Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2008

Τίποτα


Απαισιοδοξία για την πορεία της οικονομικής κρίσης εκφράζεται με την ετήσια έκθεση του ΔΝΤ (Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου).

Προειδοποιεί ότι η παγκόσμια οικονομία εισέρχεται στην μεγαλύτερη περίοδο κρίσης μετά το Κράχ του '29. Παρά την αρχική αισιοδοξία με την οποία άνοιξαν χθες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και η Wall Street, το καλό κλίμα δεν φάνηκε να διαρκεί. Τα περισσότερα κινήθηκαν πτωτικά ή έκλεισαν με απώλειες. Τις μεγαλύτερες μάλιστα της πενταετίας.

Η 11η Σεπτεμβρίου του καπιταλισμού έχει πολλά κοινά με αυτήν της «Τρομοκρατίας», το 2001. Η πτώση της Wall Street, η κρατική ανετοιμότητα, η παγκόσμια κρίση. Και κάτι μου λέει ότι έρχεται ο Πόλεμος. Όλα οδηγούν προς τα εκεί. Οι αυξήσεις, ο πληθωρισμός, οι απολύσεις, οι μη κρατικές παρεμβάσεις, οι «απώλειες»..

Οι σύγχρονοι μαυροφορεμένοι επιχειρηματίες, του Vadim Zakharov (φωτο), που δεσπόζουν απέναντι από τη Ρηγίλλης, μας θυμίζουν καθημερινά το φθόνο, τη μιζέρια και την αποτυχία της ασπρόμαυρης ζωής τους. Ο καπιταλισμός τρώει τα σωθικά του. Η Αμερική, όπως και όλες οι μεγάλες αυτοκρατορίες του παρελθόντος, οδεύει προς την οριστική της διάλυση. Καλή της νύχτα..


[i] Η εγκατάσταση του Ρώσου Βαντίμ Ζαχάροφ «Μαύρα πουλιά», έργο που ανήκει στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Θεσσαλονίκης, θα καλοσωρίζει τους επισκέπτες του Ωδείου Αθηνών, μέχρι τις 2 Νοεμβρίου (enet.gr)

23 σχόλια:

Greek Rider είπε...

@wert, αν και γράφω συχνά για τις αγορές και τώρα τελευταία αναφέρομαι συνεχώς στην wall street θα πρέπει να πω ότι αυτό το σύστημα είναι άφθαρτο. Έτσι δείχνει τουλάχιστον.

beth είπε...

καταρχην καλημερα φαινεται και οι 2 ξυπνιοι ειμαστε τετοια ωρα. ετσι ειναι ο καπιταλισμος μια μερα θα αυτοκαταστραφει γιατι ετσι ειναι η φυση του συστηματος αυτου. λες να ξεκεινησε η διαδικασία αυτη??
Εχει λίγο καιρό ακόμα..
Μαρεσει που χρωματίζεις κάποιες λέξεις. Μου άφησες ένα σχόλειο και λές με εκνευρίζει αυτό το "μήπως δε σε νοιάζει".. ποιό δηλαδή δε κατάλαβα τι λες.

υ.γ. τον Βαντίμ Ζαχάροφ δεν το ήξερα και έχει πολύ ενδιαφέρον

beth είπε...

to piasa apo to tragoudi

wert01gf είπε...

Καλημέρα σας.
Τίποτα δεν είναι άφθαρτο. Παρά μόνο οι ιδέες, όπως λέει με σθένος ο V. Beth, όντως.. το τραγούδι!!

TeddyBoy είπε...

Μια εικόνα χίλιες λέξεις.
Αυτοί είναι οι πραγματικοί Men In Black.

Ατίθασος ενήλικας είπε...

Εμ, εμείς το ξέραμε τι θα γίνει, όπως και ξέρουμε και τι μας περιμένει
Εξου και η λογική μας, να είμαστε απατεώνες ;)
Κι αν ξέρατε πόσο απλό είναι…
αχ, μόνο αν !
Χαχαχαχα…

Η μέρα του "ότι φας , ότι πιεις κι ότι αρπάξει ο κώλος σου"
ζυγώνει !
Το νου σας !

