Παρασκευή 29 Φεβρουαρίου 2008

Εμβολιασμοί στο βάθος

Κάποτε, μπορεί κάπου μια μέρα να δεις το δίκιο μέσα από ένα στόχο στον αέρα θα είναι ήδη όμως αργά γιατί θα 'χουν χαθεί τόσοι από τη μόλυνση, απ' τη μόδα, από μια ισχυρή δόση.
Από τον πάτο ως την κορφή αυτή η ζωή βρωμάει και ξέρω πώς να επιβιώνω γιατί έχω γίνει τομάρι.


Μην αφήσεις τη ζωή να σε πάρει από κάτω τους φόβους που σε τρέφουν να τους κάνεις κάτι άλλο κάνε τους ποίηση ή μηχανήματα σπουδαία. Μη γυρνάς την πλάτη, μη ζεις στο ψέμα, πολέμησε το άδικο και κάθε είδους βία, σκέψου θετικά και μη γελάς με ηλίθια αστεία.
[σΝ-Ηλίθια αστεία]

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2008

Παιδικές ασθένειες

Φόβος

Πόνος

Στενοχώρια

Απογοήτευση

Εθνικισμός!

Ποιά λέξη δεν ταιριάζει με τη φωτογραφία; Μερικοί δε βρίσκουν καμία.

Κάποιους αφήνει εντελώς αδιάφορους αυτή η κατάσταση και βρίσκουν το χρόνο να ασχοληθούν μόνο με εθνικιστικά-ρατσιστικά-φασιστικά θέματα. Η φωτογραφία δεν είναι εκεί για να σας κάνει να λυπηθείτε. Ξέρω, δεν υπάρχει χώρος γι'αυτά. Εσείς που προσπαθείτε τόσο σθεναρά να ξυπνήσετε τους κοιμισμένους Έλληνες, βρείτε λίγο χρόνο και κάντε ένα κόπο να ξυπνήσετε επιτέλους οι ίδιοι σας.

Άτομα που δεν έχουν πατήσει το πόδι τους εκτός ελληνικών συνόρων, που ίσως δε χρειάστηκε αλλά ίσως και δε θα άντεχαν να ζήσουν μακριά από τη χώρα που γεννήθηκαν, μιλάνε τόσο εύκολα για μετανάστευση.

Κάποιοι που πιστεύουν ακόμα σε δικτατορίες και αυτοκράτορες μιλάνε για πατριωτισμό και εθνικισμό. Ξεχνούν βέβαια ότι σε δύσκολες περιόδους για τη χώρα (κατοχή, εμφύλιος, πραξικόπημα στην Κύπρο) οι πρώτοι που την εγκατέλειψαν ήταν αυτοί που οι ίδιοι υποστηρίζουν.

Συντηρητικές απόψεις που δυστυχώς βρίσκουν αντίκρισμα στη σημερινή κοινωνία. Και αναρωτιέμαι, πως είναι δυνατόν; Πως μπορεί στις μέρες μας κάποιος να είναι τόσο αναίσθητος; Ένας ανιστόρητος λαός που ξεχνά κάθε μέρα περισσότερο το παρελθόν του. Πιστεύει σε παλιούς και νέους ακροδεξιούς "καθοδηγητές", οι οποίοι μέσα από παραποιημένα στοιχεία και διαστρεβλωμένες αφηγήσεις προσπαθούν να κερδίσουν τη συμπάθεια, πολλές φορές και την ψήφο, του απεγνωσμένου πολίτη.

Το άλλο ερώτημα που θέτω στον εαυτό μου είναι: Πόσο εύκολα τελικά μπορούν και μας εξαπατούν στις μέρες μας; Πιθανότατα όσο τους αφήνουμε καί όσο θέλουμε να μας εξαπατούν.



http://www.youtube.com/watch?v=elC2QP6AC4Q
----
Ο εθνικισμός είναι μια παιδική ασθένεια. Είναι η ιλαρά της ανθρώπινης φυλής. [Α.Αινστάιν]
Nationalism is an infantile sickness. It is the measles of the human race. [A.Einstein]

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2008

Αεροπορική επίθεση στο Πεντάγωνο [11/9]

Θα μου πει κάποιος: "..που τα θυμάσαι πάλι αυτά, πάει περάσανε"
Επειδή όμως οι πληροφορίες ήταν κάπως συγκεχυμένες όλο εκείνο το διάστημα, νιώθω την ανάγκη να τα τακτοποιήσω κάπως όλα μες στο μυαλό μου.

