Τρίτη, 29 Απριλίου 2008

Σκέψεις

- Και από εδώ περνάμε στην προεδρική σάλα..
- Τώρα αυτός πόση σύνταξη να παίρνει; Λέω να φέρω τη Φάνη να κάνει έναν έλεγχο για να μου λυθεί η απορία.
- ..όπου θα συζητήσουμε για τα ενεργειακά θέματα που λέγαμε.
- Ή μάλλον άσε, θα κάνω το κορόιδο ότι δεν τον είδα..
- ..μην την πατήσω όπως τότε στη Μadame Τussaud, που πήγα να μιλήσω στο άγαλμα του θείου μου. Ολοζώντανα τα κάνουνε οι άτιμοι.

Δευτέρα, 28 Απριλίου 2008

Viva

New Coldplay Single Out Now: Coldplay.Com
Update: From Tuesday 29.04 [12.15pm UK time] for one week only you can download a free copy of a new song, called 'Violet Hill' Coldplay.Com

Σάββατο, 26 Απριλίου 2008

Άγιο Φως

«Εν μέσω λιτότητας, ανέχειας και φτώχειας, με τις τιμές των καυσίμων να έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ, με μια Ολυμπιακή που επιβιώνει με παράνομες κρατικές επιδοτήσεις, δηλαδή τις δικές μας, απορώ. Απορώ και με τους εργαζόμενους – συνδικαλιστές του «εθνικού μας αερομεταφορέα»…Πως μπορούν και εκτελούν τα καθήκοντά τους για έναν… Αόρατο αρχηγό κράτους, έτσι αδιαμαρτύρητα.
Με έκτακτο δρομολόγιο λοιπόν της Ολυμπιακής θα φτάσει αύριο Σάββατο το Άγιο Φως από τον Πανάγιο Τάφο των Ιεροσολύμων στην Αθήνα, με δαπάνη του υπουργείου Εξωτερικών.
Με δικές μας δαπάνες θα διοργανωθεί και πάλι τελετή υποδοχής, με παράταξη αγήματος και μπάντας (!).
Με δικές μας δαπάνες, Η Ολυμπιακή θα αναλάβει τη μεταφορά του Αγίου Φωτός στις Μητροπόλεις της χώρας με 18 τακτικές πτήσεις, οι ώρες των οποίων έχουν τροποποιηθεί ώστε να φθάσει εγκαίρως στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και στις εκκλησίες όλης της Ελλάδας.
Με ποιο δικαίωμα Κύριοι.»

* Αναδημοσίευση από το blog: Ροΐδη εμμονές.
* "Θέλουν το λαό ανήμπορο και απαισιόδοξο. Έτσι ελέγχεται καλύτερα." Tony Benn
* Καλή μας ανά(σ)ταση, βαθειά εισπνοή και έλξη προς τα επάνω.
* Λιγότερος καθωσπρεπισμός, περισσότερη αισιοδοξία για την αλλαγή.
* 'Eνα τραγουδάκι για να το ακούμε μαζί. Κατεβάστε το από εδώ.

Τρίτη, 22 Απριλίου 2008

Dove

Δευτέρα, 21 Απριλίου 2008

Ερωτηματικά

Χρ. Ζαχόπουλος: «..είχαμε ερωτικές περιπτύξεις, έγιναν και μερικές κουβέντες με όχι ιδιαίτερο αντικείμενο αλλά τετριμμένες. Δεν υπήρχε καμμία αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα, αυτό άλλωστε δεν το έκανα σε καμμία απο τις συναντήσεις μας. Επίσης δεν έγινε ουδεμία νύξη η αναφορά σε θέματα οικονομικής διαχείρισης του Υπουργείου!»

- Τον ρώτησε κανείς; Αφορά τη δουλειά του ανακριτή τι έλεγε ο Ζαχόπουλος στην επίμαχη σκηνή του dvd; (ήμαρτον Θεέ μου, σχώρα με!) Μήπως θεωρεί ότι ανεβάζει το πολιτικό του προφίλ το γεγονός ότι μιλάει κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης; Τον εξιτάρει να μας λέει τα κατορθώματά του;

Ή μήπως..
- Τον πνίγουν οι τύψεις που έκαψε τον κουμπαρούλη του; Έτσι ακριβώς του τα είπανε και έτσι ακριβώς έπρεπε να τα πει; Ήταν αναγκαίο να ειπωθούν, ώστε να δοθούν κάποια στιγμή απαντήσεις σε αυτές τις σκιώδεις πληροφορίες, τις οποίες ουδείς είδε, ουδείς άκουσε, αλλά όλοι σιγοψιθυρίζουν; (σκιώδεις είπα; σαν κάτι να μου θυμίζει εμένα αυτό..)

