Πέμπτη 20 Μαρτίου 2008

Κρυολόγημα

Την εβδομάδα που μας πέρασε, πολλοί αναρωτήθηκαν γιατί απουσίαζε ο Ιός της Κυριακής, από την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία. Με έκπληξη διαβάζουμε στο forum του περιοδικού Ρεσάλτο, δηλαδή εδώ, τα εξής:

«Είναι γνωστό ότι ο «Ιός» της «Ε» «απουσίαζε» από το Κυριακάτικο φύλλο. Αυτό προκάλεσε δικαιολογημένες απορίες. Τι συνέβη; Ελεγμένες πληροφορίες, μέσα από την εφημερίδα, αναφέρουν, ότι υπήρχε κείμενο των «Ιών» που κόπηκε από τον Τεγόπουλο. Και κόπηκε γιατί το «ρεπορτάζ» των «Ιών» στηριζόταν σε κλεμμένο σκληρό δίσκο: Είχε κλαπεί σκληρός δίσκος Μπάτσου!!!
Τι αποκάλυπτε ο «Ιός», μέσω αυτού του δίσκου;
α). Ότι ο συγκεκριμένος μπάτσος ήταν κουκουλοφόρος και δρούσε μέσα στους αναρχοαυτόνομους χώρους!!!
β). Ότι ο συγκεκριμένος μπάτσος ήταν μέλος της «Χρυσής Αυγής»!!!
Το μέγα ερώτημα που προκύπτει και που προφανώς οδήγησε τον Τεγόπουλο στο κόψιμο του κειμένου:
Ποιο πρακτορικό δίκτυο υπέκλεψε τον σκληρό δίσκο του μπάτσου και τον έδωσε στον «Ιό»;;;
Η υποκλοπή του σκληρού δίσκου ενός μπάτσου «πράκτορα» (που λειτουργεί μέσα στη «Χρυσή Αυγή» και στους «αναρχοαυτόνομους») δεν είναι εύκολη δουλειά. Μόνο οργανωμένα δίκτυα πρακτόρων μπορεί να επιδίδονται σε τέτοιες επιχειρήσεις. Δίκτυα πρακτόρων που επιλέγουν τον «Ιό»!!!
Πολιτικό συμπέρασμα: Οι «διαπλεκόμενες» διασυνδέσεις των «Ιών» δεν αποτελούν σήμερα μυστικό. Το ρεπορτάζ, ωστόσο που κόπηκε, αποδεικνύει, εκτός των άλλων» και τα πρακτορικά συγκοινωνούντα δοχεία των «ακραίων»: «Χρυσής Αυγής» και ομάδων αναρχοαυτόνομων!!!
Φυσικά οι «ιοί» θέλανε να αναδείξουν το ένα σκέλος: Αυτό της σύνδεσης μπάτσων με Χρυσαυγίτες…»
..από τον «Ρεπόρτερ» (σχολιαστή του εν λόγω forum)

Κολλήσανε ίωση μάλλον..
Οι δημοσιογράφοι στα σημερινά ΜΜΕ πρέπει να καταλάβουν πως δεν επωφελούνται υπό αυτές τις συνθήκες εργασίας. Η ελεγχόμενη δημοσιογραφία δεν κάνει καλό σε κανέναν άλλο, παρά μόνο σε αυτόν που την ελέγχει.. Μόνο με ροζ σκάνδαλα και δημοσκοπήσεις τη βγάζουν πλέον τα δελτία και οι εφημερίδες, άντε και κάνα σχόλιο της συμφοράς από κάποιον μεγαλοδημοσιογράφο. Αν είναι τηλεπαρουσιαστής, ακόμα καλύτερα. Ανεβαίνουν και τα νούμερα..

Οι υπόλοιποι; Τόσοι δημοσιογράφοι της σειράς, τόσοι ρεπόρτερ, σχολιαστές, αρθρογράφοι.. Δεν ασχολείστε καθόλου με το επάγγελμά σας; Τίποτα δεν φτάνει στα αυτιά σας; Ή μήπως αυτά που φτάνουν και θέλετε να δημοσιεύσετε, δεν αφήνει ο εκδότης;

Πληρώνεστε για να λέτε και να γράφετε αυτά που θέλουν οι από πάνω. Ωραία δουλειά.. Κάποιοι πρέπει να το κάνετε πλέον και με το κεφάλι ψηλά! "Δες τι καλός δημοσιογράφος που είμαι. Το κάνω ακριβώς όπως μου είπανε, χωρίς κανένα λάθος.."

Η ενημέρωση του πολίτη κρίνεται από επιχειρηματίες και μεγαλομετόχους, συνήθως άσχετους με τη δημοσιογραφία. Δεν είναι φρικιαστικό;..
Και όταν αυτός ο από πάνω πάψει να ασχολείται με εσάς και αποφασίσει να διεκδικήσει θέσεις σε άλλους χώρους, εκτός δημοσιογραφίας; Όταν το μέσο που εργάζεστε το αγοράσει επιχειρηματίας, μεγαλοεκδότης του οποίου μέχρι χθες "αποκαλύπτατε" σκάνδαλα;..
Χωρίς προσωπική άποψη, κύρος και σεβασμό προς στο πρόσωπό του, κανείς δημοσιογράφος δεν πρόκοψε. Σοβαρευτείτε.

4 σχόλια:

Βάσκες είπε...

Δεν βλέπω εύκολα οι δημοσιογράφοι να ξεπερνάνε την κρίση.

Δικαιολογημένα ή όχι έχουν χάσει την έξωθεν καλή μαρτυρία.

wert01gf είπε...

Φίλε μου Βάσκες, κάπως έτσι έχουν, δυστυχώς, τα πράγματα..
Πάντα υπάρχει η ελπίδα όμως.
Με αυτήν ζούμε..

Ανώνυμος είπε...

Η ενημέρωση του πολίτη κρίνεται από επιχειρηματίες και μεγαλομετόχους, συνήθως άσχετους με τη δημοσιογραφία.

Τα 'πες όλα. Ωραίος ρε φίλε. Μπράβο.

Antinemecis είπε...

Όταν αλλάξει ο εκδότης ή τα συμφέροντα του ο "καλός" δημοσιογράφος θα κάνει τη γνωστή τούμπα και θα λέει άλλα...
Γίνεται καθημερινά άλλωστε!!!
Προτείνω να σταματήσουμε να βλέπουμε τα δελτία τους και να διαβάζουμε τις φυλλάδες τους. Υπάρχουν πολύ καλύτεροι τρόποι πληροφόρησης πια! Ομολογώ ότι μετά το 3ημερο που μας έκαναν τη χάρη να εξαφανιστούν και αποτοξινωθήκαμε(!),τώρα πια δε μπορώ να ξαναδώ δελτίο ούτε για χαβαλέ.Στις 8 η TV κλείνει!!!
Κάντε το!
Όσο για τις φυλλάδες,εγώ προσωπικά τις έχω κόψει πολύ καιρό και σας το συνιστώ...

Το blog τελείωσε. Προσοχή! Μην κάνεις εδώ κλικ.