Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

Έκτακτο


Είναι σημαντικό, πάντως, να θυμόμαστε ότι δεν είναι τα γονίδιά μας που μας κάνουν νοικοκυραίους ούτε είναι τα γονίδιά μας που μας κάνουν (λαθρο-)μετανάστες. Είναι η ανάγκη. Η απόφαση κάποιου να φύγει για να ξεφύγει από τη στέρηση ή τον πόλεμο δεν είναι απόφαση ηθικής τάξης, αλλά απόφαση επιβίωσης. Τα γονίδιά μας, η εθνικότητα, η φυλή μας, η θρησκεία μας, η αξία μας ή η έλλειψή της δεν θα μας γλιτώσουν από μια ανάλογη μοίρα αν βρεθούμε στο διάβα των γραναζιών της ιστορίας.

Καλό θα ήταν επίσης να μην ξεχνάμε ότι αυτοί που κατά κύριο λόγο ευθύνονται για τα κύματα των μεταναστών είναι οι άνθρωποι με τις έξυπνες βόμβες, οι άνθρωποι που στραγγίζουν ηπείρους, οι ίδιοι άνθρωποι που αποφασίζουν ότι πρέπει να δουλεύουμε όλο και περισσότερο για όλο και λιγότερα, με όλο και λιγότερα δικαιώματα... για την ασφάλειά μας, για το καλό μας, οι άνθρωποι που θέλουν να ζούμε με το φόβο και σκαρφίζονται κάθε βδομάδα και μια καινούρια καταστροφή, μια καινούρια πανδημία. Τα τσιράκια τους μας κυβερνούν και μας εκμαυλίζουν. Υπέρ της ελεύθερης οικονομίας είμαι, υπέρ της δουλείας και της παλιανθρωπιάς δεν θα γίνω ποτέ.

Ας μην καθηλώνουμε το βλέμμα μας εκεί που μας δείχνουν οι θαυματοποιοί του σπηλαίου, η αλήθεια ή είναι ολόκληρη ή δεν είναι αλήθεια. Προσοχή στους καλοντυμένους πλασιέδες που μας κολακεύουν και πωλούν εύκολες λύσεις που έχουν στο βαλιτσάκι τους. Είμαστε μεγάλα παιδιά και πρέπει να ξέρουμε τι σημαίνουν οι εύκολες λύσεις. Υπάρχει πάντα κάτι που μας διαφεύγει, κάτι που βρίσκεται δίπλα μας.

Περαστικός: Υποσημείωση

10 σχόλια:

L’Enfant de la Haute Mer είπε...

Ωραίο κείμενο,
συγκλονιστική η φωτό.
Μούρχεται να την κλέψω !

Tyler Durden είπε...

καταπληκτικό κείμενο, αλλά η κριτική σκέψη έχει εδώ και χρόνια πάει περίπατο στις χωρες του υποτιθέμενου πολιτισμού και της φιλοσοφίας

aKanonisti είπε...

Ναι....
Ακριβώς έτσι.....

:-))

dsquared είπε...

Ο λαός δεν ξεχνα.

din
p.s. Apo tin alli einai apodedigmeno oti o ellhnikos laos exei mnimi psariou.

wert01gf είπε...

Ένα κείμενο του περαστικού που πολύ θα ήθελα να έχω γράψει εγώ. Με εκφράζει απόλυτα, γι'αυτό και το αντιγράφω αυτούσιο. Κλέψτε άφοβα, έχουμε συνηθίσει. Din, έχεις αφήσει ιστορία με τις ατάκες σου. Τα λέμε ..αργότερα!

Antinemecis είπε...

Θα συμφωνήσω απόλυτα!

Περαστικός είπε...

Καλησπέρα, ευχαριστώ για τη διάδοση του κειμένου :)

wert01gf είπε...

Εμείς ευχαριστούμε περαστικέ.

Unknown είπε...

Το να εκφραζουμε την ταυτότητα των απόψεων μας ειναι κάτι κι αυτό,ομως το ζητούμενο ειναι η διαδραστική συμμετοχή.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Το blog τελείωσε. Προσοχή! Μην κάνεις εδώ κλικ.