Τρίτη 25 Μαρτίου 2008

Έθνος

* * * *

- [..]
- Προσβάλει το έθνος. Τα πρότυπά μας. Το παρελθόν μας. Την ιστορία μας. Όλοι αυτοί δεν έχουν αξίες και ιδανικά.
- Ορίστε; Μα για ποιόν, ακριβώς, μιλάτε έτσι;

- Για τους ακτιβιστές φυσικά! Είναι ερώτηση αυτή που μου κάνετε; Δεν είδατε τι έγινε στην αρχαία Ολυμπία κατά την τελετή;
- Όχι, τι να δω;
- Μπήκανε κάποιοι, κυρία μου, και διέκοψαν την τελετή για να πούνε τα δικά τους. Μπήκαν στον ιερό χώρο και τον βεβήλωσαν.
- Τι μου λέτε! Και για ποιόν ακριβώς λόγο τον αποκαλείτε ιερό; Υπάρχει κάποιος που πιστεύει ακόμα στο δωδεκάθεο;
- Μα τι είναι αυτά που ακούω κυρία μου! Πως ομιλείτε έτσι για τους προγόνους σας! Είστε υπέρ των ακτιβιστών; Διαπράττετε και εσείς τέτοια εγκλήματα; Μήπως ψηφίζετε Τσίπρα;
- Τι κακό είπα όταν αναφέρθηκα στους προγόνους μου; Και τι σχέση έχει τι ψηφίζω;
- Ε, πώς δεν έχει! Μόνο κάποιοι σαν αυτόν πιστεύουν σε τέτοιες ξενόφερτες ιδεολογίες.
- Δε σας καταλαβαίνω. Τι ακριβώς σας ενόχλησε σε αυτά που σας είπα για την Ολυμπία;
- Ότι δε σέβεστε την ιερότητα του χώρου.
- Δηλαδή εσείς κάνετε το σταυρό σας όταν περνάτε από 'κει;
- Ε, κυρία μου, είστε άνω ποταμών! Δεν μπορώ να συζητήσω μαζί σας. Καταρχάς, είστε υπέρ των παρελάσεων; 'Η θέλετε να καταργηθούν;
- Εχμ.. Να σας πω την αλήθεια, δεν το έχω πολύ ξεκάθαρο το θέμα μές στο μυαλό μου. Δε με απασχολεί όμως και ιδιαίτερα. Ας γίνονται..
- Τι θα πει ας γίνονται; Χωρίς παρελάσεις και εθνικές επετείους πως θα τιμήσουμε τους προγόνους μας, που έχουν χύσει αίμα σε αυτόν τον τόπο;
- Με τον τρόπο που ζούμε, με τις πράξεις μας . Ας ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους και ας είμαστε πιστοί και προσηλωμένοι στα ιδανικά, τις ελευθερίες, την ιδεολογία μας, τα δικαιώματά μας, τη δημοκρατία.. Αν μου το θέτετε δηλαδή έτσι, όχι δε θέλω να γίνονται παρελάσεις. Δε μας ωφελούν σε κάτι..
- Τώρα τι να σας πω; Συνεχίζετε και μου μιλάτε χωρίς ίχνος ταπεινότητας, συντήρησης, σεμνότητας και καθωσπρεπισμού.
- Και αυτό είναι, απαραίτητα, κακό;
- [..]


* * * *

13 σχόλια:

Aneprokopos είπε...

Καλησπέρα.

Συμφωνώ τόσο με την υπογραφή του blog σου όσο και με την εικόνα σου. (ο άνθρωπος που πετάει στα σκουπίδια το ναζιστικό σύμβολο)

Όμως, χωρίς να θέλω να σου πουλήσω ηθικολογίες, δεν συμφωνώ καθόλου με το παραπάνω κείμενο.

Ο χώρος της αρχαίας Ολυμπίας σίγουρα δεν είναι ιερός με την θρησκευτική έννοια, όμως από την άλλη δεν είναι ένα απλό λιβάδι με πέτρες, τοποθετημένες εκεί μερικές χιλιάδες χρόνια... Όπως και να'χει κάτι θα σημαίνει αυτός ο τόπος και δεν μπορεί ο καθένας να κάνει εκεί χαβαλέ.

Συμφωνούμε πιστεύω πως η σιωπή του πλανήτη για τις επεμβάσεις της Κίνας στο Θιβέτ είναι ντροπή για την παγκόσμια ιστορία.

Δεν δέχομαι φυσικά σε καμιά περίπτωση τους Δημοσιογράφους Χωρίς Σύνορα να μου πουλάνε τρέλα.

1ον. Είναι επιλεκτικοί. Δεν κατακρίνουν όλους τους καταπατιτές ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανά τον κόσμο αλλά συγκεκριμένους.

