Τρίτη 3 Ιουνίου 2008

Ντροπή

384 και μία νύχτες μετά την τελεσίδικη καταδίκη των κατηγορουμένων για την υπόθεση της 17Ν, η απόφαση του Εφετείου δεν έχει «καθαρογραφεί». Μήπως, όμως, το σκεπτικό της δεν έχει καν αποφασιστεί και συνταχθεί, οπότε έγκυρη καταδικαστική απόφαση δεν υπάρχει;
σ.σ. Ο πρόεδρος του Εφετείου Κορυδαλλού στη δίκη της 17Ν, κ.Βερτέλης, έχει συνταξιοδοτηθεί από τις 30 Ιουνίου του 2007.
Από την εφημερίδα Ελευθεροτυπία.

Επί καθημερινής βάσεως η «E» προσθέτει αυτό το μικρό κειμενάκι στη σελίδα με τα Πολιτικά ή αλλιώς στο Πολιτικό Παρασκήνιο της εφημερίδας αλλάζοντας μόνο τον αριθμό των ημερών που περνούν και κανείς δεν αντιδρά. Κανείς δεν ενδιαφέρεται για τα μέλη της οργάνωσης και τη νομική υποστήριξη που ΔΕΝ έχουν.
Μέχρι να «καθαρογραφεί» η απόφαση, το μέλλον αυτών των ανθρώπων βρίσκεται στον αέρα. Μήπως κανείς δεν ενδιαφέρεται να την «καθαρογράψει»;

Να σας θυμίσω ότι ο Σάββας Ξηρός, λίγες ώρες αφότου εξεράγη η βόμβα στα χέρια του και ενώ η δράση της νάρκωσης δεν είχε ακόμα κωπάσει, ξεκίνησε να ανακρίνεται. Είχε διαπράξει εγκλήματα. Ήταν ένοχος. Χωρίς να περάσει πρώτα από δίκη και χωρίς νομική προστασία. Κατέθετε λοιπόν ναρκωμένος και διασωληνωμένος, με την επίβλεψη ισχυρής αστυνομικής δύναμης και ενώ το σώμα του ήταν κομματιασμένο από την έκρηξη.

Ο κύριος Ζαχόπουλος ανάρρωνε σχεδόν εκατό ημέρες μετά την πτώση του και δεν είπε κουβέντα πρωτού βγει από το νοσοκομείο. Δεν τον ενόχλησε κανείς. Πήγε πρώτα σπίτι, έλαβε τις ενημερώσεις του και μετά κατέθεσε στον ανακριτή. Μία κατάθεση που μας άφησε πολλά Ερωτηματικά!

Η εκμετάλλευση υπηρεσιακής θέσης για σύναψη σχέσης με εξαρτώμενο άτομο, είναι καταδικαστέα. Όχι μόνο από την κοινή λογική αλλά και από τη νομοθεσία. Ή μήπως κάνω λάθος;

Ναι φίλε μου Swell, θα συμφωνήσω μαζί σου. Είναι ντροπή!

UPDATE: Όταν έγραφα αυτό το post, δεν είχα φυσικά υπόψιν μου το σημερινό φύλλο της «E». H φίλη blogger esp0ir, μας ενημερώνει ότι το σημερινό άρθρο με τίτλο "Εδώ η απόφαση εκεί η απόφαση πού 'ναι η απόφαση;" της εν λόγω εφημερίδας δημοσιεύει την είδηση: «Τριακόσιες ογδόντα μία (381) και μία νύχτες μετά την τελεσίδικη καταδίκη των κατηγορουμένων για την υπόθεση της 17Ν η απόφαση του Εφετείου (πρακτικά και διατακτικό) καταχωρήθηκε στο ειδικό βιβλίο δημοσιεύσεων την περασμένη Παρασκευή, 30 Μαΐου 2008 και ώρα τρεις το μεσημέρι.» με την εξής "κουφή" συνέχεια «..οι συνήγοροί τους στερήθηκαν τη δυνατότητα να λάβουν αντίγραφα της απόφασης.» Διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα και θα καταλάβετε για τι Δικαιοσύνη μιλάμε στη χώρα αυτη.. Ευχαριστώ την esp0ir, για την επισήμανση.

17 σχόλια:

monahikoslikos είπε...

Λάθος μέγα, δεν καθυστερεί η καθαρογραφή αλλά η μετάφραση των πρακτικών της δίκης...

Swell είπε...

@Monahikos Likos: Φοβερό το σχόλιό σου! Μόνο ένας λύκος θα μπορούσε να το σκεφτεί.

dr.SeenG είπε...

Μέσα σ'όλα αναφέρεσαι στο τεκμήριο της αθωότητος; Την φράση αυτή τη χρησιμοποιώ αρκετά τις τελευταίες μέρες, λόγω της δημοσίευσης των ονομάτων των φερόμενων ως παιδεραστών.
Είναι απαράδεκτο αλλά και αναμενόμενο το ότι "κάποιοι" ακολουθούν τακτικές αλλού με μαστίγιο κι αλλού με καρότο.

Ανώνυμος είπε...

Και ο Ζαχοπουλος και ο Θεμος (αληθεια τι εγινε με εκεινα τα 5,5 εκκατομυρια ευρω) ειναι ελευθεροι.
Και εξαρθρωσαν την 17 Νοεμβρη την μοναδικη οργανωση που λειτουργουσε αψογα στην Ελλαδα 9οπως ειπε και ο Τζιμακος). ειχαν προγραμμα, συνεπεια και αποτελεσματικοτητα. Λεγαν, θα χτυπησουμε την πρεβεια , και το καναν!!! Δεν κοροιδευαν...