Ένα απλό χρονοδιάγραμμα των όσων θυμάμαι:
1.Αεροπορικό χτύπημα, μετά από αεροπειρατεία, στο αμερικάνικο Πεντάγωνο
2.Εκκωφαντικές και άκρως συντηρητικ'ες δηλώσεις Μπους. Προβάλλεται από τα ΜΜΕ ο έντονος εθνικισμός και η ρατσιστική του διάθεση απέναντι στις μειονότητες. ["..όποιος δεν είναι μαζί μας θα είναι εναντίον μας"]
3.Επίθεση κατά των κύριων πιθανών υπόπτων (Aλ Κάιντα-Οσάμα Μπιν Λάντεν)
4.Καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επεκτατική πολιτική, διαρκής κατάσταση πολέμου
5.Οικονομική εκμετάλλευση της περιοχής [πλούσιο υπέδαφος, επέκταση διακίνησης όπλων και πυρομαχικών, εμπορική εξάπλωση αμερικανικών επιχειρήσεων]
6.Λήξη των εχθροπραξιών. Παραμονή μέχρι και σήμερα αμερικανικών στρατευμάτων στην περιοχή, για τη διασφάλιση της ειρήνης (;)
----

----
Απλά, προσωπικά μου ερωτήματα:
- Μήπως τελικά ήταν όλα μια καλοστημένη απάτη τις αμερικανικής κυβέρνησης;
- Μήπως σκοτώθηκαν τόσοι άνθρωποι και από τις δύο πλευρές, απλά και μόνο για οικονομικά συμφέροντα; Θα μάθει ποτέ ο κόσμος την αλήθεια;
- Γιατί ο Οσάμα Μπιν Λάντεν δε βρέθηκε ποτέ; Μήπως ήταν ένα τηλεοπτικό δημιούργημα και όχι ο βασικός στόχος;
- Εν τέλει, τι πρέπει να πιστεύουμε απ'όσα μας δείχνουν; Ποιά μπορεί να θεωρηθεί στις μέρες μας "ασφαλής" είδηση;

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2008

"Είδα πολλούς που ζήσανε για πλάκα, είδα και άλλους που το πήραν σοβαρά.. "

----
Υπάρχουν χίλιοι τρόποι για να τρελαθείς..
Υπάρχουν και άλλοι τόσοι για να λες υπομονή, υπομονή ..
Όμως για μένα είναι αργά να τρελαθώ
και είναι ακόμα πιο αργά να κάνω υπομονή ..
----
----
Θα μείνω εδώ και θα υπάρχω όπως μπορώ! ..και για το πείσμα σας γουρούνια θα αντέχω!
Θα περιμένω άλλες μέρες ..
Θα περιμένω άλλες μέρες ..
----
[Χ&Π Κατσιμίχας-Η μοναξιά του σχοινοβάτη]
Φωτο: Γένοβα 2001

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2008

"..και μοιάζει η αλήθεια μου πελώριο ψέμμα"