2ον. Μπορούσαν να διαδηλώσουν - κρεμάσουν το πανό τους παντού, διάλεξαν ωστόσο να χρησιμοποιήσουν τον τίτλο του δημοσιογράφου για να ξεγελάσουν και να αμαυρώσουν μια τελετή. Άσχημο πράγμα να χαλάς κάτι άκακο που γουστάρουν οι άλλοι γιατί δεν το γουστάρεις εσύ. Τι λες;

3ον. Μου βρωμάει πολύ το ότι δεν λέγανε τίποτα τόσα χρόνια και ξαφνικά λίγο πριν τους Ολυμπιακούς εμφανίστηκαν από το πουθενά. Μήπως κύριος σκοπός τους είναι το μποϊκοτάζ του Πεκίνου και όχι τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Θιβέτ;


Τέλος, για τις παρελάσεις έχω μόνο να σου πω ότι οι άνθρωποι που κάποτε πολέμησαν ή σκοτώθηκαν (πχ το '40) είναι οι ίδιοι άνθρωποι που σήμερα θα είχαν την εικόνα σου, στο blog τους. Τον άνθρωπο που πετάει στα σκουπίδια το ναζιστικό σύμβολο.

Άρα λοιπόν εσύ είσαι αυτός που πρέπει να φωνάξεις περισσότερο από τους άλλους ότι οι παρελάσεις δεν πρέπει να καταργηθούν. Τουλάχιστον όχι ακόμη.

Η φράση:

"Με τον τρόπο που ζούμε, με τις πράξεις μας . Ας ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους και ας είμαστε πιστοί και προσηλωμένοι στα ιδανικά, τις ελευθερίες, την ιδεολογία μας, τα δικαιώματά μας, τη δημοκρατία.."

είναι κάτι βαθυστόχαστο που αξίζει την προσπάθεια όλων μας. Όμως στο κείμενο χρησιμοποιείται με λάθος τρόπο. Μάλιστα θα έλεγα πως περνάει το αντίθετο μήνυμα.

Συγνώμη αν κούρασα και θα χαρώ να διαβάσω τις απόψεις σου.

wert01gf είπε...

Το κείμενο μου, πιστεύω, δεν δείχνει ότι είμαι απόλυτος σε αυτά τα θέματα που αναφέρεις, ούτε εκφράζει τον μηδενισμό που βλέπεις εσύ στα λόγια των "ηρώων". Μέσα από τον διάλογο και τις φωτογραφίες, απλά ήθελα να προβάλω δύο διαφορετικές απόψεις στο θέμα "προσβολή του έθνους και της ιστορίας" που τόσο πολύ προβάλεται από τα μέσα, με αφορμή τους Δημοσιογράφους χωρίς σύνορα.

Προσωπική μου άποψη: Δε θεωρώ ότι προσβάλλονται οι πρόγονοί μου από αυτή την κίνηση των ακτιβιστών (των οποίων, όντως, βλέπουμε ότι δεν είναι και τόσο "αθώες" οι βλέψεις τους) ή και άλλες τέτοιες ενέργειες. Δε βρίσκω κάτι το ιερό στο χώρο της Ολυμπίας. Όσο για το αν εγώ μπορεί να έχω παρόμοιες ιδέες με αυτούς που πολέμησαν για την πατρίδα τους, τι να πω; Δε νομίζω ότι αυτό έχει καμία απολύτως σχέση με τις παρελάσεις.

Δε με κούρασες καθόλου και χαίρομαι που συμφωνούμε σε κάποια πράγματα.

Antinemecis είπε...

Θα συμφωνήσω με τη "βεβήλωση" του χώρου.
Όχι φυσικά από τους δημοσιογράφους και τους ακτιβιστές, που για μένα έκαναν πολύ καλά, αλλά από όλους αυτούς τους ηλίθιους (Κυριακού,πολιτικών κλπ)που τολμάνε να μιλάνε για ιδεώδη και ολυμπιακό πνεύμα...
Είμαστε για γέλια και για κλάματα αφού επιτρέπουμε στους βασικούς καταπατητές των θεσμών να το παίζουν υπερασπιστές τους!!!
Αλλά το θεαθήναι και το δήθεν μας έχει φάει...
Αν,στοιχειωδώς,πιστεύαμε στα ιδεώδη του ολυμπισμού το πρώτο που θα έπρεπε να κάνουμε θα ήταν να μην παραδόσουμε τη φλόγα στους Κινέζους!!!
Βέβαια ούτε ολυμπιακούς αγώνες θα έπρεπε να είχαμε κάνει 4 χρόνια πριν,που κάναμε τους αγώνες της κονόμας μερικών "σοβαρών" κυρίων και κυριών που λεηλάτησαν τα πάντα...

Ανώνυμος είπε...

Αν διάβαζες αμερικάνικα περιοδικά (προτελευταίο Newsweek) θα είχες τουλάχιστον κάποιες επιφυλάξεις για την "αγνότητα" κινήσεων διαμαρτυρίας εναντίον του Πεκίνου.

Υπάρχει ολόκληρο σχέδιο των Αμερικανών και των απανταχού πρακτόρων τους για τη Μιαμαρ και το Θιβετ.