Κι ένα τραγουδάκι αφιερωμένο στον κ.Ζαχόπουλο, το οποίο πολύ θα ήθελα να δω να χορεύει. Κατεβάστε το από εδώ.

Πέμπτη, 17 Απριλίου 2008

Απολογισμός

ΠΑΣΟΚ: Βάλαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη!
..keep walking

ΝΔ: Με σεμνότητα. Με ταπεινότητα.

..και νέους κύκλους μεταρρυθμίσεων!

Τετάρτη, 16 Απριλίου 2008

Μεταρρυθμίσεις

«Πριν από ένα μήνα συμπληρώθηκαν τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης της Ελλάδας από τη Νέα Δημοκρατία. Μπορούμε πλέον να πούμε με σιγουριά ότι οι μεταρρυθμίσεις που προωθήθηκαν μέχρι σήμερα συνιστούν «κούφιες ρητορείες», όπως πολύ εύσχημα τις χαρακτήρισε ο πρώην Υπουργός της κυβέρνησης κύριος Τατούλης.

Προσοχή εδώ! Οι αλλαγές δεν είναι ανύπαρκτες, ούτε ασήμαντες. Είναι απλώς πολύ κατώτερες των περιστάσεων και των προκλήσεων που θέτει στην Ελλάδα η κοινωνική πραγματικότητα της γενιάς των 700 ευρώ, η πλανητική εποχή, η κοινωνία της γνώσης, η συμμετοχή μας στην ευρωζώνη και η διεύρυνση της ΕΕ προς την ανατολική Ευρώπη.
Το 2004 η Νέα Δημοκρατία κέρδισε την εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών για να εξοστρακίσει το «σύστημα ΠΑΣΟΚ», όπως το αποκαλούσε, από την εξουσία, να επανιδρύσει το κράτος, να πατάξει τη διαφθορά, να «εξορθολογίσει» τα δημόσια οικονομικά και να δημιουργήσει προϋποθέσεις για μία ακόμα ισχυρότερη ανθρωποκεντρική ανάπτυξη με ρυθμούς κοντά στο 5%.»
* Απόσπασμα από μια πιο ολοκληρωμένη ματιά στο πολιτικό σκηνικό, της Γενιάς των 700.

Αφού πρώτα συμφωνήσω με όλα τα παραπάνω, να συμπληρώσω πως η Νέα Δημοπρασία δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια κυβέρνηση μειοψηφίας, που απλά εκμεταλλεύεται τις απανωτές αλλαγές του εκλογικού νόμου για να κερδίζει την αυτοδυναμία της. Και λέω κερδίζει γιατί κανείς δεν την εξέλεξε για αυτοδύναμη κυβέρνηση. Τα 3 εκατομμύρια Ελλήνων που την ψήφισαν δεν αποτελούν πλειοψηφία.

Τα πολιτικά σενάρια λένε πως μέσα στο 2009 θα "κάψει" και τον ισχύοντα εκλογικό νόμο, αφού ούτε αυτός πλέον την βολεύει! Η απήχησή της διαρκώς συρρικνώνεται και περιστρέφεται μόνο γύρω από το πρόσωπο του Καραμανλή. Ένας Καραμανλής που μετά το ΝΑΤΟ, μάλλον κάνει διακοπές στη Χαβάη, αφού δεν εμφανίστηκε ούτε στις δηλώσεις Τατούλη, ούτε στο φιάσκο της Άρσης Βαρών. Περιμένουμε με αγωνία κανένα καινούριο νομοσχέδιο, εκεί όπου το 152 δεν τον αφήνει να μείνει σπίτι.

Μ.Ανδρόνικος & Π.Σουλτάτος - Ανάμνηση ενός μύθου [Δ.Καταλειφός]

Δευτέρα, 14 Απριλίου 2008

ΡαβδοσκοπίαΑίσθηση στους ακροατές και δυσφορία στη Ρηγίλλης προκάλεσαν τα λεγόμενα του βουλευτή της Νέας Δημοπρασίας, Πέτρου Τατούλη, στη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του κόμματός του.

Ενώπιον του καταλληλότερου, αναφέρθηκε σε κοινωνικές, πολιτικές, καθώς και πολεοδομικές αυθαιρεσίες, φωτογραφίζοντας ουσιαστικά πρόσωπα από την κυβέρνηση. Έθιξε θέματα τα οποία κατ' εξακολούθηση καλύπτει το κυβερνών κόμμα και από τον κυβερνητικό σχεδιασμό μπορούν να θεωρηθούν ότι αντιμετωπίζονται ως ταμπού. Μίλησε και για τις αυθαιρεσίες του κ. Σουφλιά, του Μίνωα Κυριακού, του Alter και "ξεμπρόστιασε" άλλους υπουργούς, αναφερόμενος στη μη ένταξή τους από ενδιαφέρον για το μέλλον της κεντροδεξιάς αλλά για τη «..διαιώνιση του δικούς τους θώκου και της παρέας τους». Προέβλεψε το τέλος του δικομματισμού, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη μιας ολοκληρωμένης πολιτικής μετασχηματισμών και για «επικοινωνιακά τερτίπια».

