Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2008

Καφενείο*


Η σημερινή ΝΔ δεν έχει καμία σχέση με αυτήν του Κωνσταντίνου Καραμανλή μετά τη μεταπολίτευση. Όχι ότι επρόκειτο για καμία άγια παράταξη, αλλά υπήρχαν στις γραμμές της σοβαροί και έντιμοι άνθρωποι, όπως για παράδειγμα ο Γεώργιος Ράλλης.

Στο χώρο του πολιτισμού και των ιδεών μηδέν:
Ο τελευταίος των Μοϊκανών, ο Σταύρος Ξαρχάκος, τα βρόντηξε τελευταία απηυδησμένος. Οι περισσότεροι είναι απίστευτοι τύποι.

Ο υπουργός που θέλει να μεταρρυθμίσει το ασφαλιστικό, γιατί έχει πρόβλημα, απασχολεί ανασφάλιστους Ινδούς στο «αναψυκτήριό» του.
Ο υπουργός Περιβάλλοντος έχει αυθαίρετο κτίσμα.
Ο υπουργός Τύπου βάζει τη γυναίκα του να κάνει επιχειρήσεις Τύπου.
Ο άλλος δηλώνει ευθέως ότι φοροδιαφεύγει «επειδή είναι νόμιμο», τη στιγμή που η κυβέρνηση επιβάλλει άγρια φορολογικά μέτρα.
Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού πίεζε αστυνομικούς να ψευδομαρτυρήσουν και καταδικάζεται για απόπειρα υπόθαλψης χασισοκαλλιεργητή στα Δολιανά.
Ο γενικός γραμματέας Πολιτισμού πηδάει απ' το παράθυρο.
Και μέσα στο γενικό χαμό, ο πρωθυπουργός το μόνο που βλέπει από τις κυριακάτικες εφημερίδες είναι τα DVD που προσφέρουν.

Δεν θέλω, παρ όλα αυτά, να πέσουν. Γιατί λόγω της μακρόχρονης παραμονής του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, της καθεστωτικής συμπεριφοράς που επέδειξε και των κρουσμάτων διαφθοράς, οι γενιές που μεγάλωσαν επί ΠΑΣΟΚ έχασαν την μπάλα. Το ΠΑΣΟΚ τους έμοιαζε δεξιά και η ΝΔ κάτι σαν κέντρο ή και αριστερά, μιας και δεν ήταν καθόλου φειδωλή σε φιλολαϊκές διακηρύξεις.

Τώρα τα πράγματα έρχονται στη θέση τους. Και επιπλέον οι άνθρωποι δεν πρέπει να φύγουν νύχτα, όπως πολλοί δικαιολογημένα προφητεύουν.

Πρέπει να φθαρούν τόσο, ώστε φεύγοντας να φάνε «πολιτικό ξύλο» και κάποιοι να πάνε στη φυλακή. Ώστε επιτέλους στην Ελλάδα να ξέρουν οι επόμενοι ότι κι αυτοί θα φάνε ξύλο και θα πάνε φυλακή, αν επαναλάβουν τα ίδια.

Στέλιος Κούλογλου

Ολόκληρο το άρθρο, στη Lifo που κυκλοφορεί. Την καλλιτεχνική επιμέλεια, στο τεύχος αυτού του μήνα, έχει ο Δημητρής Παπαϊωάννου. Έκανε πάλι το θαύμα του.

* Η επεξήγηση του τίτλου, στα σχόλια.

27 σχόλια:

wert01gf είπε...

«Ας υποθέσουμε ότι θέλεις να φτιάξεις ένα καφενείο. Οι πασοκτζήδες έπαιρναν ένα ποσοστό απ' τις καρέκλες και τα τραπέζια για λογαριασμό τους, αλλά το έφτιαχναν. Αυτοί [ΝΔ] ούτε να το φτιάξουν ξέρουν, στην πορεία πλακώνονται για το ποιος θα πάρει τα περισσότερα και στο τέλος καταλήγουν να πάρουν όλα τα τραπέζια και τις καρέκλες για το σπίτι τους.» ..άλλο απόσπασμα από το άρθρο του Κούλογλου.

beth είπε...