Σχεδόν τρεις η ώρα. Δε νυστάζω.
Σκέφτομαι ..έχω γίνει παρανοϊκός που βλέπω σκηνές βίας και παραμένω αδιάφορος; Τελικά όλη αυτή η εξοικίωση με την ωμή βία, το άπειρο σεξ σε τηλεοράσεις και περιοδικά, η καθημερινή κακοποιήση χιλιάδων ανθρώπων ανά την υφήλιο και η κοινή αποδοχή ότι "Ναι, και βέβαια όλοι το ξέρουμε..", που μας οδηγεί τελικά; Μήπως οδηγούμαστε καθημερινά όλο και πιο κοντά στον κανιβαλισμό; Θα ξυπνήσω μια μέρα και θα έχω στο πιάτο μου, στο τραπέζι, ανθρώπινο κρέας, για πρωινό;
- Ίσως αυτό κάπως σοκάρει σαν ιδέα, ε; Και όμως, έχουν ήδη συλληφθεί κατά καιρούς άτομα διότι είχαν αναρτήσει αγγελία αναζήτης υποψήφιου "θύματος" για φάγωμα, στο διαδίκτυο παρακαλώ, δε μιλάμε για κάτι κρυφό. Τα πράγματα όχι απλώς υπάρχουν και έχουν διαδοθεί.. Τις "αγγελίες" αυτές έχουν αποδεχθεί τόσοι και τόσοι (..προσεχώς περισσότεροι). Αφού φτάσαμε στο σημείο να υπάρχουν κάποιοι που θέτουν τους εαυτούς τους στο πιάτο, τι άλλο μπορεί να περιμένει κανείς απ' το ανθρώπινο είδος ..
- Ίσως τελικά η νέα τάξη πραγμάτων μας οδηγεί στην αυτοκαταστροφή μας; Σκοτωνόμαστε μεταξύ μας, για "το καλό της τάξης και της ασφάλειας", για "το καλό της κοινωνίας", για "το καλό όλων τελικά, στο όνομα της δημοκρατίας". Γίνονται πόλεμοι για την "ανεξαρτησία" μας, για τη "γλώσσα" μας, το "έθνος" μας, τα "δικαιώματα" μας. Ή μήπως για το εμπόριό τους, την ανάπτυξή τους, την επέκτασή τους, την κυριαρχία τους, την οικονομική τους ευχέρεια; ..
- Ίσως να έχω και άδικο σε όλα αυτά που λέω, το ξέρω. Ως καλός και φιλήσυχος πολίτης θα σταματήσω να σκέφτομαι τέτοια κακά πράγματα. Θα ανοίξω λίγο τηλεόραση να "ξεχαστώ" και μετά θα πέσω για ύπνο, πρέπει να ξυπνήσω νωρίς το πρωί. Αύριο το πρωινό μου θα είναι πολύ λαχταριστό. Καφές και ένα δυο κουλουράκια με κανέλα πριν τη δουλειά.

"Και μοιάζει η αλήθεια μου πελώριο ψέμμα, σε τοίχο η φωνή μου χτυπά! ..ανοίγω τα μάτια, σηκώνω το βλέμμα ..ξημέρωσε κι έξω φυσά."
[Δ.Τσακνής-Ρωγμές]

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2008

Απόγονοι του τίποτα



----
Θα μ' αγαπάς, θα μ' αγαπάς, μα δε θα φτάνει ..
Άγονη βροχή θα πέφτει πάνω μου το χάδι σου ..
----


----
..κι εγώ σαν γέρικο σκυλί μες στο λιμάνι,
θα πεθαίνω στο πλάι σου..
----
[Διάφανα Κρίνα - Στο πλάι σου]

Η ζωή έχει πλάκα (;)


Καληνύχτα.. Άλλη μια μέρα χαλάλι
πέφτει δίπλα στο γυρτό σου κεφάλι ..
Τα μάτια σου βαριά περιμένουν τ' όνειρό σου,
τάχαμου, τάχαμου το δρόμο για το λυτρωμό σου ..
Ξεφορτώσου ο,τι νομίζεις κακό,
όσο κοιμάσαι η ρουτίνα παύει να 'ναι ριζικό
κι οι φόβοι σου εκεί δείχνουν
μονιασμένοι με τη λαχτάρα σου, τη στοιχειωμένη.
Σφίξε καλά το φως.. το φυλαχτό σου είναι περίσσεμα
απ' το πιο καλό ονειρό σου..
..είναι το ξέπλυμα εκείνου απ'τις τύψεις,
είναι ό,τι έχασες κι ο,τι θα κρύψεις ..

