Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

Ανατροπή


Ποια ανατροπή ρε; Η ανεργία «χτυπάει κόκκινο». Οι καθημερινές απολύσεις εργατών αφήνουν άνεργους δύο στους δέκα οικογενειάρχες. Η εγκληματικότητα των τελευταίων ημερών έχει ξεπεράσει κάθε ..«προσδοκία»! Οι πορείες, οι διαμαρτυρίες, οι διαδηλώσεις έχουν γίνει ο καθημερινός πονοκέφαλος, αρχικά της Κυβέρνησης και κατά δεύτερο λόγο της κυκλοφορίας στους δρόμους. Κινητοποιήσεις παντού! Και ανεκπαίδευτες δυνάμεις καταστολής ξοπίσω..

Η αξιωματική αντιπολίτευση (αποκλειστικές πληροφορίες επιβεβαιώνουν την ύπαρξή της) ζητάει ευθέως, εδώ και ένα μήνα, να οδηγηθούμε στις κάλπες. Ο περισσότερος κόσμος αδιαφορεί ακόμα και γι' αυτό, μη βλέποντας την αλλαγή της Κυβέρνησης ως λύση στα καθημερινά του προβλήματα. Η δυσαρέσκεια του μέσου φορολογούμενου οξύνεται με τα τελευταία «μέτρα» του Υπ. Οικονομικών. Μέτρα που ουσιαστικά αναιρούν τις προθέσεις και το πρόγραμμα του προκατόχου του (το οποίο ούτε καν πρόλαβε να υλοποιηθεί) και είχαν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων πέρυσι.

Ένας κόσμος που δε δείχνει εμπιστοσύνη πλέον σε πρόσωπα και σημαίες. Έθνη ολόκληρα χωρίς πρότυπα, άνθρωποι χωρίς ιδανικά, πολιτικοί και κόμματα χωρίς συγκεκριμμένα προγράμματα. Πολίτες ενός κόσμου χωρίς όραμα. Και όμως.. ο λατρεμένος πρωθυπουργός των δημοσιογράφων βρήκε ώρα για δηλώσεις. Στις 8. Και είχε να πει το καλύτερο ..μας το φύλαγε μάλλον για το τέλος: «Η κυβέρνηση έχει σχέδιο για να ξεπεράσει η χώρα την κρίση»! Μπράβο!! (κλαπ κλαπ)

Ένα διάγγελμα που φαίνεται να αφορά μόνο τους δημοσιογράφους και τις φυλλάδες τους. Συζητήσεις και αναλύσεις στα δελτία ειδήσεων, στις «ενημερωτικές» εκπομές και μόλις ξημερώσει στα ραδιόφωνα, τις εφημερίδες, τα πρωινά.. Από αύριο, ο Καραμανλής θα ακούγεται πάλι παντού! Ο άφαντος πρωθυπουργός της χώρας γίνεται πάλι πρωταγωνιστής. Τους πετάει το ξεροκόμματο και εκείνοι το πιάνουν όλοι μαζί και μασουλάνε.

Και όσοι, τις επόμενες μέρες, ξεφυλλίσουν κάποιο φύλλο, ψάχνοντας ίσως τη δική τους «ευκαιρία» στην εφημερίδα, θα διαβάσουν, κάπου εκεί δίπλα, τον αρχηγό του ελληνικού κράτους, να τους ειδοποιεί ότι η κρίση «χτυπάει την πόρτα μας» όμως εκείνος «έχει σχέδιο»! Όχι, δεν εξαρτόμαστε από κανένα μαλάκα του συναφιού σας. Πάρτε το χαμπάρι, γιατί εμείς έχουμε αρχίσει να το χωνεύουμε. Την κρίση που εσείς φτιάξατε και σκηνοθετήσατε, να τη φάτε στη μάπα μόνοι σας.

5 σχόλια:

Αntidrasex είπε...

Όσο περισσότεροι το καταλάβουν αυτό, τόσο το καλύτερο. Αλλά δυστυχώς, ακόμα δε βλέπω φως. Μια σπίθα ίσως.

Ανώνυμος είπε...

αλήθεια, πιστεύεις ότι ο κόσμος έχει ανοίξει τόσο πολύ τα μάτια του; γιατί εγώ προσωπικά δεν το βλέπω.

Ανώνυμος είπε...

Πρωτη φορα ειδα ενα ανθρωπο να μιλαει 5 λεπτα χωρις ουσιαστικα να πει τιποτα. Οσι για τον Γιωργακη.... "Τωρα ειμαι ετοιμος να κυβερνησω" ειπε. Και δηλαδη ρε φιλε τοσο καιρο που ζητας εκλογες, δεν ησουν;;;
καλο ΣΚ...

wert01gf είπε...

Η Κυβέρνηση βγαίνει να απαντήσει, μέσω διαγγέλματος, στην αντιπολίτευση και σε άλλες χώρες ή και αυτό είναι ελληνικό φαινόμενο; Τον χοντρούλη είχαμε πολύ καιρό να τον δούμε. Δεν μπορεί να είναι τυχαία η στιγμή που διάλεξε..

Spy είπε...

Δυστυχώς φίλε μου δεν θα την φάνε μόνοι τους στην μάπα. Όλοι μαζί θα την φάμε (αν δεν την τρώμε ήδη δηλαδή...)

Το blog τελείωσε. Προσοχή! Μην κάνεις εδώ κλικ.