Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

Avatar


Παίζει σαξόφωνο, πιάνο, ακορντεόν. Η ίδια λέει ότι έχει επηρεαστεί από πολλούς καλλιτέχνες, που έχουν πορευτεί σε διαφορετικά μουσικά μονοπάτια.. Από Ennio Morricone, μέχρι Jack Johnson και από Beatles, μέχρι Μάνο Χατζιδάκι. Τις μουσικές της, η Monika, τις γεμίζει με πνευστά και έγχορδα. Την γνώρισα μέσα από τις συχνότητες του Best. Το Over the hill είναι το τραγούδι που στήριξαν όλοι οι παραγωγοί τις ελπίδες τους, για φέτος το χειμώνα. Η Monika δεν έμεινε εκεί. Έφτιαξε άλλες δώδεκα υπέροχες μελωδίες και τις κυκλοφόρησε. Και ναι.. όλα τα κομμάτια της είναι ταξιδιάρικα, είναι μοναδικά! Τα περισσότερα από αυτά έχουν σαξόφωνα, τρομπέτες και ..ένα σωρό ακόμα πνευστά. Κάπου εκεί κόλλησε και ο Martin Wenk, των Calexico. Το πρώτο της άλμπουμ, με τίτλο Avatar, κυκλοφορεί από την Archangel Music, εδώ και περίπου έξι μήνες. Πατώντας πάνω στην εικόνα, μπορείτε να πάρετε μια μικρή γεύση, από την σημαντικότερη δισκογραφική δουλειά του έτους.
Την συνιστώ σε όλους σας, ανεπιφύλακτα.

more infos:
monikarides

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Νομιζω πως σημερα ειναι Θεσσαλονικη. Κατι ακουσα στον Imagine...
Καλησπερες...

Mara Lisha είπε...

Είναι εκπληκτική! Την γνώρισα ως καλλιτέχνη σ’ ένα post της Elf. Είχε βάλει το babe το οποίο το θεωρώ φανταστικό τραγούδι. Στο stage του Μύλου σήμερα το βράδυ!

wert01gf είπε...

Ναι, εμφανίζεται στο Μύλο. Αυτήν την ώρα λογικά θα είναι στη σκηνή.

TeddyBoy είπε...

Μου 'το χουν στείλει το λινκ εδώ και κανένα μήνα (με ξέρουν τι ψυχάκιας είμαι) και πραγματικά αναγνωρίζω την ποιότητα που διακρίνει τη δουλειά της.

Βέβαια για να είμαι και ειλικρινής δεν είναι η μουσική που θα έβαζα να ακούσω σπίτι μου (όχι πια, κάποτε ήταν).

Πάντως για ακόμα μια φορά αξίζει να μνημονευθεί η συνεισφορά του internet στη διάδοση καλής μουσικής. Με τις περιορισμένες δυνατότητες που υπήρχαν πριν από μερικά χρόνια, δύσκολα θα μαθαίναμε για τόσο σπουδαίους νέους καλλιτέχνες!

Ατίθασος ενήλικας είπε...

Είχα την τύχη να την δω στα παιδιά, στο "ράδιο αρβύλα"
Βάλσαμο τέτοια άτομα στον χώρο της μουσικής

Anyparktos είπε...

εγω τη μονικα την ακουσα μεσα απο τη συχνοτητα της ερα και πραγματικα μαγευτικα ειναι απλα φοβερη καιδν μπορω να καταλαβω γιατι παιζουν μονο to over the hill υπαρχοθν και αλλα εξαιρετικα τραγουδια στο δισκο..παντως ειναι καταπληκτικη..

Giousurum είπε...

xairomai otan diavcazo post me thema tin elliniki anexartiti skini...TO CD tis monika einai arketa kalo..To avatar mallon exei kerdisei mia thesi stis kalyteres kykkofories tou 2008. KAt' eme to over the hill opos einai sto singlaki tis einai poly kalytero..
see you in giusurum

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρον !!
Θα ακούσω μουσική της.
Χαιρετίσματα

Ανώνυμος είπε...

