Σάββατο 15 Μαρτίου 2008

Οφθαλμίατρος

Η σχέση του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Eliot Spitzer με την Ashley Alexandra Dupré μπορεί σε μερικούς να θυμίζει κάτι από τα ελληνικά δρώμενα. Όχι άδικα.

Γεννημένος το 1959, ο ισχυρός άντρας και πρώην πλέον κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, ανήκει στη δημοκρατική παράταξη. Παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών ο Spitzer, δεν άντεξε στην πίεση μετά την αποκάλυψη ότι το όνομά του εμπλέκεται σε ροζ σκάνδαλο με το πρακτορείο Emperors Club VIP. Δέχτηκε ιδιαίτερα αρνητική κριτική από τους Ρεπουμπλικανούς, οι οποίοι τον απείλησαν πως αν δεν έχει υποβάλλει την παραίτησή του εντός 48 ωρών, θα κινήσουν διαδικασία αποπομπής του.

Θυμίζεις κάτι από Ελλάδα..

Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης έδρασαν ακαριαία, δε στάθηκαν μόνο στο "ροζ" της υπόθεσης (εδώ σαν κάτι να μη μου θυμίζεις) και αποκάλυψαν ότι πλήρωνε πάνω από 4.000 δολάρια τη βραδιά, επί μήνες, στην 22χρονη «συνοδό» ονόματι Kirsten, κατά κόσμο Ashley Alexandra Dupré (φωτο). Όπως υποστηρίζουν δημοσιεύματα σπατάλησε τουλάχιστον 80 χιλιάδες δολάρια. Και που το κακό θα πει κάποιος, έχοντας μάθει στην ελληνική νοοτροπία. Τα ΜΜΕ του χρεώνουν πως όλο αυτό το διάστημα που διατηρούσε σχέσεις με την Kirsten χρησιμοποιούσε δημόσιο χρήμα και κάτι τέτοιο δεν περνάει εκεί, όπως φαίνεται, ατιμώρητο. Οι δικαστικές αρχές το ερευνούν και αν επαληθευτεί κάτι τέτοιο, ο Spitzer θα αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης 5 χρόνων.


Ο Eliot Spitzer, ως δημόσιο πρόσωπο ανέλαβε το βάρος της ευθύνης για τις ορέξεις του, καθώς και για την σπατάλη του δημόσιου πλούτου και δεν έπεσε απ' το μπαλκόνι του σπιτιού του. Βγήκε και απολογήθηκε δημόσια στους ψηφοφόρους του και απέναντι στο συντηρητικό αμερικανικό έθνος, που δεν τα σηκώνει πολύ-πολύ τέτοιου είδους σκάνδαλα. Παραχωρεί μάλιστα τη θέση του στον πρώτο μαύρο κυβερνήτη της Νέας Υόρκης και ταυτόχρονα πρώτο τυφλό κυβερνήτη των ΗΠΑ. «Παραιτούμαι από τη θέση του κυβερνήτη, και από τη Δευτέρα 17 Μαρτίου αναλαμβάνει ο κ. Paterson» δήλωσε λακωνικά στην τελευταία από τις συνεντεύξεις που παραχώρησε.

Στη χώρα που θεωρείται από πολλούς (εικονικά εν τέλει) η αρχή της προστασίας των απορρήτων, της μυστικοπάθειας ολόκληρης της πολιτικής σκηνής και η οποία είναι πρώτη που μίλησε για ατομικά δικαιώματα, παρατηρούμε τα εξής:

  • Όσον αφορά τις αποκαλύψεις, τα ΜΜΕ έδωσαν στη δημοσιότητα πληροφορίες για όλους και για όλα (η ροζ ιστορία δεν ενδιέφερε κανέναν, κυρία Τρέμη μου)
  • Δεν παρατηρήθηκε καμία προσπάθεια συγκάλυψης (αυτό τουλάχιστον φαίνεται από τα στοιχεία που δημοσιοποιούν καθημερινά NewYork Times, BBC, ..και όχι Mega, Ant1, Alpha, ..)
  • Δημοσιοποίηση ονομάτων, γραφείων, ξενοδοχείων και γενικά όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση (ούτε λόγος για 22χρονη, 49χρονο, στενό φίλο κτλπ)
  • Πολιτικές εξελίξεις, παραιτήσεις, διαδοχή, εντός ολίγων μόνο ημερών (όχι που παρακαλάμε πότε ο Ζαχόπουλος θα ενεργήσει φυσιολογικά και θα νιώσει κάπως ευχάριστα για να μιλήσει στην κοινή γνώμη και εν τέλει αν θα απολογηθεί!)


