Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

Πράσινοι

Ο "έλεγχος" των μπαχαλάκηδων των Εξαρχείων με ετεροχρονισμένα αστυνομικά γιουρούσια είναι στρατηγική παλαιάς κοπής. Τα eighties είχαν τη σφραγίδα του Αρκουδέα, δηλαδή κρατηράκια στα "τραπεζάκια-έξω" της πλατείας, που άνοιγαν τα ΜΑΤ και τα ΜΕΑ, παίζοντας... ντραμς με τα γκλομπς πάνω στις λαμαρινένιες επιφάνειες για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο.

Όμως όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν στην... Ελλάς. Κι έτσι η ΕΛΑΣ, ένστολη και με πολιτικά, μπούκαρε και χθες τα ξημερώματα στα Εξάρχεια, έβγαλε ανθρώπους από καφέ [μαρτυρία Βυτίου: Σοσιαλισμός με ολίγη βαρβαρότητα], προπηλάκισε χυδαία περαστικούς [ηχητική περιγραφή αυτόπτη μάρτυρα], και επεχείρησε να εισβάλει στο στέκι μεταναστών [indy.gr: Η πράσινη ανάπτυξη των ΜΑΤ].

Την ίδια στιγμή, όπως επισημαίνει το Ιστολόγιον, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης, δήλωνε στην Ελευθεροτυπία ότι «η Αστυνομία δεν θα κάνει 'γιουρούσια' και επιχειρήσεις σκούπα» και ο υφυπουργός Σ. Βούγιας στο Mega ότι «δεν πρέπει να επαναληφθούν φαινόμενα όπως άλλοτε να καίγεται η Αθήνα και άλλοτε να εφαρμόζεται καταστολή επί δικαίων και αδίκων». Καλό το χιούμορ αλλά ζητούνται σοβαρές πολιτικές και ουχί ρολίστες υπουργοί.

διάβασα και αντέγραψα από me[n]talmolecule
Το blog τελείωσε. Προσοχή! Μην κάνεις εδώ κλικ.