Την ανακάλυψα τυχαία όταν είδα ένα live video στο youtube , που τραγουδούσε το over the hill.Αυτό που συνειδητοποίησα, είναι πως τελικά αυτή η χώρα βγάζει ακόμα διαμάντια.Είναι και άλλα παιδιά όπως οι Raining pleasure και οι Abbiegale (να παινέψω και λίγο τον τόπο μου) που θα μπορούσαν κάλλιστα να κάνουν καριέρα στο εξωτερικό.Έχουν πρωτοποριακό ήχο και απίστευτες φωνές.Ας ελπίσουμε πως θα τους στηρίξουν και δεν θα τους φάει το star system.Καλημέρα wert:)

wert01gf είπε...

Η Monika ξεκίνησε μόνη της, χωρίς δισκογραφικές. Το myspace την έκανε γνωστή στον κυβερνοχώρο και έπειτα με κάποια live, έκανε το επόμενο βήμα. Ο κόσμος άκουγε ένα κοριτσάκι, με ώριμη φωνή, το οποίο συγκλόνιζε το ακροατήριο με τα πολύπλοκα και πρωτότυπα τραγούδια που έγραφε και τραγουδούσε. Όλα ξεκίνησαν μέσα από το internet. Όντως, το over the hill δεν είναι το μόνο κομμάτι που αξίζει να παίζεται στα ραδιόφωνα. Αδικούν έτσι το άλμπουμ. Εγώ έχω προσέξει τουλάχιστον άλλα 3-4. Καλημέρα σε όλους και ευχές για ένα όμορφο σαβ/κο.

ΥΓ. Μου θυμίζει λίγο Tori Amos σε κάποια κομμάτια. Ή όχι;

seniorita είπε...

τα τραγούδια της σε ταξιδεύουν απίστευτα..
μήπως έχει κανείς το λινκ για το over the hill ή ξέρει πού μπορώ να το κατεβάσω;;

seniorita είπε...

wert μου ευχαριστώ πάρα πολύ!!

wert01gf είπε...

Να'σαι καλά, seniorita.

amelie είπε...

ειναι πολυ καλη... ενα δυνατο χαρτι για ωραια μουσικη στην ελλαδα.. ειναι πολυ παρηγοριτικο που υπαρχουν αυτοι οι νεοι ανθρωποι...

aKanonisti είπε...

Φοβερή...
και το τραγούδι που μας έδωσες...
υπέροχο...
αν και το babe... παραμένει από τα αγαπημένα μου....
:-))))

Spy είπε...

Αν υπάρχει κάτι που κάνει τη Μόνικα να φαίνεται σαν όαση μέσα στην ξεραϊλα των λαϊκοποπ και μπουζουκορόκ περιττωμάτων που βγάζει η ελληνική δισκογραφία, είναι το γεγονός, πως εκτός από την ίδια, φρέσκια είναι και η μουσική της πρόταση, είτε σαν είδος μουσικής, είτε σαν ενορχήστρωση (εξαιρετικά δύσκολη και μπράβο της και για αυτήν την παρεξηγημένη παράμετρο) και η πολύ καλή παραγωγή του άλμπουμ. Ας ελπίσουμε μόνο η συνέχεια να είναι ανάλογης αισθητικής και να μην την κερδίσουν τα συμβόλαια και οι σπόνσορες...

Mara Lisha είπε...

Μήπως κατά τύχη πήγες να την ακούσεις; αν ναι θέλω εντυπώσεις!
Φιλιά

beth είπε...

Εντάξει η Μόνικα είναι καταπληκτική, προωθήθηκε για κάποιο λόγο πολύ από τον Imagine, και καλά έκανε.
Πήγα Μύλο ήταν φύσκα, πολύ συμπαθητική φυσιογνωμία με πολύ καλή φωνή και είναι και μικρή ακόμα.
Θέλω απλά να εκθέσω εδώ μερικά σχόλια από ένα τραγούδι της Μόνικας στο YouTube το babe.

http://www.youtube.com/watch?v=AqyoDOAvdKs.

παρατηρήστε τα, για να δείτε πόσο ελεεινοί είναι μερικοί άνθρωποι.

wert01gf είπε...

Είναι κάποιος που την "πολεμάει" σε όλο το ίντερνετ. Δεν ξέρω το λόγο. Πάντως, οι εμπάθειες συνήθως κάνουν καλό, εν τέλει.. Όχι, δεν πήγα. Δυστυχώς..

Roadartist είπε...

Παρα πολυ καλη οντως..
Μια ευχαριστη εκπληξη θα ελεγα επιτελους!

Το blog τελείωσε. Προσοχή! Μην κάνεις εδώ κλικ.