Ο Ζαχόπουλος πέφτοντας από το μπαλκόνι απέδειξε την δειλία του, αφού θέλησε να δώσει τέλος στην ιστορία χωρίς να αναγκαστεί να απολογηθεί και να εξηγήσει σε κανέναν.
Η εκμετάλλευση υπηρεσιακής θέσης για σύναψη σχέσης με εξαρτώμενο άτομο, είναι καταδικαστέα. Όχι μόνο από την κοινή λογική αλλά και από τη νομοθεσία. Πότε περιμένει κάποιος εισαγγελέας να ασκήσει δίωξη κατά του Ζαχόπουλου ο οποίος κατακρεούργησε το δημόσιο χρήμα και διατηρούσε σχέση με την κ.Τσέκου; Πότε περιμένουμε να ξεκινήσει έρευνα για τους διορισμούς στο ΥΠ.ΠΟ.; Η πικρή αλήθεια είναι μία. Δεν περιμένουμε γιατί ποτέ δε θα γίνουν. Σεμνά και ταπεινά θα πάμε όλοι σπίτια μας και μόνο όποιος μας ενόχλησε στο παιχνίδι μας θα πληρώσει τίμημα.Είναι ήδη άλλωστε στη φυλακή και εκεί θα μείνει για να πεισθούν όλοι πως αυτή φταίει.

Όλα στην Τσέκου τα χρεώνουν. Ο εισαγγελέας, τα ΜΜΕ, η κοινή γνώμη. Προσεχώς και η απολογία του Ζαχόπουλου θα λέει κάτι παρόμοιο (έτσι τον "συμβούλεψε" ο καταλληλότερος) του στυλ με εκβίαζαν, εγώ δε φταίω, είμαι θύμα πλεκτάνης..

Φυσικά και δεν υποστηρίζω τις αμερικανικές κυβερνήσεις και πολιτικές. Τις θεωρώ ψεύτικες και άκρως επικίνδυνες για τους πολίτες αυτού του πλανήτη (και για τον πλανήτη τον ίδιο). Πιστεύω ότι τα υπόλοιπα κράτη όμως βρίσκονται σε καλύτερη μοίρα από την Αμερική. Και σε θέματα δικαιωμάτων και σε θέματα δημοκρατίας. Εθελοτυφλώ..

Το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα, με τα ΜΜΕ να παίζουν εμφανέστατα τον εκπρόσωπο τύπου της εκάστοτε κυβέρνησης και οι "κουμπαριές" να φουσκώνουν ακόμα περισσότερο τη λίστα με τα σκάνδαλα, δεν ξέρει που πατά και που πηγαίνει. Και έρχονται ποιοί; Οι αμερικανοί πολίτες και πολιτικοί (!) να μας διδάξουν με τη δική τους φιλοσοφία και πολιτική κουλτούρα σε ένα θέμα που μοιάζει τόσο πολύ με κάτι "δικό μας". Μόνο που εδώ αφήστε με να αμφιβάλω αν ποτέ θα μάθουμε τον πραγματικό λόγο της πτώσης, πόσο μάλλον αν θα αποδοθούν κατηγορίες στα σωστά πρόσωπα. Στους ενόχους..

2 σχόλια:

Antinemecis είπε...