Greek Rider είπε...

Να δούμε πότε θα αρχίσουν να ασχολούνται οι άνθρωποι με τους άλλους εγκληματίες που έχουν την εξουσία. Αυτοί καθορίζουν και τη μόνη νομιμότητα παρά τα αντιθέτως λεγόμενα.

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα η "Ε" έχει αυτό το δημοσίευμα:
http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=4297448

Πέραν αυτών, μερικές ανακρίβειες: ο Ζαχόπουλος δεν έχει βγει ακόμα από τον Ευαγγελισμό. Και πάντως δεν είχε βγει όταν κατέθεσε.

Έχω αναρωτηθεί και παραμένει η απορία: αν ο λογαριασμός για την περίθαλψη του Σάββα Ξηρού ήταν αρκετές χιλιάδες ευρώ (τα οποία ο Ευαγγελισμός απαίτησε να λάβει!) για τους 6 μήνες του Ζαχόπουλου, πόσα πρέπει να ζητήσουν?
Ποιος θα τα πληρώσει? Μήπως εφαρμόζονται κι εδώ δυο μέτρα και δύο σταθμά;?

Είναι πασιφανές ότι αν είσαι φίλος της ΝΔ, ο εισαγγελέας σε αντιμετωπίζει ως Κύριο και δεν σε πιέζει. Αν είσαι απέναντι, είσαι απόβρασμα και δεν έχεις δικαιώματα. Σε ανακρίνουν ενώ είσαι βαριά τραυματισμένος, χωρίς δικηγόρο, παρουσία ξένων (Αμερικανών?) πρακτόρων και χωρίς να περιμένουν κάποιο ΟΚ από τους γιατρούς.

mikros fokion είπε...

επειδη η δικαιοσυνη στην ελλαδα ειναι τυφλη ποτε πεφτει με την μια στον ενοχο, ποτε τον ψαχνει για καιρο και ποτε του ξεφευγει!
η δικη της 17Ν δεν εχει καμια σχεση με την αστικη δικαιοσυνη, ουτε τα προσχηματα στους ιδιους τους τους νομους δεν κρατησαν. ειχαν βεβαια την στηριξη των τραγκαουνακηδων... (μην το ξεχναμε αυτο)

dr.SeenG είπε...

Wert, έχεις πρόσκληση. Σε περιμένω!

Ανώνυμος είπε...

Ναιου νιαου ρε τστράκι , σε είδα εχτές στην πλατεία !! θα σε ανασκολοπίσω όπως εσύ γνωρίζεις καλά !

Ανώνυμος είπε...

Α ρε υπουργεία κοινωνικής αδικίας, όχι δικαιοσύνης. Και θέλουν να επιβάλλουν νόμους στα blogs. Για τους ίδιους ανθρώπους μιλάμε...

Anyparktos είπε...

ελα μωρε τωρα ...ποιος ασχολειται με αυτους...(ειρωνικα το λεω φυσικα)..

Ταχυδρόμος! είπε...

Στο Κράτος της παρανομίας όλα είναι δυαντά..

moyratos είπε...

Εντάξη μωρέ, πως κάνουμε έτσι!!! Ωχ-αδερφισμός μας δέρνει και δεν μας ενοχλεί. Κάνανε τόσα χρόνια να τους πιάσουν και θα κολλήσουμε στο πότε θα καθαρογραφεί η δικογραφία?

Έλα μωρέ τώρα !!! Σιγά !!!

Στο κάτω κάτω, όποιος βιάζετε σκοντάφτει!!!

Γεία σου Ελλάδα ......

Ανώνυμος είπε...

Δεν συμφωνω με την πρακτικη της17Ν γιατι δεν πιστευω σε φωτισμενες μειοψηφιες...αλλα αν δεχθουμε οτι η συγκεκριμενη οργανωση εκανε πολιτικες δολοφονιες....τις ιδιες ακριβως πολιτικες δολοφονιες κανει το κρατος με τις ενεργειες του.
Υπαρχει ομως μεγαλη διαφορα, στο να δολοφονει η συντεταγμενη πολιτεια.

Βάσκες είπε...

Έχεις και άλλη πρόσκληση! Φοβερό.

Ανώνυμος είπε...

Με τη διαφορά ότι ο Ξηρός συνελήφθη επειδή έσκασε στα χέρια του μια βόμβα. Ο Ζαχόπουλος συνελήφθη κι έπρεπε να περάσει από ανάκριση; Τι μαλακίες δια΄βαζουμε επιτέλους;

wert01gf είπε...

Ανώνυμε, δηλαδή μόνο με βόμβα ανακρίνεται κανείς σε αυτόν τον τόπο; Η εκμετάλλευση υπηρεσιακής θέσης για σύναψη σχέσης με εξαρτώμενο άτομο είναι καταδικαστέα σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία. Αυτό δεν είναι αρκετό για να οδηγήσει τον Ζαχόπουλο στον ανακριτή; Και μάλιστα μετά από τόσο μεγάλη χρονική καθυστέρηση;
Δεκτή η κριτική σου, αν και ανώνυμη. Ως εκεί όμως φτάνει μόνο; Παρακάτω δε βλέπει;

Το blog τελείωσε. Προσοχή! Μην κάνεις εδώ κλικ.