Αυτοί οι άνθρωποι οι έτσι οι αλλιώς.. με τα αυθαίρετα τους με τις κομπίνες τους, πιστεύεις πως απλά έχει σημασία ποιοι είναι? Θέλω να πω αν δεν ήταν αυτοί θα ταν άλλοι. Είτε ΝΔ είτε ΠΑΣΟΚ είτε αν ΥΠΗΡΧΕ τρίτο τέτοιου είδους κόμμα στην ΕΛΛΑΔΑ. 'Εναν ρόλο βαράνε, κάποιες θέσεις συγκεκριμένες άπλα διοικούν. Δε λέω και προφανώς σαν άνθρωποι είναι πουλημένοι και τους αξίζει πολίτικο ξύλο.

Εσύ δε θες να πέσουν... εγώ θέλω να πέσουν και αυτοί και οι άλλοι και να σταματήσει όλη αυτή η ανοχή από μας. Μη το λες αυτό wert πως δε θες να πέσουν λόγω ΠΑΣΟΚ. Είναι και αυτό υποχώρηση. Δε θα έρθει έτσι η κοινωνική αλλαγή που έλεγες στο προηγούμενο πόστ.

Μάρκος είπε...

Δεν πάει να κάνει καμιά διαφήμιση για αυτοκίνητα ο εγκάθετος της Νέας Τάξης κι ας αφήσει τις εξυπνάδες...

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα λές αλλά πιστεύω οτι ο καιρός να πέσουν με πολύ ξύλο έχει ήδη έρθει.

wert01gf είπε...

Λοιπόν, επειδή βλέπω ότι δεν θέλετε σοβαρή συζήτηση μερικοί εδώ μέσα (ανώνυμοι και επώνυμοι), να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα:

1. Δεν με αφορούν δημοσιεύματα του Ρεσάλτο. Όταν αποφασίσουν εκεί μέσα τι γραμμή ακολουθούν, μπορεί να τους λάβω σοβαρά υπόψιν. Έως τότε, δεν.. Έχουν μπλέξει τα μπούτια τους. Δε θα μπλέξουν κι εμάς.

2. Τα σχόλια-σεντόνια θα διαγράφονται απευθείας. Όποιος έχει να πει κάτι, ας το γράψει ο ίδιος. Όχι να αντιγράφει ολόκληρες σελίδες. Είναι κουραστικό.

Αυτά, προς το παρόν.
Ελπίζω να έγινα κατανοητός.

wert01gf είπε...

@beth,
δεν λέει πουθενά η ανάρτηση ότι δε θέλω να πέσουν λόγω ΠΑΣΟΚ. Δε θέλω να πέσουν έως ότου τιμωρηθούν (φάνε «πολιτικό ξύλο») αυτοί, οι προηγούμενοι, οι επόμενοι.

@μάρκος,
δε βλέπω καμία εξυπνάδα εγώ στο κείμενο. Και δε θυμάμαι κάτι μεμπτό στη διαφήμιση. Επίσης, δεν είδα να αναφέρεσαι στο κείμενο, ίσως δε σε αφορά..

Ανώνυμος είπε...

Βρήκε από αλλού να τα παίρνει τώρα ο Κούλογλου;

maria maltezou είπε...

τελικά οι πολιτικές συζητησεις πάντα ανάβουν τα αίματα...αν και μικρή για να έχω σχηματίσει ολοκληρωμένη πολιτική άποψη παραμένω ακόμα στους λίγους ρομαντικούς ...που διαβάζουν Κούλογλου και πιστεύουν πως κάποια στιγμή το τοπίο θα καθαρίσει και η αριστερά ή τουλάχιστον η όμορφη πλευρά της αριστεράς ... θα υπερισχύσει.

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα λέει. Γιατί τον κράζετε όλοι οι νεοδημοκράτες πάλι; Και χωρίς σοβαρά επιχειρήματα...

