Παρασκευή 11 Απριλίου 2008

Μηνύστε με

Μήνυση υπέβαλε χθες ο αντιπρόεδρος της MIG, Ανδρέας Βγενόπουλος, εναντίον του Προέδρου του ΣΥΝ, Αλέξη Τσίπρα. Η μήνυση κάνει λόγο για «συκοφαντική δυσφήμιση» και εκτός από τον κ. Τσίπρα, απευθύνεται στον τηλεοπτικό σταθμό Star, από τον οποίο ζητά αποζημίωση 150.000.000 ευρώ (από τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του ΣΥΝ ζητά μόνο 1 εκατομμυριάκι, τι ψυχή έχει).

Έκπληκτη (;) η πολιτική σκηνή του τόπου παρακολουθεί τις εξελίξεις χωρίς να έχουμε κάποιες σημαντικές αντιδράσεις επί του θέματος, μέχρι αυτήν την ώρα. Μετά από τόσες πρωτοβουλίες που πήρε ο Καραμανλής, του δώσανε άδεια επ' αορίστου. Τον κουράσαμε τον άνθρωπο με τα προβλήματά μας. Όλα αυτός θα τα κάνει πια;! Μόνο σε έκτακτη ανάγκη θα ξαναεμφανιστεί μαθαίνω. Καμιά απόπειρα αυτοκτονίας, τίποτα ομόλογα, καμιά ψήφιση νομοσχεδίου (είναι και οριακή η πλειοψηφία, αλλιώς..) και στα εθνικά μας θέματα βεβαίως, βεβαίως (τώρα που μπήκαμε με το δεξί..).

Ο Αλέξης Τσίπρας, από το Βερολίνο όπου βρίσκεται, απάντησε: «Πρόκειται για μια πρωτοφανή απόπειρα ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής, για μια επίθεση που δεν έχει στόχο εμένα, ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όλον τον πολιτικό κόσμο. Περιμένω με ενδιαφέρον την τοποθέτηση της κυβέρνησης που εξέθρεψε αυτή τη θρασύτητα. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι αυτές οι επιθέσεις δεν πρόκειται να μας κάνουν να σιωπήσουμε, δεν πρόκειται να μας τρομοκρατήσουν, δεν πρόκειται να μας κάνουν να πάψουμε να λέμε την αλήθεια.»

Κατά τη γνώμη μου, μόνο καλό μπορεί να κάνει αυτή η μήνυση στον κ. Τσίπρα αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ γενικότερα. Του δίνει την ευκαιρία να αποδείξει αυτό που πρεσβεύει. Τη διαμάχη του με το κατεστημένο, τις εταιρείες, τις πολυεθνικές, την εμπορευματοποίηση. Γι' αυτό και κλείνει την ανακοίνωσή του δίνοντας τη δική του απάντηση στον κ. Βγενόπουλο: «Η δική μου απάντηση είναι οι στίχοι ενός δημοφιλούς τραγουδιού: Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ».

Τέλος, αξίζει νομίζω να αναφερθώ σε ένα post του Αντί weblog, όπου αναδεικνύεται το σχόλιο ενός επισκέπτη του (Bruce Wayne) : "Ξεχάσαμε ότι η διοίκηση της Marfin Bank κατηγορείται για την υπόθεση των ομολόγων; Ξεχάσαμε ότι είχε πουλήσει δομημένα στο ΤΑΞΥ με καπέλο-παγκόσμιο ρεκόρ και υποχρεώθηκε να τα πάρει πίσω; Γιατί η “γαλάζια” Δικαιοσύνη καλύπτει τον Ανδρέα; Μήπως είναι αυτός η νέα, “γαλάζια” διαπλοκή; Το λέω αυτό για όσους βγάζουν το καπέλο τους στον Καραμανλή που ξεφορτώνεται τη διαπλοκή. ΧΑ! Απλώς στήνει τη δική του…"

Άντε, πολλά είπα. Τα υπόλοιπα συμπεράσματα, δικά σας..

Γ.Αγγελάκας + Ν.Σαδίκης - Σιγά μην κλάψω [promo] - Μία σπάνια, live εκτέλεση - Το τραγούδι κυκλοφόρησε στο 2πλό άλμπουμ με τον τίτλο: Γ.Αγγελάκας & Οι Επισκέπτες - Από'δω και πάνω, το 2005

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τσίπρας και χαζά. Καλά τον κάνει όχι να νομζίει ότι μπορεί να λέει ότι θελει

Ανώνυμος είπε...

Και πέσανε αμέσως όλα τά κοράκια από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, μέχρι ΛΑΟΣ και ΚΚΕ να διαμαρτυρηθούν. Εμ βέβαια αφού ο καθένας λέει ότι τούρθει, και αφού τα έχουν κάνει μπάχαλο παντού. Καλά κάνει ο Βγενόπουλος, ειδικά αν θεωρεί πως τα περί απάτης είναι αβάσιμα. Αρκετά πια με όλους αυτούς που βλέπουν ή ''δεν βλέπουν΄΄ απάτες, ντόπες, νταβατζήδες, αυθαίρετα, σύνθετες και μη σύνθετες ονομασίες, εσωτερικούς υπονομευτές, DVD, συντάξεις και ταμεία που συγχωνεύονται και ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΟΝΤΑΙ και τόσα άλλα που παρακολουθουμε τα τελευταία χρόνια σε ρυμούς τρέυλερ.

Το blog τελείωσε. Προσοχή! Μην κάνεις εδώ κλικ.