Δευτέρα 3 Μαρτίου 2008

Το κακό τριτώνει

Απόσπασμα ομιλίας του Α.Αλαβάνου στη Βουλή, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή

«..το ερώτημα που δεν απαντήσατε. Τι έχετε να πείτε ως Υπουργός Πολιτισμού, επί μία διετία, για το γεγονός ότι αυτός ο χώρος έγινε μια εστία μεγάλης κρίσης στη χώρα μας.
Το δεύτερο, πιο συγκεκριμένο. Τι έχετε να πείτε για τον κομματικό εναγκαλισμό, ο οποίος έχει πνίξει όλη την Ελλάδα, των στελεχών της Ν.Δ., τα οποία χωρίς να έχουν, τα περισσότερα, στοιχειώδη αξιοκρατικά προσόντα, δημιουργούν διασυνδέσεις και μηχανισμούς επιρροής και όλες αυτές τις χρηματοδοτήσεις που είδαμε από τα προγράμματα του Υπουργείου Πολιτισμού, με την υπογραφή του Γενικού Γραμματέα Πολιτισμού που είχατε εσείς διορίσει με δύο τρόπους, και ως Υπουργός Πολιτισμού και ως Πρωθυπουργός. Μέχρι πού θα φθάσουν; Τι μέτρα θα πάρετε άμεσα. Πώς θα δώσετε το παράδειγμα; Πώς θα καθησυχάστε την κοινή γνώμη; [..]

[..] θέλω να καταλήξω στο εξής. Προσέξτε, μην τριτώσει το κακόν. Ήδη γίνατε δύο φορές, εσείς προσωπικά, θύμα των πολιτικών σας. Την πρώτη φορά με τις υποκλοπές, όπου φθάσαμε στην Ελλάδα να υποκλέπτονται τα τηλεφωνήματα του Πρωθυπουργού και να μην έχει γίνει τίποτα. Και η Ericson και η Vodafone να ζουν και να βασιλεύουν και οι ξένες υπηρεσίες να συνεχίζουν μας θεωρούν πεδίο δράσης των παρακρατικών τους ενεργειών. Δεύτερο το θέμα του Υπουργείου Πολιτισμού. Όλη η χώρα συζητάει, λέγονται πράγματα, ακούγονται νέα πληροφορίες κι έχουμε έναν Πρωθυπουργό, ο οποίος αντί με τόλμη να σταθεί απέναντι στο πρόβλημα και να είναι αυτοκριτικός , ουσιαστικά βρίσκει προσχήματα για να μην τοποθετηθεί.»

Ολόκληρο το κείμενο εδώ:
http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=9181

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το blog τελείωσε. Προσοχή! Μην κάνεις εδώ κλικ.