----
[Active Member & Σ.Μάλαμας - Καληνύχτα μαλάκα]

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2008

Το δικαστήριο έκρινε ..


..και τι απόφαση πήρε; Αθώος φυσικά.
Σε μια χώρα που νομίζεις πως κανείς δεν κατηγορείται για τίποτα, σε μια χώρα που η κυβέρνηση διαπράττει πολλαπλάσια (και φυσικά μεγαλύτερης σημασίας) εγκλήματα, ως επί το πλείστον οικονομικά, από τους πολίτες της, σε μια χώρα που δεν καταλαβαίνεις γιατί κανείς δεν πληρώνει ποτέ τις παρανομίες που διαπράττει, θα ενοχοποιούσαμε ποτέ έναν αστυνομικό; Για σας παρακαλώ ..Πως περνούν τέτοια πράγματα, τέτοιες μακάβριες ιδέες από το νοσηρό μυαλό σας;
Στην ουσία μας τώρα, και σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές, ο αστυνομικός Νικόλαος Τσίντζας, γνωστός και ως βασανιστής του αστ. τμήματος Ομονοίας, δε βασάνισε ποτέ κανέναν. Το μόνο αδίκημα που διέπραξε, ο κατά τ'άλλα τόσο ήσυχος και ένομος πολίτης, ήταν η προσβολή προσωπικότητας των (όπως όλοι είδαμε) θυμάτων του. Τον βγάζουν λάδι δηλαδή ..και όποιος από εσάς έχει πειστεί ότι το σκηνικό θα άλλαζε (πάταξη της διαφθοράς και της βίας, απόδοση κατηγοριών, κλπ) όπως πολλάκις έχει βροντοφωνάξει η κυβέρνηση, καλά θα κάνει να ηρεμήσει. Τον καθησυχάζουν άλλωστε, καθημερινά, τα γεγονότα. Τίποτα δεν έχει αλλάξει.
Μια καλή αρχή, για το φίλο μας τον ονειροπόλο που είχε πειστεί από τα "σχέδια" της κυβέρνησης, θα ήταν να ξεφουσκώσει τα μυαλά του, να προμηθευτέι ραφτικά (καρφίτσες, βελόνες, ψαλίδια) και σιγά σιγά να αρχίσει να ξεφουσκώνει και των γύρω του. Ίσως κάποια στιγμή φτάσουμε πολύ ψηλά και ο επόμενος στόχος μας να λέμε πως είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός και μερικοί από τους υπουργούς και βουλευτές όλων των κομματικών παρατάξεων (ένας πρωθυπουργός ο οποίος καλά που έχει αυτό το επώνυμο, διαφορετικά ούτε καν το αξίωμα του βουλευτού κατά την προσωπική μου, και διόλου ταπεινή, άποψη θα κατείχε.. αλλά αυτή είναι μια άλλη μεγάλη ιστορία "συγγενειών" στη σημερινή Ελλάδα που δε χωράει σε μια παρένθεση).

Ξεφεύγουμε όμως από το θέμα μας ..το οποίο είναι;
Η επιβράβευση πράξεων ρατσισμού ή μήπως το ότι για ακόμα μια φορά επικροτούμε βιαιοπραγίες σαν αυτές του αστυνομικού απέναντι σε μετανάστες;

