Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2008

Παιδικές ασθένειες

Φόβος

Πόνος

Στενοχώρια

Απογοήτευση

Εθνικισμός!

Ποιά λέξη δεν ταιριάζει με τη φωτογραφία; Μερικοί δε βρίσκουν καμία.

Κάποιους αφήνει εντελώς αδιάφορους αυτή η κατάσταση και βρίσκουν το χρόνο να ασχοληθούν μόνο με εθνικιστικά-ρατσιστικά-φασιστικά θέματα. Η φωτογραφία δεν είναι εκεί για να σας κάνει να λυπηθείτε. Ξέρω, δεν υπάρχει χώρος γι'αυτά. Εσείς που προσπαθείτε τόσο σθεναρά να ξυπνήσετε τους κοιμισμένους Έλληνες, βρείτε λίγο χρόνο και κάντε ένα κόπο να ξυπνήσετε επιτέλους οι ίδιοι σας.

Άτομα που δεν έχουν πατήσει το πόδι τους εκτός ελληνικών συνόρων, που ίσως δε χρειάστηκε αλλά ίσως και δε θα άντεχαν να ζήσουν μακριά από τη χώρα που γεννήθηκαν, μιλάνε τόσο εύκολα για μετανάστευση.

Κάποιοι που πιστεύουν ακόμα σε δικτατορίες και αυτοκράτορες μιλάνε για πατριωτισμό και εθνικισμό. Ξεχνούν βέβαια ότι σε δύσκολες περιόδους για τη χώρα (κατοχή, εμφύλιος, πραξικόπημα στην Κύπρο) οι πρώτοι που την εγκατέλειψαν ήταν αυτοί που οι ίδιοι υποστηρίζουν.

Συντηρητικές απόψεις που δυστυχώς βρίσκουν αντίκρισμα στη σημερινή κοινωνία. Και αναρωτιέμαι, πως είναι δυνατόν; Πως μπορεί στις μέρες μας κάποιος να είναι τόσο αναίσθητος; Ένας ανιστόρητος λαός που ξεχνά κάθε μέρα περισσότερο το παρελθόν του. Πιστεύει σε παλιούς και νέους ακροδεξιούς "καθοδηγητές", οι οποίοι μέσα από παραποιημένα στοιχεία και διαστρεβλωμένες αφηγήσεις προσπαθούν να κερδίσουν τη συμπάθεια, πολλές φορές και την ψήφο, του απεγνωσμένου πολίτη.

Το άλλο ερώτημα που θέτω στον εαυτό μου είναι: Πόσο εύκολα τελικά μπορούν και μας εξαπατούν στις μέρες μας; Πιθανότατα όσο τους αφήνουμε καί όσο θέλουμε να μας εξαπατούν.



http://www.youtube.com/watch?v=elC2QP6AC4Q
----
Ο εθνικισμός είναι μια παιδική ασθένεια. Είναι η ιλαρά της ανθρώπινης φυλής. [Α.Αινστάιν]
Nationalism is an infantile sickness. It is the measles of the human race. [A.Einstein]

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ
25.03.08 ΕΥΖΩΝΟΙ ΚΙΛΚΙΣ
http://macedonia-greece.blogspot.com

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
29.03.08 ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
http://makedons.de

Το blog τελείωσε. Προσοχή! Μην κάνεις εδώ κλικ.