Να κάνανε το ίδιο και για το Γκουαντάναμο...

Unknown είπε...


9.11


...για θύμισε μου...

Τι ακριβώς πολίτευμα έχουν η Μιαμάρ και το Θιβέτ;

Πόσα ξέρεις για τη Μιαμάρ;
Πώς ζούν οι άνθρωποι εκεί;
Υπάρχουν εθνοκαθάρσεις σε εξέλιξη;
Πόσοι θάνατοι αθώων πολιτών σημειώθηκαν το τελευταίο τρίμηνο;
Που είναι η πρωτεύουσα και πόσοι ΜΗ κρατικοί υπάλληλοι και ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ κατοικούν εκεί;
Πόσο χρόνο πήρε να κτιστεί, πόσο στοίχισε;

Καλά ρε, δεν ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ να υπερασπίζεστε τέτοια καθεστώτα;

Ανώνυμος είπε...

Bloopers team

Φαίνεται οτι τελικά είστε φερέφωνα των Αμερικάνων με μανδύα "προοδευτισμού"...

Γιατί ξαφνικά τέτοια πρεμούρα για τα ανελεύθερα καθεστώτα Μιαμαρ και Θιβετ αι όχι το ίδιο για το Κόσσοβο ας πούμε;

ΥΓ. Το αρχηγείο των "ελεύθερων δημοσιογράφων" που "κόπτονται" για τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι στο Λονδίνο και χρηματοδοτείται απο ειδικές υπηρεσίας των ΗΠΑ. Σας προκαλώ να το διαψεύσετε αν μπορείτε, αν και λιγάκι δύσκολο...

Ανώνυμος είπε...

Bloopers

Πεστε μας για το Γκουντάναμο και τι γίνεται εκεί. Οι δημοσιογράφοι χωρίς σύνορα θα κάνουν τίποτα γι αυτό;

Ανώνυμος είπε...

TI ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΤΕΙΑ ΑΥΤΗ ΤΟΥ BLOGER “ BLOOPERS TEAM; ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ, ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΩΝ, ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΔΩΘΕ- ΚΕΙΘΕ ΤΙΣ ΑΣΧΗΜΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ…ΩΣ ΤΡΩΓΛΟΔΥΤΗΣ;

Αρχίσαμε μια σοβαρή εκστρατεία. Για τη μείωση του άθλιου φαινομένου αρκετών blogs οι οποίοι ατυχώς ξερνάνε τον άπατο των ψυχικών ασθενειών που τους κληροδότησε η φύση. Ξέρουμε ότι δεν θα κομίσουμε πολλά. Αλλά πιστεύουμε ότι η πλειοψηφία των υγιών μπλοκερς θα θελήσει να προστατεύσει τη σοβαρότητά της, την γόνιμη ελευθερολαλιά της… Και δεν θα αφήνει σε κοινούς κολοβούς ψυχικά-πνευματικά… να προσδιορίζουν την ταυτότητα του ΙΝΤΕΡΝΕΤ.

Έχουμε τονίσει και υπερασπιζόμαστε την ελευθερολαλιά παντός μπλόγκερ και να σταματήσουν κάποιοι ηλίθιοι εξ αυτών να ομιλούν περί δημοκρατίας και ανεξέλεγκτικης έκφρασης κι άλλα ανάλατα και παχυλά..



΄Εχει μπουκώσει το διαδίκτυο από ασθενείς, οι οποίοι βγάζουν σεργιάνι, στο θεαθείναι ό,τι εμετικό τους κατεβαίνει. Αυτός ο αληταράς από τον Καναδά BLOOPERS TEAM ανδροπρεπώς κρύβεται- ο κουκουλοφόρος …είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα αθλιότητας στο διαδίκτυο. (Να τον χαίρεται … η press-gr.. που τον φιλοξενεί....

Ο νόμος είναι ένας: Η ευπρέπεια και ο αυτοσεβασμός μας.

Δεν μπορούμε πια να ανεχόμαστε .Δεν χρειάζονται νόμοι και κανόνες.… εν ονόματι μιας απατηλής και διαστρεβλομένης ελεύθερης έκφρασης… μια και είναι εκ γεννησιμιού αλητεία, όπως αυτός τσόγλανος BLOOPERS TEAM!



Γιατί στοχοποιούμε μόνον αυτόν; Διότι απλά το παίζει και τσαμπουκάς… αν και πουτανίτσα κρυφίως…

ΡΕ αν έχεις όρχεις … βγες και βρίσε τους πάντες από τον Καραμανλή, έως Τσίπρα κι εμάς… αλλάμε το ονοματάκι σου ρε μπάσταρδε, ουτιδανέ!

