Κυριακή 15 Ιουνίου 2008

Αδικία

"Η κατάφωρη αδικία εις βάρος των πιο αδύναμων πολιτών είναι ο ασφαλέστερος τρόπος διατάραξης της κοινωνικής ισορροπίας και ο λιγότερο ασφαλής τρόπος για τη συγκάλυψη νοσηρών φαινομένων."

Ολόκληρη η συνέντευξη της Εύης Τσέκου στην «Ε» εδώ.

11 σχόλια:

habilis είπε...

Η δικαιοσυνη δεν βλεπει την τυφλα της .Μην εχουμε απαιτησεις.Μανατσαρει και τον γκομενιαρη ο Λυκουρεζος,δεν την βλεπω καλα την αριστουχα...

TeddyBoy είπε...

Δεν είναι κι αυτή καμμιά καλή, αλλά μπροστά στο χοντρό και σ' αυτούς που την κρατάνε μέσα, είναι Αγία!

Ανώνυμος είπε...

Κάνουμε ένα βασικό λάθος, όταν κρίνουμε ανθρώπους και εκφράζουμε τη γνώμη μας. Συγκρίνουμε τα παραπτώματά τους ή τις παράνομες πράξεις τους, με αυτές άλλων εμπλεκομένων ατόμων σε μια υπόθεση. Και κει λέμε "είναι λίγο ένοχη" , "είναι πιο καλή από τον τάδε", "αυτά που έκανε ήταν πολύ πιο μικρά και ασήμαντα απ΄ του άλλου". Πρέπει να βγούμε απ΄τη λογική αυτή. Κάθε άτομο είναι υπεύθυνο και υπόλογο για τις πράξεις και μόνο και όχι σε συνάρτηση τις πράξεις άλλων.
Η συγκεκριμένη κυρία, είχε μια σχέση με παντρεμένο, βιντεοσκόπησε ιδιαίτερες στιγμές, εκβίασε τον ενδιαφερόμενο (όποιος κι αν ήταν) και τέλος επεχείρησε να δώσει το υλικό αυτό στη δημοσιότητα για να τον ξευτελίσει. Μέχρι εδώ. Έτσι κρίνονται οι πράξεις.

Ανώνυμος είπε...

Όταν έρθει η ώρα να πούμε τη γνώμη σας για τον Ζαχόπουλο, θα πούμε και θα σταθούμε σε άλλα σημεία της δικής του υπαιτιότητας. Αλλά τα δικαστήρια δεν κρίνουν σε συνάρτηση με τον συγκατηγορούμενο. Κρινουν πραγματικά περιστατικά και γεγονότα.

TeddyBoy είπε...

Ζάνζι
Δεν είπα κάτι άλλο, συμφωνώ μαζί σου 1000%. Η δεσποινίς (36χρονη πλέον) είναι απαράδεκτη για όλους τους λόγους που προανέφερες.

Τώρα αν πρέπει να πιστέψω ότι κρατείται επειδή θεωρείται ικανή να διαπράξει κι άλλα ανάλογης φύσεως εγκλήματα, κι όχι επειδή έτσι είναι πιο 'ελεγχόμενη', συγνώμη αλλά δεν θα πάρω..

Όσο για τον Ζαχόπουλο, τι πάει να πει 'όταν θα' ρθει η ώρα'; Μια χαρά ώρα είναι και τώρα!

Ο καθένας μπορεί να κρίνει αν όλα αυτά που του προσάπτονται έχουν βάση ή όχι..

Ανώνυμος είπε...

@teddyboy μου
ο λόγος που παρατείνεται η προσωπική κράτηση κάποιου δεν είναι μόνο, για το ότι αν αφεθεί ελεύθερος, μπορεί να διαπράξει παρόμοιες πράξεις, αλλά και για το ενδεχόμενο ότι μπορεί να διαφύγει απ΄ τη χώρα και να μην είναι παρών στην εκδίκαση της υπόθεσής του.
π.χ. Θα έμπαινες εσύ ως εγγυητής της συγκεκριμένης κυρίας, ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης, ότι δεν θα διαφύγει και ότι θα είναι παρούσα στο ακροατήριο όταν εκδικαστεί η υπόθεση;
και τέλος όταν είπα περί Ζαχόπουλου,"όταν έρθει η ώρα" εννοούσα όταν θα κάνεις ανάλογη ανάρτηση post για σχολιασμό, όχι ότι πράγματι δεν είναι η ώρα τώρα!
Κι αν θέλεις τη γνώμη μου, η περίπτωσή του είναι ευκολοαναγνωρίσιμη και ειδικά για γυναίκες των 35 ετών. Ένας άνδρας που αν δεν ασκούσε εξουσία και δεν είχε δύναμη απόφασης, ή θα πλήρωνε ή θα πήγαινε με τη γυναίκα του. Απλά πράγματα για να εξηγούμαστε. Οικοθελώς απ΄ την πλευρά της γυναίκας, γκόμενα δεν θα είχε, γιατί δεν μπορούσε να είχε, αν π.χ. ήταν δημόσιος υπάλληλος, ή εργάτης σε βιομηχανία.

