Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008

Πρωταθλητές

Πρωταθλητές τόσα χρόνια στη διαφθορά, στη γραφειοκρατία, την αδιαφάνεια. Τώρα και στην ανεργία, την ακρίβεια, τη φτώχεια. Στο 9% ανήλθε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα μας. Φυσικά μέσα στους "εργαζόμενους" συμπεριλαμβάνουμε και τους κατόχους θέσεων υποαπασχόλησης και ανασφάλιστους. Αν βλέπαμε το ποσοστό της ανεργίας χωρίς αυτές τις συμβάσεις, θα γελούσε και ο κάθε πικραμένος..

Παράλληλα, υπάρχει εντυπωσιακή άνοδος των πολιτών τους οποίους απασχολεί το πρόβλημα της ακρίβειας (Έρευνα ΣΚΑΙ). Ενδεικτικό είναι ότι για το θέμα της αντιμετώπισης της ακρίβειας ένας στους δύο Έλληνες (48%) δεν εμπιστεύεται ούτε τη ΝΔ ούτε το ΠΑΣΟΚ, με την αξιωματική αντιπολίτευση όμως να προηγείται πλέον της κυβερνητικής παράταξης (με 26% έναντι 21% της ΝΔ). Ο Συνασπισμός εξακολουθεί να θεωρείται από την πλειοψηφία ως το καλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, ο οποίος ταυτόχρονα συγκεντρώνει σε ποσοστό 58% θετικές γνώμες και τον ακολουθεί η ΝΔ με 39%.
Και είναι φυσικό..

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 5 χώρες της Ευρώπης και σε 8 μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ διαπιστώθηκε ότι ένα λίτρο φρέσκο γάλα πωλείται στη χώρα μας κατά μέσο όρο 1 ευρώ και 38 λεπτά, ενώ σε Αυστρία, Γαλλία, Ισπανία και Βέλγιο κοστίζει κατά μέσο όρο 99 λεπτά το λίτρο. Το Ινστιτούτο Καταναλωτών καλεί την κυβέρνηση να στρέψει την προσοχή της στην αδιαφάνεια της αγοράς και στη συνακόλουθη αδυναμία ενεργοποίησης των ανακλαστικών των καταναλωτών.

Όπως αναφέρει, το κόστος ζωής έχει διαμορφωθεί σε επίπεδο αναντίστοιχο με το μέσο εισόδημα και αποτελεί το κυριότερο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας, ενώ αναμένεται να επιδεινωθεί αφενός λόγω της λήξης του παγώματος τιμών και αφετέρου λόγω των πιέσεων στις τιμές που προκαλούνται ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.
Συνεχίζουμε να στηρίζουμε το μποϊκοτάζ στο γάλα (9-14 Ιουνίου) το οποίο ξεκίνησε από bloggers και στηρίχθηκε από ινστιτούτα και οργανισμούς, όπως η Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. οι οποίοι το δυνάμωσαν και το διέδωσαν ίσως καλύτερα μέσα από τηλεοράσεις και ραδιόφωνα.
Η φωτογραφία στην αρχή του post είναι από το blog85100.
Όπως δεν ασχολήθηκα με τις παπαριές του Κ.Μητσοτάκη προ λίγων ημερών, αρνούμαι να ασχοληθώ και με τον άλλο παπάρα, Κ.Σημίτη. (παπαριές, παπάρας = όρος Σουφλιά)

11 σχόλια:

spyros1000 είπε...

ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΚΟΜΑ,ΚΑΤΣΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΣΕ ΚΑΜΙΑ 10ΑΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΕΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ,ΟΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ,ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ,ΤΑ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ,ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ,ΟΛΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΡΟΓΚΟ ΜΙΣΘΟ ΤΩΝ 750 ΕΥΡΩ ΜΗΝΙΑΙΩΣ...

ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΠΟΝΤΑΙ...

Swell είπε...