Θα μπορούσαμε επίσης να αναφερθούμε α) στο press-gr, β) sector 13, που παρουσιάζουν μεν ενημερωτικό καλό ενδιαφέρον… αλλά κι αυτοί είναι κουκουλοφόροι, κατσαπλιάδες και τρωγλοδύτες… Παράδειγμα: Η ταυτότητα της press-gr έχει έδρα την ΙΝΔΙΑ… αν και ξέρουμε ότι είναι από τα …ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ π.χ.!

Χρησιμοποιούν και τα δύο αυτά μπλόγκς χυδαιότητες , που δεν ξέρουμε αν ο παππούς, η γιαγιά και τα εγγόνια τους όταν πέσουν πάνω στην θλιβερή ιστοσελίδα τους πως θα αισθανθούν…ΜΕ τους …εκλαμπρότατους …φιλοξενούμενούς τους;



Έχουμε να κάνουμε με κοινούς αντάρτες … που χτυπάνε σήμερα εδώ… και την επομένη… κρυβόνται σε σπηλιές Νταβέλη… (που αυτός μεν είχε έναν ρομαντισμό για την εποχή του) … μα οι σήμερα τέτοιοι μπλογκερς… είναι ξεβράκωτοι! Μαλακόσποροι!Ο Νταβέλης κάλπαζε… Ρομπέν των Ορίων… ηταν… και η Πεντέλη βογκούσε!

Αυτοί οι ΝΟΝΑΜΕ αλήτες πως εμφανίζονται... με ποιό σοβαρό δημόσιο λόγο... ;

ΤΟΛΗΣ ΣΠΑΡΤΑΣ!...

(Εσείς ρε καριόληδες έχετε όνομα;) ΟΥΣΤ ...Κοπρόσκηλα!



Κάπως έτσι προέκυψε το ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ…

Η δωρεά που μας εδόθη, εμείς την τσαλαβουτάμε στη λάσπη…

ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ αδρανείς… Δράσατε κατά του θλιβερού φαινομένου. Δεν μπορείτε να αναπνέετε τον ίδιο αέρα με μερικούς χυδαίους «μπλογκερς». Για την τιμή και σοβαρότητα που κουβαλάτε. ΑΠΟΜΟΝΩΣΤΕ ΤΟΥΣ… ΑΠΟΦΛΟΙΏΣΤΕ ΤΟΥΣ!

Ο μόνος Νόμος είναι στα χέρια σας… Απολακτίσετε αυτούς τους κλινικά ασθενείς από το διαδίκτυο… Σας –μας- ευτελίζουν ….

O κ. ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΤΡΑΔΗΣ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΣΧΕΤΙΚΩΣ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΡΓΑ ΑΥΤΗ ΤΩΝ BLOOPERS TEAM!

Είδα με ικανοποίηση οτι ξεκινήσατε τον αγώνα τον καλό για το ξεμπρόστιασμα ολων αυτών που απλά ανοίγουν τον δρόμο για την επιβολή μέτρων λογοκρίσιας εναντίων ανθρώπων που διακονούν την δημοσιογράφια επώνυμώς.

Ως THYMA των Bloopers , το βάζω σε παρένθεση γιατί θεωρώ οτι πρέπει να ετοιμάζεις την μαχαίρα σου για αξιοτερους εχθρους οπως ελεγε και ο Νιέτζε . Δεν μπορώ παρα να μην συνμένο... το αρθρο σας . Οι κυριοι αυτοί με έχουν κατηγορήσει οτι ρουφιάνεψα στην εταιρεία που εργάζεται ενα απο τα μέλη αυτής της SYMMORIAS φαίνεται οτι κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια όταν εκβίαζουν οποιονδήποτε τολμά να έχει αντίθετη γνώμη απο αυτούς΄, όταν χυδαιολογούν εναντίον οποιουδηποτε έχει αντίθετη άποψη απο αυτούς , όταν προσπαθούν να συνετήσουν τον διαφωνούντα με τις πράξεις τους με απειλές οτι θα του καταστρέψουν την καριέρα είτε οτι γνωρίζουν για επικοινώνια που είχε με συγκεκριμένη εφημερίδα , αλήθεια πως μπορούν να γνωρίζουν για το περιεχομενο
προσωπικών επικοινωνίων?



Η ευθύνη πλεον ανήκει σε ολους μας. Ανήκει σε ολους αυτούς που τους δινουν βήμα .Ανήκει σε ολους αυτους που τους ανέχονται . Ανήκει σε αυτούς που δεν αντιδρούν. Οχι γιατί επιτρέπουν απλά σε αυτήν την αλητεία να επιβίωνει αλλά γιατι επιτρέπει σε ανεξάρτητες αρχές και διαπλεκόμενους δημοσιογράφους αν απεργάζονται το τελός της δημοσιογραφίας του διαδικτυου.Γιατι ας τους Ξεμπροστιασουμε εμείς! πριν ειναι αργά.. και μια είδηση!

