Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Fruitcake

Η ταινία Dirty Diaries είναι μία παραγωγή της Mia Engberg, που έκανε την πρεμιέρα της στη Στοκχόλμη τον Σεπτέμβριο του προηγούμενου έτους. Πρόκειται για τη συλλογή δώδεκα πορνογραφικών ταινιών μικρού μήκους με επίκεντρο τη γυναικεία απόλαυση.

Η προσέγγιση της ταινίας είναι καθαρά φεμινιστική, ενώ η δημιουργός σχολίασε σε πρόσφατη συνέντευξή της ότι «στόχος της είναι να αναδείξει τη σεξουαλικότητα με φυσικό τρόπο και να αποθαρρύνει την προβολή της γυναίκας σαν σεξουαλικό αντικείμενο».

Το Κέντρο Κινηματογράφου της Σουηδίας έδωσε επιχορήγηση 48.000 ευρώ στην ταινία. Και ενώ η υποδοχή της από το κοινό ήταν ενθουσιώδης, πολλοί ήταν αυτοί που αντέδρασαν λόγω του ότι οι φορολογούμενοι πλήρωσαν, εν αγνοία τους, μία παραγωγή που προορίζεται για τη βιομηχανία πορνό.



Χαρακτηριστικά, η Beatrice Fredriksson μέλος του συντηρητικού κόμματος του Fredrik Reinfeldt ανέφερε στο blog της ότι «η κυβέρνηση δεν θα έπρεπε να χρηματοδοτεί τέτοιου είδους ταινίες μόνο και μόνο επειδή θεωρούνται φεμινιστικές».

Η απάντηση της Engberg σε όσους την κακολογούν ήταν απόλυτη: «Δημιουργήσαμε μια 70λεπτη ταινία άριστης ποιότητας...και είναι μόνο 48.000 ευρώ. Θεωρώ ότι το Κέντρο Κινηματογράφου δε θα μπορούσε να αξιοποιήσει με καλύτερο τρόπο το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό»

Και συνεχίζει αποκαλύπτοντας ότι «..πολλές από τις σκηνοθέτιδες -παρεμπιπτόντως όλες είναι γυναίκες- επέλεξαν αυτοβούλως να παίξουν στις ταινίες τους. Δε σημαίνει κάτι αυτό;»

Προσωπικά, είδα όλη την ταινία και έμεινα ευχαριστημένος. Κατεβάστε το Fruitcake όσοι θέλετε να πάρετε μια πρώτη ..γεύση!

more: dirtydiaries.se
download: fruitcake
infos: tvxs.gr

12 σχόλια:

someonelse είπε...

Ενδιαφέρον ακούγεται.. Ευχαριστούμε!

aKanonisti είπε...

Εντελώς ξεκαυλωτική η κουλτουροτσόντα.....
Για αυτό έχουν υψηλά ποσοστά αυτοκτονίας....
Με τέτοιους ισχνούς κώλους....
Πίκρααααααααααααααα

Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

(τα άλλα βιδεάκια μήπως είναι καλύτερα????)

Ανώνυμος είπε...

ειχα διαβασει για τον μινι (στα σουηδικα πλαισια παντα) σαλο που προκαλεσε η χρηματοδοτηση της ταινιας στη Σουηδια τοτε. φυσικα εδω θα ειχαν κατεβει τα εξαπτερυγα σε παρελαση για αλλη μια φορα :-P
τελος καλο ολα καλα μαλλον εκει στα βορεια :-)
thanx gia to link, m8!

wert01gf είπε...

Κατεβάσατε καμπόσοι, σχολιάσατε μόλις ..τρεις; Η Ακανόνιστη έχει ένα point στο συγκεκριμένο θέμα αλλά νομίζω ότι το είδε από άλλη οπτική! Ενδιαφέρον ακούγεται αλλά και βλέπεται!

Ατίθασος ενήλικας είπε...

to fruitcake den mu aresei kai toso, alla to cake genikos to trow.
thanks

Πηνελόπη είπε...

Ο όρος "φεμινισμός" με ενοχλεί. Επίσης, δεν νοείται φεμινισμός στο κρεβάτι ούτε φαλλοκρατισμός. Στο κρεβάτι ο καθένας παίζει το ρόλο που του αρέσει, όχι αυτόν που "πρέπει" για κάποιο λόγο ούτε αυτόν που του υποβάλλουν για κάποιο λόγο.

Μια χαρά είναι οι αισθησιακές ταινίες αλλά τις προτιμώ σκηνοθετημένες από άνδρες.
Τη συγκεκριμένη δε νομίζω να τη δω, από ότι είδα στο σποτ, πρέπει να έχει πολλά λεσβιακά.

beth είπε...

ax ax έχεις γίνει πολύ καλλιτεχνικός εσύ και δεν έχω τι να πω για να καλύψω το κενό!

wert01gf είπε...

@απατεώνες, το fruitcake είναι πάντως αφράτο.

@Πηνελόπη, βρίσκεστε σε πλήρη σύγχυση δεσποινίς. Πουθενά δεν αναφέρθηκε «φεμινισμός στο κρεβάτι». Η προσέγγιση της ταινίας μπορεί να είναι φεμινιστική, κανείς δεν μίλησε όμως για «πρέπει» και για «ρόλους» στο κρεβάτι.

@beth, επέστρεψε εσύ και το κενό καλύπτεται μόνο του. Όλο χάνεσαι!

Πηνελόπη είπε...

Πείτε μας, λοιπόν, τι εννοείτε λέγοντας "φεμινιστική προσέγγιση"...

thamnos είπε...

Αν και απουσιάζα μια χάρα συνεχίζεις!
ψιλοσυμφωνώ με τη Ακανόνιστη, μια τσόντα πρέπει να είναι τσόντα.
Κουλτούρα πορνό?
Τώρα αν η κυβέρνηση τους πέταξε 48 χιλιάρικα δεν πειράζει, έμεις αγοράζουμε λίμνες και χρηματοδοτούμε υβριδικά των 73.000 για τους αξιότιμους!

seniorita είπε...

εγώ δεν την κατέβασα αλλά δεν έχω κάτι εναντίον αυτού του είδους διασκέδασης..απλά πιστεύω ότι είναι περισσότερο αντρικό σπορ η παρακολούθηση τέτοιων ταινιών..κάνω λάθος;
υγ:μα καλά έχουν παράπονα και στη Σουηδία;;τί να πούμε μετά εμείς για το πού πάνε τα λεφτά μας;;

Πηνελόπη είπε...

Όταν σας ζητάνε εξηγήσεις, να τις δίνετε.

Το blog τελείωσε. Προσοχή! Μην κάνεις εδώ κλικ.