Ο Καραμανλής το φυσούσε και δεν κρύωνε. Κοκκίνιζε, ίδρωνε, αγανακτούσε.. Περίμενε να τελειώσει η ομιλία του κ. Τατούλη και αυτή τελειωμό δεν είχε. Μέλη του κυβερνητικού σχεδιασμού της ΝΔ αποχώρησαν αμέσως μόλις τελείωσε η ομιλία, η Ντόρα από νωρίτερα, ο Ρουσόπουλος σφύριζε αδιάφορα και οι λοιποί παρέμειναν με ανοιχτό το στόμα. Οι περισσότεροι τον κατηγορούν ότι κάνει αντιπολίτευση μέσα από την κυβέρνηση ενώ θεωρούν ότι χρησιμοποιεί άκαιρες παρεμβάσεις για το δικό του συμφέρον.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν στη δημιουργία ενός κεντρώου κόμματος (αριστεροδεξιό για την ακρίβεια) που θα αποτελείται από κορυφαία στελέχη των δύο μεγάλων κομμάτων (quiz: Ο ένας είναι εύσωμος και δεν είναι και τόσο πράσινος όσο λέει), θέλοντας να εκμεταλλευτεί τη μετατόπιση του ΠΑΣΟΚ προς τα αριστερά (λέμε τώρα..) και (μετά τις τελευταίες εθνικές φωνές) τη μετατόπιση της ΝΔ προς ακόμα πιο δεξιά. Το θέμα είναι ότι ενόχλησε πάντως αυτή η "διαμαρτυρία" του πρώην υπουργού και ιδιαίτερα οι επισημάνσεις του για τη διαφθορά και τα μεγάλα συμφέροντα.

Δεν ξέχασε βέβαια να στρέψει και προς τον κ. Βουλγαράκη τα πυρά του, για τον οποίο δήλωσε ότι «..δύο χρόνια που ήμουν υφυπουργός δούλευα ως ο χειρότερος σκλάβος από το πρωί έως το βράδυ. Έργο το οποίο ο διάδοχος στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού σε καμία περίπτωση δεν έκανε καμία αναφορά!». Μία εβδομάδα μόλις μετά από τον Βύρωνα Πολύδωρα, που είχε πει χαρακτηριστικά για τον Βουλγαράκη: «..δραπέτευσε από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και το βρήκα βυθισμένο!». Τι γίνεται εν τέλει εκεί μέσα; Δε μιλιούνται; Ανταλάσσουν πισώπλατες μαχαιριές; Μήπως το μαγικό νούμερο 152 είναι το μόνο που τους κρατάει σε αυτήν την κυβέρνηση; Μόλις τέσσερα χρόνια κυβερνάνε και τα πρώτα κρούσματα ανταλλαγής πυροβολισμών έκαναν την εμφάνισή τους. Σκότωμα στο σκότωμα το πάνε..

Και τι μας μένει; Ο Αβραμόπουλος! Ένας Αβραμόπουλος που δεν παίρνει θέση ποτέ, δεν έχει άποψη για τίποτα, δεν ανακατεύεται πουθενά. Ένας Αβραμόπουλος που κοιτά πάντα μπροστά (στον ορίζοντα;) και δεν περιπλέκεται στα πόδια κανενός. Ένας Αβραμόπουλος που είναι άφαντος! Βρήκανε λοιπόν τα media που να εναποθέσουν τις ελπίδες τους και μας λανσάρουν σαν λύση τον «κύριο τίποτα». Ε, όχι! Αηδία.

«Εχουμε μετατοπιστεί τόσο πολύ προς τα δεξιά, που το εκκρεμές έχει πια την τάση να επιστρέψει στην πρότερη θέση του. Σε ότι με αφορά, όσο συντομότερα συμβεί αυτό, τόσο το καλύτερο.», είπε ο ευφυής δημιουργός και ιδρυτής του συγκροτήματος των REM, Michael Stipe και θέλω να κλείσω το post με αυτή τη φράση του. Καλή μας τύχη..