Αξίζει να δουμε πόσα μπλογκ υπάρχουν μονο και μονο για την εξυπηρετηση πολιτικών συμφερόντων και για να γινουν αρεστοι οι μπλογκεράδες των στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης .. ετσι για να αρχίσει το ξεσκαρτάρισμα..
O φιλος αλλά και συνεργάτης σας,


Χρήστος Λουτράδης

Ανώνυμος είπε...

FREE TIBET

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ "ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ" BLOOPERS


Οι δραματικές εκκλήσεις του Δαλάι Λάμα στη διεθνή κοινότητα και η αλήθεια

Σύμφωνα με τον θιβετιανό βουδισμό, ο Δαλάι Λάμα είναι ένας και μοναδικός και σύμφωνα με τη βουδιστική θρησκεία μετενσαρκώνεται από γενιά σε γενιά. Αυτός ο τίτλος σήμερα ανήκει στον κύριο Tenzin Gyatso, που γεννήθηκε στις 6 Ιούλη του 1935 και έλαβε το βραβείο Νόμπελ για την ειρήνη το 1989. Ζει αυτοεξόριστος στην Ινδία και έχει σχηματίσει εξόριστη κυβέρνηση του Θιβέτ.
Προσφάτως τα διεθνή μέσα ενημέρωσης έχουν ξεκινήσει μια διεθνή εκστρατεία προβολής των εκκλήσεων του κ. Tenzin Gyatso (Δαλάι Λάμα) προς τη διεθνή κοινότητα, όπου κάνει λόγο για την ανεξαρτησία του Θιβέτ, για βίαιες καταστολές διαδηλώσεων και για “πολιτιστική γενοκτονία”.
Το ερώτημα είναι ποιος είναι ο Δαλάι Λάμα και ποια είναι η σχέση του με την αμερικανική μυστική υπηρεσία CIA. Πρόκειται στ’ αλήθεια για έναν θρησκευτικό ηγέτη που δεν έχει σχέση με την πολιτική;
Αν είναι έτσι γιατί αυτός ο «άγιος», που δεν σκοτώνει ούτε ένα κουνούπι για να μην αφαιρέσει ζωή, υποστήριξε με δημόσιες δηλώσεις τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία;
Σ’ αυτό το θέμα, αλλά και σε πολλά άλλα, έχει ταυτόσημες θέσεις μ’ αυτές του πάπα Ιωάννη Β΄. Με τον Πολωνό πάπα συνεργάστηκε στενά η CIA για την πτώση του καθεστώτος στην Πολωνία και για τη διάσπαση της Γιουγκοσλαβίας.
Επιπροσθέτως, πρέπει να σημειωθεί ότι οι “θρησκευτικές ευαισθησίες” της CIA είναι επιλεκτικές. Οι θρησκευτικοί ηγέτες που αγωνίζονται για την ειρήνη ενάντια στην καταπίεση, όπως ο Αρχιεπίσκοπος Ρομέρο στο Σαλβαντόρ, αλλά και μουσουλμάνοι της Παλαιστίνης και του Λιβάνου, δαιμονοποιούνται.
Αναφορικά με τον Δαλάι Λάμα και το Θιβέτ, δεν πρέπει να μας διαφύγει της προσοχής η παραγωγή δύο πολύ σημαντικών κινηματογραφικών ταινιών από το Χόλυγουντ, με θέμα τα οράματα του θιβετιανού λαού, και όλοι γνωρίζουν ποιοι ελέγχουν την τριάδα αμερικανικών παραγωγών Hollywood - Disney – Tristar (“Kundun” του Martin Scorsese, “Επτά χρόνια στο Θιβέτ” βασισμένο στο βιβλίο-αυτοβιογραφία του αυστριακού ναζί Heinrich Harrer, αλλά και ο “Μικρός Βούδας” του Bernardo Bertolucci). Μάλιστα, αυτές οι τρεις αδελφές παραγωγής ταινιών του Χόλυγουντ υποστηρίζουν ενεργά και επισήμως την οργάνωση του Δαλάι Λάμα για «Ελεύθερο Θιβέτ» (Free Tibet).
