Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Δακρυγόνο


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ
ΑΛΕΞΗ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΤΟΝ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ


Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ,
Ο Άγιος Πέτρος μου μετέφερε τα ευχάριστα νέα* και πήρα το θάρρος να σας γράψω για να σας εκφράσω τις ευχαριστίες μου. Με τη νομοθετική πράξη εκπληρώνεται το όνειρο κάθε Έλληνα γονιού να δει τα παιδιά του να σπουδάζουν. Στην περίπτωση των δικών μου θα δουν το ένα από τα δύο, αλλά κάτι είναι κι αυτό. [..]

[..] Δεν σας κρύβω ότι την περασμένη εβδομάδα έγινα έξω φρενών όταν έμαθα ότι ο επικεφαλής της υπόθεσης «ζαρντινιέρα» Σ. Αποστολίδης, διευθυντής ασφάλειας Θεσ/νίκης και συγγραφέας του υπηρεσιακού σήματος που χαρακτήριζε τον ξυλοδαρμό του φοιτητή Αυγουστίνου Δημητρίου «αυτοτραυματισμό», έγινε αντιστράτηγος και γενικός επιθεωρητής της αστυνομίας για τη βόρεια Ελλάδα. Αν δεν είχατε δώσει στους αστυνομικούς την εντύπωση ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν και να μένουν ατιμώρητοι, εγώ ίσως να ήμουνα ακόμη στη γη.

Θα μου πείτε, βεβαίως, ότι έτσι η αδελφή μου δεν θα έμπαινε στη σχολή της επιλογής της χωρίς εξετάσεις. Σωστό και αυτό. Μόνο που θα σας παρακαλούσα να επεκτείνετε το μέτρο και στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς μου με μια θέση στο Δημόσιο. Την προηγούμενη εβδομάδα έμαθα ότι η γενική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας προσελήφθη και στο υπουργείο Άμυνας μέσω φωτογραφικού διαγωνισμού και συγχρόνως διόρισε το σύζυγό της σε άλλον οργανισμό. Έχω επίσης ένα ξαδελφάκι που υπηρετεί στον Έβρο και θα σας παρακαλούσα να μετατεθεί σε καμία θέση λούφας στην Αθήνα.

Θέλω να σας ευχαριστήσω γιατί, μέσω της τακτοποίησης της αδελφής μου, η τροπολογία ικανοποιεί και ένα υπαρξιακό πρόβλημα που με απασχολεί από το Δεκέμβριο και μετά: αν δηλαδή άξιζε και πόσο η ζωή μου. Τώρα έχω την απάντηση: μια ανθρώπινη ζωή κοστίζει όσο η εισαγωγή στο πανεπιστήμιο.

Στέλιος Κούλογλου
LIFO [30/04/09]
______________
* η κυβέρνηση κατέθεσε τροπολογία στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία η αδερφή του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου θα περάσει χωρίς εξετάσεις σε ΑΕΙ της αρεσκείας της.

14 σχόλια:

wert01gf είπε...

«Η αλήθεια είναι ότι μου γεννήθηκε και μια απορία: γιατί θα πρέπει το προνόμιο αυτό να δοθεί αποκλειστικά στην αδελφή μου και όχι και σε άλλα παιδιά που έχασαν για τον ένα ή τον άλλο λόγο τον αδελφό ή την αδελφή τους; Τον ίδιο πόνο και την ίδια μοναξιά με τη δική μου αδελφή δεν νιώθουν; Γιατί το δικαίωμα στην εκπαίδευση που θα πρέπει να απολαμβάνουν όσα παιδιά το επιθυμούν να έχει μεταβληθεί, ειδικά στη χώρα μας, σε μια απάνθρωπη και πολυέξοδη δοκιμασία; Γιατί, για να μπουν τα παιδιά στα ΑΕΙ, πρέπει να πατάνε επί πτωμάτων, όπως στη δική μου περίπτωση;»
_____
Ολόκληρη η "επιστολή" στη LiFo που κυκλοφορεί.

thamnos είπε...

Εμ, αύτα τα προνόμοια τα "απολαμβάνουν" μόνο οι τυχεροί.

ANONYMOUS είπε...

ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ; ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ Ο ΑΘΛΙΟΣ, Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΘΕΝ;

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΙΑΡΔΟΣ

AlexMil είπε...

Πιστεύω πως ακόμη και η ήπια χιουμοριστική γραφή του κειμένου δεν επιτρέπεται όταν μιλάμε για το θάνατο ενός παιδιού από την αστυνομική βία.

Είναι τόσο αποτρόπαιο το γεγονός, αλλά και όλα όσα ακολούθησαν, που το μόνο που μένει - και πάντα στη βία των εξουσιαστικών μηχανισμών αυτό μένει-
είναι η συνεχής αντίσταση και αντίδραση στη εξουσία

ds είπε...

Εγώ πάλι, αν και συνήθως αποφεύγω το χιούμορ και τον σαρκασμό σε αυτές τις περιπτώσεις, το βρήκα εύστοχο το κείμενο του Κούλογλου και καθόλου προσβλητικό ή υπερβολικό.

wert01gf είπε...

Για μένα το κείμενο είναι εξαιρετικό! Θα συμφωνήσω με τον Dynx ως προς το εύστοχο. Ίσως λίγο υπερβολικό, αλλά με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.

ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ είπε...

ΣΑΡΚΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΙΧΜΗΡΟ !
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΒΕΡΤ !

LoLa είπε...

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ φωτογραφία. Μήπως γνωρίζεις λεπτομέρειες;

Βάσκες είπε...

Το κείμενο είναι μια χαρά. Εξάλλου δεν αναφέρεται στον θάνατο του Γρηγορόπουλου. Αναφέρεται σε οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτό. Θα μπορούσε να το γράφει ας πούμε ένας εξωγήινος που ήρθε διακοπές κανένα χρόνο στην Ελλάδα χωρίς καμμία διαφορά.

Όσο για την απορία wert: Η πολιτεία σκότωσε, εγώ και εσύ. Αφού η αστυνομία λειτουργεί στο όνομά μας. Έτσι η πολιτεία πρέπει να επανορθώσει με όποιον τρόπο πιστεύει ορθό. Μπορούμε να συζητήσουμε για ώρες τι να προσφέρει αλλά δεν τίθεται θέμα: πρέπει να προσφέρει.

wert01gf είπε...

Μάλιστα, μάλιστα. Με βρίσκει σύμφωνο η άποψή σας κύριε Βάσκες. Καλό μήνα σε όλους μας. Για την «εργατική πρωτομαγιά» δεν έχω να πω τίποτα. Μια χαρά τριήμερο για τους δημόσιους, τα υπόλοιπα δεν μου λένε πλέον και πολλά. Εκδρομές, λουλουδάκια και στεφάνια, ως τι; Αυτός είναι φόρος τιμής; Ασχολίαστο.

(Η φωτογραφία είναι από εδώ: http://dilidou.com/img/img2/20090421)

nelly είπε...

Ειναι εμετικοι.

nelly είπε...

Α, και ο ανωνυμος εχει δικιο.
Ειμαι υπερ του πνευματος του αρθρου αλλα θα προτιμουσα να το ειχε χειριστει αλλιως.

ασημωνης είπε...

Πολυ ευστοχο!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Το blog τελείωσε. Προσοχή! Μην κάνεις εδώ κλικ.