Παρασκευή, 11 Απριλίου 2008

Δίωξη

Έκτακτη είδηση! Έφοδος πραγματοποιήθηκε σήμερα στην οικία του κ. Ιακώβου, προπονητή της εθνικής μας ομάδας άρσης βαρών, η οποία φάνηκε εγκαταλελειμένη τις τελευταίες 2 ημέρες. Όπως αναφέρουν μαρτυρίες γειτόνων, μόλις έσκασε η βόμβα με τις ντόπες, μάζεψε τα απαραίτητα και χάθηκε προς το άγνωστο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατευθύνθηκε προς τους Αγ. Ντόπους, όπου θα παραμείνει μέχρι να κοπάσει η μπόρα και η έντονη φημολογία γύρω από το όνομά του. Η δίωξη αντιντοπινγκού εγκλήματος βρήκε πάντως κάποια στοιχεία, που φαίνεται να κατηγορούν τον προπονητή για το ντοπάρισμα των αθλητών. Βιαστικός όπως ήταν, δεν μάζεψε όλα του τα πράγματα και έφυγε, αφήνοντας πίσω τα αγαπημένα του cds (βλ. φώτο) καθώς και τη γάτα του η οποία όρμηξε να φάει τον επικεφαλής της εφόδου. Ο επικεφαλής, κ. Άξιος Νταμπαντούπας, διέφυγε του αρπακτικού μόνο με μερικά τραύματα στα χέρια και τα πόδια. Το κατοικίδιο του κ. Ιακώβου δε χωρά στο post, επισυνάπτεται όμως και μπορείτε να το δείτε εδώ, ακριβώς πριν τη στιγμή της επίθεσης.


*
Την ιδέα για το favortite album του Ιακώβου μου την έδωσε ο blogger Χαράλαμπος Τραμπάκουλας, ο θρησκόληπτος. Τώρα δεν είναι εδώ να τον ευχαριστήσω, ακολούθησε τον Ιακώβου και προσκύνησαν μαζί την εικόνα της Παναγίας της Ντοποκρατούσσας.

Μηνύστε με

Μήνυση υπέβαλε χθες ο αντιπρόεδρος της MIG, Ανδρέας Βγενόπουλος, εναντίον του Προέδρου του ΣΥΝ, Αλέξη Τσίπρα. Η μήνυση κάνει λόγο για «συκοφαντική δυσφήμιση» και εκτός από τον κ. Τσίπρα, απευθύνεται στον τηλεοπτικό σταθμό Star, από τον οποίο ζητά αποζημίωση 150.000.000 ευρώ (από τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του ΣΥΝ ζητά μόνο 1 εκατομμυριάκι, τι ψυχή έχει).

Έκπληκτη (;) η πολιτική σκηνή του τόπου παρακολουθεί τις εξελίξεις χωρίς να έχουμε κάποιες σημαντικές αντιδράσεις επί του θέματος, μέχρι αυτήν την ώρα. Μετά από τόσες πρωτοβουλίες που πήρε ο Καραμανλής, του δώσανε άδεια επ' αορίστου. Τον κουράσαμε τον άνθρωπο με τα προβλήματά μας. Όλα αυτός θα τα κάνει πια;! Μόνο σε έκτακτη ανάγκη θα ξαναεμφανιστεί μαθαίνω. Καμιά απόπειρα αυτοκτονίας, τίποτα ομόλογα, καμιά ψήφιση νομοσχεδίου (είναι και οριακή η πλειοψηφία, αλλιώς..) και στα εθνικά μας θέματα βεβαίως, βεβαίως (τώρα που μπήκαμε με το δεξί..).

Ο Αλέξης Τσίπρας, από το Βερολίνο όπου βρίσκεται, απάντησε: «Πρόκειται για μια πρωτοφανή απόπειρα ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής, για μια επίθεση που δεν έχει στόχο εμένα, ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όλον τον πολιτικό κόσμο. Περιμένω με ενδιαφέρον την τοποθέτηση της κυβέρνησης που εξέθρεψε αυτή τη θρασύτητα. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι αυτές οι επιθέσεις δεν πρόκειται να μας κάνουν να σιωπήσουμε, δεν πρόκειται να μας τρομοκρατήσουν, δεν πρόκειται να μας κάνουν να πάψουμε να λέμε την αλήθεια.»

Κατά τη γνώμη μου, μόνο καλό μπορεί να κάνει αυτή η μήνυση στον κ. Τσίπρα αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ γενικότερα. Του δίνει την ευκαιρία να αποδείξει αυτό που πρεσβεύει. Τη διαμάχη του με το κατεστημένο, τις εταιρείες, τις πολυεθνικές, την εμπορευματοποίηση. Γι' αυτό και κλείνει την ανακοίνωσή του δίνοντας τη δική του απάντηση στον κ. Βγενόπουλο: «Η δική μου απάντηση είναι οι στίχοι ενός δημοφιλούς τραγουδιού: Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ».

