Τρίτη 11 Μαρτίου 2008

Πίνακας Ελέγχου

Τηλεοπτικές εκπομπές, δελτία ειδήσεων, εφημερίδες, περιοδικά, ασχολούνται κάθε μέρα περισσότερο με την ταλαιπωρία και τις βλάβες που προξενούν οι συχνές διακοπές της ΔΕΗ. Δημοσιογράφοι.. Συζητήσεις επί συζητήσεων και αναλύσεις επί αναλύσεων.. Τελικά ποιός παίζει με τους διακόπτες και ποιός τους κατεβάζει;
-
Οι απεργοί (εργαζόμενοι και συνδικαλιστές) μας διαβεβαιώνουν ότι δεν είχαν συμφωνήσει σε πολύωρες καθημερινές διακοπές, πόσο μάλλον απροειδοποίητες. Στα σχέδια και τον προγραμματισμό τους συμπεριελάμβαναν μικρές διακοπές της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, διάρκειας το πολύ μιας ώρας την ημέρα. Είχαν προσυμφωνήσει δε, να υπάρχει ενημέρωση των πολιτών μέσα από έντυπα, τηλεοράσεις, διαδίκτυο.
-
Ποιός αποφασίζει λοιπόν κάθε πότε και για πόση ώρα θα μείνουμε στα σκοτάδια;
Η ευθύνη για την ασφάλεια τροφοδότησης με ηλεκτρισμό δεν ανήκει στους απεργούς εργαζομένους και συνδικαλιστές, αλλά αποκλειστικά στη ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) και τον ΔΕΣΜΗΕ (Διαχειριστής Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενεργείας). Δεν κανονίζουν οι απεργοί δηλαδή πότε θα γίνει αισθητή η απεργία τους αλλά ο εργοδότης τους. Άλλο πρωτοφανές κι αυτό!
-
Σημειώνεται ότι, απαραίτητη προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία του δικτύου ηλεκτροδότησης είναι ο περιορισμός του φορτίου στους βιομηχανικούς καταναλωτές, φαινόμενο το οποίο δεν παρατηρείται όλο το διάστημα της απεργίας, ίσως και το αντίθετο μάλιστα, μας λένε οι συνδικαλιστές.
-
Η διοίκηση της ΔΕΗ έχει την πλήρη ευθύνη του "διακόπτη".
Ενημερώνει, μάλιστα τον κ.Φώλια (Υπ. Ανάπτυξης) πριν από κάθε διακοπή. Έτσι, αποκαλύπτονται σταδιακά τα σχέδια της κυβέρνησης, που επιχειρεί (μέσω των εγκαθέτων της στη διοίκηση της ΔΕΗ) να φέρει σε αντιπαράθεση τους απεργούς με την κοινή γνώμη. Η κυβέρνηση και ο πολιτικός της μηχανισμός ευθύνονται για όλους τους θανάτους, τις βλάβες και τις επιπλοκές κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων των απεργών. O διευθυντής της ΔΕΗ, κ.Αθανασόπουλος, είναι ένα ακόμα πιόνι της κυβέρνησης και τίποτα παραπάνω. Παραθέτω μάλιστα τις απόψεις του για το λιθάνθρακα και τις εγκαταστάσεις που επιθυμούν να στήσουν στη χώρα μας, στην περιοχή της Καβάλας.
----
Τ.Αθανασόπουλος: «Το διοξείδιο του άνθρακα δεν είναι ρύπος, αλλά αέριο του θερμοκηπίου και πίνεται με την πορτοκαλάδα, την μπίρα και την Coca Cola.»

GREENPEACE: «Δεδομένου ότι ένα λίτρο Coca Cola περιέχει 6 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα, κάθε Έλληνας (συμπεριλαμβανομένων των βρεφών και των ηλικιωμένων) θα πρέπει να καταναλώνει ημερησίως 1.868 λίτρα Coca Cola για να δεσμεύσει το παραγόμενο από τη ΔΕΗ διοξείδιο του άνθρακα. Εμπρός λοιπόν. Σώστε το κλίμα, πιείτε Coca Cola!».
Ασχολίαστο!
----
Τέλος, αξίζει να αναφέρω ότι:
Το προσωπικό ασφαλείας που τόσο συζητούν αυτές τις μέρες ότι δεν επαρκεί για την παραγωγή, τα ορυχεία και τις επιδιορθώσεις, είναι υποχρεωμένο να παρέχει ποσοστό μόνο της συνολικής δυναμικότητας της παραγωγής ώστε να καλύπτονται οι κοινωνικές και οι βάσει συμβάσεως βιομηχανικές ανάγκες της κατανάλωσης.
Πέραν αυτού του μέτρου, οι απεργοί διέθεσαν ακόμα μία μονάδα εργαζομένων στο πλάι του προσωπικού ασφαλείας, σε δείγμα συνεργασίας και καλής θέλησης, ώστε να επιτευχθεί πιο ουσιαστικά και λιγότερο επίπονα, για τους υπόλοιπους, ο στόχος τους.
Ως πότε θα δείχνει ανωτερότητα ο εργαζόμενος απέναντι στον εργοδότη και την πολιτεία;
-
Αυτά τα ολίγα για τη ΔΕΗ. Μας άλλαξαν τα φώτα με το ασφαλιστικό τους! Οι μισθοί και οι συντάξεις πείνας όλο και συστέλλονται.

ΥΓ. Όσον αφορά τους δημοσιογράφους, πέρασε χαριστικός νόμος. Έγινε ειδικό ταμείο για τα ΜΜΕ στο οποίο δε μετέχουν όμως ούτε μοντέρ, ηχολήπτες, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, σεναριογράφοι, ούτε κανείς άλλος εργαζόμενος σε κανάλια, ή ραδιόφωνο, ή portal, παρά μόνο δημοσιογράφοι. Μπράβο σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το blog τελείωσε. Προσοχή! Μην κάνεις εδώ κλικ.