Θα πρέπει ν’ αναρωτηθούμε για το πέπλος σιωπής που καλύπτει την εξόντωση των ιθαγενών στη Βόρεια Αμερική, τη Λατινική Αμερική, την Αφρική και την Ωκεανία. Πλούσιοι πολιτισμοί και παραδόσεις εξαφανίστηκαν και ποδοπατήθηκαν. Λαοί εξολοθρεύτηκαν από όλους αυτούς τους ηγέτες που σήμερα απαιτούν σεβασμό δικαιωμάτων και προστασία του θιβετιανού πολιτισμού. Το Θιβέτ και ο θιβετιανός βουδισμός δεν θα απασχολούσαν τον αγγλικό και αμερικανικό ιμπεριαλισμό αν δεν είχαν απέναντί τους την μεγάλη κινεζική επανάσταση του Μάο. Μια επανάσταση που συμπαράσυρε τα κινήματα των εκατομμυρίων αγροτών υποταγμένα και εξαθλιωμένα από την πείνα, τη διαφθορά και τη φεουδαρχική καταπίεση.
Για περισσότερα από 100 χρόνια, οι ιμπεριαλιστικές ευρωπαϊκές δυνάμεις και η Ιαπωνία διατήρησαν υπό την κατοχή-επιρροή τους την Κίνα. Το 1800 η Μεγάλη Βρετανία, ο κατακτητής της Κίνας, πραγματοποίησε δύο πολέμους εναντίον της δυναστείας Μαντσού για τον έλεγχο της πώλησης οπίου στην Κίνα. Το 1904 η Μεγάλη Βρετανία πραγματοποίησε την τεράστια εξολοθρευτική εισβολή στο Θιβέτ. Το αποτέλεσμα ήταν η Κίνα, με το Σύμφωνο της Lhasa, υποχρεώθηκε να παραχωρήσει δύο ελεύθερες εμπορικές ζώνες στη Μεγάλη Βρετανία και να πληρώσει ως αποζημίωση όλα τα έξοδα της στρατιωτικής εισβολής των άγγλων ιμπεριαλιστών. Το 1949 ο κόκκινος Στρατός πλησίασε την ήττα από τις δυνάμεις του στρατηγού Chiang Kai-shek, που υποστηριζόταν από τις ΗΠΑ. Μάλιστα, οι αμερικανοί θέλησαν υποχρεώσουν τον ΟΗΕ να αποδεχτεί το Θιβέτ ως αυτόνομη χώρα, αλλά απέτυχαν παταγωδώς γιατί το Θιβέτ, πέρα από 700 χρόνια, ήταν κινεζική επαρχία.
Σήμερα ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός, χωρίς αντίπαλο, γίνεται όλο και περισσότερο επιθετικός, προωθώντας στην περιοχή την ανεξαρτησία του Θιβέτ και της Ταιβάν. Όπως ακριβώς στην περιοχή μας, στα Βαλκάνια, με τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, περιοχές της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και σήμερα το Κόσσοβο, τα Σκόπια και ποιος ξέρει τι άλλο μας ετοιμάζουν… Τα μεγάλα αμερικανικά συμφέροντα υποστηρίζουν και ενθαρρύνουν τα αποσχιστικά κινήματα ώστε να ελέγχουν απόλυτα τις περιοχές που δεν ανήκαν στην ιμπεριαλιστική τους κατοχή.
Το Θιβέτ, πριν τη μεγάλη κινεζική επανάσταση, ήταν μια περιοχή πλήρως υπανάπτυκτη όπου η μόνη αρχή ήταν η προσευχή. Μια φεουδαρχική θεοκρατία βασισμένη στη γεωργία και τη δουλεία. Το 90% του πληθυσμού του ήταν ακτήμονες και δουλοπάροικοι. Γεωργοί μιας γης που δεν τους ανήκε! Τα παιδιά τους καταγραφόταν στα περιουσιακά στοιχεία του αφέντη-τσιφλικά. Μια χώρα χωρίς ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ, αλλά με πολλά ιδιωτικά μοναστήρια που φοιτούσαν 600 παιδιά και διδάσκονταν μόνον ύμνους και προσευχές. Η γυναίκα αποτελούσε ένα απλό αντικείμενο χωρίς κανένα δικαίωμα. Καμία περίθαλψη, κανένα νοσοκομείο, κανένας γιατρός!
Κι όμως, στο Θιβέτ υπήρχαν περίπου 100 αριστοκρατικές οικογένειες που κατείχαν τα πάντα. Ο Δαλάι Λάμα ζούσε στο παλάτι Ποτάλα, των 1000 αιθουσών (τύφλα να έχει ο Γλύξμπουργκ), και επιλεγόταν από τους γιούς των αριστοκρατικών οικογενειών. Ο Δαλάι Λάμα δεν ήταν παρά ένα ανδρείκελο, μια μαριονέτα των τσιφλικάδων και εξυπηρετούσε τα συμφέροντά τους.
