Πέμπτη 24 Ιουλίου 2008

Μεσαίωνας

Τέλος το 35ωρο και για τους Γάλλους. Τα κεφάλια μέσα λοιπόν.

«Παρελθόν αποτελεί για τους Γάλλους το εβδομαδιαίο 35ωρο εργασίας, με νόμο που ενέκρινε η γαλλική εθνοσυνέλευση. Οι εταιρείες θα μπορούν να προχωρούν σε ιδιωτικές συμφωνίες με τις ενώσεις των εργαζομένων τόσο για το ωράριο απασχόλησης όσο και για τις υπερωρίες, παρακάμπτοντας το καθιερωμένο 35ωρο.» (ΣΚΑΙ)

Το σχέδιο για
τους μεγαλοκαρχαρίες είναι απλό και έχει ως εξής: Μας οδηγούν σε μια κατάσταση πλήρους εξάρτησης από τις επιχειρήσεις και τις βιομηχανίες τους και στη συνέχεια μας προτρέπουν να δουλέψουμε περισσότερο. Οι συντηρητικές κυβερνήσεις φυσικά υποβοηθούν αυτό το σκηνικό, έχοντας ουσιαστικό ρόλο στο σύστημα.

Και πως γίνεται αυτό; Ο εργαζόμενος γίνεται θύμα της υπερκατανάλωσης. Τη θεωρεί άμεση προϋπόθεση για την επιβίωσή του. Αναγκάζεται να αγοράζει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους και φυσικά τα πληρώνει ακριβά. Λόγω πετρελαίου..

Και όμως, είναι έτσι; Χρειαζόμαστε όλα αυτά που μας "προσφέρουν" στο πιάτο; Έχει ανάγκη ο μέσος άνθρωπος όλες αυτές τις υπηρεσίες που μας πασάρουν σαν αυτονόητες; Δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς τους σωρούς άχρηστων προϊόντων που διαφημίζονται από το πρωί ως το βράδυ σαν αγαθά άμεσης ανάγκης;

Μείωση των μισθών, μείωση των συντάξεων.
Αύξηση των τιμών, αύξηση των ωρών εργασίας.

Γυρίζουμε σε έναν σύγχρονο Μεσαίωνα σιγά-σιγά. Το αντιλαμβάνεται κανείς εκεί έξω; Τέτοιες συνθήκες δουλείας, ανύπαρκτης εκπαίδευσης και μηδενικής περίθαλψης δεν έχουνε σίγουρα σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής. Ο μόνος τους στόχος είναι το "φούσκωμα" κάποιων γνωστών-αγνώστων τραπεζικών λογαριασμών. Οι καταπατητές αυτού του πλανήτη δε φορούν κουκούλες. Δρουν απροκάλυπτα. Καιρός να τους κοιτάξουμε στα μάτια και να τους δείξουμε ότι δε μασάμε πια.

Κάνω παρέα στον Βάσκες και τους Κατηγορώ.

11 σχόλια:

pentanostimi είπε...

Μεσαίωνας,χωρις εισαγωγικά.
αλλωστε η ΕΕ δεν μιλα για 65ωρο?

dr.SeenG είπε...

Ναι!!! Πρέπει επιτέλους όλοι να καταλάβουμε έχουμε κι εμείς μερίδιο ευθύνης για την καταπάτηση των κεκτημένων μας. Ο υπερκαταναλωτισμός μας έχει οδηγήσει σε δύσκολα μονοπάτια... Βέβαια δεν είναι η μόνη αιτία, αλλά η έλλειψή του θα βοηθήσει πολύ...

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλή ανάρτηση! Δυστυχώς τα πράγματα είναι ανεξέλεγκτα. Και θα συνεχίσουν να είναι και θα γίνονται ακόμη χειρότερα. Κι αυτό γιατί οι λαοί σταμάτησαν να οργανώνονται σοβαρά και να αντιδρούν. Νομίζει κανείς ότι μας ψέκασαν με μοιρολατρία και μιζέρια. Αποδεχόμαστε οποιονδήποτε και οτιδήποτε μας καθήσει στο κεφάλι. Είναι απίστευτο!

gremiii είπε...

μην βροντοχτυπάς τις χάντρες...

Ανώνυμος είπε...

zanzibar,
Περίπου. Μας ψέκασαν με τηλεοπτικά προγράμματα.

Οι Γάλλοι έκαναν το μέρος που τους αναλογεί, θεσπίζοντας το 35ωρο. Έμενε να τους ακολουθήσουμε όλοι οι υπόλοιποι, ώστε να γίνει θεσμός. Δυστυχώς, εμείς φανήκαμε λίγοι. Πόσο να αντέξουν κι αυτοί να τραβάνε κουπί μόνοι τους;

scarface είπε...

φίλε, ειδικά επειδή έγινε στη Γαλλία είναι ακόμα πιο άσχημο το νέο.

thamnos είπε...

Αν δεν αγόραζε κανείς τα προϊόντα που δεν χρειάζεται ουσιαστικά για να επιβιώσει, αλλά μόνο τα απαράιτητα ΟΛΑ θα ήταν διαφορετικά.
Ας ξυπνήσουμε επιτέλους και να αποφασίσουμε να μην τρώμε κουτόχορτο.
Αλλα και φρεντο θέλουμε κ κινητό σουπερ ντουπερ κ μηχανη γαμάτη κ διακοπες σε 5αστερο!!!
Εχουμε μπερδέψει την ευτυχία με τα προϊόντα!!!

TeddyBoy είπε...

Εδώ έχουν κατορθώσει και έχουν πείσει Ευρωπαίους και Αμερικανούς πολίτες ότι ο μόνος δρόμος είναι ο
νεοφιλελευθερισμός!!

Στην αύξηση ωραρίου θα μασήσουν;

Βάσκες είπε...

Δύσκολα τα πράγματα. Θέλει αρετη και τόλμη...

(Θενξ).

Myrto είπε...

Είμαστε καλοί πολίτες για αυτούς(!)... δηλαδή καλοί καταναλωτές... επειδή δεν έχουμε ανάγκη αυτά που μας προσφέρουν αλλά είναι τέτοιος ο τρόπος που έχουν για να τα εκθέσουν στα μάτια μας που μας κάνουν να νομίζουμε πως ξαφνικά αποκτάμε την ανάγκη να τα αγοράσουμε! Κάνουμε το χρέος μας σε μια κοινωνία που θέλει σαν χαρακτηριστικό και απαραίτητο γνώρισμα τον ανθρώπων της, την υπερκατανάλωση!!! Μέχρι πότε όμως θα συνεχίσουμε και πόσο μακριά μπορεί να πάει αυτή η βαλίτσα που όλο βαραίνει...;

geo είπε...

kai edo pou prepei na douleyeis 8 ores douleyeis parapano de ginete allios pios to gamaei to nomo zise esi me 700 euro

Το blog τελείωσε. Προσοχή! Μην κάνεις εδώ κλικ.