ασημωνης είπε...

Κατι ηξερα και δεν "εκανα" ποτε μου λεφτα...Τωρα σφυριζω αδιαφορα...

Βλαχοκυριλές είπε...

Καλημέρα σας. Saved by the bell (πρόσκαιρα φυσικά), ευτυχώς που έφτασε το σαββατοκύριακο. Από τη μία γελάω από μέσα μου που μπορούν να τοποθετήσουν τα ογκώδη οικονομικά τους συγγράμστα εκεί που ξέρουν, από την άλλη θα την πληρώσει και ο κοσμάκης φυσικά.

Ελευθερία Αραβανή είπε...

εποχή ΄κρίσης γενικότερης βιώνουμε...ας το πάρουμε απόφαση ότι ζούμε σε ένα τοξικό περιβάλλον...καλημέρα

Ανώνυμος είπε...

Τι να πεις;
“Εδώ ο κόσμος καίγεται, αλλά για τα πρωτοκλασάτα στελέχη της χρεοκοπημένης Fortis, σαν να μην έχει συμβεί τίποτε.

Τα “golden boys” της βελγο-ολλανδικής τράπεζας, η οποία λόγω χρεών εθνικοποιήθηκε, προκαλούν τη διεθνή κοινή γνώμη και ειδικά τους φορολογούμενους πολίτες του Βελγίου του Λουξεμβούργου και της Ολλανδίας, καθώς με τα δικά τους χρήματα διασώθηκαν απο την χρεοκοπία.

Όπως αποκαλύφθηκε, η τράπεζα σχεδιάζει “χλιδάτο” Σαββατοκύριακο για 50 στελέχη στο πιο ακριβό ξενοδοχείο του Μονακό.

Για κάθε καλεσμένο η Fortis είναι διατεθειμένη να πληρώσει 3000 ευρώ. Και όλα αυτά τη στιγμή που η σωτηρία της έγινε με χρήματα του δημοσίου.

Η αποκάλυψη αυτή για τα “golden boys” της Fortis έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά τη γνωστοποίηση, ότι μεγαλοστελέχη αμερικανικών τραπεζών που είτε χρεοκόπησαν είτε έχουν δεχτεί ενέσεις ρευστότητας από τον κρατικό προϋπολογισμό, ξοδεύουν εκατομμύρια σε υπερπολυτελή ξενοδοχεία της δυτικής ακτής για μερικές ώρες απόλαυσης.”

seniorita είπε...

αχ όλοι έχουμε φρικάρει με την κρίση..σκεφτόμαστε τι να τα κάνουμε τα λεφτά που έχουμε στην άκρη..όσα έχουμε δηλαδή..
θα δείξει το μέλλον πόσο δυσοίωνο θα είναι...

Daria είπε...

"Τι να τα κάνεις τα λεφτά, άμα δεν έχεις φράγκο;"
Αυτός ο στίχος τριγυρνάει συνέχεια στπο μυαλό μου τις τελευταίες μέρες.
Δεν φοβάμαι μη χαθούν οι καταθέσεις μου γιατί δεν περισσεύουν φράγκα για να τα καταθέσω. Παρόλα αυτά, δεν νιώθω ασφάλεια. Μπορεί και να είναι λάθος να έχω μιαν αίσθηση ανασφάλειας αλλά από την άλλη σε λίγο δεν θα μας φτάνουν ούτε για ζήτω, ρε γαμώτο. Τα βασικά μιλάμε, όχι τρελές πολυτέλειες.

ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ είπε...

Wert φίλε μου , όλα έχουν τέλος κι αυτό το τέλος θά'ναι φριχτό για όλους μας!Δεν μπορώ να κατανοήσω λογικές του τύπου 'άλλοι θα ζοριστούν.Εμένα τί θα με κάνουν ?' απλά , θα φαλυρίσουν οι εταιρίες και θα πάρεις μια ωραία απόλυση, που θα την θυμάσαι όσο ζεις.Γιατί όλα θα αλλάξουν τότε!Ο πλούσιος και πάλι θα επιβιώσει, έχει τον τρόπο !Εσύ μισθωτέ όμως, θα είσαι καταδικασμένος στην εξαθλίωση ! Γι αυτό ας προσευχηθούμε για ένα θαύμα! Γιατί πλέον μόνο με θαύμα θα σωθούμε ! Αυτά φίλε κι αν σου μαύρισα την καρδιά δεν τό'κανα σκόπιμα ! ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ !

Spy είπε...

"Ο καπιταλισμός τρώει τα σωθικά του."


Y.Γ. Σιγά μην της ευχηθώ και καληνύχτα. Στα τσακίδια, και λίγα λέω...

Mara Lisha είπε...

Έχω μια απορία. Όλοι αυτοί που βγαίνουν στην τηλεόραση και μας τα πρήζουν καθημερινά, δεν μας έχουν πει ακόμη πόσοι θα κερδίσουν από αυτήν την κρίση;
Γιατί κάποιοι θα κερδίσουν αναμφίβολα!
Την καλημέρα μου.

wert01gf είπε...

Αχ, βαχ, κραχ.
Κρίσεις και αποκρίσεις.
Τι θα ακολουθήσει άραγε;
Εδώ είμαστε, και θα δούμε..

Ατίθασος ενήλικας είπε...

Αχ βαχ κραχ , χωρίς ρίγανη ;
Μα, πως το τρώτε έτσι ;

Ανώνυμος είπε...

Ο καπιταλισμός τρώει τα σωθικά όλων μας, τρώει και τα δικά του. Εκτός από παμφάγο, είναι και λαίμαργος!

tzonakos είπε...

Τη βάψαμε Μαύρη !
Ο πόλεμος εχει αρχίσει. Δεν πέφτουν ακόμα βόμβες αλλα θα γίνει κι αυτό.
Ευτυχώς δεν έγινα ποτέ λεφτάς.
Τους βγάζω γλώσσα αυθάδικα.
Το τέλος θα ναι τραγικό αλλα θα πάω τραγουδώντας.

wert01gf είπε...

Ώστε εσείς δηλαδή λέτε να ήρθε το τέλος; Το οριστικό; Το αμετάκλητο; Θά'χει γούστο.. και μεις να ασχολούμαστε με χρηματιστήρια!

Αntidrasex είπε...

Τον Μάη του 68 δεν το έλεγαν αυτό; "Η οικονομία πληγώθηκε - μακάρι να ψοφήσει?"
Πάντως, δεν βλέπω δυστυχώς ακόμα το τέλος... Ένα γερό πλήγμα, αλλά όχι θανατηφόρο.
Για μένα το διακύβευμα τώρα είναι αν ο κόσμος θα ξυπνήσει ή θα τρομοκρατηθεί περισσότερο...

Βάσκες είπε...

Φίλε σου έκλεψα μια μικρή φράση για τις ανάγκες ενός παιχνιδιού.

Επί τις ουσίας, έχει ακόμη ψωμιά η Αμερική. Έχασε όμως την αίγλη και αυτό είναι πάντα η αρχή.

Ανώνυμος είπε...

ΤΡΕΜΟΥΝ οι εγωμανείς την κλιματική αλλαγή:
Η πιο ενημερωμένη περίληψη, με τα νεώτερα στοιχεία από το CERN, για την ειρηνική, συλλογική προσαρμογή στις επιδεινούμενες λόγω κοσμικών ακτίνων κλιματικές αλλαγές και σε αντίστοιχο ταινιάκι.
Ένας μαγνητικά αδύναμος ήλιος, ΟΠΩΣ ΣΗΜΕΡΑ, οδηγεί σε αύξηση των εισερχόμενων κοσμικών ακτίνων, μεγαλύτερο ιονισμό τής ατμόσφαιρας, αύξηση της μακροχρόνιας νεφοκάλυψης και της αντανάκλασης της ηλιακής ακτινοβολίας, άρα ΨΥΞΗ τής Γης, περισσότερα χιόνια-χαλάζι-ψυχρές νεροποντές, λιγότερες ήπιες βροχές, μεγαλύτερη ξηρασία.

Το blog τελείωσε. Προσοχή! Μην κάνεις εδώ κλικ.