Δευτέρα 30 Ιουνίου 2008

Πόλεμος


Νέο ιστορικό ρεκόρ: Το πετρέλαιο στη Νέα Υόρκη ξεπερνά τα 143 δολάρια το βαρέλι και ενώ το δολάριο συνεχίζει να υποχωρεί.
Νέο ρεκόρ σημειώνει ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη, καθώς διαμορφώθηκε στο 4% τον Ιούνιο, από 3,7% το Μάιο και είναι πλέον διπλάσιος από το στόχο του 2% που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Την ίδια στιγμή, η ΕΚΤ αναμένεται να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων κατά 0,25% σε 4,25% την ερχόμενη Πέμπτη 3 Ιουλίου.
Ρεκόρ απολύσεων: Περικοπές προσωπικού που θα αγγίζουν τις 17.200 θέσεις εργασίας στη Γερμανία και το εξωτερικό θα κάνει η μητρική Siemens μέχρι το 2010, σε μια προσπάθεια ανασυγκρότησης της εταιρείας.
Αρνητικό ρεκόρ: Κεφάλαια ύψους 23 δισ. ευρώ «χάθηκαν» από το ελληνικό χρηματιστήριο τον Ιούνιο, μήνας ο οποίος περιγράφεται από παράγοντες της αγοράς ως ο χειρότερος από την περίοδο της χρηματιστηριακής κατάρρευσης το 1999-2000.
Νέες αυξήσεις ρεκόρ: Ακριβότερο από 1η Ιουλίου το ηλεκτρικό ρεύμα. Ανατιμήσεις στα οικιακά τιμολόγια της ΔΕΗ, που αυξάνονται έως και 8%.

Νεα παρέμβαση σε σούπερ μάρκετ, από πρωτοβουλία αναρχικών. Σήμερα στις 12:30 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στο σουπερ μαρκετ Μαρινόπουλος, στην οδό Ευδόξου, στο Νέο Κόσμο. Η στάση του κόσμου ήταν ενθαρρυντική και υποστηρικτική. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι κατά τη διάρκεια της απαλλοτρίωσης, έξω από το κατάστημα μαζεύτηκαν άνθρωποι με τα καροτσάκια τους περιμένοντας τη διανομή των προϊόντων.
(Από AthensIndymedia)

Και ο πόλεμος μόλις άρχισε..

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι ασύλληπτο αυτό που γίνεται;
Να περιμένει ο κόσμος τα προϊόντα που παίρνουν οι αναρχικοί απ΄ τα σούπερ μάρκετ να τους τα μοιράσουν;
Εάν αυτό αρχίσει να επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, τότε πραγματικά σαν κοινωνία και σαν κράτος, έχουμε σοβαρότατο πρόβλημα σε πολλά επίπεδα. Και μάλιστα ένα πρόβλημα που αν χρειαστεί να αντιμετωπιστεί με καίρια αποτελέσματα, θα δημιουργήσει αντιδράσεις από τους πολίτες. Πολύ το φοβάμαι το σκηνικό που στήνεται. Πάρα πολύ!!

wert01gf είπε...

Εγώ δε φοβάμαι τίποτα! Μόνο μην πέσει ο ουρανός στο κεφάλι μου. (χεχε)

Βλαχοκυριλές είπε...

To post σου συνοψίζει το "θρίαμβο" του Καπιταλισμού! Ξέρεις, όλα αυτά τα η "Δεξιά κάνει τον κόσμο πλούσιο" κτλ κάπως δεν μου πολυταιριάζουν με την εικόνα που περιγράφεις. Γιατί άραγε?

Greek Rider είπε...

@αγαπητέ wert!!

Διάβαζα το από πάνω σχόλιό σου που λες εγώ δεν φοβάμαι τίποτα και εκείνη τι στιγμή σκεφτόμουν το ίδιο!

Έχει παραγίνει το κακό από όλες τις πλευρές.