Πιστεύω πως όχι μόνο δε θα μάθουμε την αλήθεια από επίσημα χείλη αλλά θα γίνει και οτιδήποτε για το κουκούλωμα της υπόθεσης.
Πιστεύει κανείς ότι ο Ζαχόπουλος έπεσε για να μην αποκαλυφθεί η σχέση του;
Αν έπεσε (και δεν τον έρηξαν!)μπορεί να το έκανε γιατί τον εκβίασαν κάποιοι (λέμε τώρα) γia τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος (δεν είναι και λίγα τα δις προς διάφορους περίεργους συλλόγους,μαζί και της κας Νατάσσας) αλλά και η καταστροφή και ο αποχαρακτηρισμός αρχαιολογικών χώρων.Λίγα είναι τα κέρδη από αυτό;Και για τους σκεπτόμενους:Αλήθεια πιστεύετε ότι γίνονταν μόνο αποχαρακτηρισμός και καταστροφή των μνημείων ή μήπως λεηλασία και πώληση και μετά "καταστροφή";Γιατί αλήθεια τέτοιο μένος καταστροφής χώρων αμύθητης αξίας;
Μήπως το γρήγορο μπάζωμα των αποχαρακτηρισμένων xώρων κρύβει κάτι άλλο;
Αλήθεια γιατί έφυγαν από την Ελλάδα πριν καλά-καλά το καταλάβουμε αμύθητης αξίας θησαυροί από την Κρήτη για να εκτεθούν σε ένα ιδιωτικό κέντρο;(Ωνάσειο-Μινωικός πολιτισμός)
Έτσι μετακινούνται αντικείμενα χιλιάδων ετών;
Αν δούμε ότι στα εγκαίνια της έκθεσης βρίσκονταν και ο μέγας αρχαιοκάπηλος της χώρας (επίτιμος) φταίω εγώ που κάνω συνειρμούς...;

Ανώνυμος είπε...

Απολογία Καταγγελία Ζαχοπούλου

TO WHOM IT MAY CONCERN


«Η ηθική κοινωνία, η κοινωνία των αγγέλων εκμεταλλεύτηκε ένα η θ ι κ ό μου παράπτωμα, βρίσκοντας την κατάλληλη ΠΟΛΙΤΙΚΗ αποδοχή. (: π ο λ ι τ ι κ ό έγκλημα, μιας εξ αρχής, σύμφωνα με το θύμα! Διότι, είναι σαν να λέει: «Το “ηθικό παράπτωμα μου”, έστω και σε dvd, είναι προσωπικό δεδομένο (επικοινωνιακά- ΤΥΠΟΣ), άρα, δεν δικαιο-λογέται (νομικά- ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ) ούτε αιτιο-λογείται (νομοθετικά- ΒΟΥΛΗ) η “πολιτική αποδοχή” του, εκ μέρους του Μαξίμου (εκτελεστικά- ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ), οπότε, δεν έπρεπε να με παραιτήσετε, για να το παίξετε τίμιοι στα μάτια της υποκριτικής, όπως κι εσείς, Κοινωνίας. Τι έκανα εγώ, που δεν το κάνετε εσείς;»).

Έπεσα βορά στο στόμα των λεόντων, (: α-πο-κλεί-ε-ται η Τσέκου, ο Κουτελίδας, ο Μαλέρμπας κι ο Νικολουτσόπουλος να είναι «οι λέοντες». Όμως, τα ΜΜΕ, ο Τύπος, τα Κόμματα, το Κεφάλαιο, - μεμονομένα, συνδιασμένα ή συνολικά- , ταιριάζουν «ταμάμ»). Ένα η θ ι κ ό παράπτωμά μου, έδωσε την ευκαιρία σε εκβιαστές να αποκτήσουν υλικό, (: dvd. [+ τι ;?;]).
Μου ζήτησαν χρήματα και εμμέσως διευκολύνσεις σε αρχαιολογικά θέματα. Αρνήθηκα να υποκύψω. Μου έδωσαν και αριθμό λογαριασμού που ανήκε σε έναν από τους πρωτεργάτες. (: Ώς εδώ, ο εκβιασμός είναι αποκλειστικά ποινικός. Μάλιστα, λέει ότι δεν είχαν πετύχει τον στόχο τους οι εκβιαστές κι αυτό α π ο δ ε ι κ ν ύ ε τ α ι με το ότι ο λογαριασμός που του έδωσαν για να καταθέσει τα χρήματα, δεν πιστώθηκε,
π-ο-τ-έ, από τον ίδιο).

Το υλικό αυτό βρήκε ευήκοα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ώτα (: εδώ, ο εκβιασμός γίνεται «πολιτικός») προκειμένου να γίνει πιο εύπεπτος ο ηθικός εκβιασμός. (: Προσοχή! Τα «ευήκοα πολιτικά ώτα» (= Μαξίμου/Πρωθυπουργός/Κυβέρνηση) συνεργάστηκαν με τους ποινικούς εκβιαστές και, ΑΡΑ, ήταν συναυτουργοί και συνένοχοι, αφού: φρόντισαν και συνέβαλαν «να γίνει πιο εύπεπτος ο ηθικός εκβιασμός»!).

