Κυριακή 16 Μαρτίου 2008

Joseph Fourier*

Άνοιγμα προς τους ψηφοφόρους, αλλά όχι προς τις ηγεσίες των δύο κομμάτων, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ, έκανε ο Α.Τσίπρας κατά την ομιλία του στη πρώτη Πανελλαδική Σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ. Απάντησε στην πρόταση Παπανδρέου για πιθανή συνεργασία λέγοντας:

«Ευχαριστούμε αλλά δεν θα πάρουμε.
Δεν θα γίνουμε το κόκκινο κερασάκι στην κεντροαριστερή τους τούρτα.»

Εκτός αυτού, αναφέρθηκε και σε άλλα θέματα που αφορούν το κόμμα του και την πολιτική επικαιρότητα. Τόνισε πως δεν είναι δυνατό να γίνονται δυο ξεχωριστά συλλαλητήρια για το ασφαλιστικό και την Πρωτομαγιά (αναφερόμενος στους ψηφοφόρους του κομμουνιστικού κόμματος που δεν μετέχουν σε κοινές πορείες με τους υπόλοιπους) και σε αυτούς που ακόμα μιλούν για ..φούσκες (!) απάντησε αποστομοτικά: «Φούσκα δεν είναι η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά όλες οι προεκλογικές υποσχέσεις, τα περίφημα τρία 'ΔΕΝ' του κ. Καραμανλή. Φούσκα ήταν οι υποσχέσεις στους συμβασιούχους. Φούσκα ήταν οι υποσχέσεις για αξιοκρατία στη δικαιοσύνη. Φούσκα ήταν το χρηματιστήριο. Φούσκα ήταν τα δομημένα ομόλογα. Φούσκα είναι η διακυβέρνηση του τόπου από μία λαϊκή μειοψηφία που στηρίζεται από μία εύθραυστη κοινοβουλευτική πλειοψηφία»

Επανέλαβε βέβαια πως στόχος για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η ήττα όχι μόνο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά της Δεξιάς, καθώς σκοπός είναι όχι ο «συνδιαχειρισμός της κρίσης του συστήματος», αλλά η «αλλαγή του πλαίσιου εξουσίας». Ένιωσε δε βαθιά προβληματισμένος από το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν «να μην παίρνει χαμπάρι τίποτα, από όσα συμβαίνουν γύρω του». Ανέφερε χαρακτηριστικά πως το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ μάλλον γίνεται σε «θερμοκήπιο» διότι δεν έχει επαφή με την κοινωνία που βράζει και τους συσχετισμούς που ανατρέπονται.

*Ο Ζοζέφ Φουριέ (Joseph Fourier, 1768-1830) ήταν Γάλλος μαθηματικός. Το 1822 δημοσίευσε την εργασία Théorie analytique de la chaleur (Αναλυτική θεωρία της θερμότητας) ενώ το 1824 παρατήρησε ότι τα αέρια στην ατμόσφαιρα της Γης παίζουν ρόλο στην αύξηση της θερμοκρασίας. Η παρατήρησή του αυτή οδήγησε στη μελέτη αυτού που σήμερα ονομάζεται φαινόμενο του θερμοκηπίου.

3 σχόλια:

Βάσκες είπε...

Χε χε χε καλή η σύνδεση με τον Φουριέ

Ανώνυμος είπε...

Ο φουκαράς που κρέμονταν στα κάγκελα του Δρομοκαϊτειου, διαβεβαίωνε τους περαστικούς πως είναι ο "Ναπολέων"...
΄Ετσι κι ο Αλέξης διαβεβαιώνει πως έγινε "ηγέτης"... Σιγά το μαλλί !...

wert01gf είπε...

Δε διαβεβαίωσε κανέναν πως έγινε ηγέτης ο Τσίπρας. Το ότι τον στηρίζει πολύς κόσμος, αυτό από μόνο του δεν τον καθιστά ηγέτη. Ακόμα τουλάχιστον..
Έχει πολύ δρόμο μπροστά του, αρκεί να αρπάξει την ευκαιρία που πιστεύω αξίζει να του δώσουμε, δε νομίζεις;

Το blog τελείωσε. Προσοχή! Μην κάνεις εδώ κλικ.