Σάββατο 26 Απριλίου 2008

Άγιο Φως

«Εν μέσω λιτότητας, ανέχειας και φτώχειας, με τις τιμές των καυσίμων να έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ, με μια Ολυμπιακή που επιβιώνει με παράνομες κρατικές επιδοτήσεις, δηλαδή τις δικές μας, απορώ. Απορώ και με τους εργαζόμενους – συνδικαλιστές του «εθνικού μας αερομεταφορέα»…Πως μπορούν και εκτελούν τα καθήκοντά τους για έναν… Αόρατο αρχηγό κράτους, έτσι αδιαμαρτύρητα.
Με έκτακτο δρομολόγιο λοιπόν της Ολυμπιακής θα φτάσει αύριο Σάββατο το Άγιο Φως από τον Πανάγιο Τάφο των Ιεροσολύμων στην Αθήνα, με δαπάνη του υπουργείου Εξωτερικών.
Με δικές μας δαπάνες θα διοργανωθεί και πάλι τελετή υποδοχής, με παράταξη αγήματος και μπάντας (!).
Με δικές μας δαπάνες, Η Ολυμπιακή θα αναλάβει τη μεταφορά του Αγίου Φωτός στις Μητροπόλεις της χώρας με 18 τακτικές πτήσεις, οι ώρες των οποίων έχουν τροποποιηθεί ώστε να φθάσει εγκαίρως στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και στις εκκλησίες όλης της Ελλάδας.
Με ποιο δικαίωμα Κύριοι.»

* Αναδημοσίευση από το blog: Ροΐδη εμμονές.
* "Θέλουν το λαό ανήμπορο και απαισιόδοξο. Έτσι ελέγχεται καλύτερα." Tony Benn
* Καλή μας ανά(σ)ταση, βαθειά εισπνοή και έλξη προς τα επάνω.
* Λιγότερος καθωσπρεπισμός, περισσότερη αισιοδοξία για την αλλαγή.
* 'Eνα τραγουδάκι για να το ακούμε μαζί. Κατεβάστε το από εδώ.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

¨Εχει η Πίστη ανάγκη από τέτοιες τελετές; Aν πράγματι, γίνεται το θαύμα, γιατι πρέπει να παίρνει διαστάσεις χολυγουντιανής παράστασης,
Γιατί Tα χρήματα που ξοδεύονται για όλη την πομπή (1.000;, 2.000;, 10.000, 100,000 ευρώ;) να μην δοθούν σε ένα άσυλο σε έναν οίκο ευγηρίας,ένα οργανοτροφείο, κάπου τέλος πάντων όπου υπάρχει ανάγκη (σ αυτούς που λιμοκτονούν και μάχονται για ένα πιάτο ρύζι, όπως λέει τώρα το ραδιόφωνο). Ο Θεός και το Φώς του, ΑΝ ΠΙΣΤΕΎΟΥΜΕ, είναι ΠΑΝΤΟΥ, και στο πιό μικρό χωριό, και το πιό απομακρυσμένο νησί, ΤΩΡΑ και ΠΑΝΤΑ, και δεν χρειάζεται ούτε αγήματα ούτε τιμές Αρχηγου Κράτους για την μεταφορά και την υποδοχή του (!!!) Αν το σκεφτείτε λίγο, θα δείτε πως είναι τρελό να εξομοιώνεται το Αγιο ΦΩΣ (δηλαδή ο ΘΕΟΣ;;;) με τον/τους Αρχηγούς των κρατών (δημοκρατικών και μή). Να μια χρυσή ευκαιρία για τον νέο Αρχιεπίσκοπο και την Εκκλησία να δείξει ότι βλέπει την ούσία και όχι την ΠΑΡΟΥΣΙΑ (στα κανάλια, και τα παράθυρά τους).

Ανώνυμος είπε...

Εύστοχο! Τα ράσα των κληρικών μόνο στον ελλαδικό χώρο, κοστίζουν μια περιουσία. Πόσοι άνθρωποι θα μπορούσαν να ξεχάσουν την πείνα τους αν τους εξασφάλιζε η εκκλησία ένα πιάτο φαΐ με αυτά τα χρήματα;
Και ωραίο τραγουδάκι. Το έψαχνα. Έπαιζε σε μια ταινία ή κάνω λάθος;

wert01gf είπε...

Καλησπέρα.
Πολύ σωστούς σας βρίσκω.
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας:)
Ναι, είναι από το OST Marie Antoinette, 2006 αν δεν κάνω λάθος.
Φιλικά.

dr.SeenG είπε...

Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά φίλε wert. Αυτό το πρόβλημα έχει χωρέσει μέσα σε τρεις λέξεις: "Άνιση κατανομή πλούτου".
Αρμόζει και στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Την καλημέρα μου. Ελπίζω να πέρασες καλά αυτές τις μέρες :)

wert01gf είπε...

Φίλε dr.Seeng, άργησα να σου απαντήσω. Καλησπέρα κατ' αρχάς και χρόνια πολλά!
Δυστυχώς έχουμε φτάσει σε σημείο να είμαστε των άκρων. Να μη μας αρκεί τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Όλα ή τίποτα. Το ότι σε λίγα χρόνια δε θα μας φτάνουν οι προμήθειες ούτε για να ζήσουμε δε μας απασχολεί. Σήμερα! ..και ότι κάτσει μετά. Δε μ' αρέσει να είμαι απαισιόδοξος, αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις δεν μπορείς να τα δεις από άλλη σκοπιά.
(ευχές για υγεία και ευτυχία επισυνάπτωνται)

Το blog τελείωσε. Προσοχή! Μην κάνεις εδώ κλικ.