Κυριακή 9 Μαρτίου 2008

Ημερολόγια Μοτοσυκλέτας

Μια μηχανή μεγάλου κυβισμού διασχίζει την οδό Ηρώδου Αττικού, έναν από τους ομορφότερους δρόμους της πόλης. Εδώ συναντά κανείς δύο κτίρια που περιφρουρούνται από αστυνομικούς και δημοσιογράφους όλη τη διάρκεια της ημέρας. Το Προεδρικό Μέγαρο και το Μέγαρο Μαξίμου. Ο οδηγός της μηχανής, ντυμένος ανάλογα με την ιδιότητα του μοτοσυκλετιστή, φοράει μαύρο μπουφάν, τζιν παντελόνι και κράνος. Σταματάει και παρκάρει τη μηχανή του. Όλες οι κάμερες είναι στραμένες πάνω του.

Ο Αλέξης Τσίπρας, επισκέφθηκε πρωτη φορά ως πρόεδρος του Συνασπισμού, το Προεδρικό Μέγαρο.

Ερώτηση: Κάποιοι σας κατηγόρησαν για την «τρέντι» εμφάνισή σας στο Προεδρικό Μέγαρο την προηγούμενη εβδομάδα. Τελικά, είστε μόδα, κύριε πρόεδρε;

Μα πόσο ηλίθιοι δημοσιογράφοι! Με τέτοιες ερωτήσεις, το μόνο που καταφέρνουν έιναι να δείχνουν την ανικανότητά τους να σταθούν στο ύψος μιας συζήτησης πολιτικού χαρακτήρα.
Ίσως βέβαια προσπαθούν να στρέψουν τα βλέμματα στην εμφάνιση του Τσίπρα, ώστε να χάσει πόντους από το πολιτικό του προφίλ. Διόλου απίθανο. Η απάντησή του όμως έρχεται να τους αποστομώσει και να τους ρίξει στο λάκκο που μόλις του έσκαψαν.

Απάντηση: Είμαι ο εαυτός μου. Αν εννοείτε ότι πήγα με τη μοτοσικλέτα, δεν μου φαίνεται τόσο αντισυμβατικό. Αντισυμβατικό είναι να κυκλοφορείς μέσα στην πόλη με τζιπ μόνο και μόνο για να κάνεις επίδειξη στάτους. Η μοτοσικλέτα διευκολύνει την κυκλοφορία και καταναλώνει σαφώς λιγότερα καύσιμα. Αλλά, πέραν τούτου, νομίζω ότι κάθε καινούργια παρουσία σχολιάζεται ούτως ή άλλως. Σιγά σιγά θα συνηθίσει ο κόσμος. Και θα στρέψει την προσοχή του στα προβλήματα που έχουμε να συζητήσουμε, και που είναι πολύ σοβαρότερα.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωραίο post.Κοίτα kai ​​​​​εδώ​​​​​

mikros fokion είπε...

Μικρα
Μεγαλα
Εγκληματα

Πρώην ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ να φεύγετε ένας – ένας… και ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα. Έχει και ρεύμα (Βενιζέλου)…

Ανώνυμος είπε...

Πάρα πολύ καλό.

Το blog τελείωσε. Προσοχή! Μην κάνεις εδώ κλικ.