Τετάρτη 16 Απριλίου 2008

Μεταρρυθμίσεις

«Πριν από ένα μήνα συμπληρώθηκαν τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης της Ελλάδας από τη Νέα Δημοκρατία. Μπορούμε πλέον να πούμε με σιγουριά ότι οι μεταρρυθμίσεις που προωθήθηκαν μέχρι σήμερα συνιστούν «κούφιες ρητορείες», όπως πολύ εύσχημα τις χαρακτήρισε ο πρώην Υπουργός της κυβέρνησης κύριος Τατούλης.

Προσοχή εδώ! Οι αλλαγές δεν είναι ανύπαρκτες, ούτε ασήμαντες. Είναι απλώς πολύ κατώτερες των περιστάσεων και των προκλήσεων που θέτει στην Ελλάδα η κοινωνική πραγματικότητα της γενιάς των 700 ευρώ, η πλανητική εποχή, η κοινωνία της γνώσης, η συμμετοχή μας στην ευρωζώνη και η διεύρυνση της ΕΕ προς την ανατολική Ευρώπη.
Το 2004 η Νέα Δημοκρατία κέρδισε την εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών για να εξοστρακίσει το «σύστημα ΠΑΣΟΚ», όπως το αποκαλούσε, από την εξουσία, να επανιδρύσει το κράτος, να πατάξει τη διαφθορά, να «εξορθολογίσει» τα δημόσια οικονομικά και να δημιουργήσει προϋποθέσεις για μία ακόμα ισχυρότερη ανθρωποκεντρική ανάπτυξη με ρυθμούς κοντά στο 5%.»
* Απόσπασμα από μια πιο ολοκληρωμένη ματιά στο πολιτικό σκηνικό, της Γενιάς των 700.

Αφού πρώτα συμφωνήσω με όλα τα παραπάνω, να συμπληρώσω πως η Νέα Δημοπρασία δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια κυβέρνηση μειοψηφίας, που απλά εκμεταλλεύεται τις απανωτές αλλαγές του εκλογικού νόμου για να κερδίζει την αυτοδυναμία της. Και λέω κερδίζει γιατί κανείς δεν την εξέλεξε για αυτοδύναμη κυβέρνηση. Τα 3 εκατομμύρια Ελλήνων που την ψήφισαν δεν αποτελούν πλειοψηφία.

Τα πολιτικά σενάρια λένε πως μέσα στο 2009 θα "κάψει" και τον ισχύοντα εκλογικό νόμο, αφού ούτε αυτός πλέον την βολεύει! Η απήχησή της διαρκώς συρρικνώνεται και περιστρέφεται μόνο γύρω από το πρόσωπο του Καραμανλή. Ένας Καραμανλής που μετά το ΝΑΤΟ, μάλλον κάνει διακοπές στη Χαβάη, αφού δεν εμφανίστηκε ούτε στις δηλώσεις Τατούλη, ούτε στο φιάσκο της Άρσης Βαρών. Περιμένουμε με αγωνία κανένα καινούριο νομοσχέδιο, εκεί όπου το 152 δεν τον αφήνει να μείνει σπίτι.

Μ.Ανδρόνικος & Π.Σουλτάτος - Ανάμνηση ενός μύθου [Δ.Καταλειφός]

1 σχόλιο:

mikros fokion είπε...

τι τραβαει και αυτος ο Κωστακης, να πρεπει καποιες φορες να πηγαινει στην βουλη... θα αλλαξει λοιπον ξανα τον εκλογικο νομο που θα λεει πως η ΝΔ θα γινεται κυβερνηση ασχετα με τις ψηφους που θα παιρνει και μαλιστα με 187 βουλευτες για να μην αγχωνεται ο αρχηγός!

Το blog τελείωσε. Προσοχή! Μην κάνεις εδώ κλικ.