Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Gotye

Ο Gotye γεννήθηκε το 1980, στην πόλη Bruges του Βελγίου - μεγάλωσε όμως στην Αυσταλία. Ξεκίνησε να παίζει μουσική στην εφηβεία, με ένα ροκ συγκρότημα ονόματι Downstares - στη Μελβούρνη. Αργότερα ξεκίνησε να παίζει μόνος του και κόλλησε το ψευδώνυμο 'Gotye'.

To πραγματικό του όνομα είναι Wouter De Backer. Το Wouter στα γαλλικά σημαίνει Gaultier. Η μητέρα του τον φώναζε έτσι χαϊδευτικά κι έτσι βγήκε το ανορθόγραφο 'Gotye'.


Το 2007, κέρδισε το ARIA Award ως ο καλύτερος άνδρας καλλιτέχνης, ενώ τo 2008 το δεύτερό του άλμπουμ "Like Drawing Blood" αναδείχτηκε iTunes UK Album of the Year. Από το συγκεκριμένο δίσκο εγώ ξεχωρίζω τουλάχιστον τέσσερα κομμάτια.

Κατά πρώτο λόγο το The only way και το Learnalilgivinanlovin, το οποίο μάλιστα είναι και το μόνο single του άλμπουμ. Όπως επίσης, τα Coming Back και Hearts A Mess, τα οποία έχουν και καταπληκτικά videoclip.


Ακολουθεί το αγαπημένο μου The only way σε ένα βίντεο που έχει φτιάξει ο ίδιος ο Gotye για τις Live εμφανίσεις του..



download: the only way

5 σχόλια:

ένας τύπος είπε...

είδα το σχόλιό σου στο prezatv..
μπούρδες ο πανούσης ε; γιατί; επειδή δουλεύει στο θεμα fm και κάποιες χρονιές δουλεύει σε μαγαζιά τύπου πίστα και τα κονομάει;
γιατί εκεί πάει το πράμα μου φαίνεται όταν μιλάμε για τον πανούση.. ότι είναι πουλημένος και αυτός. μήπως ότι είναι αρκετά πεζός που κάθεται και ασχολείται με τα πολιτικά και δεν τους διαλοστέλνει όλους; ότι είναι συτημικός;
δε μπορώ να βρω κάτι μεμπτό σε αυτά που λέει, ασχέτως με το πως τον κρίνω συνολικά. κρίνω τα λόγια κάθε ανθρώπου ξεχωριστά από τον άνθρωπο, ως ιδέες, ως έννοιες που πλανιόνται μόνες τους. σαν να ήταν γραμμένες σε κάποιο χαρτί χωρίς να ξέρω τον συγγραφέα. και γι' αυτό μπορώ να βρω μαλακίες κάποια λόγια του ντουρούτι και σωστά κάποια λόγια του πρετεντέρη. ασχέτως αν ο ένας είναι αξία, ιδέα, και ο άλλος ένας κουβάς με σκατά.

για πες, επειδή γουστάρω το blog σου και θα 'θελα να ακούσω την άποψή σου.

να 'σαι καλα.

wert01gf είπε...

Πολλά λόγια, μηδενικές πράξεις. Αυτό είναι το μόνο μου σχόλιο για τον Πανούση. Πολύ μπλα μπλα, περισσότερες γνωριμίες - όλα για το χρήμα και την καθιέρωση.

Τον ακούω τον Τζιπάκο. Δεν αρνούμαι ότι έχω καθήσει πολλές φορές να τον παρακολουθήσω και μάλιστα γελάω με πολλά από αυτά που λέει. Δεν συζητώ όμως ότι είναι πουλημένος!

Και βέβαια είναι.. Δεν μου αρέσουν τα πάρε δώσε με Γιάννα, Θέμο, μπουζούκια. Λειτουργεί σαν λιγούρης και αυτό δεν το εκτιμώ. Φυσικά δεν τον συγκρίνω με Πρετεντέρη και τα σχετικά.

ο ίδιος τύπος είπε...

οι πράξεις είναι τα λόγια του. και είναι ένας άνθρωπος εντός συστήματος που βρίζει το σύστημα. είναι μια πρώτη "πόρτα" για κάποιον λογικά σκεπτόμενο να ακούσει κάτι διαφορετικό και να πάει αν θέλει παραπέρα.

γιατί είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα η άγνοια του κόσμου. είναι πάααρα πολύς ο κόσμος που έχει "κακές" ιδέες ή είναι αδιάφορος απλά επειδή δεν έτυχε να ακούσει κάτι διαφορετικό.

αλλά ξέρεις τί γίνεται; και γιατί δε μου αρέσουν αυτοι οι έυκολοι χαρακτηρισμοί:

λέμε βλάκας ο λαζόπουλος, μπούρδας ο πανούσης, πουλημένος ο ένας κι άλλος, με την ίδια έννοια που λέμε ότι είναι πουλημένος ο σαββόπουλος. στην πραγματικότητα τους "βρίζουμε" επειδή ενώ τα λένε ωραία, τελικά μας απογοήτευσαν. αλλά είναι μαλακία να μένει τελικά ο χαρακτηρισμός πουλημένος για τον σαββόπουλο και τους άλλους και να έχει τον ίδιο χαρακτηρισμό και ο πρετεντέρης. πουλημένοι και οι δύο λοιπόν. το ίδιο είναι;

αυτά.. το άχτι μου βγάζω, καταλαβαίνω αυτά που μου λες..

σκατά.. venceremos γαμώ το χριστό μου!

wert01gf είπε...

Είμαστε απογοητευμένοι συμφωνώ. Δυστυχώς είναι πολύ λίγοι εκείνοι που κράτησαν σταθερή πορεία.

Unknown είπε...

Να παρέμβω και εγώ στο θέμα του Τζιμάκου.
Για μένα ο Τζιμάκος είναι ίσως ο πιο ειλικρινής πολιτικός καλλιτέχνης, τα χώνει σωστά στο σύστημα και καλά κάνει αφού του δίνει την δυνατότητα και το δικαίωμα να βρίζει το σύστημα μέσα απο ένα διαπλεκόμενο μέσο...
Νομίζω ότι ίσως είναι ο μοναδικός αναρχικός που έχει εκπομπή σε ραδιόφωνο και λέει αλήθειες...

Αυτά ωραίό το αφιέρωμα που έχεις κάνει μουσικό
Συνέχισε έτσι

Το παιδί της πλατείας

Το blog τελείωσε. Προσοχή! Μην κάνεις εδώ κλικ.