Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Lifestyle

Νεοναζί με Παραλλαγή
του Παναγιώτη Μπουγάνη

Διάφορες νεοναζιστικές ομάδες σε χώρες της Ευρώπης ψάχνουν τρόπους να αντιμετωπίσουν την κοινωνική απομόνωσή τους. Θέλουν να εμφανιστούν ως αντισυστημικοί αντικαπιταλιστές κατά της παγκοσμιοποίησης. Κλέβουν αντιμπεριαλιστικά, αντιαμερικανικά, σοσιαλιστικά και αναρχικά συνθήματα και τα προσαρμόζουν στις ρατσιστικές ιδέες τους. Κάποιοι φορούν μέχρι και παλαιστινιακή μαντίλα προσπαθώντας να καπηλευτούν το κίνημα των Παλαιστίνιων, για τους δικούς τους αντισημιτικούς λόγους.

Ορισμένες ομάδες στην Ελλάδα χρησιμοποιούν έντεχνα τον όρο «πατριωτική αριστερά». Χαρακτηριστική περίπτωση ο νεοναζιστικός «Μαύρος Κρίνος» που αποτελείται από πρώην χρυσαυγίτες. Καταφέρονται κατά της επίσημης «συμβιβασμένης» ακροδεξιάς. Ολοι όμως έχουν κοινό εχθρό τους «αντιρατσιστές πράκτορες του Σόρος», τους αριστερούς και τους αναρχικούς. Και εκτάκτως το νομοσχέδιο για τους μετανάστες που συσπείρωσε όλες τις ακροδεξιές τάσεις.

Η πρόσφατη επίθεση στην αντιρατσιστική συγκέντρωση στους Αμπελοκήπους, αναδεικνύει το νέο μεταλλαγμένο πρόσωπο της νεοναζιστικής ακροδεξιάς. Αποτελείται από ομάδες που δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ακόμη και αντιφασιστικά σλόγκαν ώστε να διεισδύσουν στους νέους και ιδίως στους εφήβους. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι μεταξύ των συλληφθέντων υπήρχαν δεκατρείς ανήλικοι.

Συμμετείχαν στους «Αυτόνομους Εθνικιστές» που εδώ και καιρό διψούσαν για πιο «ακτιβιστική» δράση. Στις 10 Ιανουαρίου εισέβαλαν στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανω Αμπελοκήπων, με στόχο εκδήλωση της κίνησης «Απελάστε το ρατσισμό». Εγραψαν συνθήματα, διάβασαν κείμενο κατά του νομοσχεδίου για τη μετανάστευση και κατηγόρησαν ως προδότες όλους τους παρευρισκόμενους.

Αυτοαποκαλούνται «Αυτόνομοι», ενώ την ίδια στιγμή προτάσσουν ως σύμβολό τους ένα σταυρό μέσα σε κύκλο που σημαίνει «Λευκή Δύναμη». Μοιάζει με κακόγουστο αστείο ότι κατά την εισβολή τους στον χώρο φορούσαν μάσκες σαν αυτή του αναρχικού πρωταγωνιστή του «V for Vendetta», μιας ταινίας με σαφή αντιεξουσιαστικά μηνύματα.

από την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία (31/01/10)

4 σχόλια:

Swell είπε...

Ή όπως λέμε F for fascists. Ή fuck them all.

Ανώνυμος είπε...

Έχουν γίνει πλέον τα πάντα ένας χυλός που μέσα του κολυμπάνε. Φασίστες με αντιφασιστικά συνθήματα, αριστεροί με εθνικιστικά, δεξιοί με αριστερή φρασεολογία. να χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα. Το κακό είναι πως αυτοί, επειδή δεν είναι παλιοί και φθαρμένοι, πείθουν τους πιτσιρικάδες κυρίως για αντισυστημικοί επαναστάτες. Σημεία των καιρών.....

mahler76 είπε...

κάποιος να τραβήξει το καζανάκι να φύγουν τα σκατά.

Πηνελόπη είπε...

ακροαριστεροί και ακροδεξιοί είναι φρούτα του ίδιου δέντρου... όσο ανεγκέφαλοι οι μέν, τόσο και οι δέ. Αυτά, γιατί οι φανατικοί αριστεροί είναι στο απυρόβλητο ως τάχα εκφραστές της προόδου.

Κατά τα άλλα, όλοι αυτοί είναι επικίνδυνοι μόνο σε μια χώρα με απαίδευτους και νυχτωμένους πολίτες.

Το blog τελείωσε. Προσοχή! Μην κάνεις εδώ κλικ.