Τέλος, αξίζει νομίζω να αναφερθώ σε ένα post του Αντί weblog, όπου αναδεικνύεται το σχόλιο ενός επισκέπτη του (Bruce Wayne) : "Ξεχάσαμε ότι η διοίκηση της Marfin Bank κατηγορείται για την υπόθεση των ομολόγων; Ξεχάσαμε ότι είχε πουλήσει δομημένα στο ΤΑΞΥ με καπέλο-παγκόσμιο ρεκόρ και υποχρεώθηκε να τα πάρει πίσω; Γιατί η “γαλάζια” Δικαιοσύνη καλύπτει τον Ανδρέα; Μήπως είναι αυτός η νέα, “γαλάζια” διαπλοκή; Το λέω αυτό για όσους βγάζουν το καπέλο τους στον Καραμανλή που ξεφορτώνεται τη διαπλοκή. ΧΑ! Απλώς στήνει τη δική του…"

Άντε, πολλά είπα. Τα υπόλοιπα συμπεράσματα, δικά σας..

Γ.Αγγελάκας + Ν.Σαδίκης - Σιγά μην κλάψω [promo] - Μία σπάνια, live εκτέλεση - Το τραγούδι κυκλοφόρησε στο 2πλό άλμπουμ με τον τίτλο: Γ.Αγγελάκας & Οι Επισκέπτες - Από'δω και πάνω, το 2005

Τετάρτη, 9 Απριλίου 2008

Στροφές

Στροφή προς τα αριστερά κάνουν κάθε μέρα τα μέλη του ΛΑ.Ο.Σ.


Η κυβέρνηση μένει σταθερή στις απόψεις της..

..αγνοώντας τους επιδεικτικά!

Δευτέρα, 7 Απριλίου 2008

Πανικός

«Ο Καραμανλής και ο Χατζηγάκης πάνε να μετατρέψουν τα laptops σε 45αρια!»
Αγαπητέ υπουργέ της Δικαιοσύνης, δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανοησία απο το νομοσχέδιο για τους bloggers! Το ότι παραπέμπει στον Πατακό και τη χούντα είναι το λιγότερο. Δυστυχώς για σας το Ιντερνετ, είναι το μόνο Μέσο που δεν μπορείτε να συλλάβετε. Να κατανοήσετε, επίσης.
Αλήθεια, εάν πάμε όλοι στη πλατεία Συντάγματος που υπάρχει δωρεάν Ιντερνετ ή στα Starbucks ή αν μ' ένα laptop και ασύρματη σύνδεση αρχίσουμε να χτυπάμε τη κυβέρνησή σας, σαν χταπόδι πως θα βρείτε άκρη; Θα βγάλετε τα όργανα στους δρόμους να συλλαμβάνουν όσους κυκλοφορούν με laptop; Έχετε τρελλαθεί εντελώς εκεί στη κυβέρνηση; Πάτε να μετατρέψετε τους έλληνες πολίτες σε αντάρτες πόλεων και τα Ίντερνετ Καφέ σε γιάφκες; Τα laptops, σε 45αρια; Από τα υπουργεία σας θα κάνουμε τις αναρτήσεις και από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι να κάνει κάποιος μια ανάρτηση και να πέσει το γέλιο της αρκούδας! Έχουν να βγουν του κόσμου τα μερακλίδικα βίντεο στο Διαδίκτυο. Οι απαγορεύσεις και οι απειλές φέρνουν τ' αντίθετα αποτελέσματα...

* Το κείμενο αποτελεί αναδημοσίευση από το Κουρδιστό Πορτοκάλι.
* Μία ανάρτηση που με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.
* Η κυβέρνηση σε μια στιγμή πανικού, προσπαθεί να φιμώσει το διαδίκτυο. Για γέλια..

* Εάν παρ' όλα αυτά γίνει κάτι τέτοιο, θα μιλάμε περήφανα για ακόμα μία παγκόσμια πρωτοτυπία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.
* Το μόνο που θα καταφέρει εν τέλει θα είναι να στρέψει εναντίον της την κοινή γνώμη, αφού το Internet και οι bloggers ελέγχονται μερικώς, αλλά δε φιμώνονται.
* Tocadisco - Streetgirls

Κυριακή, 6 Απριλίου 2008

Anabolics & Drugs

Θετικοί σε δείγμα αντιντόπινγκ κοντρόλ 11 Έλληνες αθλητές. Τα 3/4 της ελληνικής εθνικής ομάδας άρσης βαρών ντοπαρισμένη. Η είδηση ποιά είναι; Ότι είναι ντοπαρισμένοι οι αθλητές ή ότι τους "πιάσανε";

