θα μας "επιβάλει τη Δημοκρατία". Ανακοινώνει είπα; Ναι, ανακοινώνει ..στην Παναγιωταρέα!

Νέα Δημοκρατία:
- Η κυβέρνηση που εδώ και μια τετραετία παίρνει αποφάσεις πάντα μετά από σφυγμομέτρηση, στα δελτία ειδήσεων. Το σύστημα είναι: "Πετάμε ένα θεματάκι για σχετικά νομοσχέδια και μεταρρυθμίσεις, να δούμε τι ψάρια πιάνει και μετά το εφαρμόζουμε." Μη μου πείτε δεν υπάρχουν δημοσιογράφοι που μπορούν να υποβοηθήσουν μια τέτοια τακτική..
- Η κυβέρνηση που ενημερώνεται μέσα από τα δελτία των 8 και από τους δημοσιογράφους του περίγυρου της για τις διεθνείς εξελίξεις, τα προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, τα θέματα εξωτερικής πολιτικής..
- Η κυβέρνηση που επιβεβαιώνει καθημερινά την ανικανότητά της να διαχειριστεί μεγάλα θέματα, μείζονος σημασίας, τα οποία βλάπτουν το εθνικό συμφέρον της χώρας..
- Η κυβέρνηση που καθυστερεί να ενημερωθεί, να πάρει αποφάσεις, να ενεργήσει, να προσαρμοστεί. Η κυβέρνηση που αδυνατεί να διοικήσει. Η κυβέρνηση που μας κάνει μέρα με τη μέρα φτωχότερους. Και παρ'όλα αυτά τα ποσοστά της στις δημοσκοπήσεις των μεγάλων καναλιών παραμένουν ακλόνητα..
- Η κυβέρνηση που ο αρχηγός της και πρωθυπουργός της χώρας, μετά από τόσες γκάφες, έχει δεχτεί τη λιγότερη δυνατή κριτική από τα ΜΜΕ. Και έχει παράπονα ο καημενούλης..
- Η κυβέρνηση που σε όλα σχεδόν τα σκάνδαλα που έχουν αποκαλυφθεί τον τελευταίο χρόνο (Υποκλοπές, Ζαχόπουλος, Κουκοδήμος) επέλεξε να πάρει θέση ΜΟΝΟ μέσα από τηλεοπτικές εκομπές και συζητήσεις επί συζητήσεων. Ποτέ να μιλήσει επίσημα κάποιος υπεύθυνος και να απολογηθεί..

Φυσικό είναι λοιπόν από μια τέτοια κυβέρνηση:
- Να ενημερωνόμαστε από τα κανάλια, για να μάθουμε τις μεταρρυθμίσεις της.
- Να περιμένουμε τους δημοσιογράφους της να μας ενημερώσουν για το πρόγραμμά της.
- Να μη βγαίνει κάποιος υπεύθυνος να μιλήσει επίσημα για το τι νόμους πρόκειται να περάσει.


Ο πρώτος κύκλος μεταρρυθμίσεών της συμπεριέλαβε: Ομόλογα, Υποκλοπές, Ακρίβεια, Ζαχόπουλο, Siemens. Ο δεύτερος ξεκίνησε με: ΟΤΕ, Λιμάνια, Εκπαίδευση, Blogs. Και πού είστε ακόμα; Είπαμε ..ο δεύτερος κύκλος μόλις που άρχισε!

Πίσω στο θέμα μας τώρα, τα blogs. Θέλει λέει ο Χατζηγάκης να επιβάλλει νόμους στο Ίντερνετ. Παγκόσμια πρωτοτυπία. Θα τα ακούνε αυτό και θα γελάνε εκεί έξω μερικοί. Μιλάμε θα γίνουμε για ακόμα μια φορά ρεζίλι διεθνώς..
Και εμάς ούτε που μας νοιάζει κ.Χατζηγάκη μου, πιστέψτε με.


1. Σηκώνει ένα παιδάκι από την Αργεντινή έναν proxy server σήμερα το βράδυ, τον αφήνει ανοιχτό και κάποιος άλλος, ο οποιοσδήποτε, μπαίνει μέσα από τον υπολογιστή του στο διαδίκτυο. Μπαίνει, ανεβάζει εικόνες, πορνογραφικό υλικό, γράφει σε blogs και μετά βγαίνει. Την άλλη μέρα, το παιδάκι κατεβάζει τον server και όπως είναι φυσικό, επειδή αυτό που κάνει είναι ημιπαράνομο σβήνει όλα τα logs. Ποιός θα βρει τον ένοχο που χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο έκανε στην κυριολεξία ότι ήθελε στον κυβερνοχώρο και μάλιστα ανώνυμα; Ο Χατζηγάκης; Ας γελάσω!

