Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2008

Πολιτισμός

Ο σκοπός «αγιάζει» τα μέσα, αυτό είναι σίγουρο. «Ανθυγιεινά» νταλαβέρια και «συνεργασίες» στο σκηνικό εδώ και χρόνια. Αλλεπάλληλες τετραετίες, οι καθιερωμένες σκυταλοδρομίες. Ανταλλαγές υπουργείων, βουλευτικών θέσεων, άλυτων «προβλημάτων» και τεραστίων τραπεζικών λογαριασμών. Και δηλαδή, τι νομίζεις ότι άλλαξε;

Κάπου εκεί εμφανίστηκε ένα νέο είδος αρπακτικού, όλοι τους ονόμαζαν Δημοσιογράφους. Όλοι τους ήθελαν στη δική τους ομάδα, κανείς δεν τους είχε όλους. «Εμείς γιατί όχι;», βροντοφώναξαν όλοι μαζί. Και απάντηση δεν έλαβαν. Μόνον κυβερνητικές διαπιστεύσεις για μελλοντικά ξεζουμίσματα. Εκείνοι τότε θύμωσαν πολύ.

Και έγινε σεισμός, ήρθε πλημμύρα. Αποφάσισαν να δείξουν στα μυρμήγκια, το κακό που τους έκαναν όλα εκείνα τα ζωντανά που αυτό-αποκαλούνταν Κυβερνητικοί. Και τότε τα μυρμήγκια αντέδρασαν (;). Κλείστηκαν όλα στις φωλιές τους και παρακολουθούσαν απο εκεί το έργο των Δημοσιογράφων. Αυτό το σκηνικό, τα αρπακτικά το ονόμασαν κυβερνητικό σκάνδαλο. Και τα μυρμήγκια το δέχτηκαν. «Η Κυβέρνηση φταίει!».

Και η παρούσα Κυβέρνηση έφυγε. Την άλλη μέρα, τα μυρμήγκια ξεκίνησαν πάλι να σκάβουν και να κουβαλάνε υπομονετικά το φαΐ τους, στις μικρές τους τρύπες, κάτω από το έδαφος. Οι Δημοσιογράφοι έγιναν η Νέα Κυβέρνηση και δεν ακούστηκαν έκτοτε νέα Σκάνδαλα. Ή τουλάχιστον δεν βρέθηκε κάποιος να τα αποκαλύψει. Και τα άλυτα «προβλήματα» και οι ανταλλαγές και τα νταλαβέρια συνέχισαν το σκοπό τους.

UPDATE1: Σαν σήμερα, ένας άλλος "άγιος" των Εξαρχείων άφησε την τελευταία του πνοή κάπου εκεί γύρω, ασυμβίβαστος (6 Δεκεμβρίου 1990). Προσέξτε τα παιδιά σας. Κάποιοι εκεί έξω σκοτώνουν.
UPDATE2: Ανάμνηση ενός μύθου.

12 σχόλια:

Ατίθασος ενήλικας είπε...

Τα δικά μας νταλαβέρια δεν είναι ανθυγιεινά και έχουν και πολιτισμό

habilis είπε...

Σκοτώνουν κανονικά .
Στην παραβολή δον κοστίζει ένας θάνατος το ίδιο.

thamnos είπε...

Μακάρι ο τίτλος του blog σου να γίνει το slogan όλων μας!

Μακάρι...

Ανώνυμος είπε...

Δημοσιογραφοι...Η πιο κακια φαρα

wert01gf είπε...

Σάββατο βράδυ έπεσε η βιτρίνα της Δημοκρατίας και οι τηλεοράσεις είδανε μόνο τις σπασμένες βιτρίνες στην Ερμού. Τηλεθεατές!

Νικολάκι είπε...

O φίλος Θάμνος έχει δίκαιο, ο τίτλος του μπλογκ σου ας γίνει σλόγκαν- και μετά πραγματικότητα.

marina είπε...

Λες: «Σάββατο βράδυ έπεσε η βιτρίνα της Δημοκρατίας και οι τηλεοράσεις είδανε μόνο τις σπασμένες βιτρίνες στην Ερμού. Τηλεθεατές!» Συμφωνώ, όμως αυτή τη φορά νομίζω πως κάτι έσπασε. Υπάρχει λαϊκή οργή είναι γεγονός. Όσο και αν προσπαθεί το μιντιακό κατεστημένο να περάσει την προπαγάνδα του, υπάρχει αναστάτωση και γενικός ξεσηκωμός.
Ο τίτλος του ιστολογίου σου είναι όντως επίκαιρος! Χαιρετισμούς!

Αntidrasex είπε...

http://antidrasiandsex.blogspot.com/2008/12/blog-post_09.html

Ανώνυμος είπε...

Remember, remember the 6th of December! You have my respect, freedom is not free, fight for your rights! DEATH TO THE NEW WORLD ORDER!! Vic3003 (US)

Anyparktos είπε...

ας κλεισουμε ολοι τις τηλεορασεις αυτες τις ημερες..αυτες ειναι ο μεγαλυτερος εχθρος μας.προσπαθουν να μας τρομοκρατησουν να μας αποκοιμισου,να μας κλεισουν στα σπιτια μας και οπως λες να ερθει το αυριο και να συνεχισουμε να την ζωη μας σε αθλιες συνθηκες..

molemou είπε...

TELIKA MOLIS KATALABANE OTI XANOUN TO PEXNIDI TO GIRISANE AMESOS.RE PAIDIA TO MONO POU SKEFTOME EINAI H GONIS TOU PAIDIOU KAI TRELENOME

Ανώνυμος είπε...

simera oi roufianoi oi dimosiografoi de dixnoun tis diamartiries kai prospathoun na perasoun tin ikona pos auto itane

Το blog τελείωσε. Προσοχή! Μην κάνεις εδώ κλικ.