Αρκεί ένα λάθος άραγε στην τέλεια κοινωνία μας για να σπιλώσουμε, να διαγράψουμε μια ζωή; (: Εξαρτάται από το λάθος, mister! Η δε «κοινωνία μας» δεν είναι «τέλεια», γιατί υπήρξαν και υπάρχουν επίορκοι, ανέντιμοι και δειλοί «Ζαχόπουλοι» = πολίτες, πολιτικοί, κυβερνόντες, που επικαλούνται το υπαρκτοχριστιανικό «ο μη αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω», μετατοπίζοντας …παπα-τζήδικα την Ευθύνη, από το φυσικό πεδίο της Πολιτικής, στο «μεταφυσικό» της Θρησκείας. Ανέκαθεν, ίδιον γνώρισμα αυτό, της λειτουργίας του Δεσποτισμού της Ανατολής, ή «Ελέω Θεού- Θεών» Θεοκρατίας, μία από τις οποίες ήταν κι η Ιουδαϊκή, την οποία ενστερνίσθηκαν οι Ευρωπαίοι- Δυτικοί, όταν κατασπάραξαν τον έλληνα Λόγο- Πολιτισμό και με την βαρβαρική σπάθα τους επέβαλαν στον Κόσμο το θρησκευτικο/πολιτικό δόγμα του «Υπαρκτού Χριστιανισμού», ή «Δικτατορίας των Βλακών, ή Κουτοπόνηρων», που έβαψε και βάφει τον πλανήτη με αίμα, τον στραγγάλισε και τον στραγγαλίζει με αδιαλλαξία και τον συνέθλιψε και συνθλίβει με εγωισμό: «Εγώ ειμί, ρε, και κανένας άλλος πλην εμού! Γκε – γκε, understood κι αντιλαβού;», δηλώνει ο Πατήρ. «Τους εχθρούς μου οδηγήστε τους εδώ και κατασφάξτε τους μπροστά μου!», εγκρίνει κι επαυξάνει ο Υιός. Και κάνει …«τουμπεκί ψιλοκομμένο» ο Λόγος, ή Άγιο Πνεύμα…).

Ο μηχανισμός στήθηκε (: σπείρα οργανωμένου εγκλήματος) με σ κ ο π ό μια ολόκληρη ζωή α ρ χ ώ ν και α γ ώ ν ω ν να πέσει βορά στην αρένα. (: Δεν ήταν, δηλαδή, τα χρήματα, -ή, τουλάχιστον, μόνον αυτά-, ο σκοπός των συνεργαζομένων τελικών ποινικών και πολιτικών εκβιαστών [= ΠΑΡΑ-ΚΡΑΤΟΣ], αλλά η πολιτική εξόντωσή του, αφού δεν μιλάει για τις οικονομίες μιας ζωής, αλλά, για «μια ολόκληρη ζωή αρχών και αγώνων»). Δεν μπόρεσαν να με σπιλώσουν ΠΟΛΙΤΙΚΑ και θέλησαν να με εξαφανίσουν ηθικά. (: Οι πρώτοι εκβιαστές, οι ποινικοί, είχαν «σκοπό» χρήματα και αποχαρακτηρισμούς. Οπότε, «ο μηχανισμός» που καταγγέλλεται εδώ, στο τέλος, σαν ο εκβιαστής που τον έκανε να σαλτάρει, ήταν - εν μέρει, αν όχι συνολικά- πολιτικός, και, ΑΡΑ, μόνο πολιτικοί και οι συν αυτοίς, (: Κόμματα, ΜΜΕ, Κεφάλαιο ή Λ- ΜΑΤ) είχαν συμφέρον να «τον στήσουν». Σ’ αυτούς απευθύνεται, κ. Δικαιοσύνη, που, ενώ είναι ίδιοι κι όμοιοι, κ. ανακριτά, δεν τον στήριξαν, αλλά, για να γλιτώσουν αυτοί, οι ευεργετημένοι από τον ίδιο, κ. Οικονόμου, τον έστησαν με την πλάτη στον τοίχο…)

Θέλετε αίμα;
Θέλετε κρέας στην αρένα;
Θα το έχετε.