2. Καλύτερα ας μην αναλύσω το ελεύθερο και ασύρματο Internet που υπάρχει σε όλα τα υπουργεία, στις δημόσιες υπηρεσίες, σε πλατείες, κτλπ. Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί.. Έτσι την πατήσατε με το Press-Gr. Ψάχνατε ποιός έκανε τις συκοφαντικές αναρτήσεις και τελικά ήταν μέσα από τη Βουλή.

3. Φυσικά υπάρχουν και τα Ίντερνετ καφέ. Μήπως θα τα κλείσετε και αυτά όλα; Ή μήπως θα μπαίνουμε με ταυτότητα και θα υπογράφουμε υπεύθυνη δήλωση; Το ίντερνετ συνεχώς αναπτύσσεται. Μέρα με τη μέρα, ώρα με την ώρα..

4. Θα καταργήσετε μήπως το blogger και το wordpress; Ή μήπως όλα τα ελληνόφωνα blogs; Να σας ενημερώσω ότι και πάλι υπάρχει λύση. Αγγλόφωνα, γαλλόφωνα και τόσα άλλα sites που προσφέρουν δωρεάν χώρο για να στήσεις το δικό σου blog. Υπάρχουν πολιτισμένες ευτυχώς, ακόμα, χώρες που έπιτρέπουν την ελευθερία του λόγου.

ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ 'Η ΜΕ GREEKLISH, ΔΕΝ ΞΕΡΩ.
ΠΑΝΤΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ.
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΦΙΜΩΣΕΤΕ.

14 σχόλια:

Swell είπε...

Kαλημέρα Wert, μ' αυτά και μ' αυτά είχα πει παλιότερα και για άλλους λόγους ότι θα φύγω. Τώρα έχω ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

Tι αλλο θα ακουσουμε!!!!!
Δηλαδη στις εφημεριδες που το 50% των αρθρων ειναι ανυπογραφα τι γινεται;;;
Και πως δηλαδη θα δηλωνεται ο κατα νομο υπευθυνος;;;
Μηπως θελουν να μας επιβαλουν και κανα παραβολο;;;

mikros fokion είπε...

αυτοι δεν φοβουνται το διεθνες ρεζιλεμα... συνηθισαν πια. για να μην σου πω οτι οταν δεν τους φτυνουν ανησυχουν για τις κλιματικες συνθηκες (παλι δεν βρεχει;)
πολλες φορες αναρωτιεμαι ποσο χειροτερα μπορουν να γινουν τα πραγματα, αλλα με αυτους οσο χειροτερα και αν πανε παλι θα εχουν μια βαθμιδα να κατεβουν

scarface είπε...

η όλη ιστορία αμφιβάλω αν μπορεί να προχωρήσει ακριβώς για τους λόγους που έγραψες, απλά νόμίζω ότι θέλουν να δημιουργήσουν ένα κλίμα φόβου στους bloggers.

Αυτό μου θυμίζει και το ρητό "φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης"

Ανώνυμος είπε...

Γίνονται προσπάθειες παντού για έλεγχο του διαδυκτίου. Στην Ιταλία ας πούμε είχε περάσει η προηγούμενη κυβέρνηση Μπερλουσκόνι νόμο σύμφωνα με τον οποίο πρέπει να δείξεις ταυτότητα-διαβατήριο για να αγοράσεις χρόνο σε Internet cafe...

Και εφαρμόζεται αυτός ο νόμος, εδώ είναι η πλάκα! Το έχω βιώσει σε ταξίδι μου στη Ρώμη...

Βάσσια είπε...

Πολύ σωστή η παρατήρηση ότι υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές (blogs).

Και φυσικά για όλα τα παραπάνω, πρόσθεσε ακόμη μια φωνή, τη δική μου.

Και επίσης, κάποτε πρέπει όλοι μας, κι εδώ κι εκτός, να γίνουμε μία φωνή.

Να ακούσουν, θέλουν δεν θέλουν.

