Παρασκευή 30 Μαΐου 2008

False Dilemma

"Και πρώτα απ'όλα τι εννοούμε λέγοντας παιδεία;
Την πληροφορία, την τεχνική, το δίπλωμα εξειδίκευσης που εξασφαλίζει γάμο, αυτοκίνητο κι ακίνητο, με πληρωμή την πλήρη υποταγή του εξασφαλισθέντος ή την πνευματική και ψυχική διάπλαση ενός ελεύθερου ανθρώπου, με τεχνική αναθεώρησης κι ονειρικής δομής, με αγωνία απελευθέρωσης και με διαθέσεις μιας ιπτάμενης φυγής προς τ'άστρα;
Αυτή τη δεύτερη παιδεία την αποκρύπτουν και δεν την δίνουν δωρεάν, γιατί δεν συντηρεί και δεν υπηρετεί συστήματα. Αντίθετα τα ελέγχει, τα αναθεωρεί και τα αποδυναμώνει.."


Μάνος Χατζιδάκις
Τα σχόλια του Τρίτου




http://www.youtube.com/watch?v=iUyQZzIeu2s

* Έφτιαξα το καινούριο channel μου στο YouTube, με nick wert01gff. Το προηγούμενο (wert01gf) τελείωσε κάπως άδοξα, αφού έγινε suspend, για πνευματικά δικαιώματα. Από τότε που η Google έβαλε το χεράκι της και εισέβαλαν οι εταιρείες, το κακό έχει παραγίνει νομίζω. Από την άλλη βέβαια και δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο, παρά μόνο να υποστείς τις κυρώσεις που σου επιβάλλουν, εφ'όσον το site είναι δικό τους και στην ουσία σε φιλοξενούν. Ελπίζω τώρα να τα πάμε καλύτερα. Μπορείτε να δείτε τα βίντεό μου εδώ.

3 σχόλια:

wert01gf είπε...

Να δει κανείς ή να μη δει;, να και άλλο ένα δίλλημα:

Αρχικά διεγράφη ένα βίντεο που είχα ανεβάσει με τον Ζαχόπουλο και ενώ είχε περάσει αρκετός καιρός από τον πολύ ντόρο που είχε δημιουργηθεί. Το βίντεο ήταν το πρώτο που είχε ανέβει στο διαδίκτυο με τον τίτλο 'Ζαχόπουλος' και όπως είναι φυσικό είχε πολλά views (ξεπέρασε τις 100.000 σε διάστημα μιας ενδομάδας περίπου) και εν συνεχεία αρκετά honors. Αυτό το καθιστά από μόνο του επικίνδυνο.. Αρχίζουν να μπαίνουν και άσχετοι με το θέμα (αφού το βλέπουνε στο top views) και όπως είναι φυσικό, μη γνωρίζοντας το θέμα που έχει δημιουργηθεί εδώ, στην Ελλάδα, εστιάζουν στο "σεξουαλικό περιεχόμενο" του βίντεο..

Δύο ημέρες προτού κυκλοφορήσει το Violet Hill των Coldplay, είχα την τύχη να το προμηθευτώ από κάπου και το έκανα βίντεο. Με το που το ανέβασα, σε 4 ώρες είχε φτάσει τα 12.000 views και είχε πάνω από 40 honors. Όπως είναι φυσικό, η Parlophone το πληροφορήθηκε και η ΕΜΙ με κατήγγειλε για πνευματικά δικαιώματα. Το αποτέλεσμα ..suspend και στο video και στο account.

Μίλησα με κάποιον μέσα από το YouTube, μέσω mail, αρκετές φορές (3 ή 4) ο οποίος μου εξηγούσε ξανά και ξανά ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μου το ανοίξουν γιατί υπέπεσα 2 φορές στο παράπτωμα της πνευματικής ιδιοκτησίας. Του εξήγησα επανειλημένως ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει (του Ζαχόπουλου βγήκε για σεξουαλικό περιεχόμενο, μην τρελαθώ!) αλλά αυτός επέμενε ότι η αναφορά έλεγε αυτό και δεν αλλάζει..

Βασικά ξαναμπήκα για τους φίλους που έκανα μέσα από το site και για να ανεβάσω κάποια βίντεο που θέλω να υπάρχουν στο YouTube.

Οι ημερομηνίες αλλάζουν βέβαια και μπορεί να έχω πλέον πρόβλημα με κάποια από αυτά (ήδη μερικά δικά μου τα έχουν ανεβάσει άλλοι, οπότε μπορούν πλέον να μου κάνουν καταγγελία για δικαιώματα, αυτό κι αν είναι αστείο!) αλλά αρκεί πιστεύω που θα προσπαθήσω ξανά από την αρχή.
Αυτά τα όμορφα..
Τα έγραψα όλα αυτά στα σχόλια γιατί δε θέλω να υπερκαλύψει η ιστορία μου αυτή το κείμενο του Χατζιδάκι στο post. Πώς θα μπορούσε άλλωστε;;

Swell είπε...

Καλημέρα, δες ένα κορυφαίο κι εξαιρετικά επίκαιρο σχόλιο ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ, ΕΔΩ

dr.SeenG είπε...

Ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες! Δε θα μπορούσα να διαφωνήσω μ'αυτό που είπε.
Όσο γι'αυτό που είπες... με παραξένεψε. Δε μου έχει τύχει...

Το blog τελείωσε. Προσοχή! Μην κάνεις εδώ κλικ.