Μια υπόθεση που είδε το φως της δημοσιότητος μέσα από τα blogs, θα παραμείνει προφανώς και θα συζητείται μόνο σε αυτά. Μάλλον δεν ενδιαφέρει τα υπόλοιπα ΜΜΕ ούτε τις διωκτικές αρχές να τιμωρηθεί η παρανομία ενός εκπροσώπου του κράτους.
Ενός κράτους, που πάντα ξεχνά..
Η "μόδα των blogs" (εξυπηρετεί συμφέροντα η προβολή του "κινήματος" των bloggers ως μόδα και τίποτε άλλο) έρχεται κατεπειγόντως και απρόσκλητα να διδάξει το αντίθετο. Το internet, καλώς ή κακώς (θα αποδειχθεί με τον καιρό), δεν αφήνει τα πράγματα να μπαίνουν τόσο απλά στο αρχείο σας κύριοι. Προσπαθεί να ξυπνήσει συνειδήσεις και όχι να τοποθετεί τα γεγονότα σε ράφια εισαγγελέων. Βαδίζουμε ελπίζοντας ..
Και επειδή η επανάληψη είναι μήτηρ της μαθήσεως, παραθέτω το βίντεο που ίσως θα έπρεπε να μας κάνει να αισθανθούμε όλοι ένοχοι για την κατάντια αυτού του κράτους και των παρανομιών που παραμένουν ατιμώρητες ..


Αστ. Τμήμα Ομονοίας
Συλληφθέντες: 1 Αλβανός και 1 Έλληνας
Αδίκημα: Ληστεία

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2008

Έτσι, όμορφα κι ωραία ..

Έτσι, όμορφα κι ωραία θα 'θελα να είναι κάθ' εθνική γιορτή.
Γιορτή, επέτειος, εθνικιστικό συλλαλητήριο, εθνικό πένθος (για τον αρχιεπίσκοπο πάντα), ..

Δηλαδή ζούμε που ζούμε στην Ελλάδα, μέσα σε παρελάσεις και σε επετείους, δε μας φτάνουν αυτές, παρά θέλουμε κι άλλες. Βέβαια είναι μερικοί, που δε θέλουν αυτές τις άλλες - σε αντίθεση με αυτους που τις θέλουν και τις υπερασπίζονται και βγαίνουν και σε συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια - και θέλουν λέει να βγουν κι αυτοί στους δρόμους να διαδηλώσουν (ειρηνικά πάντα και οι από δω και οι από κει). Κάτσε να δω το ρολόι (στον επόμενο τοόνο η ώρα θα είναι)..δημοκρατία λέει έχουμε μέχρι και αυτήν την ώρα, οπότε όλα καλά ρε παιδιά, μη χαλάμε τις καρδιές μας.. Ξεχυθείτε και οι μεν και οι δε στους δρόμους και διαδηλώστε, ο καθένας να πει τα δικά του και στη σειρά του, να ακουστούν όλες οι απόψεις.
Έλα όμως που τελικά δε θα γίνει έτσι ..και ρωτάς το γιατί; Μα είναι απλό καλέ φιλήσυχε πολίτη μου (και πάντα υποστηρικτή του δίκαiου και του σωστού) και θα σου το πω με ένα απλό παράδειγμα της καθημερινής σου ρουτίνας. Θέλεις εσύ οπωσδήποτε να δεις τηλεόραση, αλλά και η κόρη σου, ο γιός σου ή και η γυναίκα σου στην τελική, θέλει να δει κάτι άλλο. Σιγά το θέμα θα μου πείς, έλα όμως που κανένας δε θέλει να πάει να δεί στη μέσα, στη μικρή την τηλεόραση (αδικία, γιατί εγώ στη μέσα κτλ..) γιατί κανείς δε θέλει να δείξει πτοημένος και ηττημένος. Έτσι λοιπόν και οι "υπερασπιστές" των εθνικών (Προς Θεού, κανείς δεν ανέφερε εθνικιστικών, πως πήγε εκεί το μυαλό σας..) εορτών και επετείων δε θέλουν να αφήσουν τους "κατώτερούς" τους να τα πούνε (ναι, τα κάλαντα). Συγκεντρώνονται λοιπόν κάνα δεκάωρο πριν τη δική τους συγκέντρωση (Πες οτι θα έβλεπες Champions League βρε αδερφέ) και οργανώνονται ώστε να μην κατορθώσουν οι αντίπαλοι να κάνουν το δικό τους (έτσι απλά..).