Μιλάμε για αθλητές που μετέχουν σε ολυμπιακούς αγώνες, παγκόσμια πρωταθλήματα, καθώς και τόσα άλλα meetings κάθε χρόνο (πανευρωπαικό, μεσογειακό, βαλκανικό), όπως επίσης και σειρές αγώνων grand prix παγκοσμίως. Και μάλιστα δε μετέχουν απλώς, αλλά κυνηγάνε μετάλλια, ρεκόρ, διακρίσεις σε κάθε μία από τις διοργανώσεις αυτές. Οφείλουμε, λοιπόν, να τους διαχωρίσμουμε από τους απλούς αθλητές. Εδώ μιλάμε για πρωταθλητισμό. Άλλο καθαρός αθλητισμός και άλλο πρωταθλητισμός.

Χωρίς ντόπες στον πρωταθλητισμό, δε θα βλέπαμε δύο φορές το χρόνο παγκόσμια ρεκόρ σε ολυμπιακά αθλήματα. Δε θα υπήρχε το γρήγορο και σκληρό μπάσκετ ούτε ποδόσφαιρο που βλέπουμε στις μέρες μας (δε μιλάω δε, για το θέαμα). Δε θα υπήρχαν οι υπεραθλητές του πένταθλου, της κολύμβησης, της άρσης βαρών και τόσων άλλων "σκληρών", πλέον, αθλημάτων για τους πολλούς. Έτσι, δε θα υπήρχε και το ίδιο ενδιαφέρον για τον "αθλητισμό".

Με απλή συνεπαγωγή, δε θα υπήρχαν διαφημίσεις. Αυτό τι σημαίνει; Δε θα βλέπαμε υπεραθλητές, δε θα πουλούσαν οι ομάδες φανέλες, δε θα πήγαινε ο κόσμος στο γήπεδο, δε θα κάλυπτε η τηλεόραση τόσους αγώνες, δε θα υπήρχαν ακαδημίες, πρωτοκλασάτοι προπονητές και αθλίατροι δε θα ασχολούνταν πλέον με το χώρο και τόσα άλλα που μπορεί ο κοινός νους να σκεφτεί. Όλα στο βωμό του χρήματος.

Ας μη μιλάμε λοιπόν για καθαρό στίβο και καθαρούς Ολυμπιακούς αγώνες, όταν τους συνδυάζουμε πλέον μόνο με τα ρεκόρ, τα μετάλλια, τις σπουδαίες επιδόσεις. Ο ένας μετά τον άλλον οι αθλητές αποκαλύπτονται ντοπαρισμένοι και χάνουν τα μετάλλιά τους. Όμως ο δρόμος προς τη δόξα εκτός από μακρύς και δύσκολος, είναι και μονόδρομος. Φορτώνουμε στους αθλητές την εθνική επιτυχία και υπερηφάνια, θέλουν κι αυτοί λίγη απ' τη δόξα των δαφνοστεφανωμένων και να που καταλήγουν..
*
Olympic doping's list of shame *

Και βέβαια, ας μη μιλάμε για καθαρό ποδόσφαιρο, όταν στο πίσω μέρος του μυαλού μας σκεφτόμαστε τα τακουνάκια του Ronaldinho, τις ντρίμπλες και την ταχύτητα του Christiano Ronaldo, τη γρήγορη ανάρρωση και επανένταξη στην ομάδα του, του άλλου Ronaldo (του οποίου τα πόδια δεν αντέχουν σκληρές προπονήσεις και σκληρά μαρκαρίσματα, υπό φυσιολογικές συνθήκες) και όλων αυτών των "αστέρων" που σβήνουν ο ένας μετά τον άλλον χρόνο με το χρόνο. Υπεραθλητές τετραετίας.

Αθλητισμός Vs Πρωταθλητισμός
Ο καθαρός αθλητής ίσως ποτέ να μη φτάσει τα ρεκόρ του Πρωταθλητή, ποτέ να μην παίξει τόσο εντυπωσιακά, ποτέ να μη νιώσει ότι χαρίζει αυτήν την πρόσκαιρη υπερηφάνια στους γύρω του. Ο καθαρός αθλήτης όμως είναι αυτός που στην ουσία ακολουθεί το παράδειγμα των αρχαίων Ελλήνων όταν έλεγαν Νους υγιής, εν σώματι υγιεί. Είναι αυτός που κάνει ουσιαστικά περήφανους τους γύρω του. Είναι αυτός που θα μπορεί να προπονεί το σώμα του και να αθλείται, μέχρις ότου θελήσει να σταματήσει εκείνος και όχι όποτε θα τον αφήσουν στα μισά τα αναβολικά.