Σήμερα το Θιβέτ έχει 2.380 Σχολεία, πολλές τεχνικές Σχολές και στα σχολεία διδάσκεται η θιβετιανή γλώσσα. Υπάρχουν 2.000 γιατροί, 95 Νοσοκομεία και 770 Κέντρα Υγείας.
Η κινεζική επανάσταση του 1949 απομάκρυνε το φεουδαλικό καθεστώς και προσδιόρισε την επαρχία του Θιβέτ ως αυτόνομη περιοχή με πολλά δικαιώματα. Η δουλεία καταργήθηκε το 1959, 10 χρόνια μετά την Επανάσταση και μόνον αφού πρώτα απομονώθηκε ο Δαλάι Λάμα. Πράγματι ο Μάο προκάλεσε αναστάτωσε και ανέτρεψε τις παραδόσεις, αφού η κινέζικη κυβέρνηση πλήρωνε μισθό, με τον ισχύοντα ενιαίο μισθό για όλη την Κίνα, όσους εργάζονταν στην οικοδόμηση και κατασκευή δρόμων. Αυτή η ενέργεια διέλυσε ολοκληρωτικά τα «έθιμα» και τις «παραδόσεις» που υποχρέωναν τον λαό να εργάζεται για τους τσιφλικάδες, με αμοιβή το φαγητό. Μια άλλη καταστροφική πράξη της κινέζικης επανάστασης ήταν η παροχή δωρεάν παιδείας στα παιδιά (αγόρια και κορίτσια): δωρεάν βιβλία, φαγητό και σπίτι για κατοικία.
Η δράση της αμερικανικής μυστικής υπηρεσίας CIA ξεκίνησε το 1955, όταν χρηματοδότησε και προώθησε τη δημιουργία ενός αντεπαναστατικού μισθοφορικού στρατεύματος για την «απελευθέρωση» του Θιβέτ. Ότι ακριβώς συνέβη με τους Κόντρας στη Νικαράγουα και τους τρομοκράτες του UCK στο Κόσσοβο.
Στις 16 Αυγούστου 1999, η έγκυρη αμερικανική εφημερίδα Newsweek δημοσιεύει το άρθρο με τον τίτλο «Ένας μυστικός πόλεμος στην οροφή του κόσμου. Οι μοναχοί και η μυστική επιχείρηση της Cia στο Θιβέτ». Σ’ αυτό το άρθρο περιγράφονται με λεπτομέρειες όλες οι επιχειρήσεις της CIA στο Θιβέτ, από το 1957 έως το 1965. Στις 25 Γενάρη 1997, μια άλλη έγκυρη αμερικανική εφημερίδα, η Chicago Tribune, περιγράφει με λεπτομέρειες την εκπαίδευση των θιβετιανών μισθοφόρων στις ΗΠΑ, στο Camp Hale, στα κόκκινα όρη του Κολοράντο, τη δεκαετία του ’50. Αυτοί οι μισθοφόροι ρίχτηκαν με αλεξίπτωτα στο Θιβέτ στις αρχές του 1960. Τη δεκαετία του ’50 πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον 700 πτήσεις C-130 και δημιουργήθηκαν στρατόπεδα εκπαίδευσης μισθοφόρων θιβετιανών σε διάφορες περιοχές (Guam, Okinawa), υπό την εποπτεία του Gyalo Thumdup, αδελφού του Δαλάι Λάμα.
Η Chicago Tribune επισημαίνει και δεν διαψεύστηκε ποτέ, ότι η CIA διέθετε ετησίως στον Δαλάι Λάμα 180.000 $, για όλη τη δεκαετία του ’60. Επίσης οργάνωσε το ραδιοσταθμό «Φωνή του Θιβέτ», που εξέπεμπε στη θιβετιανή γλώσσα και χρηματοδοτούνταν από το γραφείο CIA NATIONAL EDOWDMENT for DEMOCRACY.
Τα ερωτήματα σήμερα, το 2008, είναι απλά και απαιτούν απαντήσεις!
- Ποιος και γιατί βρίσκεται πίσω από την εκστρατεία για «απελευθέρωση του Θιβέτ»;
- 57 χρόνια από την κινεζική επανάσταση καταπατήθηκαν ανθρώπινα δικαιώματα των κατοίκων του Θιβέτ;
- 57 χρόνια από την κινεζική επανάσταση ο πολιτισμός και οι παραδόσεις των κατοίκων του Θιβέτ παραβιάστηκαν ή ενισχύθηκαν;
- Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Θιβέτ, γνωρίζουν ή αγνοούν την πραγματικότητα;
- Τα ΜΜΕ – ειδικότερα τα δημοκρατικά – και οι δημοσιογράφοι γνωρίζουν την αλήθεια, ή λειτουργούν σε διατεταγμένη υπηρεσία;