Greek Rider είπε...

Πολύ σωστό το βρίσκω το άρθρο!!!

ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ είπε...

Πολύ καλά τα λέει ο Κούλογλου φίλε μου ! Δεν ντρέπονται φίλε ! Μας δουλεύουν εν ψυχρώ ! Ήρθε η αξιόλογη κατά τα άλλα κ.Διαμαντοπούλου χθες στην Καρδίτσα να μας πει ότι αυτό σήμερα δεν είναι παιδεία ! ΧΑ ! Τόσα χρόνια δεν την φτιάξανε , θα την φτιάξουν τώρα ! ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΠΟΤΕ ! ΟΣΕΣ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ ΚΙ ΑΝ ΦΑΝΕ ! ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ! ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΥΛΑ ΣΤΗΝ ΧΑΡΥΒΔΗ , ΘΑ ΠΑΜΕ ΠΑΝΤΑ ? ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΦΙΛΕ !

TeddyBoy είπε...

Σωστός είναι.
Και δεν καταλαβαίνω πως ξαφνικά ο Κούλογλου από καλός που ήταν όταν είχε απολυθεί έγινε ξαφνικά κακός, εγκάθετος, μιζαδόρος, κτλ.

Για μένα συνεχίζει να είναι ένας απ' τους ελάχιστους μηντιανθρώπους που αξίζουν την εκτίμηση μας.

Spy είπε...

Ξύλο με σεμνότητα και ταπεινότητα υπάρχει; Διότι όλα τα υπόλοιπα έτσι τα κάνουν κι εκείνοι. Σεμνά και ταπεινά...

wert01gf είπε...

Απορώ, γιατί τους πειράζει τόσο πολύ ο Κούλογλου! Όρμηξαν όλα τα τρωκτικά το πρωί και αναρτούσαν σχόλια επιπέδου..

Παλιότερα δημοσιεύματα από Ρεσάλτο, troktiko κτλπ.. Το επίπεδο αυτού εδώ του blog, δε θα πέσει τόσο χαμηλά. Αναγκάστηκα να σβήσω κάποια σχόλια. Δε γινόταν αλλιώς..

Ανώνυμος είπε...

Εχει μεινει το σλογκαν : "Οι κλεφτες του ΠΑΣΟΚ". Αλλα στα 20 χρονια ουσιαστικα κανενα στελεχος δεν συνδεθηκε με καποιο σκανδαλο. Ενω αυτοι της Ν.Δ. σε μολις 5 χρονια δειτε τι εχουν καταφερει!!!!
Τι μπορει να σημαινει αυτο;; Πρωτον οτι οι του ΠΑΣΟΚ δεν εκλεβαν...Χμμμ... μαλλον δυσκολο!
Δευτερον οτι οι της Ν.Δ. ουτε να κλεψουν δεν ειναι ικανοι, ποσο μαλλον να κυβερνησουν!!!
Την καλημερα μου φιλε...

Μάρκος είπε...

"στα 20 χρονια ουσιαστικα κανενα στελεχος δεν συνδεθηκε με καποιο σκανδαλο."
Ουάου..Ασημώνη,πόσο χρονών είσαι βρε; Εκτός κι αν έχεις κοντή μνήμη. Τα ονόματα Πέτσος, Τσοβόλας, Λούβαρης, Κουτσόγιωργας,Ακριβάκης, Ανωμερίτης, δεν σου λένε τίποτα; Θυμάσαι ότι οι μερικοί από αυτούς μπήκαν και στη "στενή"; Και ήταν 1α ονόματα, όχι ασήμαντοι κουμπάροι...Αλλά τότε δεν ήταν υπόδικοι ο Κοντομηνάς με τον Κυριακού, για να "στηθούν" "σκάνδαλα"...

beth είπε...

mallon wert pareksigisa ta legomena sou.

kai paratirw entonh antidrastiki drash edw mesa.
polla antidrastika sxolia.

Ατίθασος ενήλικας είπε...