Σάββατο, 5 Απριλίου 2008

Νάτο Νάτο!


- Θα κάνεις λίγο τον καραγκιόζη να σε προσέξουν, και μετά εγώ θα σε υποστηρίξω.
- Να χορέψω ένα τραγούδι που μ' αρέσει;
- Δεν ξέρω, τ' αφήνω πάνω σου...λίγο αργότερα..
- Τελικά είσαι και χαριτωμένος, εκτός από χαζούλης, Κωστάκη. Καλά τα πήγες. Μπράβο! Κέρδισες το μπισκότο σου!
- Γουφ! Γουφ!Αποκλειστικό!!
Το τραγούδι που χόρεψε ο Κωστάκης

Παρασκευή, 4 Απριλίου 2008

Ηφαίστειο

Ουφ.. Έκανε το θαύμα της η Θεοτόκος και δεν μπήκανε στο ΝΑΤΟ οι Σκοπιανοί! Μεγάλη απώλεια για το ΝΑΤΟ η μη ένταξη των Σκοπίων. Πρέπει να το παραδεχτούμε. Ενώ οι Αλβανοί, προφανώς περισσότερο υποτελείς, μπήκαν. Φιλελεύθερες κυβερνήσεις που τις υποστηρίζουν φιλελεύθερες συμμαχίες (;)..
Πανηγυρίζουμε για μια νίκη που ξεπερνά τις προσδοκίες μας. Σοβαρά ε; Ως εκεί φτάνουν οι προσδοκίες των «Απογόνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου»; Εκεί σταματούν οι βλέψεις των «κληρονόμων του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού»; Ξεφτίλα.

Μια μεγάλη νίκη, σε ένα τόσο μικρό θέμα. Αναδείχτηκε σε μεγάλο μετά την μικροπρεπή στάση των Σκοπιανών, όλη αυτή την περίοδο των διαπραγματεύσεων. Με τις πλάτες του Μπους, φυσικά. Και βγήκαν οι κορώνες των εθνικιστών με τα χαμόγελα πίσω απ' τα αυτιά να βροντοφωνάξουν «Βέτο ρε!». Ο μόνος που στεναχωριέται, ο καημένος, είναι ο Καρατζαφέρης. Οι ακροδεξιές απώλειες που είχε η Νέα Δημοπρασία (Νέο κατάστημα, τώρα και στα Σκόπια), προς το ΛΑΟΣ, θα αρχίσουν να εξασθενούν μετά την κάθετη στάση του Καραμανλή στα εθνικά θέματα.

Μια μεγάλη νίκη, σε ένα τόσο μικρό θέμα. Ολόκληρος ο ελληνικός λαός στους δρόμους. Παλιότερα ακούγαμε από τα Μου Μου Ε, ότι όλο οι ίδιοι και οι ίδιοι κατεβαίνουν στις πορείες. Υπάρχει κάποιος που τους πιστεύει στις μέρες μας; Σήμερα, ο ένας διαδέχεται τον άλλο στις κινητοποιήσεις. Είτε αυτές συμπεριλαμβάνουν απεργίες, είτε συγκεντρώσεις, είτε στάσεις εργασίας, είτε συλλαλητήρια.. Δεν είναι πλέον μόνο οι συνδικαλιστές. Δεν είναι μόνο οι αναρχικοί. Δεν είναι μόνο οι αγρότες. Δεν είναι μόνο εκείνοι που έχουν άγνοια του πολιτικού συστήματος. Ίσα-ίσα. Οι τελευταίες κινητοποιήσεις, ανέδειξαν πολλά περισσότερα προβλήματα που απασχολούν την καθημερινότητα του πολίτη. Οι τελευταίες κινητοποιήσεις, κατέβασαν περισσότερες κοινωνικές ομάδες στους δρόμους. Οι τελευταίες κινητοποιήσεις, έφεραν στο φως καίριες κοινωνικές ανησυχίες, καθώς και προβληματισμό για τον τρόπο διαχείρησής τους. Είναι όλα αυτά τυχαία;

Μια μεγάλη νίκη, σε ένα τόσο μικρό θέμα. Οι αυξήσεις που προβλέπει το Υπουργείο Οικονομικών για τον δημόσιο τομέα και τις συντάξεις αγγίζουν (μετά την είσπραξη φόρων) το 3,5%, την ίδια στιγμή που ο επίσημος πληθωρισμός τρέχει πάνω από 4,4%. Δηλαδή, μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς, όπως βροντοφωνάζει η κυβέρνηση ανελλιπώς, αλλά εμείς όχι μόνο δεν επωφελούμαστε σε κάτι από αυτόν τον ανασχηματισμό, αλλά πληρώνουμε και από την τσέπη μας. Αξίζει να σημειωθεί δε, ότι οι αυξήσεις αυτές θα δοθούν σε δόσεις, με χρονική διαφορά έξι μηνών, μεταξύ τους. Ε, ναι, μην τους επιβαρρύνουμε κι άλλο..