Νίκος Κλειτσίκας
http://www.nikosklitsikas.gr/

Wolf είπε...

Αγαπητέ wert,

ευτυχώς και ήρθαν οι Θιβετιανοί και οι δημοσιογράφοι χωρίς σύνορα,
να μας υπενθυμίσουν πώς είναι να είναι κανείς, ελεύθερος

Ανώνυμος είπε...

Γράφει ο Νίκος Κλειτσίκας
http://www.nikosklitsikas.gr/
.
Σήμερα, με την κατευθυνόμενη πληροφόρηση μπορεί κάποιος να σκεφτεί έναν μεγαλύτερο υποκριτή από τον Robert Ménard, ηγέτη της οργάνωσης Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα (http://www.rsf.org/);Γιατί όλα τα ΜΜΕ – στην Ελλάδα – καταλαμβάνονται σήμερα από “αμνησία” σε σχέση με τον Robert Ménard και την οργάνωση Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα (RSF);Ο κ. Ménard και οι Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα, οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πριν από έναν περίπου μήνα καταγγέλθηκαν από την UNESCO (http://www.worldproutassembly.org/archives/2008/03/unesco_withdrew.html) γιατί καπηλεύθηκαν την αιγίδα της οργάνωσης.Ποιος άραγε είναι ο βασικός χρηματοδότης των Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα;
Ο ίδιος ο Robert Ménard παραδέχθηκε ότι η χρηματοδότηση της οργάνωσής του γίνεται από την National Endowment for Democracy - NED (http://www.ned.org/). Η NED, όπως και η CIA, είναι γνωστό πρακτορείο που έχει ως βασική ασχολία την “αλλαγή καθεστώτων” σύμφωνα με τα συμφέροντα των ΗΠΑ. Πρόκειται για Μη Κυβερνητική Οργάνωση, που όμως ίδρυσε η κυβέρνηση των ΗΠΑ. Ορισμένες πληροφορίες στην ελληνική γλώσσα υπάρχουν και στην ιστοσελίδα “ANTI WEBLOG” (http://www.blog.anti.gr/?p=1474).Οι Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα υποστηρίζουν ΟΛΕΣ εκείνες τις υποθέσεις που ταυτίζονται με τα συμφέροντα των ΗΠΑ. Μόνιμος στόχος της οργάνωσης η Κούβα, χθες το Ιράκ, σήμερα η Κίνα.
Η οριστική αποκάλυψη του βρόμικου ρόλου της οργάνωσης έγινε σε εκπομπή της γαλλικής ραδιοφωνίας (26 Αυγούστου 2007), όπου ο Ménard, αρχηγός της RSF, τάχθηκε υπέρ της νομιμοποίησης των βασανιστηρίων. Η ραδιοφωνική εκπομπή βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση (http://rue89.com/2007/08/26/quand-robert-menard-de-rsf-legitime-la-torture) και είναι πλήρως αποκαλυπτική! Στην υπόλοιπη Ευρώπη αυτή η συγκλονιστική ομολογία του έμμισθου Robert Ménard θάφτηκε από τα ΜΜΕ. Εξαίρεση η καταγγελία του ιταλού δημοσιογράφου Franco Carlini στην εφημερίδα “Il Manifesto” (28/08/2007).
Δυστυχώς, το άρθρο του Carlini (http://www.ilmanifesto.it/ricerca/ric_view.php3?page=/Quotidiano-archivio/28-Agosto-2007/art4.html&word=Carlini) αποτελεί τη μόνη καταγγελία από μια μεγάλη και έγκυρη εφημερίδα της Ευρώπης.Σ’ εκείνη την εκπομπή – αξίζει κάποιος να την ακούσει από το διαδίκτυο – ξεδιάντροπα ο Robert Ménard, αρχηγός των Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα, αναφερόμενος σε ορισμένους από τους μεγάλους βασανιστές της σύγχρονης ιστορίας (Βιντέλα και Πινοσέτ) τονίζει: «Αν είχαν όμηρο την κόρη μου δεν θα υπήρχε κανένα όριο, σας το λέω και το επαναλαμβάνω, να γίνουν βασανιστήρια». Με τη φράση “κανένα όριο”, ο υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ménard, περιλαμβάνει τις απαγωγές, συλλήψεις, βασανισμούς, εξαφανίσεις χιλιάδων αθώων, που είχαν συγγενική σχέση, ή υπήρχαν υποψίες πως σχετίζονταν με τους λεγόμενους «τρομοκράτες». Ο Ménard υπερασπίζεται αυτό που έκαναν οι Γάλλοι στην Αλγερία και την Ινδοκίνα, από τους πρώτους διαδάξαντες, και κατόπιν έγινε “νόμος” από τους βασανιστές της Λατινικής Αμερικής εκπαιδευμένους στις ΗΠΑ.
Η εφημερίδα “Il Manifesto”, επισημαίνοντας πως ο Ménard χρηματοδοτείται από την CIA για να καλύψει υποθέσεις ή για να σιωπήσει, στοιχειοθετεί την αγωνία του να κατασκευάσει μια ιδεολογική βάση δικαιολόγησης του Γκουαντάναμο, με τη φράση του: «δεν πρόκειται για μια υπόθεση ιδεών ή αρχών, αλλά πολέμου».Υπάρχουν σ’ ολόκληρο τον κόσμο εκατοντάδες εθελοντές της οργάνωσης Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα που πιστεύουν ότι η οργάνωση είναι ανεξάρτητη και εργάζεται για την ελευθερία της έκφρασης. Τώρα θα πρέπει να ανοίξουν τα μάτια τους και να επιλέξουν: συνένοχη σιωπή, ή να απαιτήσουν εξηγήσεις από τον περιβόητο υποκριτή Robert Ménard!
----------------------------------------------

Ανώνυμος είπε...

Μου αρέσει το διάβασμα και έχω συλλάβει αυτή την ιστοσελίδα πήρε κάποια πραγματικά χρήσιμα πράγματα σε αυτό!

Το blog τελείωσε. Προσοχή! Μην κάνεις εδώ κλικ.