Καλό μήνα
:-)

Βλαχοκυριλές είπε...

Δεν έχω να σχολιάσω κάτι γιατί δεν θα μπορούσα να συμφωνώ περισσότερο με αυτά που γράφεις! Ό,τι κι αν κάνουν, για όποιο λόγο και να το κάνουν (βλακείας ή εκφοβισμού), δεν μασάμε μία. Τόσο απλά.

Τσούγδω είπε...

Ο Χατζηγάκης από ότι φαίνεται για να ηρεμήσει θα πρέπει να μας κηνυγήσει σε κάθε γωνιά! Πως τους κουλαντρίζεις 30.000 και bloggers; Πολύ δύσκολα!
Το μόνο που μένει είναι να δημιουργηθεί και μία αστυνομία για bloggers να δέσει το γλυκό!
Η απίστευτη ασχετοσύνη και η βιασύνη τους θα τους κοστίσει περισσότερο από ότι φαντάζονται, από τους bloggers θα το βρουν. Υπάρχουν τόσοι τρόποι να ξεφεύγει κανείς, θα μας κάνουν όλους χάκερ!

ΥΓ: Καλό μήνα!

Greek Rider είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Greek Rider είπε...

Το blog σου μου αρέσει πολύ.

Oι μάο-μάο αυτού του τόπου δεν καταλαβαίνουν ότι τέτοια μέτρα για τα blog δεν έχει λάβει ούτε ο Μπους στις ΗΠΑ που αντιμετωπίζει λέει πολέμους και τρομοκράτες;

Τι χώρα είμαστε;

Αυτό να ξέρετε θα είναι αφορμή για μεγάλη φίμωση και γίνεται σε συνεργασία με τον τύπο που δεν μας γουστάρει καθόλου (ta blogs).

Greek Rider είπε...

Φίλε μου εγώ βλέπω ότι αυτοί είναι αδίστακτοι και θα προσπαθήσουν να πάνε στο σκαμνί μερικούς για παραδειγματισμό!

Άσε που η δνση ηλεκτρονικού εγκλήματος μπορεί να βρει σχεδόν τα πάντα, τι θα κάνουμε θα πηγαίνουμε στα internet kafe? Αυτό θέλουν και αυτοί για να μας κάνουν τη ζωή δύσκολη και μη λειτουργικό το blogging.

Στο τέλος θα μείνουν μόνο τα κάθε είδους Δαπιτάκια που θα κάνουν blogging υπέρ του συστήματος!

Greek Rider είπε...

Και αυτούς που θα επιλέξουν να πάνε στο σκαμπό για παραδειγματισμό δεν θα είναι από υποστηρικτές του συστήματος θα είναι όποιος από εμάς λέει πιο πολλά...

Ανώνυμος είπε...

ασημώνη,
Στις εφημερίδες και στα καταστήματα υπάρχει ο "υπεύθυνος για το νόμο". Μερικές επιχειρήσεις δε, προσλαμβάνουν άτομα ειδικά γι' αυτό το σκοπό, τους γνωστούς "αυτοφωράκηδες" που κυκλοφορούν με μια αλλαξιά ρούχα μαζί τους.

Στα του κ. Υπουργάρα τώρα:
Προφανώς, ένας άνθρωπος που δεν έχει αντίληψη της τεχνολογίας, πετάει τέτοιες κοτσάνες γιατί δεν ξέρει πώς λειτουργεί. Είναι εξίσου γελοίο με το να κάνεις παράνομες τις πασιέντζες των Windows εξαιτίας των "φρουτακίων" (oh, dear, that's been done!).

Το πιο απλό: κάθε Έλληνας φοιτητής του εξωτερικού θα "κατοχυρώνει" χιλιάδες blogs στο όνομά μας (θα βγάζει και χαρτζηλίκι!) και θα ποστάρουμε μέσω email. :)

geo είπε...

distixos ta elenxomena mme pou xrisimopiounte apo kathe kivernisi vlepoun meso ton blogs pos den douleyoun mono i genia tou politexniou pou itan tou dimotikou troei ti sapila tous
enoxloume katalaves mporoume kai skeftomaste meta apo ligo o alogoskoufis tha forologisei ti skepsi kai meta tha ti pinikopioisi

Το blog τελείωσε. Προσοχή! Μην κάνεις εδώ κλικ.