Εγώ μια καλησπέρα θα πετάξω και θα φύγω

Νικολάκι είπε...

χεχε.
Η αλήθεια είναι ότι τις κάνουν που τις κάνουν τις λαμογιές τους, δε ξέρουν όμως να κρυφτούν.
Το ΠΑΣΟΚ είναι πολύ πιθανόν να έκανε τα ίδια και χειρότερα όταν ήταν στην εξουσία. Απλά μας κορόιδευαν με το γάντι, με κάποια λεπτότητα και τακτ.
Τώρα που αποκαλύπτονται όλα σιγά σιγά, νομίζω ένα πολιτκό ή κανονικό ξύλο είναι φυσικό επόμενο, μένει να δούμε εάν θα είναι σε αυτή ή την επόμενη θητεία της ΝΔ (διότι ναι, είμαστε ικανοί να τον ξαναβγάλουμε το Μπουλούκο)

Anyparktos είπε...

τωρα που τα ακουσα ολα μαζι ξαναεκνευριστηκα..πανω που ειχα αρχισει να ξεχναω μερικα..

Αntidrasex είπε...

wert, προφανώς έγινε χαμός εδώ μέσα και δεν τα έχω δει όλα.
Τον Κούλογλου δεν τον πάω τρελά, άσχετα αν είχα ανεβάσει ποστ στήριξης του -αυτό ήταν θέμα αρχής για το πως θέλω την κρατική τηλεόραση, άσχετα από το πρόσωπο του. Δεν τον θεωρώ όμως και πουλημένο.
Του δίνω δίκιο στο κομμάτι και επαυξάνω σε ένα σημείο:
Τελικά το κριτήριο επιλογής υπουργών είναι που έχουν κάνει λαμογιά. Έχεις ανασφάλιστους εργάτες? Κατέχεις το θέμα, γίνει υπουργός απασχόλησης. Έχεις αυθαίρετο? Άρα ξέρεις από αυτά, πάρε το ΥΠΕΧΩΔΕ λ.ο.κ.

busy bee είπε...

"Πρέπει να φθαρούν τόσο, ώστε φεύγοντας να φάνε «πολιτικό ξύλο» και κάποιοι να πάνε στη φυλακή. Ώστε επιτέλους στην Ελλάδα να ξέρουν οι επόμενοι ότι κι αυτοί θα φάνε ξύλο και θα πάνε φυλακή, αν επαναλάβουν τα ίδια."
Τι άλλο μπορώ να προσθέσω??
Ωρα καλή!

wert01gf είπε...

Προφανώς, ούτε εγώ μπορώ να προσθέσω τίποτα. Ο Μάρκος πάντως έχει τρομερό χιούμορ. Συνεχίζει την κοντρίτσα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, για το ποιός έφταιξε περισσότερο. Μη μου πείτε ότι δεν κάνει πλάκα και το λέει σοβαρά!

gremiii είπε...

αααααααααααα.
Πάω να πάρω κανά παναντολάκι.

wert01gf είπε...

Συνίσταται η χορήγηση ηρεμιστικών, πριν, μετά, αλλά και κατά την ανάγνωση του ιστολογίου τούτου.

Swell είπε...

Δεν μας τα λέει καλά ο Κούλογλου ΓΙΑ ΤΟΝ "ΘΕΟ"...

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

Νομίζω είναι συνήθεια να μιλάμε για τους υπαλλήλους-πολιτικούς του δικομματισμού και να μην βρίσκουμε τα νήματα συνδεσής τους με την δακτυλοδεικτούμενη οικονομική ολιγαρχία της χώρας. Απευθυνθείτε στον περιβάλλοντα χώρο, γειτόνους ,ΙΚΑ, λαική, κομμωτήριο, ταξί, καφενείο περα από το διαδίκτυο έχουν να μας πουν πολλά και από ότι σας αφουγκράζομαι να ακούσουν από όλους σας ότι δεν είναι όλοι τα ίδια σκατά με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.....

Το blog τελείωσε. Προσοχή! Μην κάνεις εδώ κλικ.