Παρασκευή 4 Απριλίου 2008

Ηφαίστειο

Ουφ.. Έκανε το θαύμα της η Θεοτόκος και δεν μπήκανε στο ΝΑΤΟ οι Σκοπιανοί! Μεγάλη απώλεια για το ΝΑΤΟ η μη ένταξη των Σκοπίων. Πρέπει να το παραδεχτούμε. Ενώ οι Αλβανοί, προφανώς περισσότερο υποτελείς, μπήκαν. Φιλελεύθερες κυβερνήσεις που τις υποστηρίζουν φιλελεύθερες συμμαχίες (;)..
Πανηγυρίζουμε για μια νίκη που ξεπερνά τις προσδοκίες μας. Σοβαρά ε; Ως εκεί φτάνουν οι προσδοκίες των «Απογόνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου»; Εκεί σταματούν οι βλέψεις των «κληρονόμων του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού»; Ξεφτίλα.

Μια μεγάλη νίκη, σε ένα τόσο μικρό θέμα. Αναδείχτηκε σε μεγάλο μετά την μικροπρεπή στάση των Σκοπιανών, όλη αυτή την περίοδο των διαπραγματεύσεων. Με τις πλάτες του Μπους, φυσικά. Και βγήκαν οι κορώνες των εθνικιστών με τα χαμόγελα πίσω απ' τα αυτιά να βροντοφωνάξουν «Βέτο ρε!». Ο μόνος που στεναχωριέται, ο καημένος, είναι ο Καρατζαφέρης. Οι ακροδεξιές απώλειες που είχε η Νέα Δημοπρασία (Νέο κατάστημα, τώρα και στα Σκόπια), προς το ΛΑΟΣ, θα αρχίσουν να εξασθενούν μετά την κάθετη στάση του Καραμανλή στα εθνικά θέματα.

Μια μεγάλη νίκη, σε ένα τόσο μικρό θέμα. Ολόκληρος ο ελληνικός λαός στους δρόμους. Παλιότερα ακούγαμε από τα Μου Μου Ε, ότι όλο οι ίδιοι και οι ίδιοι κατεβαίνουν στις πορείες. Υπάρχει κάποιος που τους πιστεύει στις μέρες μας; Σήμερα, ο ένας διαδέχεται τον άλλο στις κινητοποιήσεις. Είτε αυτές συμπεριλαμβάνουν απεργίες, είτε συγκεντρώσεις, είτε στάσεις εργασίας, είτε συλλαλητήρια.. Δεν είναι πλέον μόνο οι συνδικαλιστές. Δεν είναι μόνο οι αναρχικοί. Δεν είναι μόνο οι αγρότες. Δεν είναι μόνο εκείνοι που έχουν άγνοια του πολιτικού συστήματος. Ίσα-ίσα. Οι τελευταίες κινητοποιήσεις, ανέδειξαν πολλά περισσότερα προβλήματα που απασχολούν την καθημερινότητα του πολίτη. Οι τελευταίες κινητοποιήσεις, κατέβασαν περισσότερες κοινωνικές ομάδες στους δρόμους. Οι τελευταίες κινητοποιήσεις, έφεραν στο φως καίριες κοινωνικές ανησυχίες, καθώς και προβληματισμό για τον τρόπο διαχείρησής τους. Είναι όλα αυτά τυχαία;

Μια μεγάλη νίκη, σε ένα τόσο μικρό θέμα. Οι αυξήσεις που προβλέπει το Υπουργείο Οικονομικών για τον δημόσιο τομέα και τις συντάξεις αγγίζουν (μετά την είσπραξη φόρων) το 3,5%, την ίδια στιγμή που ο επίσημος πληθωρισμός τρέχει πάνω από 4,4%. Δηλαδή, μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς, όπως βροντοφωνάζει η κυβέρνηση ανελλιπώς, αλλά εμείς όχι μόνο δεν επωφελούμαστε σε κάτι από αυτόν τον ανασχηματισμό, αλλά πληρώνουμε και από την τσέπη μας. Αξίζει να σημειωθεί δε, ότι οι αυξήσεις αυτές θα δοθούν σε δόσεις, με χρονική διαφορά έξι μηνών, μεταξύ τους. Ε, ναι, μην τους επιβαρρύνουμε κι άλλο..

Μια μεγάλη νίκη, σε ένα τόσο μικρό θέμα. Όταν ο ελληνικός λαός κινδυνεύει να ζει σε λίγα χρόνια χειρότερα από αυτόν των Σκοπίων, όταν ο πληθωρισμός, η ακρίβεια, η αναξιοπιστία του συστήματος και η ανοχή χρόνων σε τέτοια ζητήματα (που σημαίνει ταυτόχρονα και ενδυνάμωσή τους) θα του κόβουν τα πόδια, δεν είμαι σίγουρος εάν θα συζητάμε ακόμα για ονόματα και κυρίαρχες θέσεις στην περιοχή. Κάποιοι ακόμα και τότε θα φανούν σαν καθοδηγητές εθνικιστικών αντιλήψεων. Θα είναι οι ίδιοι που αρνούνται να δουν τη σκληρή πραγματικότητα και στις μέρες μας. Ας μην τους αφήνουμε να μας επηρρεάζουν με τις θέσεις και τις αντιλήψεις τους.

1 σχόλιο:

ΜΑΥΡΗ @ ΤΡΥΠΑ είπε...

προτεινω το κρατος των Σκοπιων να ονομαστει ΣΥΡΙΖΑ.η Ανω Συριζα

Το blog τελείωσε. Προσοχή! Μην κάνεις εδώ κλικ.