Πέμπτη 27 Μαρτίου 2008

Ηλεκτροπληξία (;)

Φαίνεται να βραχυκυκλώνει ο Γ.Παπανδρέου. Ξεκίνησε τη χθεσινή του ομιλία κάπως έτσι: "Καταθέτω πρόταση Δυσπιστίας κατά του πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης..", δημιουργώντας αίσθηση στη Βουλή.

Στον αντίποδα, ο κ. Λιάπης, του χρεώνει αυτήν την πρωτοβουλία σε αδυναμία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων ενώ βρίσκει την κίνηση αυτή βεβιασμένη ώστε να κερδίσει το ΠΑ.ΣΟ.Κ. τις εντυπώσεις. "Δεν πρωταγωνιστείτε στη Βουλή, ακολουθείτε τα μικρά κόμματα.." ανέφερε χαρακτηριστικά, εννοώντας τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και το δημοψήφισμα που προέκυψε μετά από πρωτοβουλία του κ. Αλαβάνου, προκαλώντας ποικίλλα σχόλια.

Την ώρα που η δυσαρέσκεια προς την αντιπολίτευση φτάνει το 94% (Public Issue), πολιτικοί αναλυτές σημειώνουν πως στο ΠΑ.ΣΟ.Κ., με αυτές τις κινήσεις, προσπαθούν να κερδίσουν την καρδιά και όχι το μυαλό των αριστερών ψηφοφόρων. Να μειώσουν, όσο μπορούν, τη μετακίνησή τους προς τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., που φαίνεται να τους εκφράζει στις μέρες μας καλύτερα.

Θέλοντας να μετατοπίσει το ενδιαφέρον αλλού ο Γ.Α.Π., απάντησε "..το πρόβλημα για τη χώρα είναι να μην είναι η Ελλάδα ουρά στην Ε.Ε. στην οικονομία, στα θέματα της κοινωνικής πολιτικής" αναφερόμενος στις πωλήσεις μεγάλων κερδοφόρων οργανισμών (ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΟΛΠ, ..) σε ιδιώτες. Απάντηση φυσικά δεν πήραμε, από τα άδεια δεξιά έδρανα.

Στην ουσία τώρα, η πρόταση αυτή δε φαίνεται να ανησυχεί τον πρωθυπουργό. Το αντίθετο μάλιστα. Το Φεβρουάριο του 2007, πάλι ο κ. Παπανδρέου είχε αμφισβητήσει την αξιοπιστία του πρωθυπουργού. Καταλήξαμε σε κάτι όχι τόσο ευχάριστο αλλά σαφώς προβλέψιμο. Κέρδισε την ψήφο εμπιστοσύνης από το ελληνικό κοινοβούλιο και πάμε γι' άλλα..

Προς τα εκεί οδεύουμε και σήμερα. Η κυβέρνηση, λόγω της μικρής πλειοψηφίας της στη Βουλή, θα πάρει τελικά ψήφο εμπιστοσύνης. Αυτό θα της έρθει ότι πρέπει, στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο που έχει Ασφαλιστικό, Ιδιωτικοποιήσεις, Ανασχηματισμό και Μακεδονικό να τρέχουν. Οπότε καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι ή ο Γ.Α.Π. έχει βραχυκυκλώσει τελείως, μετά τις τελευταίες διακοπές ρεύματος ή ότι δεν ήταν τόσο τυχαίες οι καραμέλες στα πιτσιρίκια του Καραμανλή.


Ξεπερνούν τις 10.000 οι υπογραφές για το δημοψήφισμα.
Υπογράψτε κι εσείς εδώ.

2 σχόλια:

GEORGE είπε...

o γιωργακης χρεωκοπησε την οικογενεικη επιχειρηση που του αφησε κληρονομια ο πατερας του .

Ανώνυμος είπε...

Η αντεπίθεση του δικομματισμού έφτασε!!

Το blog τελείωσε. Προσοχή! Μην κάνεις εδώ κλικ.