Καλησπέρα, πολύ παπάρα ενέσκηψε! Σημείωσε ότι προσμετρώμαι σαν άνεργος, μόνον αν πάω και γραφτώ στο ταμείο ανεργίας. Μετά από ένα χρόνο, το μάξιμουμ που μπορώ να μείνω στο ταμείο ανεργίας, με σβήνουν, Και παύω να εμφανίζομαι σαν άνεργος, ανεξάρτητα από το αν έχω δουλειά ή όχι.

spyros1000 είπε...

Το περασμένο Σάββατο 07 Ιουνίου 2008, βραδινή ώρα, γύρω στις 22:00, ένας ασυνείδητος οδηγός παρέσυρε, τραυμάτισε σοβαρότατα και εγκατέλειψε στο δρόμο την Κατερίνα Τσιγαρίδα, καθώς εκείνη διέσχιζε την διάβαση της στάσης Μετρό «Μεγάρου Μουσικής» επί της Βασιλίσσης Σοφίας, στο ρεύμα καθόδου με κατεύθυνση το «Hilton».
Παρακαλώ θερμά την προώθηση του μηνύματος προς πάσα δυνατή κατεύθυνση για τον εντοπισμού του οδηγού.
Αν οποιοσδήποτε γνωρίζει ο,τιδήποτε, παρακαλώ να επικοινωνήσει με την Δ/νση Τροχαίας Καισαριανής ή στα τηλέφωνα 6944 469 667 και 6949 076 887.

TeddyBoy είπε...

Τα ποσοστά της ανεργίας είναι τόσο ρεαλιστικά όσο αυτά του πληθωρισμού!

Υπάρχει Έλληνας που να πιστεύει ότι βρισκόμαστε στο 5% !?

Ταχυδρόμος! είπε...

ΓΑΜΑΤΑ (με μεγάλα γράμματα)..

ασημωνης είπε...

Τεραστια θα λεγα....

Greek Rider είπε...

Λίγο παλαιότερα που υποτίθεται έπεφτε η ανεργία είχα γράψει αυτό:Τι σημασία έχει η ανεργία;

wert01gf είπε...

Καλημέρα σας.
- Greek Rider, κατατοπιστικός όπως πάντα στο post σου. Μόλις το διάβασα..
- Swell, τον παπάρα πολλοί εμίσησαν την παπαριά ουδείς;
- Spyros1000, κάθομαι να δω αλλά ελπίζω σε κάτι καλύτερο..
- teddyboy, Ταχυδρόμοοος και Ασημώνης είστε μέσα στο πνεύμα..

Είχα καιρό να συμμετάσχω στα σχόλια. Ζητώ συγγνώμη, δεν περισσεύει πάντα ώρα και θέλω να σας αφιερώνω τον "σωστό" χρόνο όταν σας απαντώ. Μπορεί να μη φαίνεται αλλά σας παρακολουθώ στενά. Έχουμε πει πολλάκις ότι τα συστήματα του blog αυτού σας ακολουθούν παντού και τα ίχνη σας παραμένουν ευδιάκριτα ακόμα και στο σκοτάδι! (xεxε)
Να είστε καλά και να προσέχετε (γενικά). Θα επανέλθω.

mikros fokion είπε...

στις ακριβειας τον καιρο υπαρχουν και φθηνα υποπροιοντα οπως ο σημιτακος...
ομαδα επιστημονων ερευνα πως στο διαολο καταφερνουμε και επιβιωνουμε με αυτους τους μισθους εχοντας μαλιστα ως κυβερνητες τους καταλληλοτερους

Ανώνυμος είπε...

Κάθαρμα (με την καλή έννοια)
wert01gf και συ ξέρεις το κρασάκι του τσου!
Απίστευτο βιντεάκι!!

Βάσκες είπε...

Πάμε πολύ καλά φίλε, πολύ καλά.

Όπου νάναι θα φουντάρουμε όλοι μαζί.

Το blog τελείωσε. Προσοχή! Μην κάνεις εδώ κλικ.