Δευτέρα 17 Μαρτίου 2008

Στη ζώνη του υποβιβασμού

Greece and Italy named 'villains' of EU reform agenda
by Lucia Kubosova
(Διαβάζουμε το πρωτότυπο κείμενο εδώ και δανειζόμαστε τη μετάφραση, από το PPOL.GR Σημειώνω πως ενημερώθηκα για το θέμα μέσα από τη Γενιά των 700: G7oo την οποία αξίζει πραγματικά και πρέπει να την ευχαριστήσουμε για την ευαισθησία που δείχνουν σε τέτοια θέματα)

Σύμφωνα με την νέα κατάταξη που δημοσίευσε η λονδρέζικη δεξαμενή σκέψης «κέντρο ευρωπαϊκής μεταρρύθμισης» (CER), οι χώρες που πέρσι προσέγγισαν περισσότερο τους στόχους που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) ήταν η Αυστρία, η Ολλανδία κι η Εσθονία. Σύμφωνα με την έκθεση, που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2008, η Ελλάδα και η Ιταλία πατώνουν στη σχετική κατάταξη, με πενιχρές επιδόσεις στους περισσότερους τομείς πολιτικής. Τις ακολουθούν η Μάλτα, η Πολωνία, η Βουλγαρία και η Ρουμανία.

Η έκθεση, που τιτλοφορείται «8ος έλεγχος της στρατηγικής
της Λισσαβώνας» συγκρίνει τις επιδόσεις των 27 κρατών-μελών της ΕΕ στους τομείς πολιτικής που η ΕΕ καθιέρωσε το 2000, με σκοπό να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της. [..]

[..] Η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται στος «μπαγαπόντηδες» (όπως χαρακτηρίζει η έκθεση τους αντίποδες των «ηρώων») περισσότερες φορές από κάθε άλλο κράτος-μέλος, σε πλήθος δεικτών.
«Οι Έλληνες αδυνατούν περισσότερο από κάθε άλλον να προσαρμοστούν στις νέες τεχνολογίες, και η βραχυκυκλωμένη τους εκπαίδευση δείχνει πως αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει γρήγορα. Οι ελληνικές κυβερνήσεις είναι από τις πιο απρόθυμες που είχε ποτέ η ΕΕ στο να απελευθερώσουν τις αγορές προϊόντων, ενώ η χώρα έχει από τα χειρότερα περιβάλλοντα στην ΕΕ για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας».



- Γιώργο μου, πως βλέπεις τα πράγματα; Καλά δεν τα πάω μέχρι τώρα;

- Φανταστικά Κώστα μου. Σε ζηλεύω.
Το blog τελείωσε. Προσοχή! Μην κάνεις εδώ κλικ.