Θέλω να καταγγείλω τη στημένη εντιμότητα (: οι περί ηθικής ρητορικές κορώνες του Πρωθυπουργού και, κατ’ επέκτασιν, της ΝΔ, του Πολιτικού Συστήματος και της καρα-βολεμενο-πουτσο-μουνο-δονητο-χαρμπουργκερο-χορτασμενο-μαλακισμένης Κοινωνίας των εν τηλεοπτική αφασία διατελούντων Νοικοκυραίων,) και να βάλω τέρμα σε ασύδοτα φαινόμενα
ν ε ο φ α σ ι σ μ ο ύ. (: Τεράστια μπηχτή, με το ίδιο του το αίμα βουλοκέρι έμπρακτης κατακόκκινης σφραγίδας αυθεντικότητας των λεγομένων του, κι όχι «να ’χαμε, να λέγαμε και γόπες να φουμέρναμε», ή ανεύθυνα λαμόγια λόγια λογίων! Χωράει όλο το πολιτικό Σύστημα, από «Φονιάδες των Λαών Αμερικάνοι»/Ευαγγελιστές/ Φιλοσιωνιστές Neocon τού Λευκού Οίκου και την εδώ αντιπροσωπεία τους, μέχρι δογματικούς Νεοορθόδοξους του Περισσού και της «Άρδην» Κορυφιστικής Κανελλιστικής Επανίδρυσής του. Προσοχή! Κρίσιμη πληροφορία, ή Crucial Data, ή …CD: Αυτός, ο αντιπαθής, φυσιογνωμικά, ο προδότης, ηθικά, ο σφετεριστής, κοινωνικά, ο εκμεταλλευτής, φεμινιστικά, ο λαθρεπιβάτης, κομματικά, ο απόβλητος, πολιτικά, ο βδελυρός, πολιτισμικά, ο αναξιοπρεπής, φιλικά, και ο φαύλος, διαχειριστικά, Γενικός Γραμματέας, γίνεται, ξαφνικά, ο Κύριος Χρίστος Ζαχόπουλος, και αποφασίζει να θυσιάσει την ζωή του, - κάτι σαν καμικάζι αυτοκτονίας -, έχοντας τριπλό στόχο: α) Να εξιλεωθεί, απέναντι σε θεούς και ανθρώπους, με την αυτο-κατα-Δίκη του σε θάνατο, β) Να εκδικηθεί, παρασύροντας σε πολιτικό θάνατο τους πρώην ιδεολογικούς φίλους του και, -κυρίως!-, τον άμεσο υπεύθυνο της απόσυρσης εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα το «ν’ ανοίξει η γη να με καταπιεί, καλύτερα!», [: εδώ στοιχειοθετείται το κακούργημα του Πολιτικού εκβιασμού: «Παραιτήσου, γιατί, “θα ’χουμε άλλα”»], και γ) Να προσφέρει υπηρεσία στην πατρίδα του, μέσω της Πολιτικής συζήτησης που θα άνοιγε αυτή η σε βαθμό κακουργήματος κατά του Μαξίμου κατηγορία της Eκβίασης, έτσι όπως αυτή συνάγεται απ’ αυτήν εδώ την τελευταία πρόταση. «Τα ασύδοτα φαινόμενα νεοφασισμού», βέβαια, ή έλκουν την καταγωγή τους από το Μαξίμου, (κακούργημα), ή συγκαλύπτονται από αυτό (κακούργημα, επίσης), ή, στην καλύτερη εκδοχή, είναι ανίκανο (αμέλεια, όχι δόλος: πλημμέλημα) να τα χαλιναγωγήσει. Σε κάθε περίπτωση, ο «Νεοφασισμός», ο οποίος, εγγράφως και ξεκάθαρα, δηλώνεται από το θύμα ως ο εκβιαστής του, αφορά την Πολιτική. ΑΡΑ: το έγκλημα, εκτός από ποινικό, είναι και πολιτικό).

Ζητώ συγνώμη
από όσους με αγάπησαν και με στήριξαν», (: έχε χάρη κι εσύ, που "ασθενής και ...φουνταρισμένος αμαρτία ουκ έχει").

Γιατρέ μου, βλέπω καλά; Γιατί, όπως πολύ καλά γνωρίζεις, όλοι κοιτάμε, αλλά οι πιο πολλοί χαζεύουμε κι ελάχιστοι βλέπουμε...

ΓΕΙΑ και ΧΑΡΑ!..

Το blog τελείωσε. Προσοχή! Μην κάνεις εδώ κλικ.