Τσουπ. Να και κάποιοι τρίτοι όμως στη μέση (Να τώρα τα δύσκολα. Γιατί εσύ και τα παιδιά εν τέλει έβαλες στα κρεβάτια τους και τη γυναίκα έστειλες στο υπνοδωμάτιο - τσακώθηκες βέβαια με όλους, αλλα ο σκοπός αγιάζει τα μέσα - και τα έξω μερικές φορές). Ε, εντάξει, θα σκέφτεσαι, αυτοί λογικά λες, θα αντιτεθούν και στους δύο, δεν μπορεί..Κάποια ισχυρή δύναμη ήρθε μάλλον για να επιβάλει την τάξη, να μας διαφωτίσει όλους και να λάμψει η δικαιοσύνη τέλος πάντων (αφού τους έστειλες όλους γία ύπνο, μόνον ο Θεός ο ίδιος δε θέλει να δεις μπάλα σήμερα). Έλα όμως που και πάλι διαψεύδεσαι. Γιατί δεν είναι ότι κι ότι αυτοί που ήρθαν, είναι η ελληνική αστυνομία!! (οπότε ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου συμβεί..) Και κλείνουν οι τηλεοράσεις ξαφνικά και πέφτει ταυτόχρονα και ο γενικός και τα παιδιά δεν κοιμούνται (όχι σου λέμε δεν κοιμόμαστε αν δε δούμε τον 10χρονο με τις ερωτήσεις..) και η γυναίκα γκρινιάζει (πότε θα μπει επιτέλους μία τάξη σ' αυτό το σπίτι;..) και όλοι φωνάζετε και κανείς τελικά δεν κερδίζει, παρά μόνο η αστυνομία. Kαι τώρα τι θα πει "στην περίπτωση μας δεν αναμείχθηκε η αστυνομία"; Έχεις την εντύπωση ότι στην άλλη επενέβη πιο δραστικά;

Τώρα μη με ρωτάτε ποιανού το μέρος πήρε τελικά.
Δείτε το μόνοι σας ..


Απόσπασμα από έκτακτο δελτίο ειδήσεων Mega Channel 02.02.2008
Song: Hard-Fi - Cash Machine

Νατάσσα βάστα γερά

Νέα γεγονότα για τους πολλούς, για κάποιους ήδη από καιρό γνωστά.
Η Νατάσσα Παζαίτη (με τον καιρό "αναβαθμίστηκε" σε Καραμανλή) γνώριζε καλύτερα απ' ότι πιστεύαμε μέχρι πρότινoς, τον γενικό γραμματέα του άντρα της ..Τι μέχρι πρότινoς, μέχρι πτώσεως δηλαδή (Ζαχόπουλου) ..
Και να που ένα ένα όλα ξετυλίγονται ..από νηπιαγωγός, γιατρός κι από γιατρός διδάκτωρ, πριν καν πάρει το πτυχίο της παρακαλώ (καλά ντε, εκεί κολλάς κι εσύ). Στη διατριβή της εργασίας της καθώς και στην όλη αυτή δύσκολη και γεμάτη εμπόδια πορεία της υπήρξαν κάποια πολύ έντιμα και καλόκαρδα άτομα που δεν άντεχαν να τη βλέπουν έτσι καταπονημένη από τη χρόνια σταδιοδρομία της και τη βοήθησαν, αφιλοκερδώς φυσικά.. Να όμως που ο καλός, από μηχανής, Καραμανλής, δεν άφησε κανέναν παραπονεμένο. Διόρισε, μοίρασε θέσεις εργασίας, υπέγραψε επιταγές και μοίρασε χρήματα από τους γνωστούς-άγνωστους (μπορεί και κουκουλοφόρους) ειδικούς λογαριασμούς του κράτους.
Για τη Νατάσσα ρε γαμώτο!!

Πάμε να δούμε το βίντεο (..αλα Μάκης, ναι)

http://www.youtube.com/watch?v=FQ-bgeFEjh0
Ηχητικό απόσπασμα από Ελληνοφρένεια.
Song: The Dead 60's - Riot Radio
Το blog τελείωσε. Προσοχή! Μην κάνεις εδώ κλικ.