Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

Knife



Η Karin Dreijer Andersson και ο Olof Dreijer είναι αδέρφια. Είναι Σουηδοί και κυμαίνονται ηλικιακά γύρω στα τριάντα. Από το 1999 διατηρούν το μουσικό σχήμα The Knife, έχοντας κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα τέσσερα άλμπουμ. Η αναγνώριση για τους The Knife ήρθε μετά από το δεύτερό τους άλμπουμ, όταν ο José González διασκεύασε το τραγούδι τους Heartbeats για λογαριασμό της Sony και πιο συγκεκριμένα για τη διαφήμιση της τηλεόρασης Sony Bravia.

Από εκεί και έπειτα τα βραβεία έπεφταν βροχή. Το αποκορύφωμα ήρθε το 2007, όταν σάρωσαν τα σκανδιναβικά βραβεία Grammy κερδίζοντας σε έξι (sexy) κατηγορίες μεταξύ αυτών και του Music DVD of the Year. Ως παραγωγοί μας έχουν παρουσιάσει δουλειές των Hird, της Jenny Wilson και άλλων. Η Dreijer Andersson είχε πολλές συνεργασίες μέχρι σήμερα. Οι σημαντικότερες από αυτές είναι με τους Röyksopp (ακούγεται και στο τελευταίο τους άλμπουμ), τους dEUS (!) αλλά και τους Be A Stranger.

Η Karin Dreijer Andersson φέτος αποφάσισε να κάνει και σόλο καριέρα, ως Fever Ray και μας παρουσιάζει ένα φρέσκο άλμπουμ με ομώνυμο τίτλο, ως ντεμπούτο. Το πρώτο single του άλμπουμ με τίτλο If I Had a Heart κυκλοφόρησε λίγες ημέρες πριν μπει το 2009, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία στη Σουηδία και ακολούθησε το When I Grow Up, το βίντεο του οποίου σκηνοθέτης είναι ο Martin de Thurrah. Το τρίτο single κυκλοφορεί σε λίγες ημέρες με τίτλο Triangle Walks.

Προσωπικά έχω ξεχωρίσει, εκτός από το κομμάτι του βίντεο, το απίστευτα μελωδικό Seven, το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε κάνοντας ένα μόνο μικρό κλικ εδώ! Καλή σας ακρόαση!

3 σχόλια:

Ατίθασος ενήλικας είπε...

Οι Σουηδοί στην μουσική τελικά έχουν ταλέντα

wert01gf είπε...

και όχι μόνο

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Το blog τελείωσε. Προσοχή! Μην κάνεις εδώ κλικ.