Βλαχοκυριλές είπε...

Καλησπέρα σας, καλησπέρα Wert,

Κατά την ταπεινή μου άποψη, ο Wert πολύ καλώς θίγει το θέμα.

Βέβαια αυτό που αναφέρει ο Ζάνζιμπαρ είναι σωστό αλλά,

δεν είναι εντυπωσιακό πόσο αποτελεσματική γίνεται ξαφνικά η δικαιοσύνη όταν η κρίση ακουμπάει την εξουσία;

Ας μην ξεχνάμε ότι η Τσέκου προφυλακίστηκε κατ' αρχήν με βάση μια κατάθεση και μάλιστα αυτή του κολλητού του Ζαχόπουλου, σκηνοθέτη Μυλωνά.

Όταν θίγεται η εξουσία, η αστυνομία/δικαιοσύνη από Ρανταπλάν γίνονται Judge Dread. Αν δεν ήταν στο επίκεντρο της κρίσης η κορυφή της πολιτικής εξουσίας, η κυρία θα ήταν έξω.

Δεύτερον, το επιλήψιμο για τον Ζαχόπουλο δεν είναι ούτε η εξωτερική του εμφάνιση, ούτε το ότι η εξουσία είναι αφροδησιακό. Ούτε καν αν κάποιες κυρίες διαθέτουν εαυτόν και "προσόντα" για ανταλλάγματα. Νομίζω ότι οι περισσότεροι μας δεν δίνουμε δεκάρα για αυτά.

Το πρόβλημα είναι γιατί και πως ο Ζαχόπουλος απέκτησε αυτή την εξουσία. Ήταν κατάλληλο πρόσωπο για τη θέση εξουσίας που το παραδώθηκε;

Οι απαντήσεις είναι προφανείς. Όχι δεν ήταν κατάλληλος διότι κατ' αρχήν δεν είχε κανένα προσόν για αυτή τη δουλειά, ένας καθηγητής γυμνασίου ήταν, χωρίς καμία ειδίκευση. Εκ του αποτελέσματος, διότι μοίραζε χρήματα και "διευκολύνσεις" σε ημέτερους.

Τη θέση την απέκτησε γιατί ήταν κολλητός του πρωθυπουργού.

Αυτό είναι το πρόβλημα, ότι το κράτος είναι το λάφυρο της εξουσίας και ακόμα χειρότερα δυο-τριών οικογενειών. Στην περίπτωση της Τσέκου λοιπόν ισχύει το όποιος μπλέκει με τα πίτουρα (λάφυρα), τον τρώνε οι κότες.

Μάι απόλοτζις για το μακρύ σχόλιο.

amelie είπε...

καλησπερα wert ... εχω μεινει λιγο πισω με το θεμα ζαχοπουλου... ακομα μεσα ειναι?

ενα "παιχνιδακι" στο μπλογκ μου σε περιμενει....

dr.SeenG είπε...

Τι να πει κι αυτή; Δεν έχω τις καλύτερες εντυπώσεις για το άτομό της, αλλά λέει αλήθεια πως είναι ο εύκολος στόχος. Ας πρόσεχε βέβαια.
Καλησπέρα wert, σε ξαναβρίσκω μετά από τις λίγες μέρες απουσίας μου στην Ορεστιάδα. Ελπίζω να είσαι καλά :)

Ανώνυμος είπε...

Στην Αμερικη η Μονικα ειχε γινει διασημη... και μεις την εχουμε στην φυλακη την κοπελα.

Αρα, οι πιπες στην Ελλαδα βλαπτουν σοβαρα στην υγεια.

Βάσκες είπε...

Μέσα όλοι. Οι οπτικές σας δεν είναι αλληλοαποκλειώμενες.

Το blog τελείωσε. Προσοχή! Μην κάνεις εδώ κλικ.