Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Sincity


Σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή καταδίκασε την Τρίτη τον αντιρρησία συνείδησης Λάζαρο Πετρομελίδη, σε δεύτερο βαθμό, το Αναθεωρητικό Στρατοδικείο του Ρουφ. Ο Λάζαρος Πετρομελίδης διατελούσε μέχρι πρότινος πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Αντιρρησιών Συνείδησης και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Γραφείου για την Αντίρρηση Συνείδησης. Αυτή η απόφαση προκάλεσε την αντίδραση της Διεθνούς Αμνηστίας που εξέδωσε Δελτίο Τύπου καταγγέλλοντας την πολιτική της Ελλάδας.

«Άλλη μια φορά, η Διεθνής Αμνηστία εκφράζει την αγανάκτησή της για την επιμονή της Ελλάδας να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και δηλώνει ότι, σε περίπτωση που ο Λάζαρος Πετρομελίδης φυλακιστεί, θα τον υιοθετήσει ως κρατούμενο συνείδησης, κάτι που θα αποτελέσει θλιβερή πρωτοτυπία της Ελλάδας εδώ και χρόνια στην Ευρώπη» δήλωσε ο Σίμος Μπούρας, Πρόεδρος του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.



1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Πραγματικά το γεγονός αυτό είναι αξιοπερίεργο, θα μπορούσε να βγεί Ι5 και να μην υπηρετήσει αλλά για να βγείς Ι5 είναι ολόκληρη διαδικασία.
Δεν βγαίνεις αν δεν έχεις μέσο(όπως γνωστός δημοσιογράφος)
Τι να πώ με συγκλόνησε αυτή η αποκάλυψη σου, μακάρι να μην φυλακιστεί γιατί είναι κρίμα στην Χώρα του Σωκράτη, του Σόλωνα και του Βελουχιώτη να καταδικάζονται άνθρωποι για τις ιδέες τους.

ΥΓ
Ρίξε μια ματιά στο ποστ αυτό
http://topaiditisplateias.blogspot.com/2009/04/london-calling.html
Θέλω τον σχολιασμό σου...

Φιλιά απο Ζάκυνθο

Το blog τελείωσε. Προσοχή! Μην κάνεις εδώ κλικ.