Μια μεγάλη νίκη, σε ένα τόσο μικρό θέμα. Όταν ο ελληνικός λαός κινδυνεύει να ζει σε λίγα χρόνια χειρότερα από αυτόν των Σκοπίων, όταν ο πληθωρισμός, η ακρίβεια, η αναξιοπιστία του συστήματος και η ανοχή χρόνων σε τέτοια ζητήματα (που σημαίνει ταυτόχρονα και ενδυνάμωσή τους) θα του κόβουν τα πόδια, δεν είμαι σίγουρος εάν θα συζητάμε ακόμα για ονόματα και κυρίαρχες θέσεις στην περιοχή. Κάποιοι ακόμα και τότε θα φανούν σαν καθοδηγητές εθνικιστικών αντιλήψεων. Θα είναι οι ίδιοι που αρνούνται να δουν τη σκληρή πραγματικότητα και στις μέρες μας. Ας μην τους αφήνουμε να μας επηρρεάζουν με τις θέσεις και τις αντιλήψεις τους.

Πέμπτη, 3 Απριλίου 2008

Ταχυδακτυλουργός

«- Και, ..α, ναι, ξέχασα! Είχε και ολόκληρο πρόγραμμα με νούμερα. Το καλύτερο ήταν μ' ένα μάγο, το Μαλβόλιο! Εκεί να δεις! Πράματα και θάματα! Έχυνε νερό από τη μία κανάτα στην άλλη. Στην αρχή το νερό έγινε κρασί, ύστερα μπύρα και στο τέλος ουίσκι, παρακαλώ! Το ξέρω καλά πως ήταν ουίσκι, γιατί ζήτησε τη βοήθεια κάποιου απ' το κοινό και πήγα εγώ, και στις δύο παραστάσεις! Κεντάκι μπέρμπον, καθαρό! Και γενναιόδωρος μάλιστα ο τύπος. Μας μοίρασε σουβενίρ. (Βγάζει από την τσέπη του ένα μαντήλι, με τα χρώματα του ουράνιου τόξου) Να δεις τι μου έδωσε. Ένα μαγικό μαντήλι. Κράτα το, δικό σου. Το περνάς πάνω από ένα κλουβί με καναρίνια, το τραβάς και φανερώνεται από κάτω μια γυάλα με χρυσόψαρα. Το περνάς πάνω απ' τα χρυσόψαρα, φτεροκοπάνε καναρίνια..
Αλλά το πιο φοβερό ήταν το κόλπο με το φέρετρο. Μπήκε αυτός σε μια κάσα και του καρφώσαμε από πάνω το καπάκι, κανονικά. Ε, να δεις για πότε βγήκε από την κάσα, χωρίς να κουνηθεί ούτε ένα καρφί! Αυτό το κόλπο με το φέρετρο είναι ακριβώς στα μέτρα μου. Ότι πρέπει για να ξεφύγω από το λάκκο μου. (Πέφτει στο κρεβάτι, βγάζοντας τα παπούτσια του)
- Σσσσς! Σιγά!
- Τι θα πει σσσσσς ..σιγά;
- Θα ξυπνήσεις τη μητέρα.
- Μακάρι! Να της ανταποδώσω όλα εκείνα τα «Φως εκ νεκρών!! Φως εκ νεκρών!!». Ξέρεις, Λώρα, δε χρειάζεται και ιδιαίτερη ευφυΐα για να βρεθείς μέσα σε ένα σφραγισμένο φέρετρο. Ποιός όμως μπόρεσε ποτέ να βγει από κει μέσα;»


Απόσπασμα από το θεατρικό έργο Ο Γυάλινος Κόσμος, του Τένεσση Ουίλιαμς.
The glass menagerie, Tennesse Williams ( 1911 – 1983)
Μετάφραση-Προσαρμογή: Δ.Μαυρίκιος (1997)

Rapidshare: Νίκος Κυπουργός - "Στην ανάμνηση.." (ακούγεται ο ηθοποιός Ν.Κουρής)

Τετάρτη, 2 Απριλίου 2008

Leaders

I'm sick of working for a living
I'm just ticking off the days till I die.
Oh, I miss you Louise, yeah..
And the sickest little pleasures keep me going in between pulling teeth. [..]
[..]But the leaders of the free world,
are just little boys throwing stones.
And it's easy to ignore,
till they're walking on the door of your home.


Το blog τελείωσε. Προσοχή! Μην κάνεις εδώ κλικ.