Αυτές οι ενέργειες (απαλλοτριώσεις) με γεμίζουν αισιοδοξία και θάρρος.

Αυτοί οι άνθρωποι (αναρχικοί) είναι για μένα 1 εκ φορές πιο νόμιμοι από τους ανόητους και απατεώνες πολιτικούς που μας κυβερνάνε.

Συμφωνώ και τον βλαχοκυριλέ. Η δεξιά κάνει αποδεδειγμένα με βάση τη στατιστική και όλα τα νεοφιλελεύθερα εργαλεία, τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς να απέχουν πολύ περισσότερο από τους πλούσιους, ακόμη και όταν αυξάνεται το εισόδημά τους.

Από εδώ και πέρα όμως θα μας κάνει όλους φτωχότερους και πιο θυμωμένους.

Ταχυδρόμος! είπε...

Η κατάσταση είναι απλά αστέια. Όλα τα περιμένουμε από τους άλλους. Ακόμα και το να κλέψουν και να μας μοιράσουν τα λάφυρα. Στο κάτω κάτω αν ενθρρύνουμε τέτοιες στάσεις, ας κλέψουμε οι ίδιοι. Αλλά ακόμα και εκεί δείχνουμε το πόσο δειλοί και μικροί είμαστε για να νικήσουμε το σύστημα. Όπως και να το κάνουμε τέτοιες τακτικές είναι καταδικαστέες. Ιδιαίτερα, μάλσιτα, στην περίπτωση που στις επερχόμενες εκλογές η ΝΔ εκελεγέι και πάλι. Και όποια ΝΔ βρισκόταν στην κυβέρνηση. Δεν είναι κομματικό το θέμα..

Ανώνυμος είπε...

Το θεμα ειναι οτι η νεα αυξηση του ρευματος (21% πανω απο 1-1-2007) θα επιφερει μαι σειρα απο αυξησεις σε ολα τα προιοντα. Και την δικαιολογουν λογω αυξησης του πετρελαιου. και αναρωτιεμαι εγω: Οταν το μεγαλυτερο ποσοστο ρευματος παραγεται στην Ελλαδα απο εργοστασια που χρησιμοποιουν λιγνιτη, τι σκατα ρολο παιζει το πετρελαιο;;;; Εεεε;;;;

dr.SeenG είπε...

Έλα φίλε wert, χάθηκα κι εγώ, γιατί καλοκαιράτικα, αντί για διακοπές, δουλεύω πιο πολύ τελικά... Και μέσα σ'όλα αυτά, να βλέπω τα νούμερα (και διάφορα νούμερα) να αυξάνονται και να μειόνονται (πάντα εις βάρος μας).
Αυτό με την αύξηση της τιμής του πετρελαίου σηκώνει συζήτηση. Άκουσα από πολλές πηγές, πως το ευρώ δεν επηρεάζεται τόσο πολύ από τα ύψη της τιμής του μαύρου χρυσού. Φαίνεται κάποια ραδιουργία κάνουν τα βενζινοπωλεία της χώρας μας...
(Έχεις προσκλησούλα ε... Μέχρι την Τετάρτη θέλω να με στείλεις ένα (-) για το ποστ μου. Στείλτο στο drseeng.blogspot.com Σε περιμένω.

TeddyBoy είπε...

Όσο εξαθλιώνεται ο κόσμος τόσο περισσότερα τέτοια ευτράπελα θα βλέπουμε.

Και τελικά αυτοί που επέλεξαν αυτό το δρόμο 'ανάπτυξης' θα είναι αυτοί που θα φάνε το boomerang στο δόξα πατρί (αμήν)!

Βάσκες είπε...

Μου θύμισες το πολύ ωραίο τραγούδι του Κοέν:

there is awar between those who say there is a war and those who say that there isn't.

Θα το τοστάρω.

geo είπε...

oi anarxikoi einai i apantisi tou provlimatos
auta einai metra kata tis akrivias

Το blog τελείωσε. Προσοχή! Μην κάνεις εδώ κλικ.